Protesti KANSANEDUSTAJIEN 8,1% Palkankorotusta vastaan!

erik sakarias partanen
Vieras

#1251 mitä ne mulkut on tehny?

01.10.2010 00:15

Vittu mulle sama korotus!!!
Vieras
Vieras

#1252 Re: Lainaus Edellisen mielipiteestä:

01.10.2010 00:26

#18: Sami Rusi - Lainaus Edellisen mielipiteestä:

SE ON KYLLÄKIN 3,5milj. vuodessa tuo korotus ja toinen asia on että näillä edustajilla on myös monia luontaisetuja + valio/hallitus istunto palkkiota jne.

Kiviniemi
Vieras

#1253 Noniin nyt se saadaan ehkä oikein!!

01.10.2010 00:37

Tässä siis kolumni joka on saanut innoituksensa juuri tästä meidän täällä käymästä keskustelusta.

http://poliittisestikorrektia.blogspot.com/2010/09/arkadianmaen-gordon-gekko.html

Mielipide voi olla suuntaan tai toiseen mutta tämä on mielestäni suhteellisen hyvin kirjoitettu ja perusteltu.
juha
Vieras

#1254 Pakko.

01.10.2010 01:53

Pakko nostaa palkkaa, ku vaalirahoillakaan ei uskalla enää keplotella.

Nythän Transparency International oli korruptoitumisvertailussa tiputtanut Suomen kärkisijalta viidenneksi, johtuen puhtaasti vaalirahojen salailuista.

Ja hei: kyllähän Sampsan pitää jostain saada rahat työmatkalennoille välillä Helsinki-Pori-Helsinki:
http://yle.fi/alueet/satakunta/2010/07/lentoyhteys_ehtona_katajan_ehdokkuudelle_1858081.html
..tai sitten siihen "mustaan autoon ja kuljettajaan".
opiskelija 19.w
Vieras

#1255

01.10.2010 02:40

Haluaisin nähdä miten kansanedustaja selviytyy kuukauden pelkällä opintotuella. Nälkä ei ole mitenkään epätavallista. Varaa ei ole kuin yhteen ateriaan päivässä. Illat sitten korkeintaan nuudeleita ja vettä. Ei ole varaa käydä lääkärissä, hammaslääkärissä, parturilla saati ostoksilla. Ei pysty ostamaan vaatteita puhumattakaan nyt koulukirjoista. Muutama kymmenen euroa lisää kuukaudessa olisi jo suuri apu sekin. Itselläni epäillään syöpää, mutta ei ole varaa mennä yksityiselle tutkimuksiin, niin että tässä odotellaan tutkimusjonossa hirveä pelko takaraivossa.
Ei kenelläkään ole voimavaroja käydä töissä, jos on koululla päivittäin 8-12 tuntia ja siihen vielä tentteihin lukemiset ja harrastukset päälle. Ei silti että olisi varaa harrastaa mitään hintavaa.

Miten te kansanedustajat nukutte öisin? Ettekö välitä yhtään kansalaisista, joita teidän pitäisi edustaa? Tässä on nyt kyllä viety ainakin minulta kaikki usko teihin kahteensataan.

Aikaisempaan kommenttiin, jossa sanottiin, että nyt on kyse kateudesta eikä mistään muusta. Et voisi enempää olla väärässä. Nyt on kyse siitä kuinka epäreilua tämä on normaalia kunnon kansalaista kohtaan. Olisi pitänyt ruveta nuorisorikolliseksi silloin alaikäisenä. Ne kun saavat melkein kaksinkertaisesti sen määrän, mitä lainkuuliaiset, korkeasti itseään kouluttavat nuoret. Palkitaan siitä, että on ollut/on yhä rikollinen.
PEKKA AHO
Vieras

#1256 koskahan kansa alkaa taas jakamaan oikeutta ....?

01.10.2010 05:45

Kun ei vain historia toistaisi itseään?? Vuosi 1918 ei ole vielä kovin kaukana. Siksi varmaan on nämä päättäjät kovalla tohinalla keräämässä kriisinhallinta joukkoja, saa taas työmies turpiinsa jos konflikti alkaa. Mutta siitä huolimatta ei kansa ajattele mitään jos alkaa olla vilu ja nälkä. Toivon että toi raamattu puhuu edes siteeksi totta, siitä että ahneet ja valtaapitävät joutuvat viimmeisellä tuomiolla sinne kuumaan paikkaan
ensio vatussi
Vieras

#1257 todella vituttaa..

01.10.2010 06:04

http://blogit.iltalehti.fi/sanna-lauslahti/2010/09/30/palkka-pois-ja-raippaa/

Katsokaa nyt tämän yhdenkin sössötystä siitä miten kansanedustajat on muka ansainneet palkkansa...

ei herranjumala miten ne kehtaakin väittää tuollaista paskaa kun osa porukasta näkee nälkää ja otetaan velkaa ulkomailta jälkipolvien maksettavaksi, ja duunariperheiden palkat tahdotaan polkea maanrakoon kun nytkin jo eletään kädestä suuhun.

JUMALAUTA MENEE HERMO TUOHON PASKAAN JO!!
Matti Peltola
Vieras

#1258

01.10.2010 06:51

On se nyt prkl, että kansanedustajien palkkoja nostaan prosentuaalisesti kahdeksankertaisesti normaaliin työntekijään nähden - unohtamatta sitä, että euromääräsenä se on reilusti enemmän...

Eläkkeet nousi. Mutta niin nousi verotuskin, jonka ansiosta eläkeläisille jää pääosin 5-15euroa/kk VÄHEMMÄN (!!!) käteen. Opiskelijoille luvattiin indeksisidonnaista opintorahaa, jos siihen tulee tiukennuksia. Ei tullut indeksisidonnaista, mutta tiukennukset ehtoihin kylläkin! Näin sitä pitää pitää talous pystyssä, arvon hallitus. Juuri näin!
Seppo Lähdekorpi
Vieras

#1259 Eläkkeiden tasapäistäminen

01.10.2010 06:57

Onko oikeuden mukaista että osa eläkkeen saajista saa ylisuuria eläkkeitä. Miksi ei tehtäisi systeemi jossa kaikki saa 1500euroa käteen ja puretaan sitten kaikki muut järjestelmät eläkkeen yhteydestä. Esim. asumistuet ja nuut vastaavat kelan maksamat etuudet. Näin poitettais nämä turhat koukerot ja molemmat puolisot kun saisi saman suuruisen eläkkeen. Niin tämä nykyinen naisten eriarvoistaminen eläkeasiassa loppuisi. Eikä eläkkeen suuruuteen vaikuttaisi naisten valitettavasti huonompi tulotaso. Tällä hetkellä eläkkeet ovat sillä tasolla että alinta eläketasoo saavat pariskunnat , joutuvat jopa eroomaan että vaimolle taattaisiin parempi eläke. Kysyn vaan kuinka moni suomalainen kaikkien tukien jäjkeen kun on maksanut , vuokrat ja lääkkeet. Niin avioparille jää yhteistä eläkettä muiden kulujen kattamiseen . Kuten puh. , sähkö, jne. jälkeen yhteiseen ruokapudjettiin n. 300euroo . Niin onko tämä oikeutettua vuosikymmenten raatamisten jäjkeen. Tätä voin sadatusta jatkaa vaikka kuinka kauan . Kiitos teille arkaarian mäen ajattelemattomat riistäjät!!!!!!!!!!
marja heimonen
Vieras

#1260 AHNEUS!

01.10.2010 07:10

Olloaan kansan asialla ja kehdataan ottaa tommoset palkankorotukset.....kokomuksen Kataisenkin pitäis olla meijäin työläisten asialla mutta eihän se ees tiedä mitä TYÖLÄINEN sana tarkoitaa!!!!!!KOKOOMUS+KESKUSTA ALAS HALLITUKSEN PENKEILTÄ !!!!!sanoo Marja!

P.S oikeat ihmiset päättämään yhteisistä asioistamme eikä vaan julkkikset yms pellet!
Hilu
Vieras

#1261 Lamatalkoot

01.10.2010 07:35

tämäkö on vastaus kansanedustajilta lamatalkoisiin, että ottavat kiitollisina vastaan palkankorotuksen, kuin heidän pitäisi kieltäytyä tällaisena aikana, kun kansalta vaaditaan lamatalkoisiin oasallistumista, niin mikä on kansanedustajien esimerkki näistä talkoista. Ei ole näyttöä vielä tullut. Vaalirötöksistä tapellaan koko vaalikausi, vaikka kansa näkee nälkää, voi hemmetti mikä hallitus ja noille vielä palakan korotus. On turha kaunistella että ei me voi mitään kun meille vain nostetaan palkkoja, kyllä varmaan voisivat kieltäytyä korotuksista ja lahjoittaa vaikka köyhille nuo korotukset. Sitä me saadaan kyllä odottaa, että niin kävis, ovat ne niin ahneita nämä politiikot.

Kristiina sauvala
Vieras

#1262 Valtio ottaa lisää velkaa

01.10.2010 07:56

Valtio ottaa lisää velkaa, että kansanedustajat saisivat lisää palkkaa. Eihän ne saa edes mitään järkevää aikaiseksi. Kaikki vaalilupaukset on unohdettu. Verotusta nostetaan jatkuvasti eri osa-alueilla. Missä kulkee raja? Ihmisiä lomautetaan jatkuvasti. MITEN NE EDES KEHTAA OTTAA VASTAAN LISÄÄ PALKKAA!!! JA ME VERONMAKSAJAT VIELÄ MAKSTAAN LISÄKSI NIIDEN HUVIT -> KALLIIT "EDUDTUS REISSUT" JNE..
Erkki Sutela
Vieras

#1263 Kansanedustajien palkkakuoppa

01.10.2010 08:00

Saunan takana on vielä tilaa...
Kati
Vieras

#1264

01.10.2010 08:12

Hienoa, kun joillekin voi nostaa palkkoja ja varsinkin, kun määrän saa päättää ihan itse! Oma korotus 2009, 1,4 %....
Sari Lehto
Vieras

#1265 aivan älytöntä!

01.10.2010 08:23

En todellakaan käsitä mitä virkaa ylipäätänsä on suomen hallituksella ja kansanedustajilla!!??? Voisiko joku valaista?? He repivät kuukausipalkkaa, jonka minä tienaan VUODESSA!! Tavalliset tallustajat ramppaa leipäjonossa, kun ei saa laskuja maksettua ja lapsille ruokaa!! Kansanedustajat vetelee pullakahvia miljoonilla ja tekevät siinä sivussa älyttömiä päätöksiä ja lakeja!! Ihan niinkun tämä Suomi savuttomaksi projekti!! Ei helvetti tuo tee muuta kun, että nuoret ja tupakoitsijat nousevat kapinaan ja tupakointi vaan lisääntyy!! Eihän tuossa ole MITÄÄN JÄRKEÄ!!! Ottakaa nyt hyvät ihmiset järki käteen!!!

yksi monesta
Vieras

#1266 palkankorotus?

01.10.2010 08:27

miksei näistä tehdä kansanäänestystä. sorry unohdn ettemme ole pitkään aikaa olleet toimivassa demokratiassa...
sami leinonen
Vieras

#1267 Yks mielipide vaan

01.10.2010 08:42

Yhdyn kyllä täysillä adressin kirjoittajan mielipiteisiin.
Juurikun ollaan taantumaasta hiemaan selviämässä niin ollan eduskunnassa omia palkkoja nostamassa ja kukas muukaan niiden palkankorotuksen maksaa kun me pienituloiset joiden verotusta lähiaikoina ollaan kiristämässä.
Kyllähän se on tässä mediaryöpytyksessä nähty miten mätää porukkaa siellä istuu ja niille vielä pitäisi lisää maksaa tyhjän jauhamisesta.
Olen sitä mieltä, että kun eduskunnassa päätetään meidän pienituloisten verotuksesta ja naurettavista 1% korotuksista jotka verottaja sitten kumminkin vie... pitäisi meidän, normi kansalaisten päästä päättämään eduskunnassa istujien palkoista ja korotuksista.

Olenkin tässä jo pitkään itsekseni ajatellut, että kuinka paljon ryönää on valmis suomen kansalainen tänäpäivänä valmis kestämään ennenkuin ihmiset nousee "barrikaadeille" ja tekee tästä älyttömyydestä lopun???
Juho Kössi
Vieras

#1268 Puhemiehen tehtävät

01.10.2010 08:44

Eipä näytä Sauli Niinistökään tässä asiassa pitävän joukkojaan kurissa,koska oma lehmä on kyseessä. Samanlaisia ahnehtijoita kaikki tyynni. Mutta osotetaanpa taas vaalikiertueita: "kyllä me äänestäjät kaikissa osissa Suomea olemme niin tärkeitä".
AFC
Vieras

#1269 Huijausta

01.10.2010 08:56

Siis täähän on niin läpinäkyvää. Miten Suomen kansanedustajat voi saada 8,1%:n korotuksen kun EU neuvoo samaan aikaan jäsenvaltioiden virkamiehiä leikkaamaan 5% palkastaan. Eiköhän se niin mee et kansanedustajat suostuu tohon 5%:n leikkaukseen ja jää vielä 3,1% palkankorotusta. Ja taas on "ymmärtämättömien" kansalaisten perseitä nuoltu.
Vieras
Vieras

#1270 Re:

01.10.2010 09:15

#1245: luc -  

 No mitäss sitten kirjoitit ??? Olisit hypännyt yli.

Kai kansallakin saa joku paikka olla, missä purkaa tunteitaan ja ilmaisee mielipiteensä epäoikeudenmukaisiin päätöksiin. Vaikuttamista se on sekin.

Nykyinen hallitus on toiminut ihan niin kuin KOKOOMUS ja KESKUSTA ovat vuosikausia tehneet. Suuryritysten ja rikkaiden puolesta. Huijauspuheina voivat olla niin heikkojen puolella, että alkaa heikottaa. Nämä puheet ovat juuri sitä mainostoimistojen luomaa hämäystä.

Olen jo pitkään odotellut, että koska kansa alkaa huomata sen TOIVOTTOMUUS KORVA- huijauksen. Samoin EU-potaskan.

MUISTAKAA SEURAAVISSA VAALEISSA. Myös EU-vaaleissa joss tuskin Suomen äänet (13)edustajaa) mitään vaikuttaa, mutta ainahan voi yrittää.

 

 

Vettä myllyyn
Vieras

#1271

01.10.2010 09:15

Voi itku ja kyynel meidän duunareiden kanssa. Kyllä me tehdään niin helvetin korvaamatonta työtä, ei sitä voi kukaan korvata... Paitsi esim facebookissa järjestetty opiskelijoista ja muista työväkiläisistä koostuva porukka joka meni viime keväänä töihin mukakorvaamattomien satamatyöntekijöiden tilalle.

Me emme ole korvaamattomia. Olemme peruskarjaa. Jos emme työtä tee, niin kyllä sen joku pystyy tekemään, yksinkertaista työtä (joka ei välttämättä vaadi koulutusta) pystyy tekemään 90% Suomen terveestä kansasta.

Kyllä, olen itse duunari myös.


Kansanedustajat eivät ole niin helposti korvattavissa. Eikä ole yritysjohtajatkaan. Vai osaatko kertoa nyt miten ensi vuoden tulokseen tehdään 5% nousu? Kahvihuoneessa räkättämällä se ei tule. Eikä muutenkaan munia räpläämällä.

Ja sitäpaitsi kun elämme maassa jossa KAIKILLA, siis aivan kaikilla on vapaus opiskella ilmaiseksi, kouluttautua, perustaa yritys 65€:lla niin miksi helvetissä itkemme ja vertaamme opintotukien määrää kansanedustajien palkkaan. Meillä kaikilla on mahdollisuus päästä kansanedustajiksi, lääkäreiksi ja johtajiksi. Tiedämme heidän palkkansa mutta silti teemme duunarihommia ja oletamme että meidän työ on yhtä tärkeää kuin valtiomiesten. Ei se valitettavasti ole.

Älä itke. Tiedät mistä sitä rahaa saa. Mene sinne. Jos ei huvita niin niele tappiosi.
Timmpa
Vieras

#1272 Kansanedustajat ovat korvattavissa

01.10.2010 09:41

Suurin osa pitää itseään Suomen valtiolle varmasti korvaamattomana
Arkadianmäellä, mutta se ei pidä paikkaansa. Jokaiselta voisi kysyä
oletko henkilökohtaisesti sitä mieltä, että olet Suomen valtiolle korvaamaston
politikko. Moni varmasti olisi sitä mieltä, että ilman minua tämä valtio voisi
mennä konkurssiin ja tarvitaan taloustohtorin tutkinto, jotta ymmärtää valtiontaloutta
sekä Hitlerin puhelahjat jotta siellä pärjää=)))) Ei se vaadi oikeasti mitään
ihmeellistä!
VALTA SOKAISEE
Vieras

#1273 RAHAN VALTA

01.10.2010 09:54

RAHAN TAKIA NE SINNE EDUSKUNTAAN ÄNKEÄÄ!
Pankaas merkille kun on vaalit tulossa niin ei tarvitse kotona syödä vanhoja kuivuneita leipiä, sillon voit valita mihin vaalitelttaan menet syömään hernesoppaa, lohikeittoa, pyttipannua ja muita herkkuja ja seuraavaksi mihin vaalitelttaan menet nauttimaan kahvia herkullisten possumunkkien, viinereiden, räiskäleiden tai muiden kera, mutta annas olla kun vaalit ovat ohi, silloin näitä ainaisessa rahapulassa olevia edustajaressukoita ja ministeriressukoita ei näy missään ja niihin ei saa mitään yhteyttä.
Kysymys: monenenko hengen tai terveyden kansanedustajat ja ministerit ovat pelastaneet?
Vastaus: ei yhdenkään.
Mutta siivojat, terveydenhoitohenkilöstö ja muut rehellisen työn tekijät ja työttömät ovat.
SANON SUORAAN, JOS KANSANEDUSTAJAN PALKKA OLISI N.3500 - 4000 EUROA BRUTTO, SILLOIN SIELLÄ ISTUISI SUURIMMAKSI OSAKSI TÄYSIN ERI IHMISET, SELLAISET JOTKA OIKEASTI OVAT KIINNOSTUNEITA AJAMAAN TOISTEN IHMISTEN ASIOITA.
MIETTIKÄÄS TÄTÄ!
ahne
Vieras

#1274

01.10.2010 10:11

Valtion velkaa on enemmän kuin koskaan.
Ihminen on ahne. Mutta, kukapa meistä ei vastaavassa asemassa tekisi samoin?
Saunan taakse vaan..
Vieras

#1275 Ahneita paskoja!!

01.10.2010 10:24

Johan on perkeleen ahneita noi kansan edustajat..ryöväävät tavallisia kansalaisia yhä enemmän..siinä kelpaa köyhien, vanhusten, sairaiden ja yksinhuoltajien kärvistellä jotta arvoisat kansan edustajat saavat 6000 euron kuukausi palkkansa kun tavallinen työläinen saa vajaat 3000€ ja jotkut siitäkin kolmannes !!! SAUNAN TAAKSE TOLLASET PASKIAISET !!!