Eläinkokeet helvettiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Eläinkokeet helvettiin.

Anna Lehtonen
Espoo

#26 Järki käteen

10.12.2007 16:57

Niimpä, eläinparat. Ei eläimillä saa testata meikkejä. Se on julmaa!!!
MUTTA jos kyse on lääkkeestä, joka voi pelastaa useita ihmishenkiä, ja sitä testataan abaut 10 rottaan (rotta parat) niin asiaan voi ehkä tehdä poikkeuksen.
Kaisa Ritatörmä
Saarenkylä

#27

05.01.2008 22:20

kyllä se on väärin että ne testaa eläimiin kaiken maailman meikkejä sun muita tököttejä vain sen takia että ihmiset saa meikata! olen Annan kanssa samaa mieltä että voin poiketa lääkkeitten kanssa..
Ronja Makkonen
Varkaus

#28 HAISTAKAA ISO PEE JOTKA KEKSI ELÄINKOKEET!!

21.02.2008 16:19

moi ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !SIIS ASIAHAN ON NIIN, ETTÄ JOS IHMISILLÄ TESTAISIT NIITÄ HELVETIN TURHIA MEIKKEJÄ ! ! NI JOS TESTATTAIS IHMISILLE NII IHMISET TODENNÄKÖSESTI PARANTUIS SIITÄ !! KOSKA ONHAN IHMISILLE KAIKENNÄKÖSII VOITEITA?????? JA EI NIITÄKÄÄ TARTTE HEI ELÄIMILLÄ TESTATA??? !!! VITTU TESTAISIVAT ITELLEE NIITÄ MEIKKEJÄ SAATANA ! ! ! ! ! ! ! ! MINÄ EN TAJU MITE IHMISET ON NIIN VITUN JUMALATTOMIA JA SYDÄMETTÖMIÄ ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! MITÄ VITTUA NE ELÄIMET ON NIILLE TEHNY???? JA MUUTENKI MAAILMA ON TÄYNNÄ ELÄINRÄÄKKÄÄJIÄ NI VITTU ! ! ! ! ! ! ! ! ! ANTEEKS NYT VAA !
TÄN ADRESSIN KIRJOTTAJA ON TÄYSIN OIKEESSA ! ! ! NE JOTKA TEKEE ELÄINKOKEITA NI MINULTA EI TULE AINAKAA SAAMAA IKINÄ ENÄÄ ANTEEKS ! ! ! TÄÄ ADRESSI ON KIRJOTETTU ELÄINTEN PUOLESTA ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ET NE JOTKA RÄÄKKÄÄ ELÄIMIÄ NI VOIS TYÖNTÄÄ OMAN PÄÄNSÄ PERSEESEE :(!!!
Michail Jaction
Jurmaa

#29

22.02.2008 09:59

Ronja Makkoselle tiedoksi: liika alatyylisyys luo lapsellisen vaikutelman. Se toimii vain harkitusti käytettynä muutoin asiallisen tekstin yhteydessä luoden kontrastia, joka herättää lukijan mielenkiinnon.

Valitettavasti esimerkiksi lääketieteen kehittyminen ilman eläinkokeita olisi ollut täysin mahdotonta. Tilalle voitaisiin ottaa ihmiskokeet vapaaehtoisvoimin(tai käyttäen hallitsemattomasti lisääntyvien kehittymättömien kansojen edustajia). Tämä saattaisi kuitenkin olla joidenkin mielestä eettisesti hiukan arveluttavaa.

Rotat ovat muuten hyviä koe-eläimiä, sillä niitä saadaan nopeasti lisää ja niillä on samankaltaisia vaivoja kuin ihmisillä. Lisäksi ne eivät herätä erityisen suurta sympatiaa.
Ilari Saastamoinen
Turku

#30

22.02.2008 13:23

Minun mielestä, jokainen joka ei halua eläinkokeita voivat mennä itse ottamaan viellä koevaiheessa olevan lääkkeen joka potentiaalisesti voisi tappaa sinut, tällä tavalla säästyy eläimet, eikö? Kuinka moni on edes käynyt eläinkoe laboratoriossa?

Itse olen käynyt ja eläimistä pidetään siellä parempaa huolta kuin mitä normaalioloissa, noin 3-4 hiirtä per häkki, häkit ovat jokainen samankokoisia ja tarpeeksi tilaa liikkua kaikilla, häkit putsataan oisko ollut kerran päivässä tai joka toinen päivä. Ilman kosteutta ja lämpötilaa pidetään vakiona, jokainen eläin käy eläinlääkärin kokeet läpi että ne on varmasti terveitä ja kaikki lääkkeet, joita niihin testataan, on testattu aluksi maljoissa (kasvatetaan tautia, syötetään lääke ja katsotaan).
Tämän jälkeen eläimeen syötetään tauti ja annetaan siihen lääke ja seurataan minkälaisia ongelmia se mahdollisesti aiheuttaa elävään orgasmiin ja miten vasta-aine järjestelmä toimii. Jotku kuolee, jotku ei ja tätä kautta päästään kehittämään lääkkeitä ihmisille paremmiksi.

Meikkejä muistaakseni suomessa testataan joissain paikoissa niin, että työntekijöille laitetaan käteen pieni määrä ainetta ja he raportoivat tietyn ajan jälkeen että tuliko allergista reaktiota tai muuta vastaavaa.
Michail Jaction
Jurmaa

#31

22.02.2008 13:29

"seurataan minkälaisia ongelmia se mahdollisesti aiheuttaa elävään orgasmiin"

Pääseekö noita "elävää orgasmia" tutkiviin kokeisiin osallistumaan jollain tavoin, mua alko nimittäin kiinnostaa...
Ilari Saastamoinen
Turku

#32

22.02.2008 13:33

Ei ole tietoa siitä, kannattaa mennä paikalliseen yliopistoon kyselemään tai mennä opiskelemaan lääketiedettä niin pääsee katsomaan.

Unohdin mainita tuossa viestissäni että itselläni on pari rottaa lemmikkinä.
Michail Jaction
Jurmaa

#33

22.02.2008 13:52

Ovatko nämä kaksi rottaasi siis niitä sinun "orgasmi"-kokeita varten vai...
Ilari Saastamoinen
Turku

#34

22.02.2008 13:56

Heh, nyt vasta huomasin kirjoitusvirheeni, siis organismista puhe :D Pahoittelut tuosta kohdasta, en aina huomaa omia virheitäni.
Pertti Peräkartio
Helsinki

#35

09.03.2008 22:17

Alkaa oksettamaan tää tekopyhyyden määrä! Älkää valittako jos syötte esim. särkylääkkeitä, koska neki on noin 100% varmuudella testattu joskus eläimillä! Ja tää et ihmisiä on liikaa ni oisitko ite valmis kuolemaan vaikka ois lääke tarjolla? Siitä sit miettimään ennen ku tuot näitä mielipiteitä julki.
Pertti Peräkartio
Helsinki

#36

09.03.2008 22:20

#21 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Anna pls linkki wikipediaan tai jotain :D
Tiina K
Tampere

#38 Jaahas...

24.03.2008 20:07

Ilari, jos totisesti on niin hyvä huolenpito eläimistä laboratorioissa, miksi ne kuvat, jotka joku(anteeksi, en muista nimeäsi) laittoi? Jos eläinkokeissa eläimistä pidettäisiin noin hyvää huolta, mitä kerrot, miksi kukaan ei tiedä niistä? Enkä jaksa uskoa, että kaikissa olisi sama käytäntö kuin siinä paikassa, jossa olet käynyt katsomassa.

Siltikin ihmettelen ihmisten luuloa siitä, että ihminen olisi jotenkin arvokkaampi kuin mikään muu eläin maapallolla. Ihminen on kuitenkin vain yksi eläinlaji muiden joukossa. Ihminen on jotenkin ylimielinen, kun luulee, että voi tehdä muille eläinlajeille mitä tahansa, koska on mukamas jotenkin parempi kuin ne muut. Koska nähkääs, saattaa tulla yllätyksenä, mutta: näin ei ole! Ihmisille tarjotaan mahdollisuutta(huom. TARJOTAAN) osallistua koekaniiniksi. Kysytäänkö eläimeltä, tahtooko se olla koekaniini? Ehei, enpä usko. Ja nyt vetoatte siihen, että eihän eläin osaa puhua. Ei tietenkään, siis ihmisen puhetta. Ihmiselle selitetään kaikki riskit, jotka liittyvät kokeisiin. Eläimille ei tällaista voi tehdä, koska he eivät ymmärrä ihmisen puhetta.(Tästä päästäänkin siihen, että eikö olisikin mahtavaa, jos keksittäisiin sellainen vekotin, joka tulkkaa ihmisten puheet eläimille ja toistepäin:DD)
En muuten usko, että kovinkaan moni eläin vapaaehtoisesti osallistuisi kokeisiin. Juuri siksi heiltä ei vaivauduta kysymään(ikäänkuin se olisi mahdollista...vielä...).

Anteeksi viimeiset sekaiset kommentit. Mutta kysykääpä hiljaa itseltänne, onko ihminen IHAN oikeasti arvokkaampi elämältään kuin kukaan muu eläin? Tuskin...
Antti Karppi
Vaasa

#39 Lukekaas tämä..

25.03.2008 00:35

Tälläisellä adressilla on vain muutama hyvä puoli.. Se joka sen kirjoitti ja jotka ovat samaa mieltä voivat purkaa sydämensä tänne siitä kuinka jotkun rotat kuolevat turhaan ( eli sen sijaan että ne levittäisivät ruttoa joka on paljon kivempi asia niin ne pelastavat monia ihmisiä ) ja toinen hyvä puoli on, että voi kertoa kuinka väärässä he ovat. Jos jollain on energiaa tehdä tämmöinen adressi voisi hän ensiksi keskittyä tärkeämpiin asioihin kuten ihmisiin? Vai ovatko eläimet ihmisiä tärkeämpiä? Minunkin luokalla on yksi diabeetikko joka on harvinaisen taitava musiikissa. Niiten monien rottien (tässä tapauksessa koirien kylläkin) ansiosta hän voi jatkaa soittamista ja elää elämänsä loppuun asti sillä tavalla kuin haluaa. Niiden kuolleiden eläimien elämillä oli todella jotakin merkitystä! Niiden ansiosta monen muunkin ihmisen henki on säästynyt. Ne eläimet voisivat olla ylpeitä itsestään kun kerran saivat jotain aikaan.
Tiina K
Tampere

#40 Niinpä niin

29.03.2008 13:52

Toki voisivat, muta miksi olisivat, mitä niin hyvää ihminen on eläimille tehnyt, jotta ne haluaisivat pelastaa niitä lisää? Yhäkään, ei eläin ymmärrä miksi häntä satutetaan. Ei hän ymmärrä, että on osa jotain "bigger meaning":ia. Eläin lultavasti vain luulee tehneensä jotakin väärin, koska sitä satutetaan. Tuskin se ajattelee, etä "yippee, minä kidun, jotta ihmiset saavat elää(ja tuhoavat maailman ennemmin ta myöhemmin, tietoisesti tai tietämättään)", ja riemuiten menee sinne kamaliin kokeisiin.
Jennifer Martins
Helsinki

#41

31.03.2008 00:59

en ole lukenut koko keskustelua, mutta haluan vain ilmaista yksinkertaisen mielipiteeni vastauksena otsikkoon. kosmeettiset eläinkokeet OVAT perseestä. lääketieteellinen tutkimus on mielestäni sen verran tärkeä asia tässä maailmassa, että eläimiä saa käyttää tähän tarkoitukseen. mielummin pelastan lapsen leukemialta kuin säästän muutaman hiiren elämän.
Jennifer Martins
Helsinki

#42 ainiin

31.03.2008 01:01

muistakaa eläinrakkaat myös se, että eläinkokeet saattavat pelastaa juuri sinun hauvasesi elämän ;)
siiri nurminen
vantaa

#43 ..

16.06.2008 18:18

Ei rottiakaan voi uhrata ne ovat samanarvoisia kun ihmiset!!!! >:(((
siiri nurminen
vantaa

#44 .

16.06.2008 18:25

Minä ainakin uhrautuisin monen eläimen puolesta tai yhden eläimen puolesta niihin kokeisiin... Ja eikö ihmiset kestä sitä paremmpin?
Antero Svartgård
Helsinki

#45

16.06.2008 18:58

"Ei rottiakaan voi uhrata ne ovat samanarvoisia kun ihmiset!!!! >:((("

- Millä perusteella?
Antti Karppi
Vaasa

#46 3....2....1.... naatQ!

16.06.2008 22:39

"Ei rottiakaan voi uhrata ne ovat samanarvoisia kun ihmiset!!!! >:((("


Vissiiin joku huono vitsi heittäisin.. Eihän ihmistä eläimeen voi verrata
(paitsi vitsissä)......
Mikael Äijälä
Pori

#47 Hahhah..

17.06.2008 02:06

Eläinten ymmärtämisen kyky & ajatusmaailma on huomattavasti pienempi kuin ihmisten eivätkä eläimet ymmärrä kipua kipuna niin kuin ihmiset. Jos esim. muutamaan rottaan testatut rokotteet voivat pelastaa suuren määrän ihmisiä, se on ymmärrettävää.
Ja kuten väitätte että rokotteet vaikuttavat eri tavalla ihmisiin ei pidä täysin paikkaansa. Jos ne toimivat rottiin, ne toimivat todennäköisesti myös ihmisiin.
Se riski kannattaa ottaa. Ilman tätä käytäntöä olisimme kaikki mahdollisesti kuolleet mustaan surmaan.
Ajatusmaailmanne on typerä jos luulette että eläimiä tapetaan ainoastaan huvin vuoksi! Lihaahan me myös syödään, tämä on myös elintärkeä asia ihmiselle!
Eläimistä tehdään myös vaatteita! Lähes jokaisessa kosmetiikkatuotteessa on mm. kalansuomuja että silmiä ym. eläimistä lähtöisiä ainesosia. 99.7% naisista käyttää kosmetiikkatuotteita mutta eläinkokeitako ei sitten saa tehdä?
Voi perkele kuinka typerää ajattelua..

joonas lind
kuopio

#48 järki käteen

16.07.2008 18:16

tätä en todellakaan allekirjoita ettekö ymmärrä ihmishenki on paljon paljon tärkeämpi kuin rotan ja eläinkokeilla yritetään kehittää parantavia lääkkeitä

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.09.2008 13:43


Michail Jaction
Jurmaa

#50

18.09.2008 13:59

"Eläinkokeet helvettiin"

Ulkoistaminen ei lienee ratkaise itse ongelmaa, mikäli sellaista nyt ylipäätään onkaan.