Eläinkokeet helvettiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Eläinkokeet helvettiin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.09.2008 14:20


Elias Isosomppi
evijärvi

#52

20.11.2008 17:15

Kuulkaas nyt pellet, ne on vaan eläimiä. Pitäisikö esim. lääkkeitä testata ihmisiin tuosta noin vain? Tosin voihan kysyä että "pitääkö lääkkeitä testata tuosta noin vain eläimiin?" <-- mutta jokainen tietää kumpi noista on järkevämpi vaihtoehto. Joten turvat kiinni ja lopettakaa tuo säälittävä eläinten suojelu, hankkikaa elämä jumalauta. Jos teidän mielestä joku rusakko on arvokkaampi kuin ihminen niin suosittelen jonkinlaista terapiaa :) Tosin kaikki jotka puoltavat tätä eläinsuojelua ovat suurin osa jotain 12v penikoita, yleensä tyttöjä.
Elias Isosomppi
evijärvi

#53

20.11.2008 17:17

Jos teiän mielestä joku rusakko on arvokkaampi kun ihiminen niin suosittelen jonkinlaista terapia teille. onnea elämään
Samuli honkanen
turku

#54

27.11.2008 13:58

Onhan ne eläinkokeet siltä kannalta hyviä että parilla eläimen hengellä voidaan pelastaa miljoonia ihmisiä tai estää jonkin viruksen leviäminen, mutta meikkien testaaminen eläimillä on väärin eivätkö ihmiset enään selviä ilman meikkejä? Itse haluan ainakin olla oma itseni.
Elvis Punnek
Oulu

#55

27.11.2008 15:27

Eläin kokeet ovat oikein vain jos ollaan varmoja, että eläin ei kuole. Sellaiset kokeet myös voitaisiin tehdä ihmisillä, mutta jos ei löydy ihmistä kokeeseen niin sen voisi tehdä eläimellä. Kuitenkaan eläinkokeet eivät ole oikein jos eläin joutuu kärsimään. Me ihmisetkin olemme eläimiä joten sillä ei ole väliä tehdäänkö koe ihmiseen vai eläimeen. Kokeen ollessa vaarallinen tai epävarma ei kuitenkaan voi luottaa siihen, että kun kokeen tekee eläimeen niin se olisi oikein. Eli eläinkokeet pitäisi saada loppumaan ja keksiä jokin uusi ratkaisu. Tai jos koe on niin tärkeä sen voi tehdä myös ihmiseen, joka tarvitsisi tätä tiettyä lääkettä tai kuolisi. Kuolisi kuitenkin, mutta eläin, jolle hoito ei olisi tärkeä, kuolisi turhaan.

Kenenkään kuolema ei ole oikein, mutta nykyään sitä ei voi estää. Päivittäin kuolee monia eläimiä sekä ihmisiä turhaan, mutta jos ne eivät kuolisi maapallo olisi jo aikoja sitten ylikuormittunut.

"Think about this"

-Elvis Punnek (Oulu 15v)
Lauri Random
koski tl

#56

28.11.2008 16:56

Millä sitten testattaisiin tuotteet banaaneilla? Aktivisteilla?
joni kuivanen
pori

#57 eläinkokeet helvettiin

31.12.2008 14:59

kyllä ne saa viemäristä niitä rottia hakea ja testata mutta ei kotieläimillä

välillä ku kattoo sitä ni tekis mieli mennä tunkemaan testaajien silmiin kanssa 5kiloo meikkejä

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

31.12.2008 21:06


Michail Jaction
Jurmaa

#59

01.01.2009 11:05

Teille, jotka vastustatte eläinkokeita: menkää itse niihin kokeisiin vapaaehtoisiksi tai keksikää parempi testausmetodi.
Miia Heinonen
Espoo

#60 Kaiken lisäksi tarpeettomia

19.02.2009 22:11

Eläinkokeet ovat paitsi moraalisesti väärin myös tarpeettomia. Eläimet joutuvat kärsimään kokeista, jotka eivät edes lisää tietämystämme testattavien tuotteiden (lääkkeiden) turvallisuudesta tai hyödyllisyydestä ihmisille. Ihmiset ja kokeissa käytettävät eläimet eroavat toisistaan siinä määrin, ettei koe-eläinten reaktioista ole mahdollista päätellä aineiden mahdollisia vaikutuksia ihmisiin.

Eläinkokeiden käyttö on pitkälti jäänne ajalta, jolloin muitakaan keinoja ei tunnettu. Nykyään on olemassa paljon eläinkokeita varmempia, tarkempia ja myös halvempia testimenetelmiä. Mitään pitäviä syitä jatkaa eläinkokeita ei ole. Tällainen massiivinen kiduttamisen käytäntö on ehdottomasti saatava loppumaan.

Jälleen tulee mieleeni Leo Tolstoin toteamus, että kansakunnan sivistyksen taso mitataan sillä, miten se kohtelee heikompiosaisiaan. Eläinkokeet ovat mitä julminta hyväksikäyttöä.

Tätä addressia en tosin voi allekirjoittaa, koska se on laadittu huolimattomasti. Epäasiallinen kielenkäyttö ja perusteluiden puuttuminen eivät lisää addressin vakastiotettavuutta...
Tommi Virtanen
Espoo

#61

19.02.2009 23:09

Voisitko mitenkään listata ne mullistavat keinot?
Miia Heinonen
Espoo

#62 Vaihtoehtoiset keinot

30.04.2009 13:42

Tässä osoitteessa on hyvä esitys vaihtoehtoisista testimenetelmistä:
--> http://www.makeanimaltestinghistory.org/resources/campaign/Briefing%20on%20non%20animal%20replacements.pdf

Kyseessä on PDF-tiedosto otsikolla "Briefing on non-animal replacements".

Alla vielä lyhyesti listattuna tiedostossa mainitut menetelmät (en rupea kääntämään niitä suomeksi, koska en tiedä oikeaoppisia nimityksiä).

Cell and tissue culture
Molecular methods
Microorganism studies
Computer modelling and bioinformatics
Volunteer studies
Population studies
Genomics, Proteomics & Metabolomics
Michail Jaction
Jurmaa

#63

30.04.2009 17:07

Mitä luulet että tulee tehdä ennen kuin listassasi esimerkiksi ollut tietokonemallintaminen saadaan luotettavaksi testausmenetelmäksi? Tulee testata asiaa käytännössä eli eläimillä. Toinen ongelma: yksi eläinkoe ei anna todellista kuvaa testattavan aineen(kuten lääkkeen) vaikutuksista. Tosin kymmenistä, sadoista tai jopa tuhansista kokeista voidaan tehdä yleistys aineen vaikutuksesta. Kykeneekö nykyinen tietokonesimulaatio mallintamaan aineiden vaikutukset tuhansissa erilaisissa yksilöissä? Tuskin.

Listassasi on ehdotus vapaaehtoisilla testaamisesta. Se on varmin mainitsemistasi vaihtoehtoisista menetelmistä. Ongelmana on vain löytää riittävästi vapaaehtoisia. Toinen ongelma on se, että ihmiset lisääntyvät melko hitaasti, joten mahdolliset vaikutukset jälkeläisiin jäävät tutkimatta.
Miia Heinonen
Espoo

#64

03.05.2009 20:55

Silti edelleen: Hiiri tai koira ei varmaankaan reagoi testattavaan lääkkeeseen samalla tavalla kuin ihminen? Jos ainetta testataan vaikka tuhansillakin hiirillä, voidaanko siitä päätellä aineen vaikutus ihmiseen?

En siis ole ollenkaan vakuuttunut eläinkokeiden hyödyllisyydestä. Lisäksi moraaliset kysymykset ovat asia erikseen. Eläinkokeet aiheuttavat eläimille kestämätöntä tuskaa, minkä jälkeen ne useimmiten (tai ainakin varsin usein) tapetaan. Tästä syystä eläinkokeet eivät olisi moraalisesti hyväksyttäviä, vaikka niistä jotain hyötyä olisikin (mitä siis en usko). Hyötynäkökulma ei yksin riitä tällaisten asioiden pohtimiseen. Olihan orjatyökin erittäin hyödyllistä orjanomistajan näkökulmasta.
Michail Jaction
Jurmaa

#65

03.05.2009 21:59

Miksi ei reagoisi? Syöväthän ne suunnilleen samaa ravintoakin. Ihmiset ja rotat ovat yllättävän samankaltaisia.

Kokeen jälkeen eläin tapetaan vain jos koe aiheuttaa eläimeen kipua. Tappamisesta tietenkin seuraa se että eläin ei kärsi.

Oletko muuten kuullut elinsiirroista(kuten verensiirrosta), kipu-, syöpä- tai influenssalääkkeistä? Tai rokotteista? Niitäkään ei olisi ilman eläinkokeita.
Jani Siekkinen
Riihimäki

#66

13.06.2009 11:17

Diabetes - Insuliini - eläinkoe
Joten luovutko insuliinihoidosta aateesi vuoksi?
Ano Nyymi
Porvoo

#67 Voi hyvä helvetti tätä väkeä.

14.06.2009 18:35

noh... onneksi tällä adressilla ei tulla koskaan saavuttamaan mitään.
Ano Nyymi
Porvoo

#68

14.06.2009 18:36


#3
Minusta mitään eläimiä ei tulisi käyttää MISSÄÄN kokeissa. Minua niin tympiii kun on jo niin moni eläin menehtynyt tuollaisen takia *huoh*. Ihmiset voisivat rakentaa jonkun "hököttimen" jolla niitä voi testata :D.
Sanna C:C:C: (Oravainen, 7.1.2007 13:16)

-No jos sinä rakennat sen "hököttimen" niin onnee vaan yritykselle.

#4
Pauli Laine; minusta ei ole järkeä testata niitä lääkkeitä esim. rotilla, sillä ne saattavat toimia eri tavalla rotassa kuin ihmisessä.
Sanna Hööfgreen (varkaus, 8.1.2007 20:00)

-Suuri osa rotan geeneistä on täysin samanlaisia, kuin ihmisillä.
Eerika Kortesuo
oulu

#69

19.06.2009 01:04

Täysin samaa mieltä!! testaisivat saatana joihinki ihmisiin, jotka haluavat kuolla, ovat vapaa ehtoisia tai jtn, mut kaikkin paska pitää tehä eläimille!!! tekisivät itelleen ni tietävät mitä oikeesti tekevät!!!
Ennu Pitkänen
Pelkosenniemi

#70 Vastustan rääkkäystä ja kokeita

24.06.2009 08:07

Minusta on erittäin idioottimainen tapa sanoa: "Jos ei olisi eläimiä, niin millä tekisimme kokeita?"
Ei tartte tehä millään. Miksi niitä muka ei voisi kokeilla ihmisillä? Miksi justiisa eläimillä? Se on teidän ongelmanne, jotka eivät ymmärrä eläinten oikeuksista sentin vertaa. Eläimet joutuvat kärsimään jostain hiton meikeistä! Vaikka käytänkin niitä, nii ärsyttää tollane. Sais koko homma loppua.
Elän rääkkäyksestä se mua inhottaa, et elän joutuu taas kärsimään. Jos mä saisin päättää, nii lähettäisin eläimet toiselle planetalle turvaan kunnian himoisilta ihmisiltä. Koira rupesi ihmisen parhaaksi ystäväksi ja joutuu nyt kärsimään siitä. Rääkkäyksen ja jalostuksen takia. Jalostus tappaa enemmän koiria kuin joku rutto. On inhottavaa katsella kuinka koira kituu iloisten kasvojen piirittämänä. Mä näin melkein viikon painajaisia katsottuani eläin rääkkäys videota. Vaikka lopetin sen kattomisen ennen puolta väliä ja äänettömällä. Video oli lyhyt mutta tosi raaka. Eläin rääkkäys ja kokeet ovat perseestä!
Michail Jaction
Jurmaa

#71

24.06.2009 10:40

Mikä ihmisiä vaivaa? Eläinrääkkäys ja eläinkokeet ovat kaksi eri asiaa, kokeet eivät ole rääkkäystä. Ja ihan oikein että näet painajaisia, mitäs menet katsomaan niitä petan tuottamia filmejä.
Kakkanaama Kakkanaama
Kakkala

#72 Tekopyhyys

28.06.2009 19:49

Olet tekopyhä mikäli vastustat eläinkokeita, mutta :

1) Olet lihansyöjä
2) Omistat lemmikin
3) Käytät lääkkeitä johonkin sairauteesi
4) Olet käynyt raveissa
5) Olet käynyt sirkuksessa
Kakkanaama Kakkanaama
Kakkala

#73 #69 Eerika

28.06.2009 19:56

Mikäli sairastuisit Hodgkin-lymfoomaan, jonka lääkkeelliseen hoitoon kuuluu mm. doksorubisiini, bleomysiini, vinblastiini ja dakarbatsiini, jätätkö lääkkeet ottamatta sen takia, että vastustat eläinkokeita?

Lukemattomia hiirulaisia on nimittäin käytetty kyseisten lääkkeiden testaukseen.
Kalle Laukkanen
Helsinki

#74

29.06.2009 03:53

Parhaita juttuja mihin törmäsin silmäillessäni oli että rottien rääkkäys on sinänsä ihan ok mutta kotieläimillä ei saisi tehdä kokeita. Tässähän on vedetty täysin samanlainen raja kuin mitä kokeiden puolustajat vetävät ihmisen ja eläimen välille: ihminen on ensimmäinen prioriteetti, eläin ehkä joskus sen jälkeen.

Toinen hyvä oli että kaikki eivät ymmärrä eläinten oikeuksia. No, eivät niin, sillä kukaan ei ole vielä löytänyt kultaista kirjaa missä nämä maailman partikkelien universaalit oikeudet on listattu. Kaikki on yksinkertaisesti jonkun keksimää. Joidenkin mielestä eläimillä tulee olla samat oikeudet kuin ihmisillä, joidenkin mielestä ihminen on maailman suvereeni valtias. Kaikki tämä on lopppujenlopuksi laajennosta itsekeskeisestä maailmankuvasta; lähtökohta on tietenkin se että vain yksilö itsessään on tärkeä. Tästä näkökulmasta eläinkokeet ovat toki hyvä ja oikein, sillä niillä voidaan kehittää parannuskeinoja joilla kyseinen yksilö jossain vaiheessa ehkä voidaan parantaa. Ja sama tilanne pätee niille, jotka välittävät vaikka koko ihmiskunnastakin.

Mutta sitten on niitä, jotka kokevat eläimien asian omakseen (yleensä vielä johonkin tiettyyn rajaan saakka, mutta joskus kaikkiin tunteviin eliöihin (lukuisat vastaan väittävät yksilöt saavat ilomielin kertoa näkökantansa tarkemmat yksityiskohdat)). Tällöin he eivät voi sallia eläinkokeita, sillä he kokevat eläimet tärkeiksi itselleen, ja näitä ei tule mitenkään vahingoittaa. Mutta on fakta että lääkkeille ja esim. meikkausteollisuudelle tarvitaan testausmenetelmiä (jotkut ovat halukkaita poistamaan meikkiteollisuuden tästä kerhosta mutta ihmisten yleistä tarvetta tyydyttävä teollisuus sekin on; ja jos kokeita ei saa tehdä niin voipi olla että tuotteiden laatu heikkenee); joku niitä aiemmin listasikin mutta en tiedä sitten ajavatko ne millään samaa asiaa kuin kokeet ihmisellä tai sitä muistuttavilla eläimillä. Totuus on, että testausmenetelmiä tarvitaan, ja eläinkokeet (lasken tässä ihmisen nyt eläinten joukkoon) on varmaankin ainoa tehokas vaihtoehto (jos jollakin on tietoa esim. kosmetiikka-alan yrityksestä tai lääkekehitysfirmasta joka pärjää ilman, saa pistää linkkiä todisteeksi). Koska eläimet eivät voi tehdä asian suhteen valintaa, eläinten etua ajavat puoltavat vapaaehtoisia ihmiskokeita; tässä taas tulee esim. se lisääntymisnopeus ja vapaaehtoisten määrä ongelmaksi.

Tulemme siis ristiriitaan eläinten oikeudet vs. kehityksen nopeus, ja ratkaisu on ihmismääristä aina kiinni. Jos eläinten arvostus leviää ihmisiin, tullaan rahaa luultavasti uhraamaan enemmän eläinystävällisen testauksen kehittämiseen ja ehkä päästään eläinystävällisempään maailmaan ylipäätään, mutta uskoisin, että ainakin vähän aikaa tuo kehitys ja raha vievät voiton eläinten oikeuksista.

Arvoisat eläinten puolesta puhujat, pääsette päämääräänne levittämällä asiasta tietoa ja kertomalla eläinten kurjista oloista. Mutta eläinkokeiden kannalla olevien on tehtävä sitten samaa oman näkökulmansa puolelta. Ihmisen mielipide on arvokas, ja sitä ei tule väkisin muuttaa, mutta tiedonlevittäminen voi saada ihmiset huomaamaan oman mielipiteensä. Kaikkien on vain pidettävä puolensa, sillä en usko että vastapuolet rupeavat kauheasti kertomaan asiaa toisteltakin puolelta.

Onnea vaan tällekin asialle, en allekirjoita (kahden rivin adressi + mielipideasia == ei) mutta toivon että enemmistö voittaa tässäkin asiassa.
Niina Ohanen
Helsinki

#75 jassoo

04.11.2009 17:06

"kyllä ne saa viemäristä niitä rottia hakea ja testata mutta ei kotieläimillä

välillä ku kattoo sitä ni tekis mieli mennä tunkemaan testaajien silmiin kanssa 5kiloo meikkejä"

Kotieläimiä ei saa ? sinunko mielestä rotalle ei ole tunteita mutta söpöllänöpö hauvalla on ? Hei ihan oikeasti JÄRKI KÄTEEN JA MIETINTÄMYSSY PÄÄHÄN!
Minkä ikäinen olet, seitsemän? Eiköhän se ole aivan sama asia millä se testataan, koiralla vai hiirellä ? Tai kumpaa syöt sikaa vai kissaa ? Molemmat ovat eläviä olentoja.