Jatkukoon Radio Suomen "Pop eilen - toissapäivänä"!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jatkukoon Radio Suomen "Pop eilen - toissapäivänä"!.

Remontti-Reiska

#151 Koko perheen ohjelma

12.10.2014 08:06

Vaimoni ei kestä kuunnella hard-rock pohjaista angloamerikkalaista bluesia. Onneksi Haarma ja Nyman ovat naisväen huomioonottavina toimittajina kehittäneet monipuoliset ohjelmatyypit, johon on onnistuneesti sujautettu myös tuotakin musiikkia. Jos Hector tai Nyman lopetetaan joudun taas katselemaan telkkarista iänikuisia ja kuolettavan tylsiä 'Joka kodin asunto- ja mökkiremontti' uusintoja. Lompakkoni ei kestä jatkuvaa sisustuselementtien uusimista.

Kiltti YLE-täti, säästä meidät kaupallisilta radio- ja tv-kanavilta.


Vieras

#152

12.10.2014 08:11

Kotimaisen iskelmämusiikin tarjonnasta ja keskinkertaisesta, itseään toistavasta listamusiikista ei todellakaan ole radiossa pulaa. Sen sijaan iso yhdistävä sukupolvikokemus menetetään, jos tästä ajatuksella toimitetusta ohjelmasta luovutaan.
mandoliinimies

#153 Vesi on mustaa, kuin aikakin!

12.10.2014 10:34

Toiset heittävät hattunsa naulaan, toiset aivonsa!

Mummo Hangosta

#154 Re:

12.10.2014 11:01

#100: -  

 Tämä tuli minullekin mieleen tänä aamuna. 


Vieras

#155

12.10.2014 14:17

Sunnuntaiaamut ovat ensi vuonna pilalla, jos "Pop eilen - toissapäivänä" lopetetaan. Kai ne kohta sanovat syyksi, etteivät suuret ikäluokat käy jumalanpalveluksessa, kun ohjelma tulee klo 10!
Kai jotkut muijat sitä suomalaista musaa kaipaavat, mutta eikö sitä tule jo Radio Suomessa tuutin täydeltä koko päivän!!! :(

Vieras

#156 Re: Sadat(ko) haluavat tämän ohjelman pois?

13.10.2014 06:31

#16: vieras -  

Voi olla, että Kansanradion kuuntelijat ovat tarttuneet luuriin, mutta eiköhän Ylelle vielä tule selväksi, että Harman ohjelmalla on todella paljon kuuntelijoita. Sunnuntai aamuna on jopa aikaa leppoisasti kuunnella radiota.

Eihän Yle suinkaan ole ainut radiokanava, mutta verorahoilla haluaisin kuulla juurikin niitä biisejä, jotka eivät tämän päivän poppisoittolistoilla pyöri. - Ja pienellä asiantuntevalla johdannolla maustettuna.

En epäile hetkeäkään sitä, että Harmalla ja ohjelmalla on kyllä kysyntää kilpailevilla radiokanavilla.
- Ylen tappio se on, jos ohjelma lopetetaan.

Shame on you!

#157 Re:

13.10.2014 12:53

#112: -  

Kyllä!

Muistan itsekin hyvin sen ajan, kun meillä oli Pop eilen tänään ja pari muuta ohjelmaa eli yhteensä noin 4-5 tuntia viikossa sen ajan laadukasta ja hyvin toimitettua populaarimusiikkia (mukaan lukien Nuorten sävellahja) ja kasettinauhurin kanssa vahdittiin, että saatiin tärpit tallennettua, koska levyjä ei teininä ollut varaa ostaa, piti niitä ostaa harkiten. Ja sitten vuosien odottelun jälkeen vihdoin ja viimein saimme sen virallisen Rockradion. Mitä juhlaa!

Ei ollut sattumaa, että nämä ylivoimaisen suositut radio-ohjelmat oli aseteltu iltapäivään, jotta koululaiset, opiskelijat ja nuoret aikuiset ehtivät niitä kuuntelemaan. Kuin myös aamulla Rokkivekkaria, joka muuten oli juuri se ohjelma, joka meillä soi ennen kouluun ja töihin lähtöä, ja josta myös ensimmäisenä kuulin John Lennonin poismenosta.

Paljon myöhemmin yllätyksekseni kuulin, ettei Briteissäkään 1960-luvulla saanut soittaa populaarimusiikkia BBC kautta kuin ehkä tunnin verran päivässä ja kun Radio Luxemburgkin oli jollain tavalla sidottuna soittolistoihin ja valikointiin. Sen ajan nuorten kysyntään vastasi irlantilainen musikkimanageri ja liikemies Ronan O'Rahilly perustamalla Radio Carolinen. Ja sittemmin merirosvoradioita onkin ollut satapäin ja toimii edelleen."Suomessa piraattien kukoistuskautta olivat 70-luku ja 80-luvun alku, jolloin Yleisradiolla oli vielä lähetysmonopoli, joka päättyi vasta vuoden 1985 paikallisradiouudistuksen myötä. Monien mielestä Yleisradio ei tuolloin lähettänyt riittävästi viihteellistä ohjelmaa."

Ei mitään uutta auringon alla. Monien mielestä, siis niiden satojen, Yle ei vieläkään lähetä tarpeeksi iskelmämusiikkia. No tuossahan se juuri tuli sanottua, että se viihteellinen ohjelma on sittemmin ollut muilla kanavilla. ;-)

On olemassa kokonainen sukupolvi, kaksi tai kolme, jotka ovat kasvaneet Ylen kanssa, nähneet ja myötäeläneet kaikki Ylen radiopuolen vaiheet, jojoilut, sietäneet pitkin hampain hyvien ohjelmien lakkautukset ja iloinneet hyvistä uudistuksista, jos eivät ole turhautuneina loikanneet muille kanaville. Tätä tosiasiaa ei voi unohtaa, kun puhumme Pop eilen toissapäivänä -ohjelmasta.

400 000 kuulijaa ei ole väärässä, eikä heidän mielipiteitään voi pitää pelkkänä kärpäsen surinana. Kysymyksessa on suuri joukko Yle-veron maksajia mikä, muistutukseni Ylen johtoportaalle, on tuloihin sidottu. Tämä 400 000 kuulijan ikäluokka sattumoisin ei harrasta musiikin lataamista ilmaiseksi tai käytä musiikkia kertakäyttöhyödykkeenä. Minä sattumoisin tunnen itseni, ja ystäväni musiikin kulutustottumukset.

Tuntuu pahalta ajatella, että Yle, riippumatta siitä mitä Heikin kuuntelijat ajattelevat, päättäisi kuitenkin lakkauttaa ohjelman, koska he saavat joka tapauksessa veronsa, soi PET sunnuntaisin eli ei. Tässä kohtaa voisin kirota Yle-veron hyödyttömänä, ellen sattumoisin olisi Ylen TV-kanavien suurkuluttaja.

Toisin on tämän päivän uuden uljaan sukupolven kanssa, joka kiroaa Yle veron, koska he eivät kuuntele eivätkä myöskään katso Ylen kanavia. He ovat sitä mieltä, että koko Yle pitäisi lakkauttaa ja kaikki olla vaan Maikkaria, Nelosta tai netti-tv:tä ymmärtämättä, että ilman Yleä ei olisi muitakaan kanavia.

Ylen ohjelmaperiaatteisiin on kuulunut olla osavastuullinen kuulijoiden sivistämisessä ja olen aina uskonut, että Ylen suosio, riippumatta siitä onko vaihtoehtoja eli ei, perustuu siihen, että siellä on aina ollut ja on edelleen ammattitaitoisia toimittajia, päin vastoin kuin monella muulla kanavalla, jotka pyörivät semi julkkisten ympärillä.  Ylen ohjelmat ovat perustuneet laatuun ja ammattitaitoon, eikä tunnelmaa ole rikottu mainoskatkoilla. Tämän on mahdollistanut TV-lupamaksut ja nyt Yle-vero.

Moni meistä on kasvanut kuunnellen putkiradion kautta Virran Olaa ja muita lauantain toivottuja. Meillä kotona äidille oli hyvin tärkeää, että radio oli aina päällä, paitsi tietysti Kahilan uutisten aikaan. Ehkä juuri siksi meillä Suomessa niin suuri määrä musiikin ystävistä tuntee myös muunlaista musiikkia ja kokee vanhat iskelmät, tangot ja muut läheisiksi. Mikä rikkaus. 

Yle on ollut yleishyödyllinen ja ns. voittoa tuottamaton laitos, jo siitä syystä ei ole samantekevää mitä siellä tehdään ja kenen kustannuksella.

Suurin osa radiokanavista täyttyy kertakäyttöhutusta ja ihmiset kuluttavat musiikkia kuin hamppareita söisivät ilman minkäänlaista syvää sitoutumista musiikkiin mitä he kuuntelevat, koska siihen ei yksinkertaisesti voi sitoutua, sitä musiikkia ei ole tehty kestämään aikaa.

Ylen asiantuntemattomilta pomoilta taitaa myös unohtua yksi tärkeä asia, nimittäin Ylen arkisto, mikä kuuluu veronmaksajille. Onneksi Teema käyttää tätä arkistoa ahkerasti.

Veronmaksajat omistavat Ylen, veronmaksajat omistavat myös Ylen arkiston. Ja veronmaksajat ovat hyvin, hyvin vihaisia, että heidän Yle-vero rahoillaan joku asiaan vihkiytymätön nainen pomon ominaisuudessa, jonka palkan veronmaksat myös maksavat, puuttuu asiaan, minkä merkitystä hän ei selvästikään ymmärrä.

Ylen arkisto on ainoa paikka, missä säilytetään juuri niitä helmiä mitä ei muualla ole tallessa. Sattumoisin Ylen vanhat ja uskolliset kuulijat tietävät mitä siellä arkistossa on, koska juuri heille tätä arkistoa on availtu vuosikymmenien saatossa, tässä juurikin viitaten Heikin PET -ohjelmaan, muiden muassa, sillä kokemukseni mukaan kaikki tuntemani fiksut ja ammattitaitoiset Ylen toimittajat ovat käyttäneet Ylen arkistoa näiden vuosikymmenien aikana vähintäänkin ahkerasti. 

Aina on puhuttu siitä, miten tärkeä Ylen arkisto on, miten sitä vaalitaan, ja mitä kaikkea sen kätköistä löytyykään. Ja kun meidän kaikkien rakastama Heikki tuo päivän valoon juuri sitä musaa arkistojen kätköistä, niin joku ymmärtämätön ihminen päättääkin suuressa viisaudessaan sulkea kuulijoilta tämän arkiston lakkauttamalla PET -ohjelman jonkun mitättömän ja suoraan sanoen kyseenalaisen syyn perusteella.

PET on instituutio, Heikki on instituutio, ja jos kyseinen johtajatar olisi yhtään tietoinen siitä miten Yle on kehittynyt 1970-luvulta tähän päivään ja ketkä sitä on pitänyt pystyssä kaikki nämä vuosikymmenet, hän ymmärtäisi myöntää virheensä ja etsisi toisenlaisen vaihtoehdon sille satojen toivomalle suomalaiselle musiikille, mitä tulee monesta tuutista kyllästymiseen saakka.

Aamuisin on hyvin vähän mitään tarjolla, joten vaihtoehtoina on laittaa päälle Ylen aamu-tv tai pyörittää tietsikalla omia soittolistoja. Mikä mieli siinä nyt olisi, sieltähän puuttuisi paljon olennaista kuten upeasti juonnettu PET.

Oma soittolistani ei mitenkään voi korvata hyvin juonnettua ja toimitettua ohjelmaa. Toki monille ihmisille sopii itseriittoisuus hyvin, minulle ei, koska olen riippuvainen toimitetuista ohjelmista. En halua tietää etukäteen mitä ralleja olen laittanut soittolistalleni. Minä haluan, että Heikki tekee sen ja yllättää minut positiivisesti. Siihenhän radion taika perustuu; positiiviseen yllätyksen ja hyvään mieleen.

Alkuperäiseen asiaan palatakseni, me todellakin saimme Rock radion ja se oli herkkua. Saimme myös Radio Mafian, joka sittemmin kuopattiin, kun Ylellä alettiin säätää ohjelmia ja kanavia uuteen uskoon, eikä voi sanoa, että mitenkään parempaan suuntaan, vaikka uskonkin sen tosiasian, että Yle Puhe on äärimmäisen suosittu kanava. Se puolustaa paikkansa, vaikka itse en sinne useinkaan eksy. Alussa oli puhe, Taata ja sitten tuli musiikki.

Mutta Ylen olisi pitänyt profiloida kolme pääradiokanavaansa tarkemmin, kun kevyelle musiikille sattumoisin jäi vain Radio Suomi ja puheelle sekä asialle/kulttuurille jäi Ylen ykkönen ja Puhe. Ottaen huomioon kuinka suuri osa ihmisistä kuuntelee populaarimusiikkia, on yksi kanava siihen aivan liian vähän. Kanavauudistus oli iso paha susi, mutta tuskin siitä voi kuulijoita syyttää.

Silti on täysin käsittämätöntä, että vielä vuonna 2014 Yle pyrkii ns. ryssimään sen hyvän minkä on vaivalla saanut aikaiseksi. Mistä muualta voi löytää samaa ammattitaitoa toimittaa musiikkiohjelmia kuin Yleltä? Ei mistään. Ja kuitenkin tätä koko elämän mittaisella työllä ja kiinnostuksella musiikkia kohtaan kerättyä ammattitaitoa ollaan heittämässä kaatopaikalle.

Mistä ihmeestä Yle löytääkin näin asiantuntematonta porukkaa johtotehtäviin? Täysin ammattitaidotonta toimintaa. Vaan toisin oli ennen, kun pyrittiin eteenpäin, nyt pyritään taaksepäin. 

 

Samaa mieltä!

#158 Re: Re:

13.10.2014 13:03

#157: Shame on you! - Re:  

Mainio kirjoitus! Lähetä tämä sama tuolle Ylen johtajattarelle. Tuskin hän kuitenkaan lukee näitä viestejä täällä.

Shame on you!

#159 Re: Re: Re:

13.10.2014 13:47

#158: Samaa mieltä! - Re: Re:  

Kiitos, voisin vaikka lähettääkin. Rassaa niin tämä ainainen säätäminen. Ja, kun otetaan niin otetaan juuri ne herkut pois ja jätetään se mitä joku tuolla osuvasti kutsui tuulipukukansan renkutukseksi, vai mikähän se mainio ilmaisu olikaan.

Katselin myös, että ihmiset ehdottivat vaihtoehtona Heikin ohjelmalle paikkaa esim. Novassa. Heikki on kantayleläinen, tuskin lähtisi muualle, mutta olisi siinä muitakin ongelmia.

Henk.koht. olisi erittäin ikävää siirtyä Novan kuuntelijaksi, mutta siinä on myös se käytännön ongelma miksi Heikkiä ei voi viedä, kuten ei Suomen luontoa tai maaseutua tuoda.  Ylen levystö ja -arkisto on Ylellä, Heikin musa on siellä, jos ei omista kokoelmistaan niitä soita. Joten Nova tai mikään muukaan kanava ei ole vaihtoehto, koska käsittääkseni Ylen levystö ja Heikki toimivat kimpassa.

Siksikin on tärkeää huomioida tämä Suomen kansallisaarre, Ylen levystö ja -arkisto. Luulenpa, ettei rouva pomonenkaan saatuaan tuon älynväläyksen ajatellut ihan loppuun saakka Ylen levystön ja -arkiston käyttöä. Kuka sitä käyttää, jos ei Heikki ja Nyman? Ja Kadonneen levyn metsästäjät?

Suomalaista iskelmää saa mistä vaan, mutta Heikin soittamia levyjä ei saa. Ja Ylen yhtenä tehtävänä on olla sivistävä. Heikki täyttää tuon paikan täysillä lisäten siihen sen maagisen yllätysmomentin ja kotoisen tunnelman, mitä ilman ei viikko voi alkaa, ei sunnuntaista jos ei maanantaistakaan.

Olen kuullut, että elämä on luopumista ja iän myötä yhä enenevässä määrin, mutta että sunnuntain parhaasta radio-ohjelmastakin pitäisi luopua kaiken muun lisäksi? Se on jo liikaa vaadittu.

 


Vieras

#160

13.10.2014 15:03

Vittu käteen kun pitää kaikenlainen ajattelu tappaa tässä maassa. Heikki Harma on on kakarasta lähtien jakanut informaatiota ja olen hyvin ylpeä hänestä.
nimimerkki

#161 Re:

13.10.2014 15:26

#160: -  

Kuin myös. Meillähän ne muutamat Ylen huippu musiikkitoimittajat on jakanut asiaa ja viihdettä kuulijoille sen 40 vuoden ajan ja nyt sitten pitäisi ihan pokkana nielaista sellainen säätö, että Heikin voisi pyyhkäistä pihalle niin kuin ei mitään, ja täyttää se kolonen jollain iskelmahumpalla.

Todella ala-arvoista touhua Yleltä.


Vieras

#162 Hienosti kirjoitettu! Tämä pitää saada Ylen johtajien luettavaksiRe: Re:

13.10.2014 16:59

Late

#163

14.10.2014 07:46

Suomalaisia iskelmiä suoltaa tauotta kaupalliset asemat 7 päivänä viikossa. 

Lahjotut luuserit

#164 Kokoomus on uhka koko Suomen kansalle !

14.10.2014 14:39

Kokoomus on vienyt Suomen Euroon ,josta on tullut tuhoisa onnettomuus !

Euro on kova valuutta joka ei sovi Suomen kaltaiselle köyhälle maalle.

Esim. Jos haluat Yhden Euron --Tarvitset kahdeksan Ruotsin Kruunua,Yhden Euron ostamiseen.

Siis Euro on 800 %prosenttia kalliimpi !

Suomessa on otettava Ruotsin Kruunu käyttöön ,,,niin tulee välittömästi 300.000-500.000 uutta työpåikkaa.

Kokoomus on tuhonnut Suomalaisten oikeat työpaikat,nyt he ajaa ---Uraanikaivoksia---

sekä----kaikelle elämälle tuhoisaa ikuisesti ---tappavaa Ydinvoimaa josta Saksakin luopuu.

Suomen puolueiden johtajat jotka ajavat vielä Uraanivoimaa,tulee viedä

kansalaisista koottuun tuomio istuimeen,sekä poistaa politiikan johdosta,sillä he eivät nauti koko kansan luottamusta-!

Maakuntien äänet

#165 Re: Kokoomus on uhka koko Suomen kansalle !

15.10.2014 17:00

#164: Lahjotut luuserit - Kokoomus on uhka koko Suomen kansalle ! 

 Niinpä niin. Kepulaiselta politiikalta tämä PETin lopetus kyllä vaikuttaa ja vahvasti


Vieras

#166

16.10.2014 05:40

Tosi tärkeä sunnuntaiaamun ohjelma 60-lukulaiselle nuorelle. Nykynuorisohan ei ole vielä edes hereillä sunnuntaina klo 10.00. Soittakaa niitä kotimaisia iskelmiä klo 16:sta jälkeen, ehkä he ovat jo siihen aikaan hereillä.

Vieras

#167

16.10.2014 09:29

Ylen mukaan sadat vaativat enemmän suomen kielistä musiikkia. "Pop eilen...)kerää kuitenkin satoja tuhansia kuuntelijoita. Jo 50-luvulla meiltä kiellettiin tämä sama musiikki. Piti odottaa lauantain toivottujen loppuun, että sai edes kuunnella yhden hyvän kappaleen! Kun Ylen rahoitus tulee veroina, ei tarvitse välittää kuuntelijoista.

Vieras

#168

16.10.2014 14:39

Erittäin typerää, jos ohjelma lopetetaan. Hectorin Pop eilen - toissapäivänä on laadukas ohjelma. Miettikää ny vähän mitä olette tekemässä!
Pro yleisradio

#169 YLEn radiokanavapaletti mennyt sekaisin

16.10.2014 16:04

Kymmenkunta vuotta sitten YLEllä oli mainio kanavapaketti: Ykkönen, Mafia, R Suomi ja Peili/Puhe asiapuhekanavana.

Jostakin syytä tumpattiin ensin hyvä brandi, Mafia, jonka aalloille tämä Hectorinkin ohjelma olisi hyvin sopinut.

Mafian tilalle tuotiin soittolista-YleX, Mafian jättämiä aukkoja paikkaamaan YleQ, jota kuitenkin lähtettiin vain pk-seudulla.

Epäselväksi jäänein motiivein kohta kolme vuotta sitten Peili, tuolloin Puhe-kanavaksi jo nimetty, lopetti asipuheohjelmatarjontansa. Tilalle tuotiin hyvääpäivääkirvesvarttajutustelua, toimittajien tilalle "juontajia",  tuntien tapahtumaurheiluselostelua iltoihin, usein melkein koko päiväksi. Viime heinäkuussa yhtä Alia lähetettiin joka arkiamuna tunti, sen uusinta päivän lopulla ja vielä toistamiseen viikonloppuisin. Tämä uusintavimma aikana jolloin ohjelmat ovat kuultavissa/imuroitavissa Areenalta.

Kun Puhe vietiin muulle, jnkl asiaan pyrkivää puheohjelmaa on sitten pyritty ripottelemaan R Suomeen ja Ykkösellekin, mikä taas on vienyt tilaa muun muassa musiikilta. Nyt sitten joku on jäänyt kaipaamaan iskelmiä, jolle nyt sitten pyritään raivaamaan tilaa hyllyttämällä Hector...

Kannattaisi harkita loikkaa takaisin kymmenen vuoden taakse, jolloin YLElläkin oli samankaltainen kanavasetti kun Sveriges Radiolla on nyt (P1-4). YLEssä on osattu.

 

 

 


Vieras

#170

16.10.2014 16:28

On virhe poistaa kotimaista(kin) musaa soittava ja asiantuntevasti kommentoiva kotimainen legenda vedoten kotimaisuusasteen nostamiseen.

Vieras

#171

17.10.2014 06:45

Hieno asia, että adressin keräys on järjestetty. Toivottavasti se tuo onnellisen ratkaisun.

Juhani Noronen Jyväskylä

Vieras

#172

17.10.2014 07:48

Heikki Harman Pop eilen - toissapäivänä on yksi harvoja hyvin toimitettuja ohjelmia. On se kumma että tällaiset asiantuntevien muusikoiden tekemät ohjelmat ovat aina lopettamisuhan alla. Ja tilalle työnnetään soittolistoja sekä "soittakaa meille" hömppää.

Vieras

#173

18.10.2014 10:02

Ei laatukamaa SAA lopettaa!!!
kuuskyt luvun kasvatti

#174 Re: Re:

19.10.2014 05:59

#157: Shame on you! - Re:  

 Tämä vastaa täysin omaa näkemystäni. Iskelmän ystäville on varmasti yllin kyllin tilaa tämänkin ohjelman lisäksi. En millään halua uskoa, että joku Kansanradio ja sen kuuntelijat ovat tärkeämpiä kuin Pop eilen ja tänään-kuuntelijat.  Sen sijaan kaupallisia ja myös Yleltä tulevia soittolistoja, niitä riittää raivoon asti. Suotakoon meille 50-70 vuotiaille se onni, että saamme kuunnella juonnettua radio-ohjelmaa, jossa juontaja(t) ei huuda kilpaa tai naura toisen ( toisten ) jutustelulle. Tätä tulee kaupallisilta kanavilta puuduksiin asti. Antakaa Heikin ja Jaken tehdä työnsä loppuun asti kunniakkaasti. Malttakaa se muutama vuosi, ehkä sitten voitte tyytyväisenä todeta, että joskus on viisainta olla tekemättä mitään hätiköityä.


Vieras

#175

19.10.2014 07:10

Ainoa ohjelma radiossa jonka EHDOTTOMASTI haluan aina kuulla.