Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä


Vieras

#126 mad grouppilaiset pallo hukassa!

22.11.2010 22:37

http://www.jimtv.fi/ohjelmat/pelastushelikopteri/etusivu/video/pelastushelikopteri-kausi-1-jakso-28

Kyllä tälläkin tehtävällä huomaa kun katsoo "L191" henkilökunnan toimintaa, että hieman tiukemman paikan tullen on med groupin kokemattomat hoitajat hätää kärsiämssä!
Jorma Rauwala
Vieras

#127 Palvelua ei saa vaarantaa

22.11.2010 22:45

Nykyistä todella tasokasta ja hyvää palvelua ei saa vaarantaa vain lyhytnäköisten taloudellisten intressien takia. Tutut ammattitaitoiset ja luotettavat ensihoitajat eivät saa olla heittopusseja. Pätkätyöläisiä on Torniossa jo muutenkin liikaa.
Mie Torniosta!
Vieras

#128 Kilpailutuksesta vielä!

22.11.2010 23:16

Herätkää Tornion kaupungin työntekijät joka alalla. Mikä tulee seuraavaksi kilpailutukseen? PÄIVÄHOITO?NEUVOLA?PERUSKOULUTUS?VAI VÄKI KAUPUNGINTALOLLA? Hyvin mahdollista, koska eihän tämä sairaankuljetus ole kilpailutusasia, vai?
EinoLeinovissiin
Vieras

#129 HETKONEN!

22.11.2010 23:50

Mites se nyt menikään! On tapahtunu kaamea virhe kun KAUPUNGINJOHTAJAN virkaa ei kilpailutettu! Mie oisin voinu peruskoulu pohjalla ja viittä vaille valmiina oikosulku asentajana alkaa hoitaa tuota kaupunginjohtajan virkaa, vaikka 1000€ pienemmällä kuukausipalkalla. Ois rakas kuntamme säästäny 12000€ vuojessa! Oonhan mie jottain alan kouluja käyny. Oon mie kerta ainaki kerran tehny hyvä johtopäätöksen, ku ei sulakekaan palanu.
Nii että eiköhän kilpailuteta koulujen opettajat, poliisit ja kaikki, jokkaisen otetaan halvimmat! Lukioon opettajaksi jottain vastavalmistuneita peruskoulun opettajia, ja poliiseiksi turvapuolen käyneitä amiksia..

Vieras

#130

23.11.2010 00:03

Toivottavasti saadaan äkkiä se kuntaliitosasia eteenpäin. Lyödään kaikki mahdollinen yhteen. Etuna olisi, että tuo muutaman ihmisen juntta ja suhmurointi loppuisi (loppuuhan se ilmeisesti kyllä muutenkin ensi vaaleissa. Vai mitä?), koska pohjalla olisi enemmän eturistiriitoja. Kemin työläiset, Tervolan maaseutu ja Tornion mafia, pakko kai silloin olisi jo keskustella asioista? Nythän tätä kaupunkia johtaa muutama vanha opettaja ja sairaanhoitaja. Ei sillä, että minulla olisi mitään noita ammatteja vastaan mutta suutari pysyköön lestissään. Enpä haluaisi silmäkirurgiksikaan poliisia tai toisaalta poliisiksi leipuria.
Vieras
Vieras

#131 Re: Re: Re: Re: Vai ei tarvitse olla huolissaan

23.11.2010 00:07

#115: Vieras - Re: Re: Re: Vai ei tarvitse olla huolissaan 

Tosi kovanluokan esimies! Tajuais nyt tyttö ressu luopua tehtävästään ja aloittaa sairaanhoitajan työt ruohonjuuritasolta niin kuin kuuluukin. Onhan se varma ettei tule saamaan luottamusta työntekijöiden puolelta, päinvastoin. Miten hän kuvittelee voivansa olla esimies kun ei ole minkäänlaista kokemusta koko ensihoidosta. Tätä esimiestä ei tule kukaan kunnioittamaan. Esimiehellä tulisi olla sekä käytännön tietoa että teoriatietoa ja sitähän ei vastavalmistuneella voi olla. 

Vieras
Vieras

#132 Re: Muistilista

23.11.2010 00:59

#125: - Muistilista 

Kiitos sulle. Panhaan talteen ja esille..


Vieras

#133 HESsulle vielä

23.11.2010 01:51

Nuijit lääkintävahtimestari/sairaankuljettajia jälkeenjääneisyydestä opin tiellä. Minusta tuntuu ettei meistä ole mihinkään sinun mielestä, kuitenkin te vasta valmistuneet/ tuoreet oletta olleet hiekkalaatikolla kun me olemme olleet jo ensihoitotyössä. Tottakai me koulututetaan uutta väkeä kun se on oikeassa suhteessa, ei 7 vanhaa ja 13 uutta. Tornion ensihoito ei pysy huipulla vanhentuneella tiedolla, se koskee myös meitä useita lääkintävakseja Torniossa. Me Tornion ensihoitajat olemme aktiivisia tulevan uuden tiedon suhteen!
Vieras
Vieras

#134 Re:

23.11.2010 02:14

#121: HESsu -  

Kyllähän se niin on että Torniossa KAIKKI tämänhetkiset ensihoitajat ovat kokeneita ja erittäin ammattitaitoisia! On se outoa, että sanot ensin toista ja tämän jälkeen pyörrät puheesi puhumalla jotain toista! mie en ainakaan halua, että Torniossa vaihtuu ykskään nykyinen ensihoitaja pois! Kaikkien heidän kuuluisi saada pitää työpaikkansa ja siihen sitten muutama valmistuva/vasta valmistunut vielä töihin niin taataan turvallinen ensihoitopalvelu Tornioon ja uudet ensihoitajatkin saavat hyvän perehdytyksen työhön!

 

Suututtaa tuommonen sonnan puhuminen ku ei selkeästikkään ole asiasta mitään tietoa!

Vieras
Vieras

#135 HESsulle taas

23.11.2010 02:27

#134: Vieras - Re:  

 Olen samaa mieltä kanssasi viimeisestä, mutta en ymmärrä mitä SONTAA puhuin!?

Vieras
Vieras

#136 Re: HESsulle taas

23.11.2010 02:30

#135: Vieras - HESsulle taas 

kuten varmaan huomasit niin viittasin HESsun kirjoittamaan viestiin!

Vieras
Vieras

#137

23.11.2010 02:38

#136: Vieras - Re: HESsulle taas 

 Jep huomasin, sori, liikaa vauhtia,nyt rauhoitun.

Pitkämuistinen
Vieras

#138 Re: Re: äänestyspöytäkirjoista..

23.11.2010 04:02

#99: Matti Suopajärvi - Re: äänestyspöytäkirjoista.. 

 

Nonni , pistetäänkö korvan taakse nimiä
surutyötä tekevä
Vieras

#139 taskuton takki

23.11.2010 05:11

ironista tässä surkutarinassa on se , että oli se sitten kaupunginjohtaja , terästyöläinen ,lastenhoitaja tai pankinjohtaja . kaikille saapuu se "tuonelan lautturi " ja samalla lautalla mennään .vaikka joku luulisikin pankkitilinsä siinä jotenkin auttavan . ei auta ei .. taskuton takki kaikille jaetaan . omaiset tekevät surutyötä kaikissa tapauksissa . eikä sitä surutyötä varmastikkaan helpota se tieto , että hoito ei ollutkaan sitten sitä parasta mahdollista ...
Vieras
Vieras

#140 Re: Re: Re: Re: Re: Vai ei tarvitse olla huolissaan

23.11.2010 08:37

#131: Vieras - Re: Re: Re: Re: Vai ei tarvitse olla huolissaan 

Ei tämä tyttörassu ymmärrä luopua tehtävästään; on vain hienoa olla esimies ja ambulanssissa töissä. Edes peruskoulutus ei ole kohdallaan: melkein valmis terveydenhouitaja saa vain päähänsä alkaa ensihoitajaksi! Luottamusta tai kunnioitusta hän ei tule koskaan saamaan entisiltä työtovereiltaan, jotka ovat koko  kesän yrittäneet opettaa ensihoitoa ko henkilölle. Tämä toiminta osoittaa selvästi Medigruupin toiminnan ensihoidon kehittämiseksi. Vastavalmistuneet vain johtoon (myös Rovaniemellä sama tilanne), eivät ymärrä panna vastaan. Kustaa Piha rauhoittelee Lounais-Lapin kirjoituksessa torniolaisia ettei ole syytä huoleen mutta eikös tämä samainen henkilö ole alasajanut Kempeleen ennen hyvätasoisen ensihoidon! Ovat nimittäin entiset hoitotason työntekijät äänestäneet jaloillaan firman toiminnasta. 

Juha Buska
Vieras

#141 Re: Re:

23.11.2010 09:18

#134: Vieras - Re:  

arvoisat Tornion ensihoitopalvelun kollegat:

toivoisin, että käytämme omaa nimeämme tällä foorumilla kun viittaamme "meihin Tornion ensihoitajiin"

Juha Buska
Vieras

#142 Vastauksia julkisesti esitettyihin kysymyksiin ei edelleenkään kuulu...

23.11.2010 09:22

Me nykyiset Tornion ensihoitotyöntekijät vaadimme vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

1. Miten Tornion kaupungin päättäjät ja virkahenkilöt aikovat varmistaa, että uudet ensihoitajat täyttävät ensihoitopalvelussa yleisesti hyväksytyt kriteerit ja laadullista notkahdusta ei pääse syntymään?

2. Miten Tornion kaupungin päättäjät ja virkahenkilöt aikovat varmistaa, että uudella ensihoitopalvelulla on asiantunteva lähijohto ja päivittäistoiminnasta vastaava pätevä vuoroesimiesjärjestelmä?

3. Miksei Tornion kaupunki tarjoa kuntalaisille ensihoitopalvelua, johon ei liity bisnesajattelu - kuten esim. Rovaniemi, Kemi, Raahe ja Kainuu tekevät?

4. Miksi Tornion kaupunki ei tarjoa kahta välittömässä lähtövalmiudessa olevaa ambulanssiyksikköä, vaikka alueella on merkittäviä riskikohteita ja vilkas kauttakulkuliikenne?

5. Eivätkö Tornion kuntalaiset ansaitse päättäjien ja virkahenkilöiden mielestä laadukasta ensihoitopalvelua?

6. Miksi toimiva ensihoitojärjestelmä romutettiin nyt kun toiminta siirtyy uuden terveydenhuoltolain seurauksena viimeistään vuoden 2013 alusta sairaanhoitopiirin järjestettäväksi?

7. Miten Tornion kaupunki yritti turvata kilpailutuksen aikana kaupungille pitkään töitä tehneille kokeneille ensihoitajille (veronmaksajille, äänestäjille, kuntalaisille) työpaikan tulevan yrittäjän palveluksessa?


Tornion ensihoitajien puolesta:

Juha Buska
Sairaanhoitaja (AMK) / Lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja /Ensiavun ja terveystiedon kouluttaja

Matti Suopajärvi
Lääkintävahtimestari-sairaankuljettaja / Luottamusmies SPR Sairaankuljetus Lapin piiri
Matti Suopajärvi
Vieras

#143 Avoin kirje Kaisu Norrkniivilälle

23.11.2010 11:31

Lounais-Lapin 22.11.2011 ensihoitoa koskevan jutun ja Kaisu Norrkniivilän kommenttien johdosta laitoin ko. jutun keskusteluosioon muutaman lisäkysymyksen, joihin toivon perusturvajohtajan vastaavan. Linkki juttuun alla:

http://www.lounaislappi.fi/uutiset/ykkosjuttu/ensihoitajien-hatahuuto

----------------

Pyydän sinulta vastauksia muutamaan yksinkertaiseen kysymykseen:

1.) Kuka on nimennyt tuon (kilpailutus)työryhmän jonka yllä mainitset ja kerro mikä on työryhmän nimi?

1 b.) Jos vastauksesi on kaupunginhallitus, mistä löytyy tieto työryhmän tehtävistä ja tavoitteista. Siteeraatko ne tähän? Tornion kaupungin hallintosäännön 14 §:n mukaan asettaessaan toimikunnan kaupunginhallituksen on määriteltävä toimikunnan tavoitteet ja tehtävät. Minä en niitä ole pyynnöistäni huolimatta saanut nähtäväksi, koska niitä ei ole.

2a.) Miten kuntalainen olisi voinut tietää että ensihoitopalveluja ollaan kilpailuttamassa tai kilpailutusta suunnittelemassa ennenkuin tarjouspyyntö julkaistiin HILMA-järjestelmässä?

3.) Useassa kunnassa kilpailutusta on siirretty ja jatkettu vanhoja sairaankuljetussopimuksia, koska toiminta siirtyy 2013 sairaanhoitopiirin hoidettavaksi. Miksei meillä, vaikka sitä kunta-aloitteessamme ehdotimme?

4.) Kerro yksi kunta joka on joutunut vaikeuksiin jättäessään ensihoitopalvelut kilpailuttamatta, jos se on perustellut kilpailuttamattajättämisen sillä että toiminta siirtyy sairaanhoitopiireille. Millaisen sanktion ko. kuvitteellinen kunta sai?

5.) Miksei kilpailutusta järjestetty liikkeenluovutusperusteella, jolloin olisi varmistettu vanhojen työntekijöiden siirtyminen uudelle työnantajalle?

6.) Ketä ensihoidon asiantuntijaa käytettiin kilpailutustyöryhmän asiantuntijana? Mitä kokemusta hänellä on ensihoidosta?

7. Tullaanko uusille ensihoitajille asettamaan mitään muita kriteereitä, koskien aiempaa kokemusta alalta, kuin mitä tarjouspyynnössä lukee? Tähän voit vastata erittäin vapaamuotoisesti, kunhan vastaus on selkeä.

8.) Olen kuullut erään terveyspuolen johtohenkilön sanoneen että kilpailutus hoidettiin loppuvaiheessa nopeasti sen vuoksi ettei asiasta olisi syntynyt julkista meteliä. Minusta tämä nyt syntynyt julkinen meteli olisi pitänyt metelöidä julkisesti kilpailutuksen alkuvaiheessa. Julkista meteliä minä kutsun demokratiaksi. Millä nimellä sinä...?

terveisin: matti

Laitan tämän sivun www-osoitteen sähköpostiisi jotta löydät paikalle vastaamaan.

Terveisin:
Matti Suopajärvi
Luottamusmies
SPR Lapin Piiri
Särkinäräntie 324
95410 TORNIO
+358400347997
matti.suopajarvi@gmail.com

Vieras

#144 Torniolaisten hätähuuto

23.11.2010 11:54

Tuo lounais-lapin otsikko "ensihoitajien hätähuuto" pitäisi olla kaupunkilaisten hätähuuto.
TN
Vieras

#145 perustaso hoitotaso

23.11.2010 12:19

Samat tappelun aiheet oli Kittilässä, joten allekirjoitan myötätunnosta. Onneksi siellä kääntymässä asia raiteilleen. Eihän tämmöstä voi tapahtua! Palataan "kiviaikaan", voi terve!
MARE HÖYNÄLÄ
Vieras

#146 KILBAILUJA

23.11.2010 12:24

Ennen Torniosta Kemiin muuttoa olin hyvin huonovointinen ja rintakipuinen.Olin yhteydessä Tornion hyvinvoivaan kilbailevaan palvelupäällikkö Norkniivilään.Tiedustelin palvelupäälliköltä tietääkö hän ohitusleikkauksen hintaa ja osaatteko kuvitella mitä Norkniivilä vastasi minulle.Hän ei tiennyt kyseisen toimenpiteen hintaa,eikä osannut edes arvioida operaation hintaa.Minä tiedän,se on 12,500 euroa ja tämä käy ilmi sairaala Gordian nettisivuilta.Olin pudota polvilleni.Kun potilaita käytetään erikoissairaanhoidossa,minun ja muidenkin tapauksessa sydänleikkauksessa Oulussa.Vastuullinen henkilö Norkniivilä ei siis tiennyt kenen hoidoista,kuinka paljon ja mihin hoitolaitokseen Tornio maksaa,siis verorahoista maksetaan.Olisikohan tässä ensihoidon kilpailutuksessa samanlaisia rakenteita.

Vieras

#147

23.11.2010 12:42

Tuleeko kenellekkään mieleen onko tämä perusturvajohtaja on saanut kaupungissamme mitään hyvää aikaiseksi?

Eipä taida Tornio hyötyä edes hänen vero euroista, taitaa nekin mennä tuonne oulun seudulle.

Mikäs se voittikaan tämän tarjouskilpailun, niimpä... MedGroup Oulunseutu
oh hoi
Vieras

#148 vieras

23.11.2010 13:10

Olikohan perusturvajohtan paikka halvin tarjous ko nuin huono saatiin?Veroeurot menee Oulunsaloon!

Vieras

#149 Tunnettua väkeä

23.11.2010 19:40

Mielenkiintoista huomata, että adressin allekirjoittajissa on Suomessa ensihoitoalalla varsin korkealle profiloituneita / tunnettuja henkilöitä. Mistäköhän moinen..??

Juha
Vieras

#150 Re: Tunnettua väkeä

23.11.2010 20:53

#149: - Tunnettua väkeä 

niin...  mistäköhän moinen mahtaa johtua...  :-)

Kommentoi adressia