Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Juha Buska

#76 Re: Re: Vielä muutama kommentti

21.11.2010 13:10

Illka Kapraali
Vieras

#77 Juuri niin!

21.11.2010 13:25

Juuri nain, Juha Buska ja Matti Suopajärvi! Ettekö todellakaan huomanneet, millaiseen kirjoituksen vastauksena tuo tsoukkini heitin?
Ilkka Kapraali
Vieras

#78 näin eikä nain

21.11.2010 13:28

On näköjään tuo ammattitaito (äidinkielen opettaja) sittenkin ruostunut. Äskeisen viestin toinen sana pitää kuulua "näin". En minä nyt sentään naintejani ala tällä palstalla kehuskella!
Juha
Vieras

#79 Re: Juuri niin!

21.11.2010 13:29

#77: Illka Kapraali - Juuri niin! "Juuri nain..."    Ilkka, ei näin julkisesti..... ;-)

Markus Kinnunen
Vieras

#80 Päättäjille:

21.11.2010 13:46

Hävetkää Tornion päättäjät!!!!!
sairaanhoitaja
Vieras

#81

21.11.2010 14:20

Vastaus Ilkalle tuohon nuorille mahdollisuus. Vastavalmistuneena 15 vuotta sitten luulin olevani pätevä ja hyvä sairaanhoitaja. Yritinkin varmaan parhaani, mutta nyt vuosien jälkeen monta paikkaa ja osastoa nähneenä ulkomaita myöten, ymmärrän sen etten tiennyt hoitamisesta paljoakaan. Urallani saan olla kiitollinen, että olen saanut ohjausta kokeneilta ja taitavilta hoitajilta. Uusia hoitajia pitääkin tulla sopivassa määrin kokeneiden tuella. Opettamisessa voi olla eri asia. Kokemusta arvostettiin kaupunginjohtajan hommassakin, kyllä sillä on muuallakin merkitystä. Ja eläkeiän kynnyksellä varmaan moni onkin valmis antamaan paikkansa nuorelle, siihen menee vielä vaan se 25 vuotta...
Ilkka Kapraali
Vieras

#82 Samaa mieltä #81

21.11.2010 14:39

Juuri tuota tarkoitinkin, kun puhuin omasta eläköitymisestäni. En sitä, että olisin lykkäämässä ketään eläkkeelle ennen aikojaan, enkä sitä, että nyt työttömiksi jäävät sairaankuljettajat pitäisi korvata nuoremmilla.
Sullekin sama kuin pariin edelliseen, että vilkaisepa, millaiseen viestiin tuossa yhteydessä vastasin.
vieras
Vieras

#83 parempia tapoja säästää

21.11.2010 15:42

1.Ei pietetä katuvaloja päällä pitkin kesää edes yöllä koska torniossa ei ole pimeää kesällä
2.Parkkihalli maksulliseksi ja kalliimmaksi jopa ne ensimmäiset kaksi tuntia
3.Ei teetetä töitä ihmisillä joita ei oikeastaan tarvita tietyissä asioissa.(kukin tulkitkoon miten itse haluaa)
4.Ei pietetä tuota kävelykatua koska eihän sitä ole edes vara lämmittää ja ihmiset ei semmosta tarvi vain siihen että voi ihastella talvisin kuinka siinä ei ole lunta tai jäätä
5.pienennetään kaupungin työntekijöitten palkkoja siis näiden jotka saa liian korkeaa palkkaa
6.Ei rakenneta taas uusia urheiluhalleja
7.ei tarvi budjetoida sitä rahaa niin hirveästi joka paikkaan koska tietyillä alueilla ei sitä saada käytettyä.
8. ei makseta apuopettajille tai muille koulutusta vailla oleville ihmisille niin korkeaa palkkaa
9.Ei oteta käyttöön medigroupia koska niillä on tunnetusti huono maine näissä
raha/talous asioissa
10. Muutetaan kaikki ruotsiin niin ei tarvi vähän ajan päästä hävetä sitä kuolleisuus määrää mikä torniossa on ja siellä on muutenki mukavampaa

Vieras
Vieras

#84 Re: Vielä muutama kommentti

21.11.2010 15:43

#66: Ilkka Kapraali - Vielä muutama kommentti 

Yritä saada ne ystävät sieltä valtuustostakin puhumaan asiasta järkeä koska ilmeisesti sie oot ainoa jolla on pokkaa puhua mutta yksin on paha puolustella 1500 ihmistä vastaan

Heidi
Vieras

#85 tornion päättäjät

21.11.2010 21:48

Ihan varmasti päättäjät käyvät täällä lukemassa. Ovat vaan niin kaikkien meidän yläpuollella, että eivät edes vaivaudu koko asiasta.

Toisaalta on hyvä kun tuo päättäjien keski-ikä on aika korkea saavat itse kohta kokeilla ensihoidon laatua. Mahdollisesti.

Vieras

#86 Kaupungin "herrojen " toiminnalle

21.11.2010 22:57

Kyllä kunnalle asukkaiden rahat kelpaa vaan sitten kun asukkaalla on tosi kyseessä niin lyödään kapuloita rattaisiin ja oikein urakalla. Meillä on omia kokemuksia tällaisesta kohtelusta ja kunnanjohtajalta odotan vieläkin soittoa että hän ilmottaa mitä voi asialle tehdä ( soitin hänelle 2009 joulukuussa) ilmeisesti ei ole uskaltanut soittaa kun oli tämä kunnanjohtajan paikan valinta edessä. Tästä meidän asiasta olisi voinut saada melkoisen rypyn aikaiseksi jos olisi ollut vain voimia lähteä taistelemaan kaikista asioista mikä meille olisi kuulunut. Meillä kun sattui olemaan tytär vielä vakavasti sairas ja oli tosi hätä.

P ja akka
Vieras

#87 äänet kapraalille

21.11.2010 23:32

Eipä oo polliitikot uskaltannu osalistua mutta ompa ees yks joka uskaltaa ja on suoraselkänen ja yhelehän sen äänen saapi vain antaakki. Tätä mieltä on yks ukko akkasa kans jokka varmasti äänestävä ilkkaa seuravissa vaaleissa ennen on ääni menny aina kepule mutta nyt soon toppi.
Kolmas kollega
Vieras

#88 Re: Re: Piilokuluja

22.11.2010 00:42

#67: Toinen kollega - Re: Piilokuluja 

Olen kahden kollegani kanssa aivan samoilla linjoilla.

Lisäksi muistuttaisin siitä, että säästöjä syntyy myös muusta kuin kuljettamattajättämisistä ja tehtävistä, jolloin potilas voidaan hoitaa kotonansa taitavien ensihoitajien toimesta ilman sairaalakäyntiä.

Otetaan esimerkiksi klassinen elvytys:

-Tapahtuu sydänpysähdys ja paikalle kurvaa ambulanssi tai kaksi. Taitava ambulanssihenkilökunta suorittaa elvytyksen ja sen jälkeiset hoitotoimenpiteet prikulleen oikein. Potilas selviää ja kuntoutuu työkykyiseksi (lue: tuottavaksi veronmaksajaksi)
-Toisessa skenaariossa paikalle saapuu joukko hieman kokemattomampia ambulanssityöntekijöitä. Elvytys ei tällä kertaa välttämättä menekään niin mallikkaasti ja syntyy ongelmia. Myös jatkohoidon laatu on hieman heikompaa.
Seuraa kaksi vaihtoehtoa:
1) potilas menehtyy (lue: hänestä ei tule tuottavaa veronmaksajaa)
2) potilaan sydän saadaan käynnistymään mutta koska elvytys ja muut hoitotoimenpiteet olivat laadultaan hiukan heikompia kuin kokeneiden ammattilaisten antamana, potilaalle jää pysyviä vammoja. Esimerkiksi potilaan aivot kärsivät peruuttamattomia vaurioita. Tämän seurauksena potilas makaa seuraavat 20 vuotta vuodeosastolla, jossa hänen hoitonsa maksaa _useita tuhansia euroja kuukaudessa _.

Tämä esimerkki on hieman kärjistetty mutta mielestäni antaa kuvan, millaisista asioista laadukkaalla ensihoidolla voidaan saada säästöjä aikaiseksi.
Tässä esimerkkinä oli elvytys mutta joikainen kokenut ensihoitaja kyllä keksii monta muutakin vastaavaa esimerkkiä.

kuka kaiken takana
Vieras

#89

22.11.2010 01:54

Onko kaisulla suurin päätäntävalta, kuinka suuri oikeastaan on hänen valtansa? Voiko häntä alemmassa asemassa oleva olla eri mieltä hänen kanssaan? Ei näy nimiä listalla.

Matti Suopajärvi
Vieras

#90 Spekulointia piilokuluilla...

22.11.2010 02:04

Jostain syystä minäkin olen alkanut lukea tarjouspyynnössä mainittuja ohjeita entistä tarkemmin. Silmä osui seuraavaan kohtaan:

Hoitotaso: Potilaan kuljettamatta jättäminen tai kuljetuksen järjestäminen muulla tavoin kuin hoitoyksikköä käyttäen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hoito-ohjeen mukaan

Perustaso: Kuljettamatta jättämisestä ei puhuta mitään.

Nyky-sairaankuljetuksessa tulee sangen usein tilanteita jolloin potilas hoidetaan kotiin, joskus potilas kieltäytyy, on kuollut, häntä ei löydy, menee omalla kyydillä, taksilla jne...

X-tehtävien %-määrät ovat nykyisellään ihan huomattavia. Niidenkin joista yrittäjä ei saa laisinkaan korvausta KELA:lta. (Tiedän määrät, mutten kerro.)

Mitäkö tuosta?

No se että JOS perustaso ohjeistuksen puutteen vuoksi ei jättäisi kuljettamatta yhtään potilasta - no ehkä niitä joita ei löydy lukuunottamatta, kuljetusmäärät lisääntyisivät huomattavasti. Tästä koituisi välittömiä kustannuksia KELA:lle, eli valtiolle ja välillisesti marginaalikustannuksia toki Torniollekin. Terveyskeskuksen pkl kuormittuisi päiväsaikaan nykyisestään. Samoin kävisi LPKS:n yhteispäivystykselle ilta-aikaan. Molemmista tulisi kustannuksia Tornion maksettavaksi. Lisäksi ambulanssit kuormittuisivat entisestään ja olisivat yhä useammin varattuina kiireellisemmiltä tehtäviltä. Rahalliset kustannukset eivät ole minun kyvyilläni laskettavissa, mutta sen tiedän että summat eivät olisi vähäisiä.

Tiedän että tuossa on iso JOS ja sen että tämän lukevat myös taatusti sellaiset ihmiset joilla on mahdollisuus vaikuttaa asioihin päätöksenteossa joten enpä jätä tuota porsaanreikää sanomatta, Nytpä ei ainakaan kukaan  pääse sanomaan että kun sitäkään ei kukaan sanonut...

Kysyttävää?, m

Matti Suopajärvi
Vieras

#91 Re: Spekulointia piilokuluilla...(Korjaus)

22.11.2010 02:21

#90: Matti Suopajärvi - Spekulointia piilokuluilla... 

Lipsahti pianovihreepalohainen, sori:

Nyky-sairaankuljetuksessa------>piti olla Nyky-ensihoidossa.

Facebookia lainaten: Nyt Juha tykkää:)

m

 

 

Kemiläinen
Vieras

#92 Bisnesajattelu

22.11.2010 08:24

Toivottavasti Lapin muiden kuntien virkamiehille ja ennenkaikkea päättäjille on tämän taistelun myötä selvinnyt näiden isojen firmojen toiminta-ajatus eli tehdä bisnestä ensihoidolla. Laatuajattelu ja henkilökunnan ammattitaito ovat sivuseikkoja; heillä on omat käsitykset esim. hoitotasosta. Kun on saanut hoitotason tentin läpi, saa heti luvan toimia hoitotasolla. Sairaanhoitopiirin ensihoidon vastuulääkärin mukaan näin ei ole vaan vaaditaan käytännön työtä ja näyttökokeita. Ja tietenkin tarvitaan kokeneempi hoitotason hoitaja työpariksi pitkäksi aikaa.
Toivottavasti Tornion päättäjillä on tiedossa termi "poliittinen itsemurha". Vaalit ovat tulossa ja toivottavasti tämä päätös ensihoidon kilpailutuksesta tulee näkymään vaalituloksissa.
Kemiläisenä toivoo, että omat päättäjät arvostavat Kemin korkeatasoista ensihoitoa eikä Kemissä koskaan tarvitsisi käydä samanlaista taistelua!!!
Juha
Vieras

#93 Re: Re: Spekulointia piilokuluilla...(Korjaus)

22.11.2010 09:26

piilosilla....
Vieras

#94 Tuija, Eeva ja Kaisu...

22.11.2010 09:28

...come out and play, Tuija, Eeva ja Kaisu come out and play, Tuija, Eeva ja Kaisu come out and playyy...
Matti Palin
Vieras

#95 Päättäjät

22.11.2010 09:40

Vähintään valtakunnanoikeuteen olisi saatettava Tornion kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon asioista päättävät vajaaälyiset.
Hoitajaksi opiskeleva
Vieras

#96 Päättömiä päättäjiä

22.11.2010 11:40

Olen pannut merkille että Torniossa päättäjät ovat keskimääräisesti "ei enää niin nuoria". Onko koskaan tullut mieleen, miten teihin tullaan asennoitumaan, kun olette vanhoja ja tarvitsette apua? Me nuoremmat muistamme vielä pitkän ajan päästä, ketkä kaikki olivat tämän(kin) järjettömän päätöksen takana.

Ennen seuraavia vaaleja tulen omalta osaltani muistuttamaan mahdollisimman paljon ihmisiä näistä päätöksistä.
pitkämuistinen
Vieras

#97 äänestyspöytäkirjoista..

22.11.2010 12:49

mistähän osoitteesta löytyy pöytäkirjat kokouksesta , josta löytyy "jaa" äänet antaneiden nimet tässä asiassa ? inhimillisyys kun on ollut pääkriteerini aina vaalivalinnoissa ...

Vieras

#98

22.11.2010 13:15

Ja, vi vill leva!
Ja, vi vill leva!
Ja, vi vill leva uti hundrade år!
Javisst ska vi leva!
Javisst ska vi leva!
Javisst ska vi leva uti hundrade år!
Men bara om vi tar SPR tillbaka
Matti Suopajärvi
Vieras

#99 Re: äänestyspöytäkirjoista..

22.11.2010 13:42

#97: pitkämuistinen - äänestyspöytäkirjoista.. 

Kokous jossa päätettiin järjestää kilpailutus:

SOSTE § 74
Valmistelija perusturvajohtaja Kaisu Norrkniivilä:

Tornion kaupungilla on sopimus ensihoidon/sairaankuljetuksen järjestämisestä Suomen Punaisen Ristin Lapin piirin kanssa. Sopimus on voimassa vuoden 2010 loppuun asti.

Tornion kaupunginhallitus on 16.2.2009 nimennyt kilpailuttamistyöryhmän, jonka puheenjohtajana toimii Pekka Pelttari, varapuheenjohtajana Ilkka Kapraali, sihteerinä Merja Halonen ja jäseninä Eeva Lohiniva, Kaisu Norrkniivilä, Tuija Palosaari ja Harri Telkki. Työryhmä on kutsunut vt. johtava lääkäri Tea Taskilan asiantuntijaksi käsitellessään ensihoidon kilpailuttamista.

Kilpailuttamistyöryhmä on kokouksissaan 29.3.2010, 13.4.2010 ja

11.5.2010 käsitellyt ensihoidon kilpailuttamista ja laatinut tarjouspyynnön.

LIITE
Tarjouspyyntö ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluista

PALVELUALUEEN PÄÄLLIKKÖ KAISU NORRKNIIVILÄ:

 

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluiden tarjouspyynnön liitteen mukaisena.

Sosiaali- ja terveyslautakunta tarkistaa tämän pykälän osalta pöytäkirjan kokouksessa.

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA:

Hyväksyttiin

----------------

Kokous jossa hyväksyttiin tarjous:

SOSTE § 114
Valmistelija talouspäällikkö Merja Halonen:

Ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelujen hankintaa koskeva tarjouspyyntöilmoitus on julkaistu HILMA-järjestelmässä 1.6.2010.

Määräaikaan 6.8.2010 klo 11 mennessä tarjouksen jättivät SPR Lapin piiri, HES Sairaankuljetus Oy, Sodankylän sairaankuljetus Oy, Kesmed Oy, Med Group Ensihoitopalvelu ja Med Group Oulunseutu Oy.

Tarjouspyynnön mukaan tarjousten arviointi ja vertailu suoritetaan kolmessa vaiheessa:

* Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

* Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

* Hyväksytyistä tarjoajista ja tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisin. Hinta max. 80 pistettä, laatutekijät max. 20 pistettä.

Kilpailuttamistyöryhmä on kokouksessaan 18.8.2010 todennut, että kaikki tarjoajat täyttivät kelpoisuusehdot ja tarjoukset olivat tarjouspyynnön mukaisia. Kilpailuttamistyöryhmä on hyväksynyt liitteenä olevan tarjousvertailun ja todennut, että eniten pisteitä sai Med Group Oulunseutu Oy. Kilpailuttamistyöryhmä esittää sosiaali- ja terveyslautakunnalle, että ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelut hankitaan Med Group Oulunseutu Oy:ltä, perusteena kokonaistaloudellisesti edullisin hinta.

LIITE 1
Tarjouspyyntö, lisäys Tornion kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan 1.6.2010 päivättyyn tarjouspyyntöön

LIITE 2
Tarjousten avaamispöytäkirja

LIITE 3
Tarjoajien ja tarjousten kelpoisuuden arviointi

LIITE 4
Tarjousvertailu

Valmistelijan esitys:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hankkia ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelut ajalle 1.1.2011-31.12.2013, lisättynä 1-2 vuoden optiomahdollisuudella, Med Group Oulunseutu Oy:ltä. Päätösperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin hinta.

EI JULKISUUTEEN

PALVELUALUEEN PÄÄLLIKKÖ KAISU NORRKNIIVILÄ:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä valmistelijan esityksen.

SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA:

Käydyn keskustelun aikana Gunnar Kourilehto esitti, että asia jätetään pöydälle.

Esitystä ei kannatettu, joten esitys raukesi.

Sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi palvelualueen päällikön tekemän päätösesityksen.

Lähde: http://212.50.147.150/d5web/kokous/KOKOUS-1310-4.HTM

__

 

Eli terveyslautakunta:

Hyöppinen, Sauli VAS
Korteniemi, Matti VIHR
Kourilehto, Gunnar KESK
Lohiniva Eeva VAS
Lummi, Raija KOK
Luonua-Bajrami, Miia KESK
Ojanperä, Arvi KESK
Ollila, Kosti SDP
Palosaari, Tuija KESK
Pirinen, Saara-Kaisa KESK
Rauvala, Kaisa Pro Tornio

 

Näyttää siltä että kukaan ei ollut poissa, tulkitkaa itse miten haluatte. Kilpailutustyöryhmän kokouksien pöytäkirjoja minulla ei ole käytettävissä.

 

Kysyttävää?, m

 

 

 

 


äänestäjä
Vieras

#100

22.11.2010 14:16

Ottakaa vihreät kantaa täällä, miksette laita nimeänne listaan. Tämähän on törkeää äänestäjien aliarviointia, oli sitten ensimmäinen ja viimeinen ääni vihreille, jos nyt pysytte hiljaa.

Kommentoi adressia