Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Vieras
Vieras

#226 Re:

26.11.2010 18:53

#223: Pauli Salmi -  

 Kepu on pettänyt aina, mitä uutta. Tiputetaan koko keskusta pois ensi vaaleissa. Mukavampi tapella kommunistia tai oikeistolaista vastaan, kun tietää millä puolella ne seisoo. Nuohan ei oo mitään mieltä mistään, unohtelevat asioita ja uskovat, että hiljaa olo ratkasee kaiken.

Matti Suopajärvi
Vieras

#227 taisit tietää

26.11.2010 19:45

#225: asuntovelallinen ammattilainen -  

asiasta enemmänkin kuin kirjoitit. Ihan muutama oma haja-ajatus laatuasioista/palkkauksesta:

Mikäli firmat haluavat kilpailla henkilökunnan laadulla he hankkivat tietysti palkkalistoilleen laadukasta työvoimaa. Sangen usein laadukas työntekijä on myös kokenut. Valitettava totuus firmojen tilinpäätöksen kannalta on se että kokeneet työntekijät osaavat myös hinnoitella itsensä hyvin. Valinta on sitten tasapainoilua työntekijän hinnan ja tuottavuuden kesken. Julkisella puolella työntekijän on vaikea jossei mahdotonta hinnoitella itseään ja osaamistaan muuten kuin anomalla kertyneitä ansaittuja kokemuslisiä. Sama pätee sairaankuljetuspuolella yksityisilläkin. Eli ne vanhimmat ja kokeneimmat ovat sielläkin kalliimpia.

 Kovin vaikea ei ole tämän surullisen tapauksen tarjouspyynnön luettuaan ymmärtää että henkilökunnan korkeampiin palkkoihin tai laatuun ei tässä tapauksessa tarvi/kannata panostaa kuin minimin verran. Henkilökunnan laatua ei ole pisteytetty vaan sille on asetettu vain minimivaatimukset. Suurin merkitys on palvelun hinnalla (80/100p). Koska ala on työvoimavaltainen, suurimmat kustannukset tulevat henkilökunnan palkkauksesta. Autojen / kaluston hinnat ovat kaikille jokseenkin vakiot, niissä ei merkittäviä kustannuseroja synny. Vaikka yrityksellä olisi halu valita laadukas (=kallis) henkilöstö, ei sen palkkaaminen kannata koska tarjouskilpailu voidaan hävitä. Tai sitten tullaan tekemään tappiota.

Jos tässä tapauksessa henkilökunnan laadun arviointi on tarkoituksella jätetty pois kaupunki saa mitä haluaa ja case is closed, mutta jos on niinkuin itse uskon että syy on asiantuntemattomuudessa niin NYT alkaa olla viimeinen hetki korjata tilanne.

Ja siihen tämä adressi pyrkii...joten linkittäkääpä vielä eteenpäin tahoille jotka voisivat ottaa osaa.

 

Julli
Vieras

#228 ensi tiistaina...

26.11.2010 20:12


Vieras

#229

26.11.2010 21:00

Eli terveyslautakunta:

Hyöppinen, Sauli VAS
Korteniemi, Matti VIHR
Kourilehto, Gunnar KESK
Lohiniva Eeva VAS
Lummi, Raija KOK
Luonua-Bajrami, Miia KESK
Ojanperä, Arvi KESK
Ollila, Kosti SDP
Palosaari, Tuija KESK
Pirinen, Saara-Kaisa KESK
Rauvala, Kaisa Pro Tornio

Jos annoit äänesi jollekulle yo. ihmisistä, niin nyt on aika ottaa puhelin käteen ja kysyä tarviiko äänestää enää toiste. Tai selviäähän se soitamattakin, kun nähdään miten äänestävät kokouksessa.
heidi
Vieras

#230 ensi tiistai

26.11.2010 21:13

Onko se tiistain kokous sellainen että vois mennä ihan itte kattoon miten nämä ihmiset äänestää. Haluttaa kuulla miten "ammattilaisia" nuo kaikki on. Niin jokkainen varmaan omalla alallaan, ehkä? Isosta asiasta on nyt kyse. Eivät taida ihan ymmärtää ovat niin poliitikkoja.. ja jauhetaan aivan muita asioita.

Toivonkin että nämä kaupunkilaisten valtuuttamat päättäjät ottaisivat viimein selvää mistä tässä on kyse.

Ps. Lääkärikään ei ole ensihoidon ammatilainen, saimma ihan omakohtaisesti kokea. Onneksi ensihoitajat pelastivat läheisemme.

Juha
Vieras

#231 Re: ensi tiistai

26.11.2010 21:41

#230: heidi - ensi tiistai 

Voi kuinka mieltä lämmittävää kuulla ensihoitajista positiivista palautetta. Kiitos!


Vieras

#232

26.11.2010 22:03

monelta kokous on?

Vieras

#233

26.11.2010 23:53

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokous tiistaina 30.11.2010 klo 15.00 Terveyskeskuksen kolmas kerros.
Minna Tarkka
Adressin tekijä

#234 Adressin luovutus

27.11.2010 00:08

Tämä adressi suljetaan tiistaina 30.11.2010 klo 11.00 ja se luovutetaan samana päivänä klo 13.00 Tornion kaupungintalon edessä kaupunginjohtajalle. Tilaisuuteen on kutsuttu myös valtuutettuja, viranhaltijoita ja joukko muita torniolaisia vaikuttajia.

Tervetuloa luovutustilaisuuteen!
ei vakuuta..
Vieras

#235 Tittelit nurkkaan

27.11.2010 02:27

"Piha tähdentää, että lääkärijohtoisella isolla yhtiöllä on paremmat voimavarat suunnittelun lisäksi varsinaiseen toimintaan."

Aika monen lääkärinki nimi löytyy tästä adressista.
Vieras
Vieras

#236 Re: Tittelit nurkkaan

27.11.2010 09:52

#235: ei vakuuta.. - Tittelit nurkkaan 

Lääkärijohtoisuus tarkoittaa, sitä että rahaa tahkotaan mahdollisimman paljon! Ei lääkärit itse tee pienellä palkalla töitä kuten näissä isoissa sairaankuljetusfirmoissa henkilökunta joutuu tekemään. Maksetaanko sairaanhoitajalle sairaanhoitajan palkkaa? Perinteisesti tyyli on ollut se, että haetaan sairaankuljettajaa/lähihoitajaa työhön mutta palkataan sairaanhoitaja. Ja kun EI ole hakuilmoituksessa haettu sairaanhoitajaa, ei myöskään oikeaa palkkaa tarvitse maksaa!!

Sirkka-Liisa Räisänen-Telkki
Vieras

#237 Tornion Sairaankuljetuksen puolesta!

27.11.2010 11:19

Kun kaikki mitataan vain rahassa, kilpailutetaan , joka tämän päivän ilmiö.
Kuinka arvottomaksi rahalla mitattuna ihmishenki/ ammattitaitoinen työntekijä
porukka joka töitä tekee nyt Tornion sairaankuljetuksessa noteerataan.
Tämä koskee meitä kaikkia HOXX! Sillä muutkin
sairaankuljetukset mahdollisesti ulkoistetaan.
Nyt Tornion päättäjät miettikääpä mitä tuli tehtyä.Potilasturvallisuus on vaarassa.Entäpä jos sinä tai omaisesi olette se potilas!!!!!
Juha Buska
Vieras

#238 Ensihoitopalvelun vaikutus muuhun terveydenhuoltoon...

27.11.2010 11:33

On tärkeää huomata, että ensihoitopalvelun laatu / laaduttomuus heijastuu aina myös hoitoketjun seuraavaan lenkkiin eli päivystyspoliklinikoille ja sieltä seuraaviin hoitoketjun osiin sekä sairaanhoidon eri tukiyksiköihin.
Matti Suopajärvi
Vieras

#239 Laitetaanpa seurantaan...

27.11.2010 12:18

äänestyskäyttäytyminen/poissaolot/perustelut...jne... seuraavassa tilaisuudessa. Tulee olemaan yks tarkimmin seurattuja Torniolaisia päätöksiä pitkään aikaan.

http://212.50.147.150/d5web/kokous/KOKOUS-1343-4.HTM

Hyöppinen, Sauli VAS
Lohiniva Eeva VAS
Ollila, Kosti SDP
Korteniemi, Matti VIHR
Kourilehto, Gunnar KESK
Luonua-Bajrami, Miia KESK
Ojanperä, Arvi KESK
Palosaari, Tuija KESK
Pirinen, Saara-Kaisa KESK
Lummi, Raija KOK
Rauvala, Kaisa Pro Tornio
Juha
Vieras

#240 Tulen muistamaan...

27.11.2010 13:12

Hyöppinen, Sauli VAS
Lohiniva Eeva VAS
Ollila, Kosti SDP
Korteniemi, Matti VIHR
Kourilehto, Gunnar KESK
Luonua-Bajrami, Miia KESK
Ojanperä, Arvi KESK
Palosaari, Tuija KESK
Pirinen, Saara-Kaisa KESK
Lummi, Raija KOK
Rauvala, Kaisa Pro Tornio

ja

Kaisu Norrkniivilä
EO
Vieras

#241 Tulen muistamaan myös...

27.11.2010 13:45

Hyöppinen, Sauli VAS
Lohiniva Eeva VAS
Ollila, Kosti SDP
Korteniemi, Matti VIHR
Kourilehto, Gunnar KESK
Luonua-Bajrami, Miia KESK
Ojanperä, Arvi KESK
Palosaari, Tuija KESK
Pirinen, Saara-Kaisa KESK
Lummi, Raija KOK
Rauvala, Kaisa Pro Tornio

ja

Kaisu Norrkniivilä
Vieras
Vieras

#242 Tulen muistamaan

27.11.2010 15:35

Taitaa olla kuntalaisten seuratuin kokous moneen vuoteen.

Vieras

#243 vasta valmistuneet

27.11.2010 21:33

Onhan nyt kaikki tietoisia siitä, kun juuri valmistunut lähihoitaja/ensihoitaja tulee töihin. Hän ei ole valmis vaan työ opettaa loput(näin koulussakin sanotaan). On huolestuttavaa jos kaksi kokematonta on samassa vuorossa, niin kuka neuvoo ja ketä.

En ainakaan itse koe Torniota turvalliseksi paikaksi asua, enään.
muualta tullut
Vieras

#244

28.11.2010 06:15

Halvempi tarjoushan on helpompi tehdä jo kun lasketaan entisten työntekijöiden lomasijaisten palkkakulut, tulee siitä iso miinus loppusummaan. Vielä jos mennään HES:n malliin, luvataan kunnalle ilmaiset X-keikat ja kielletään työntekijöitä tekemästä X-keikkoja, säästää kunta ja kyllähän KELA ne kyydit maksaa.

Lisäksi minua kiinnostaa, mistä MedGroup työntekijänsä hankki, jos eivät ole paikkakuntalaisia. Itsekkin työpaikasta kiinnostuin ja olin yhteydessä, vastaus oli, että "emme palkaa muualta tulleita, niistä on huonoja kokemuksia".
Sikäli mielenkiintoista, itse olen ollut sairaankuljetustyössä hetkenaikaa sekä Torniossa että Tervolassa. Tervolassahan varmasti riittää, niitä ei muualta tulleita, hoitotason sairaankuljettajia ;)
Itse työskentelen terveyskeskuksessa jossa uuden kilpailutuksen myötä AttendoMedonen tilalle toimijaksi tulee Mediverkko ja kaikilla oli edessä irtisanominen, puuttui TEHY asiaan ja vuodenvaihteessa tapahtuukin liikkeenluovutus, vanhat työntekijät siirtyy, palkkoineen ja lomineen. Luulisi, että kunnatkin jatkuvine kilpailutuksineen, heräisivät jo työntekijöiden asialle.
Vieras
Vieras

#245 Re: vasta valmistuneet

28.11.2010 09:32

#243: - vasta valmistuneet 

Medgroup on nyt velvoittanut  kaikki vastavalmistuneet/ei vielä valmistuneet uudet työntekijät (joukossa on myös vastavalmistunut uusi esimies) suorittamaan hoitotason tentin. Ilmeisesti firmalla on se käsitys, että kun suorittaa hoitotason tentin saa myös työskennellä hoitotasolla. Näin ei suinkaan ole vaan hoitotason luvan saadakseen täytyy työskennellä ensin perustasolla hoitotason parin kanssa, suorittaa näyttökokeita ja saada työparilta suositus luvan myöntämiseen. Tämä on myös sairaanhoitopiirin ensihoidon vastuulääkärin ohjeistus! Hoitotasolla käytetään sellaisia lääkkeitä ja tehdään sellaisia toimenpiteitä, että niiden käyttämiseen ei aloittelijoilla ole mitään asiaa.

Pitääkö paikkansa. että Medgroup on tarjonnut vastavalmistuneille ensimmäisiä ikälisiä (tulee 5 vuoden työssäolon jälkeen), jotta näyttäisi siltä, että heillä on kokeneempaa väkeä työssä.

Hannu Liimatainen
Vieras

#246 Virheitä valmistelussa

28.11.2010 11:27

Jos ja kun on rikottu kaupungin omaa hallintosääntöä niin asia otettava uusintakäsittelyyn!
Vieras
Vieras

#247 Re: Re: vasta valmistuneet

28.11.2010 13:45

#245: Vieras - Re: vasta valmistuneet 

Pitää paikkansa. Ja väittävät vielä kaiken lisäksi, että kaikki töihin hakeneet on valittu MG:lle. Kaikki seitsemän. Töihin hakeneita on kylläkin 13. Liekö laskuoppi erilainen eri kulttuureissa...?

Matti Suopajärvi
Vieras

#248 Re: Virheitä valmistelussa

28.11.2010 16:14

#246: Hannu Liimatainen - Virheitä valmistelussa 

Tarjosin tuota KH:lle, kaupungin tarkastusltk:lle (kokous 17.12.), sekä hallinto-oikeudelle mennyt ajat sitten. Saavat siellä jauhaa taustalla, katsotaan sitten mikä päätös tulee olemaan ja mahdolliset korvausvaatimukset, menetetyistä palkoista ym., jos ja kun niiden aika on.

Markku Niemelä
Vieras

#249 Vetoomus Tornion ensihoitopalvelun puolesta

28.11.2010 22:13

Tällainen vaativa tehtävä kuuluu asiansa osaaville ammattilaisille jotka tuntevat paikalliset olosuhteet ja joilla on paikallistuntemusta ja kokemusta työssään.
Iloinen verojen maksaja
Vieras

#250 Raha ratkaisee

29.11.2010 00:14

Tietyllä määrällä rahaa saa tietyn verran palveluita. Sitä saa mitä tarjouspyynnössä on haluttu ostaa. Arvot vain riman asettajilla ja hankinnan hyväksyneillä ovat menneet pahasti pieleen ja virhe on korjattava!

Me adressin allekirjoittajat olemme runsaslukuisesti ilmaisseet halumme maksaa veroissa ensihoitopalvelun laadusta ja se on otettava huomioon järjestettäessä Torniolaisille ambulanssipalveluita.

Jos nyt tehtyä sopimusta ei voi enää muuttaa, on kaupungin hankittava lisäsopimuksella kuntalaisten odotusten mukaista palvelua esim. Lapin Pelastuspalvelun kautta tai neuvottelemalla tulevan palvelujen tuottajan kanssa heti uusi korkeammilla kriteereillä varustettu sopimus.

Jos kuntalaiset eivät ole ennen seuraavia vaaleja ensihoitopalveluihin tyytyväisiä, niin eipä ole epäselvää ketkä kantaa tehdyistä päätöksistä poliittisen vastuun!

Kommentoi adressia