Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

Matti Suopajärvi
Vieras

#326 Re: Matille #323

08.12.2010 01:36

#325: Ilkka Kapraali - Matille #323 

Jepjep,

"Edelleenkin sanon, että työryhmät, toimikunnat yms. ovat vain valmistelevia elimiä. Jos joku on niin nössö, ettei uskalla olla eri mieltä valmistelijan kanssa, niin sille en voi mitään."

Nähtävästi markkinaoikeus on nössöjen klubi:)

Tea Taskila kirjoitti Pohjolan Sanomissa että nykyisen palveluntuottajan henkilökuntaa ei käytetty kilpailutuksen valmistelussa koska se olisi sulkenut heidät tarjouskilpailun ulkopuolelle.

m

 

 

Ilkka Kapraali
Vieras

#327 Tea ehkä oikeassa?

08.12.2010 03:35

Tuossa asiassa Tea saattaa olla oikeassa ja tarkoitti varmaan sitä, että ainakin sen vois kuvitella olevan toisille hyvä valittamisperuste, jos jonkun palveluntuottajan henkilökuntaa olis käytetty.
Olen kysellyt monista tähän liittyvistä yksityiskohdista yhden rovaniemeläisen lakimiestuttavani mielipidettä. Tuosta asiantuntijana käyttämisestä hän tuntui olevan täysin varma, joskin sanoi, että lopullisen ratkaisunhan tässäkin tekis tuomioistuin, jos sinne valitettaisiin.

Vieras

#328

08.12.2010 13:05

Mulla on semmonen kysymys että te jotka sieltä kunnallispolitiikasta käytte täällä voisitte vähän kertoa siitä suuresta raha säästöstä jonka te ootte nyt mahtavilla voimillanne hankkinu niin mihin se käytetään???? JA MITEN IHMEESSÄ ON MAHDOLLISTA SÄÄSTÄÄ JOPA 200 000€ koska se ei oo järkeenkäypää ei semmosta säästöä voi olla teitä on puijattu nyt niinkö viimisen kerran, mutta minkäs teet jos kaikki siellä on tuommosia ääliöitä että ei käy se aivoraksutus kansan hyväksi (vaikka pitäis)...ajattelette varmaan omienpalkkojenne korotusta niin että "dollarit" vilisee silmissä. Minun mielestä teidän käyttäytyminen torniolaisia kohtaan on törkeää ja ajattelematonta te voisitte kattoa muuallekki ko ommaan nappaan...vaikka tuija ei mittään nääkkään ko nokka on aina kohti taivasta....Vituttaa
666
Vieras

#330 Pari juttua

09.12.2010 00:50

IK, kun ihmettelet Outin tai Gunnarin toimintaa tässä tilanteessa, se on yhtäkuin tunnustat olevasi samanlainen marionetti, kuin suurin osa muistakin poliitikoista. Outi ja Gunnar uskaltavat ottaa kantaa, he eivät etsimällä etsi suojaa byrokratian muurien takaa. Outi näki ongelman, ymmärsi ydinkysymyksen ja uskalsi esittää mielipiteensä sekä rakentavia ehdotuksia tulevia käytäntöjä kehittämään. Gunnar taas osoitti, että vielä löytyy suoraselkäisiä Suomalaisia miehiä, jotka uskaltavat ottaa asiassa pakkia, kun asioiden todellinen laita paljastuu. Te kommunistit olette koittaneet ainoastaan vain pestä naamaanne lehdissä ja sotkeneet keskustelua, joko tahallisesti vastaamalla muuhun, kuin mitä on kysytty tai sitten silkkaa yksinkertaisuuttanne, joka taas vahvistaa aiempaa käsitystäni tasostanne.

Koko jutun peruspointti on se, että meille tulee nyt rimaa hipoen minimi vaatimukset, jos niitäkään, täyttävä kuljetuspalvelu ja meillä oli valtakunnallisestikin tasokkaaksi tunnustettu laadukas ensihoito. Te urpot siellä kerhoissanne ette joko ymmärtäneet tätä tai teidän oli pakko saada säästöjä aiempien tyhmyyksien rahoittamiseen. Joka tapauksessa te päätitte laskea palvelutason alemmaksi, kuin mitä se oli ja säästää 150 000,- (Medgroupin oman arvion mukaan)

Tätä me emme hyväksy, tähän me puutuimme ja tämän seuraukset me tulemme valvomaan. Aivan varmasti niin kuin MS adressin luovutustilaisuudessa totesi. Jos palvelussa on pieninkään puute verrattuna vaatimuksiin, asia siirtyy valvovalle viranomaiselle ja sitten täytyy kyllä jo päitä pudota.

Mitta on täynnä. Poliittisen jargonin jauhanta ei auta. Asia säilyy asiana.

Toivon mukaan suurin osa teistä joutuu taipaleelle, kun kunnat yhdistyvät. Sitten ei enää asioita hoideta pikkuporukalla puhelimitse. Vai mitä
Outi Keinänen
Vieras

#331 Re: Re: Re: Omilla aivoilla ajattelua

09.12.2010 01:04

#318: Pekka Hacklin - Re: Re: Omilla aivoilla ajattelua 

 Juuri toimialakohtaisesti asioihin pitäisi puuttua, koska sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailuttaminen on aivan eri asia kuin tavarahankintojen tai teknisten palvelujen kilpailuttaminen. Kyseessä on sitäpaitsi taloudellisesti ja toiminnallisesti merkittävistä palveluista. Asioita olisi voinut ajaa ponnekkaammin, mutta hyvä jos tilanne kohenee jatkossa. Teknisellä puolella ei liene suuria ongelmia kilpailuttamisessa, koska sitä on niin pitkään jo opeteltu siellä. Kyllä yrittäjäjärjestössä vielä töitä riittää tämän asian suhteen, mutta toivottavsti mennään toimialoittain, koska yleishymistely ja ympäripyöreys ei vie asioita eteenpäin. Tarkastuslautakunta ei ole raportoinut valtuustolle kyseessä olevasta ensihoidon ja sairaankuljetuksen asiasta.

Ilkka Kapraali
Vieras

#332 Vieras 666 #330

09.12.2010 01:50

Sinulle "jargonisti", joka et uskalla laittaa nimeäsi näkösälle, totean, että pitkähkön kunnallispoliittisen urani aikana olen oppinut, että päätöksenteossa on oltava hereillä, silloin kun päätöstä tehdään. Ei auta mitään se, että jälkikäteen voivottelee ja selittelee, että kyllähän minä oikeasti sittenkin olin eri mieltä. Pöytäkirjat äänestystuloksineen puhuvat selvää kieltä, kuka on minkäkinlainen marionetti ja naamansa pesijä.
Outi Keinänen
Vieras

#333 Ilkka hyvä, taas jo odottamaani "tasalaatuista" Kapraalin tekstiä näkyvillä

09.12.2010 05:16

Sinun heittosi Ilkka osoittavat, että luotat vieläkin siihen, että hyökkäys on paras puolustus. Onneksi ihmiset voivat itse lukea myös minun kirjoitukseni ja tehdä niistä ihan omat arvionsa. Minä kuitenkin vastaan, jos vastaan, vain omalla nimellään kirjoittaville. Nyt siis sinulle Ilkka Kapraali, arvoisa Tornio kaupungin valtuutettu ja kaupunginhallituksen vpj. ja kilpailuttamistyöryhmän jäsen, minun vastaukseni.

Huomasin ensimmäistä kertaa nämä sivut avatessani, että Ilkkahan se täällä keskustelusivuilla on ensimmäisenä valtuutettuna ja tässä tapauksessa myös keskeisenä asianosaisena jo pitkään pyörinyt, hyvä niin. Hyvää taas ei ollut se, että Sinä Ilkka olit, niin täällä kuin lehtien palstoillakin, ensimmäisenä moittimassa muita. Sinä osoitit sormellasi myös SPR:n työntekijöitä, kun he mielestäsi nurisevat vain oman työpaikkansa puolesta. Kyllä minun mielestäni saa ja aivan ehdottomasti pitääkin ilmaista mieltänsä siitä, että työpaikka menee ja toimeentulo ja sitä myöten monta muuta asiaa elämässä! Eikö päättäjien ole syytä kantaa huolta kuntalaisten toimeentulosta? Nämä ovat äkillisiä muutoksia kenen tahansa elämässä.

Palvelujen laadusta juuri asiantuntijoina SPR:n työtekijät olivat erityisen huolissaan!!! He sen varmasti hyvin tietävät ja käytännön työn kautta tuntevat, myös tämän palvelutoiminnan valvonnan tason. Sinäkö voit nyt käsi sydämellä vannoa, että se huoli on aiheeton?

Voisin kysyä sinulta, kun kirjoittelit ensimmäisenä näillä sivuilla ja lehtien palstoilla, että oliko sinulla siihen joku poliittinen motiivi? (en odota vastausta, koska luulen tietäväni sen tässä tapauksessa) Taidetaan jo Isossa kirjassa todeta viisaasti(jota hieman vapaasti lainaan), että helpompi on nähdä pieni roska toisen silmässä kuin "metrin halko" omassa silmässä.

Olen aidosti surrut muiden kuntalaisten mukana tätä kilpailuttamisprosessin hoitamista ja sen valmistelua tällä tavoin. Olen hidas kirjoittamaan populistisesti ja tarkoitushakuisesti, mutta mielestäni väärin menevät asiat saavat minut reagoimaan ja kommentoimaan vahvasti, jopa suuttumaan, kuten tässäkin tapauksessa.

Yritin näillä sivuilla osaltani selostaa tätä prosessin kulkua ja esittää oman näkemykseni siitä. Puutuin myös Hakomäen lehtikirjoitukseen, joka oli älytöntä populismipolitikointia ja Vasemmiston käsienpesua. Totesin, että yksikään puolue ei voi pestä tästä käsiään. Te Vasemmistopuolueen edustajat olette olleet myös hyvin keskeisiä päättäjiä ja valmistelijoita juuri tässä asiassa. Sinäkin Ilkka olet ollut aivan keskeisimmillä paikoilla, kilpailuttamistyöryhmässä ja hallituksen vpj. Miksi yrität kiemurrella vastuusta ja valmisteluvastuustasi kilpailuttamistyöryhmässä. Kyllä sinä olet siellä, muiden mukana, tarjouspyyntöä ollut valmistelemassa!

Mielestäni ihmisten on hyvä saada tietoja ja useampia näkökulmia päätöksenteosta. Vain sinä ja Hakomäkikö saatte tästä kommentoida ja muilla on mielestäsi väärät perusteet ja väärät motiivit. Gunnarin haukkuminen lehden palstalla oli törkeää kielenkäyttöä sinulta, suoranaista henkilöön menevää ivaa, eikä mitenkään enää asiallista valtuutetulta.

Katson, että minulla on sekä oikeus että velvollisuus kertoa omat mielipiteeni. Siihen meillä kaikilla on varmasti yhtä suuri oikeus kuin sinullakin. (En kuitenkaan lähde haukkumaan ja nimittelemään ketään.) Emme ole Venäjällä tai Kiinassa, joissa sananvapautta rajoitetaan. Mikähän poliittinen ideologia niissä maissa olikaan Ilkka? (ei tarvitse tähänkään vastata)

Kuten olen jo aikaisemmin todennut TÄTÄ ASIAA EI OLE SYYTÄ POLITISOIDA!!! TOTESIN MYÖS, ETTÄ KAIKKIEN PÄÄTTÄJIEN ON SYYTÄ OTTAA OPIKSI, MYÖS ITSENI MUKAAN LUKIEN, VAIKKA EN VOINUTKAAN VAIKUTTAA TÄHÄN KILPAILUTTAMISASIAAN, KUN SIITÄ EI TIEDOTETTU MITÄÄN MUILLE VALTUUTETUILLE! TOTESIN MYÖS, ETTÄ TARVITSEMME SEKÄ KAUPUNGIN OMIA ETTÄ OSTOPALVELUJA!

En ole huutanut ostopalvelujen perään ainoana vaihtoehtona koskaan, mutta sinä olet ollut aina vaihtoehdoton. Ostopalveluiden käyttö ei ole ratkaisu tai syy tähän. SPR hoiti ostopalveluna asiat erittäin hyvin ja tämä siirtymäaika olisi voitu mennä loppuun, kuten on tehty muuallakin, vanhan sopimuksen pohjalta. Suurin ongelma on se, että sosiaali- ja terveyspalveluja ei vieläkään osata kilpailuttaa kunnolla tai käydä vuoropuhelua palveluntuottajien kanssa. Sanelu kyllä osataan ja salassa puuhailu. Se on monen muunkin kuin minun mielestä kuntademokratian vastaista!!!
Tämä viimeisin kilpailuttamisprosessi ei minun näkemykseni mukaan ollut onnistunut, monestakin syystä.

VÄÄNNÄN MUUTAMAN ASIAN VIELÄ RAUTALANGASTA, KUN SINÄ ILKKA JATKANET KILPAILUTTAMISTYÖRYHMÄSSÄ SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN PALVELUIDEN ELI IKÄIHMISTEN PALVELUJEN "YNNÄ MUIDEN" PALVELUJEN KILPAILUTTAMISEN VALMISTELUA, KUTEN NYKYINEN KAUPUNGINHALLITUS ON PÄÄTTÄNYT.

1.puute ENNEN KILPAILUTTAMISEN KÄYNNISTÄMISTÄ EI OLE KESKUSTELTU PALVELUNTUOTTAJAN ASIANTUNTIJOIDEN KANSSA!
Korjausehdotus: KANNATTAISI VARMISTAA JATKOSSA VUOROPUHELUN KÄYMINEN PALVELUNTUOTTAJIEN KANSSA, ENNEN TARJOUSPYYNNÖN LAITTAMISTA HILMAAN. SE EI OLE HANKINTALAIN VASTAISTA, EIKÄ SULJE POIS PALVELUNTUOTTAJIA KILPAILUTTAMISESTA, VAAN ON HANKINTALAIN EDELLYTTMÄÄ TOIMINTAA. SIINÄ OLISI ASIANTUNTIJUUTTA ROPPAKAUPALLA ILMAISEKSI SAATAVANA JA HYÖDYNNETTÄVÄNÄ MM. NIILTÄ ASIANTUNTIJOILTA, JOTKA OVAT TYÖT/OSTOPALVELUT HYVIN HOITANEET.

2.puute PALVELUJEN LAATUTASOSTA EI KÄYTY LAAJEMPAA KESKUSTELUA KOKO VALTUUSTON KESKUUDESSA! ENSIHOIDON TASO OLI HOIDETTU KORKEAMMALLA LAATUTASOLLA TORNIOSSA SPR:n TOIMESTA JA SIIHEN OLI OLLUT TARVETTA. TILASTOT/TIEDOT OLIVAT SIITÄ PALVELUNTUOTTAJALLA, JOS OLISI VAIVAUDUTTU KYSYMÄÄN JA KÄYMÄÄN SITÄ HANKINTALAIN EDELLYTTÄMÄÄ VUOROPUHELUA.

3.puute TARKASTUSLAUTAKUNTA EI OLE RAPORTOINUT KO. ASIASTA VALTUUSTOLLE - KYSYMYS SIIRTYMÄAJAN PALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ! VALTUUSTO OLISI VOINUT KÄYTTÄÄ HARKINTAA JA OLISI SELVITETTY MITEN MUUALLA ON TOIMITTU VASTAAVISSA TAPAUKSISSA, KUN PALVELU ON SIIRTYMÄSSÄ SHP:lle. TARKASTUSLTK EI OLE MIKÄÄN SUORIEN KÄSKYJEN ANTAJA LAUTAKUNNILLE, VAAN RAPORTOINTIVELVOLLINEN VALTUUSTOLLE.

4.puute TARJOUSPYYNNÖSSÄ OLISI JUURI TÄMÄN PALVELUN OSALTA OLLUT PERUSTELTUA ANTAA LAATUPISTEITÄ HENKILÖSTÖN TYÖKOKEMUKSEN PITUUDESTA! ENSIHOIDON TYÖKOKEMUKSEKSI 2 VUOTTA ON VASTA MINIMI ELI "LYHYT OPPIMÄÄRÄ" TYÖKOKEMUKSESSA.
(TYÖNTEKIJÄT PITÄÄ OLLA TESTATTUNA JA TENTIT HYVÄKSYTYSTI SUORITETTUNA ENNEN PALVELUTUOTANNON ALOITTAMISTA. PALVELUN TUOTTAMINEN ILMAN EDELLYTETTYÄ PÄTEVYYTTÄ ON SOPIMUSRIKKOMUS. MITEN KILPAILUTTAMISPROSESSI SUUNNITELTIIN TYÖRYHMÄSSÄ VARMISTETTAVAKSI NÄILTÄ OSIN LOPPUUN?)

5. puute KILPAILUTTAMISTYÖRYHMÄN LAATIMASSA TARJOUSPYYNNÖSSÄ OLI LAATUPISTEYTYS VAIN 20% ELI HINNAN OSUUS 80% RATKAISI TÄYSIN KOKO KILPAILUTUKSEN. IHMISTEN HOIDOSSA HINTA RATKAISEE, MUTTA TEKNISISSÄ PALVELUISSA LAADULLE ANNETAAN USEIN 50% PAINOARVO. ONKO IHMISTEN HOITAMINEN VÄHEMPIARVOISTA TYÖTÄ?

MIKSI PÄÄTIT NÄISTÄ MEILLE KAIKILLE KUNTALAISILLE TÄRKEISTÄ PALVELUISTA KILPAILUTTAMISTYÖRYHMÄSSÄ TÄLLÄTAVALLA? ILMEISESTI OSAAT VASTATA.

Loppuja aikaisemmin kirjoittamistani asioista en viitsi toistaa, enkä vääntää enään rautalangasta. Voit lukea ne kertauksen vuoksi uudelleen, jos haluat. Pyydän, että luet tällä kertaa ilman värillisiä laseja, ettei joka kerran toistettaisi samoja virheitä uudelleen. Yritettäisiin kaikki olla nyt kehityskykyisiä ja tarkastella kriittisesti myös asioiden valmistelua.

Jos joku ottaa minuun yhteyttä, kuten tässäkin tapauksessa, niin yritän auttaa parhaani mukaan ja ilmoitan suoraan oman kantani. Tässä sillä ei valitettavasti ollut enään merkitystä ja se harmittaa, kun ei voinut tehdä asialle mitään. Siinä olen tietysti hankala ihminen monenkin mielestä, että kerron mielipiteeni rehellisesti ja kiertelemättä, kaartelematta ja vain puhtaasti tosiasioita esille tuoden. Voi olla, että en tiedä kaikkea. Voi olla, että olen väärässä.

Moniin sosiaali- ja terveyspuolen sekä kilpailuttamiseen liittyviin asioihin olen kuitenkin joutunut paremmin perehtymään jo leipätyössäni ja valtakunnallisessa alani luottamustehtävässä niin, että ne ehkä ovat minulle paljon selvempiä kuin monelle muulle. Se on kuitenkin mielestäni etu eikä haitta, tässäkin po. tilanteessa olen kohtuullisen nopeasti havainnut monia kehittämistarpeita. Voi, kun me pääsisimme joskus tilanteeseen, että kuunneltaisiin kaikki paremmin toisiamme, puolueisiin katsomatta.

Tämä kilpailutuskierros meni mielestäni em. syistä pieleen. Pointti ei ole se, että palveluja kilpailutetaan ja ostetaan, vaan se, miten se homma hoidetaan. Sinähän olet ollut yhtenä asian keskeisenä hoitajana kilpailuttamistyöryhmässä. Vai onko strategiasi sellainen, että hoidetaan kaikki kilpailuttamiset pieleen, niin saadaan syy lopettaa kaikki ostopalvelut? Sekin tässä tuli yhden vaihtoehdon asenteestasi mieleen.

No, kaipa itse tiedät, mitä olet ollut tekemässä valmistelun osalta! Minä en omissa kirjoituksissani sanonut olevani täydellinen, eikä kannattaisi sinunkaan esittää sellaista. Ilkka, muistan yhden sanonnan, joka tuli mieleeni siitä, kun syyttelet meitä muita. Sinulle se sanonta, esitystyylisi ja asenteesi huomioiden, sopii tässä tilanteessa hyvin: "Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin!"
Hyvää torstaipäivää kaikesta huolimatta.

Vieras

#334

09.12.2010 12:18

Tästä jutusta ei pese kukaan teistä käsiään edes ne jotka piettävät turpansa kiinni toiset tuntuvat ajattelevan että parempi olla hiljaa saadaan ensi vaaleissa ääniä mutta asia ei ole niin se ei pelaa joka pelkää. Outi Keinänen uskaltaa kommentoida Ilkka kapraalin tilanteessa tosin ois parempi piettää se lärvi kiinni koska kukkaan ei sinua halua kuunnella. Te olette kaikki pelkkiä VALEHTELIJOITA. Vasemmisto luulee olevansa niin hyvä ja mairea vaikka tosi asiassa yhtä huonoja te olette teki...joka tapauksessa mehän ollaan jo siirtymässä Venäjä tyyliseen korruptioon ja hienoon malliin...

Vieras

#335 Outille ja Ilkalle

09.12.2010 13:00

Minä nimetön jänishousu olen Outin kanssa samaa mieltä, että asiaa ei olisi syytä politisoida. Kyllä teidät Gunnar, Ilkka ja Outi tullaan muistamaan tässä asiassa niinä ihmisinä, jotka välittivät. Uskon, että nimenne on plussapuolella monessa jääkaapin ovessa, samoin kuin aiemmin mainitut Paljon vartijat ovat siinä listassa vähemmän positiivisessa hengessä. Mitä motiiveihin tulee, niin jokainen arvioi teitä varmasti omalla tahollaan ja näkee motiivit omista näkökulmistaan ja mieltymyksistään (omaa näkemystäni en kerro syystä, joka ilmenee viestini toisesta lauseesta). Ja toivottavasti mahdollisimman moni arvioi mielessään myös niiden motiiveja, jotka ovat tämän prosessin ajan pysyneet vaiti.

Tässä vaiheessa ei kai voi enää muuta kuin toivoa, että sopimuksen toteutumista valvotaan, jotta varmistetaan sopimuksen ehtojen täyttyminen heti toiminnan alkaessa:
- henkilöstöllä tulee olla hyvä toiminta-alueen tuntemus,
- hoitotason sairaankuljetusyksikössä tulee olla vähintään yksi hoitotason sairaankuljettaja ja muilla tulee olla kohdan B koulutus sekä sopimuksessa mainitut taidot ja
- palvelun tuottajan vastuuhenkilöllä tulee olla tehtävään soveltuva koulutus ja riittävä käytännön kokemus.

Mikäli näissä ilmenee puutteita, mahdollisiin sopimusrikkomuksiin tulee puuttua välittömästi.

Pekka Hacklin
Vieras

#336 Re: Re: Re: Re: Omilla aivoilla ajattelua

09.12.2010 14:56

#331: Outi Keinänen - Re: Re: Re: Omilla aivoilla ajattelua 

Ei meillä Outi ole Tornion Yrittäjissä minkäänmoista resurssia alkaa hoitamaan yhden toimialan kilpailutusasiaa. Vapaaehtoisesti (ilman kokouspalkkioita) koitamme viedä asioita eteenpäin yleisen yritystoiminnan kannalta. Puolipäiväinen sihteerimme hoitelee juoksevat asiat, muuten hoidamme asioita oman toimemme ohessa.

Toiminnassa pitää muistaa myös tasapuolisuus, tietyn toimialan asioihin resurssien käyttäminen on pois toisilta toimialoilta. On tietysti harmittavaa, jopa henkilökohtaiseksi epäonnistumiseksi, katsottavaa, että toiminnasta esitetään tämänkaltaisia näkemyksiä. Siis, että hankintalakia, kilpailuttamista ym. koskeva keskustelu ei puolestamme ole ollut näkemyksesi mukaan riittävän ponnekasta. Pikemminkin näemmä siis ympäripyöreätä yleishymistelyä.

Onneksi Suomen Yrittäjien aluejärjestöllä Länsi-Pohjan Yrittäjillä ja Suomen Yrittäjillä on enemmän mahdollisuuksia tiedon levittämiseen. Keskustelin tämän vuotisen PJ:n kanssa asiasta. Ahti muisteli vuosikymmenen  puolivälin tienoolla järjestetyn hankinta-laki seminaarin. Siellä oli Suomen Yrittäjistä asiantuntija luennoimmassa. Paikalla ei ollut kuulemma kaupungilta ketään. Syksyn SY:n asiantuntijapuhujasta jo mainitsitkin. Mikäli kaupunki haluaa hyödyntää tällaisia tapahtumia, pitää niistä itse osata ottaa hyöyty irti.

Kyllä kai terve maalaisjärkikin jo sanoo, että hankintalaista puhuttaessa, se puhe koskee kaikkia kaupungin hankintoja. Siis myös sosiaali- ja terveyslautakunnan palveluja. Hankintalain soveltaminen on kaupungin asia. Ei yksittäiset yrittäjät tai yrittäjäjärjestöt voi puuttua detalji-tason kysymyksiin tarjouspyynnöissä. Kaupungin henkilöstölle pitää varata resurssia saada koulutusta hankintalaista ja sen tuomista mahdollisuuksista, mikäli asiaan halutaan kohennusta. Kaupungin johdon on vietävä tämä asia organisaatioon, jos katsovat asian oleelliseksi. Hankintalain osaaminen organisaatiossa kehittyy vain, jos siihen johdon puolesta osoiteta selkeää tahtotilaa. Herää kysymys, että keiden asia tuon tahtotilan osoittaminen on viime vuosina ollut?

Outi Keinänen
Vieras

#337 Re: Re: Re: Re: Re: Omilla aivoilla ajattelua

09.12.2010 18:20

#336: Pekka Hacklin - Re: Re: Re: Re: Omilla aivoilla ajattelua 

Niin Pekka.

Jokainen toimii omien resurssiensa, kykyjensä, innostuksensa ja motiiviensa puitteissa.

Kun mainitsit Ahtin, niin voin sanoa, että hän on ollut hyvä pj. ja oman alansa erinomainen asiantuntija. Toimin samassa vapaaehtoisessa (ei kokouspalkkioita) järjestötyössä hänen kanssaan tälläkin hetkellä ja ihailen hänen tapaansa hoitaa asioita, hän tekee, eikä vain aio.

Ehkä sellaista hänen tapaistaan kuunteluvalmiutta ja sen jälkeen asioiden tarkastelua uudelleen, voisi laajemminkin viljellä. Ehkä uutena yrittäjäjärjestöjen jäsenyrityksen edustajana sitä on nyt herkemmin tarkaillut yrittäjäjärjestöjen toiminnan vaikuttavuutta omalla toimialalla. Ei kai sinun tulevana yhden paikallisjärjestön pj:na kannata kaikista itseesi ottaa? Päinvastoin, sinun olisi varmaan hyvä nyt herkällä korvalla kuunnella, mitä asioita olisi tarvetta kehittää. Tietenkin, jos koet, että kaikki on hyvin, eikä mitään tarvitse tehdä, eikä kehittämisehdotuksia kannata ottaa vastaan, niin sillepä ei voi sitten mitään. Mutta en usko, että se on lopullinen näkemyksesi, vaikka siihen suuntaan olet hiukan vastaillut mulle. 

Positiivista on, että olet alkanut kysellä asioista. Sitä kannattaa jatkaa joka suuntaan, myös sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajien suuntaan. Tarjosin vilpittömästi yhteistyötä. Eikös vähäisiä resursseja kannata suunnata sinne, missä on suurimmat ongelmat, ihan valtakunnan tasollakin? Kankaanrannan Marttikin oli katsonut MOT-ohjelman, joka käsitteli juuri alan ongelmia. Ne edellyttävät tietysti asioihin paneutumista, että tietää, mistä puhuu. Vaihdoimme aiheesta ajatuksia hänen kanssaan.

Kovin yksityiskohtiin menevää puuttumista ei ole, jos puhutaan hinnan ja laadun suhteesta kilpailutusprosessissa. Eikä sekään, että keskustellaan, mistä laatu muodostuu sosiaali- ja terveyspalveluissa. Osaamiskysymys se kuitenkin on, kuten kaikilla aloilla. Asiantuntijuutta löytynee kuitenkin Suomesta alalta kuin alalta. Palvelujentuottajat ovat alansa osaajia, jos heitä oikeasti kuunneltaisiin tilaajan taholta.

On varmasti paljon vaikeampaa käsitellä kilpailuttamisen ongelmia toimialoittain, mutta se on ainoa tapa pureutua tällähetkellä konkreettisiin sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailuttamisessa esiintyviin ongelmiin. SY kehittämispäällikkö sivusi niitä kyllä, mutta pitäisi myös pohtia, miten ongelmia vähennetään ja ratkaistaan. Ehkä tässä on sekä alueellisen Länsi-Pohjan yrittäjien että erityisesti SY:n aika reagoida laajemmalla rintamalla, sillä kyse on aika isoista asioista myös yhteiskunnan näkökulmasta.

Yrittäjäjärjestöt ovat tietenkin vain yksi osa ja muita osapuolia ovat mm. kuntaorganisaatio, kuntalaiset, asiakkaat ja palveluntuottajat sekä lainsäädännön laatijat. 90-luvun puolesta välistä alkaen yrittäjäjärjestöt ovat voimakkaasti ajaneet sosiaali- ja terveyspalvelujen kilpailuttamista. Nyt on aika tarkastella tuloksia ja sitä, soveltuuko kilpailuttaminen ihan kaikkeen toimintaan. 

Kunnissa toimintamallien muutokset ovat hitaampia kuin pikkuorganisaatioissa. Kuten olen maininnut valtuusto on edellyttänyt Torniossakin palvelustrategian laatimista. Sitä on vaikea sanoa, poistaako sekään kaikkia ongelmia. Asenneongelmia se ei varmasti poista.

Hankintalakikoulutusta on järjestänyt Kuntaliitto ja niihin yleensä on laajasti osallistuttu kaupungiltakin, niin työntekijät kuin luottamushenkilöt. Toisaalta hankintoja valmistelevien ja johtavien viranhaltijoiden olisi hyvin tärkeää osallistua myös yrittäjäjärjestöjen järjestämään koulutukseen, jolloin tulisi monipuolisempi kokonaisuus ja eri lähetymistavan tarkastelu lisäisi tarvittavaa ymmärtämystä. Operatiivinen johto vastaa henkilöstön koulutukseen osallistumisesta.

Pekka, tätä keskustelua riittää vaikka kuinka pitkään, mutta ehkä vaihdamme foorumia ja palaamme asiaan uudelleen, kun puheenjohtajuutesi alkaa. Kuten sanoin, teen yhteistyötä mielelläni asioiden kehittämiseksi parempaan suuntaan.

Hyvää Joulun aikaa.        

Matti Suopajärvi
Vieras

#338 Huomio sopimuksesta

09.12.2010 19:51

"Henkilöstöllä tulee olla sairaankuljetusajoneuvon kuljettamiseen oikeuttava ajokortti ja hyvä toiminta-alueen tuntemus sekä hyvä suomen kielen taito."

Em. henkilöstö tarkoittaa sitä että KUMMALLAKIN ambulanssissa toimivalla on oltava hyvä toiminta-alueen tuntemus. Tiedän tasan tarkkaan että tuleva henkilöstö tulee suurimmaksi osaksi Tornion ulkopuolelta. Sitä en tiedä kuinka hyvä toiminta-alueen tuntemus henkilöstöllä tulee olemaan...mielelläni sen palvelun ostajana todentaisin, koska sopimuksessa sitä vaaditaan.

"Sopimus purkautuu ilman irtisanomisaikaa, jos jompikumpi osapuoli on toistuvasti laiminlyönyt sopimusehtoja..."

Tämä lie niin selvää tekstiä ettei tarvi kirjoittaa auki.

kysyttävää?, m
Vieras
Vieras

#339 Re: Huomio sopimuksesta

09.12.2010 21:06

#338: Matti Suopajärvi - Huomio sopimuksesta 

Pitääkö paikkansa, että suuri osa Medgrouppiin valituista kokeneista työntekijöistä on sanonut itsensä irti? Kuinka sopimus nyt pidetään?

Vieras
Vieras

#340 Re: Re: Huomio sopimuksesta

09.12.2010 23:11

#339: Vieras - Re: Huomio sopimuksesta 

Ei pidä paikkansa, koska kokeneita ensihoitajia tulevaan organisaatioon ei montaa ole valittu.

Mutta se pitää paikkansa, että suuri osa valituista ( >10) on sanoutunut irti, ja tässä joukossa on myös ne kaikki joilla on OIKEASTI ensihoitotyön kokemusta ja potentiaalinen mahdollisuus toimia OIKEASTI ensihoidon hoitotasolla...

Mistähän tämä yllättävä käänne mahtaa johtua?


Vieras

#341 Yli kymmenen

09.12.2010 23:43

Todellakin: ainakin kymmenen ensihoitajaa (juuri ne ainoat ja harvat kokeneet) ovat sanoneet itsensä irti. Lisäksi muutama kokenut ensihoitaja on jo aikaisemmin kieltäytynyt ottamasta paikkaa vastaan, kun sitä heille on tarjottu.
Tämä on sen verran iso merkki siitä, että jotain on vialla, että tämä ei saa jäädä huomiotta. Tämän on pakko herättää huomiota jo valtakunnallisestikin! -Ainakin ensihoitopiireissä, toivottavasti myös muissakin!


Vieras

#342 Re: Re: Re: Huomio sopimuksesta

09.12.2010 23:43

#340: Vieras - Re: Re: Huomio sopimuksesta 

 

Jos tämä on totta niin ei voi muuta kuin nostaa hattua miehille ja naisille jotka näin ovat päättäneet.

Poikkeuksellista rohkeutta! Vapaassa maassa ei ole pakko ottaa kaikkea vastaan, ei edes huonoa työpaikkaa. Ammattimiehet työllistyvät aina! Ihmettelinkin jo miten voi olla mahdollista, että halvalla hinnalla saa saman tasoisen väen töihin, kun kalusto ja laitteet ovat kaikille lähes saman hintaisia. Eipä näemmä saakaan. Ilmeisesti nyt on selvinnyt työntekijöille mihin se halpa tarjous perustui?

Entistä enemmän varmistuu se käsitys, että tästä hommasta ei tule mitään. Adressiväki ja muutama entisen palveluntuottajan aktiivi sitä on koittanut kertoa etukäteen, koska tämä oli nähtävissä jo alusta asti mutta kai sen nyt sitten tajuaa jo tuo "esikuntakomppanian" vähän hitaampikin väki. 

PS. Tämä Outi Keinänen on tehnyt kyllä positiivisen vaikutuksen minuun. Enpä olisi uskonut, että meillä on kuitenkin ajattelevia poliitikkoja! Pirun terävää analyysiä ja ydinkohdat kristallin kirkkaasti selvillä.

Outi, ääni tulee satavarmasti tästä eteenpäin joka jumalan vaalissa!

 

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.12.2010 00:05


666
Vieras

#344 Re: Vieras 666 #330

10.12.2010 00:09

#332: Ilkka Kapraali - Vieras 666 #330 

 

Niin sinähän niitä asiota siellä olet hoitamassa. Eikös se sinun kuuluisi siellä olla hereillä?

Ainakin GPS:än mukaan me olemme Suomessa (vaikka teikäläisiä on kyllä enemmän tuolla vähän idempänä) ja täällä on totuttu siihen, että saamme ihan vapaasti kommentoida ja koittaa muuttaa meidän mielestä väärin tehtyjä asioita. Jos tällainen elämäntapa ei sinulle kelpaa niin Eskelisen bussilla pääsee Rajajoosepin kautta paratiisiin, mie voin ostaa sulle ja Mikulle lipun.

Juha Buska
Vieras

#345 Otteita sivistyneistä ensihoitojärjestelmistä...

10.12.2010 01:17

Juha Buska
Vieras

#346 Otteita sivistyneistä ensihoitojärjestelmistä...

10.12.2010 01:35

"HOITOTASON ENSIHOITO

Hoitotasoisen ensihoidon tulee määritelmänsä mukaan kyetä aloittamaan potilaan hoito tehostetun hoidon tasolla.

Hoitotason ensihoitajalla on sairaanhoitaja tai Ensihoitaja- AMK ammattitutkinto ja hyväksytysti suoritettu hoitotason testaus. Hoitotason ensihoitajalta edellytetään vähintään vuoden työkokemusta akuuttihoitotyössä ja kokemusta perustason ensihoitoyksikössä, mikäli hänen peruskoulutuksensa on ensihoitaja AMK, sairaanhoitajilta vaaditaan vähintään kahden vuoden työkokemus akuuttihoitotyössä ja kokemusta perustason sairaankuljetuksessa ennen osallistumista hoitotason testaukseen. Hoitotasolla toimimisen edellytyksenä on myös päätoimisuuden kriteerien täyttyminen ensihoitotyössä.

Ensihoitoyksikkö voi toimia hoitotasolla myös silloin, kun siinä toimii tilapäisesti anestesiologiaan tai ensihoitoon perehtynyt lääkäri."

(Lähde: http://www.ensihoito.yksikko.net/images/stories/epshp/ensihoitojarjestelman_toimintaohje_2009.pdf)

666
Vieras

#347 Luetun ymmärtämisestä

10.12.2010 02:18

Kuka on sanonut, että tässä on kyse kilpailuttamisen vastustamisesta, muu kuin Kapraali, joka ei ymmärrä luetttua? Kilpailuttaminen on ok asia, kun se tehdään oikein eli verrataan saman tasoisten tuotteiden hintaa keskenään. Tässä taas on kyse siitä, että palvelun tasoa ollaan valmiita tiputtamaan jo olemassa olevaan tasoon nähden säästöjen nimissä. Luetuta adressi jollakin ja pyydä, että se selitetään sinulle vaikka kuvasymboleilla.

En halua olla liian jyrkkä, joten totean olevani myös samaa mieltä Kapraalin kanssa. Ensiksikin siitä, että hänen kirjoittelunsa tällä foorumilla alkaa riittää. Toiseksi olen samaa mieltä myös siitä, että hänen kantansa, tarkoitusperänsä ja ymmärryksensä taso on tullut ihan varmasti kaikille selväksi. Tosin ei ehkä Kapraalin tavoittelemassa mielessä.

Se, että tietää mikä on partisiippi, ei liity mitenkään luetun ymmärtämiseen. Osallistu sinä seuraavan kerran kieliopillisten asioiden käsittelyyn, niin olet oikeassa elementissäsi. Tässä asiassa sinulla todellakin on joko ongelma luetun ymmärtämisessä, et ole vieläkään ymmärtänyt mistä täällä puhutaan tai teet tätä tahallasi.

Sen verran korjaan aiempaa, että Eskelisellä ei taida päästä kuin Ivaloon. Siitä voi kyllä jatkaa postitaksilla. Voin maksaa matkasta aiheutuvat lisäkustannukset, jos haluat pois täältä demokratian ja vapaiden mielipiteiden ikeen alta paikkaan, jossa väärinajattelijat katoavat ja jo tehtyjä viisaita päätöksiä kritisoivat ihmiset häviävät aivan taianomaisesti.

Vieras

#348 Outille ja Ilkalle #305, #333, #343

10.12.2010 11:37

Minä nimetön jänishousu ihmettelen, mistä on peräisin tieto, että tarkastuslautakunta olisi vaatinut kilpailutusta? Outi kertoi, että Palosaari olisi näin sanonut adressin luovutustilaisuudessa (#305). Palosaarta tuskin kannattaa pyytää vastaamaan tälle palstalle:) Ilkan mukaan tarkastuslautakunnan päätökset ovat olleet yksimielisiä (#343). Mahdatko olla löytänyt tiedon kilpailutuskehotuksesta sosiaali- ja terveyslautakunnalle? Itse selasin netissä olevat pöytäkirjat 7.11.2008-31.5.2010 ja koetin hakea myös hakutoiminnolla pöytäkirjojen teksteistä sekä ensihoi että sairaankulj, mutta mitään tarkastuslautakunnan päätöksiä ei löytynyt. Myöskään sosiaali- ja terveyslautakunta ei ole kokouksissaan käsitellyt asiaa ennen kilpailutuksen aloitusta, kuten on useaan kertaan jo käynyt ilmi (esim #314). Mikäli väitteen tueksi ei ole parempaa tietoa vaadin, että vedätte takaisin tarkastuslautakunnan puheenjohtajaan ja Minna Tarkkaan kohdistuneet moitteenne perättömiin huhuihin perustuvina.

Lisäksi ehdottaisin, että mikäli Palosaari on näin vastannut yli 2000 kuntalaisen adressiin ja kyseistä tarkastuslautakunnan kehotusta ei pöytäkirjoista löydy, tulisi hallituksen pyytää Palosaarelta selvitys asiasta.

Sain tietää
Vieras

#349 Palkat

10.12.2010 13:27

MedGroup tarjoaa surkeista työikajärjestelyistä johtuen surkeaa ansiotasoa. Näistä syistä irtisanoutumisset haluttomuus otta tarjottua työtä vastaan.

vieras
Vieras

#350 Palkat

10.12.2010 16:12

Kukapa perheellinen joka joutuu perheen elättää alkaa töihin pienellä palkalla.Kaupunki yrittää kokeneilla ensihoitajilla maksattaa omat töppäilyt.Nostan hattua näille jotka sanoituvat irti tästä puljusta!Enpä kyllä enää kehtaa sanoa että olen Torniosta kotoisin.Kait ne paska päättäjät näitäkin kommenteja lukevat.Vai käsittävätkö mitä ovat kuntalaisille tehneet.

Kommentoi adressia