Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Jokelan aseman lakkautusta.

Risto Häkkinen
Vieras

#1 Toimintaa - ei alasajoa

17.12.2010 09:23

Pidemmän aikaa olen miettinyt; miski asemarakennusta ei voitaisi uudistaa siten, että sinne perustettaisiin esim. kahvila? Kahvilan pitäjä voisi ylläpitää lipunmyyntiä ja ehkä myös postia?
Susanna Eloranta
Vieras

#2 Haastan teidät ja poliitikot kommentoimaan asiaa. Tämäkö on metropolialueen kehittämistä?

17.12.2010 09:35

JOKELAN ASEMAN LIPUNMYYNTIÄ EI SAA MISSÄÄN NIMESSÄ LAKKAUTTAA: Meillä on mahtava asemapäällikkö Hokkanen, joka tarjoaa huippupalvelua ja hyvä lämmin tila, missä kaikilla jokelalaisilla junankäyttäjillä on mahdollisuus lämmitellä VR:n myöhästyneitä junia odotellessa. Junankäyttäjiä on Jokelassa yli parituhatta vuorokaudessa!
Jokelalaiset eivät asemastaan taistelutta luovu. Tämä olisi kohtalokas askel taaksepäin Jokelan kehityksessä, jossa väkiluvun on suunniteltu tuplaantuvan muutaman vuoden sisällä. Vai kaavoitatteko ja mahdollistatteko tänne niin paljon työpaikkoja, ettei kenenkään tarvitse enää pendlata pääkaupunkiseudulle töihin? Jäisivät ainakin verorahat omaan kuntaan.
Tämäkö on metropolialueen kehittämistä? Haastan teidät ja poliitikot kommentoimaan asiaa.
Liisa Kirves
Vieras

#3 Aseman pitää säilyä Jokelassa!

17.12.2010 10:45

Ehdottomasti Jokelan asema pitää säilyttää, lipunmyyntipalveluineen. Raideliikenne on ehdottomasti luontoa ja ilmastoa säästävintä liikennettä, kuntia pyydetään suuntaamaan kaavoitustaan raideliikenteen varteen, naapurikunnat olivat haluamassa Ristikytöä siksi, että radanvarteen pitää saada asutusta, ja nyt sitten VR vetää mattoa alta.
Vaikka meiltä Riihikalliosta ei (vielä) junayhteyttä ole mihinkään suuntaan, kannatan ehdottomasti Jokelan aseman säilyttämistä.

Keskarissa oli juttu, jonka mukaan asema on liian pieni tila kahvilalle. Helsingin asemalla on kahviloita, Forumin tunnelissa jopa ruokaravintoloita, vaikka kuinka monta muutaman neliön kokoisissa looseissa, kyllä tällä mitoituksella Jokelaankin varmasti kahvila mahtuu. Ja kesällä sitä voi laajentaa pihalle...

Harri Kämäräinen
Vieras

#4 Kilpailua radalle!

17.12.2010 11:46

Jokela sijaitsee suomen vilkkaimmin liikennöidyn ja vanhimman radan varrella. Ja tuottoisimman. Ei muuta kuin toinen tekijä mukaan kyyditsemään ihmisiä ja varmasti pystyvät Jokelan liikennemäärillä pitämään lipunmyyntiäkin. Liikennemäärien on tarkoitus nimittäin nousta ja paljon. Tässä tilanteessa sitten joku pilipali ratkaisu aseman sulkemisesta ja ihmisten jättämisestä pakkaseen ja tuiskuun odottelemaan myöhässä olevia junia. Ratkaisu varmaankin sopii jonnekin syrjäseudulle mutta lieneekö päätöksentekijä edes käynyt Jokelassa:)
Sirpa Lindqvist
Vieras

#5

17.12.2010 17:18

Meilläpäin palvelun huonontamista ei kutsuta tehostamiseksi! Junat aina myöhässä. Ihmisiltä viedään suoja. Pitkiä työmatkoja tekevät maksavat asiakkaat sitten seisovat odottelemassa sään armoilla. Kivimiehille piiska!
Porukassa on mukavaa
Vieras

#6 Jokela Facebookissa

17.12.2010 18:01

Nyt on oiva mahdollisuus "tykätä" Jokelasta naamakirjassa - joukolla mukaan, ja kirjoita seinälle omia havaintoja niin mieluisasta asuinpaikastamme!
http://www.facebook.com/?ref=home#!/group.php?gid=5431253258

Vieras

#7 Asemarakennus tarvitsee asemapäällikön

17.12.2010 19:16

Tosiaan on sääli kun taas uhrataan tehokkuuden alttarilla yksi huippupaikka. Jokelan asema pitää pitää elävänä. Asemapäällikkö Hokkanen, alaisia tietääkseni ei yhtään, on talon hengen luoja. Palvelua parhaasta päästä. Pitäisi joskus tavoitella muitakin arvoja kuin vain tehokkuutta ja säästöjä.Maikki
Vieras

#8

17.12.2010 19:47

Jokela ei ole mitään ilman lämmintä asemaa ja sen palvelualtista asemapäällikköä. Meiltä vietiin jo aseman viereinen asemapäälliköntalo, hieno kokoontumistila hyvällä paikalla aseman vieressä. Ambulanssikin on säästetty pois. Asukkaita houkutellaan tänne palveluilla, jotka saman tien hävitetään.
Imre Szabo
Vieras

#9

17.12.2010 20:01

On se nyt kumma, että kaikki toiminta, joka olisi ihmisille hyväksi ja missä tarvitaan ihmisiä, lakkautetaan! En pidä ideasta! Kyseinen rataosuus on lisäksi vilkkaasti liikennöity; syrjäseutujen rataosuuksien "laimentaminen" vielä ehkä jotenkin käy järkeen mutta tässä ei kyllä ole mitään älyä!

Tuntuu siltä, että ajattelu on pohjalla "Tää junahomma toimis ihan älyttömän hyvin kun ei ois noita matkustajia sotkemassa järjestelmää!" 

seppo simovaara
Vieras

#10 Jokelan asemarakennuksen sulkeminen

17.12.2010 21:20

Pitäähän olla paikka jossa lämpimässä voi odottaa myöhästeleviä junia.Talviaikana pitäisi olla pidempääkin auki.
Tiina paajanen
Vieras

#11

17.12.2010 23:10

Jokelan asema on tärkeä Jokelaisille ja Jokelassa kävijöillekin...Miksi kaikki pitää lakkauttaa. VR voisi ennemminkin keskittyä aikataulujen noudattamiseen..
Risto Häkkinen
Vieras

#12 Adressi etenee hyvää vauhtia!

17.12.2010 23:10

Kiitos osallistujille jo tässä vaiheessa! Yhteinen asemamme pitää saada jatkaa pitkää perinnettään - me tarvitsemme sitä! Jotta saataisiin lisää allekirjoittajia, niin voitaisiinkos kaikki laittaa sivuillemme esim. Facebookiin tästä adressista linkki: tämän sivun yläosassa: [Jaa Facebookissa]

Juha Jääskeläinen
Vieras

#13

18.12.2010 00:12

Ainoa asema SUOMESSA missä saa VR:n taholta todellista PALVELUA ! Siis mitä ihmettä?VR tai mikä se nykyään onkaan ei tajua PR:n päälle yhtään mitään.
"I love Jokela"
Vieras

#14 Uskomatonta!

18.12.2010 07:33

Mitä mieltä tästä on Tuusulan kunta?! Juuri hyvillä liikenneyhteyksillä ja hyvällä palvelulla meille markkinointiin tontin ostamista Jokelasta. Olemme asuneet täällä 8 vuotta ja voin sydämestäni sanoa, etä rakastan asua Jokelassa. Aseman sulkeminen viestisi kaikella tavalla juuri päinvastaista mitä Jokelasta halutaan markkinoida. VR on liikelaitos ja ymmärrän myös tehokkuuspainnet mutta joku RAJA täytyy olla! Asemaa ei missään tapauksessa saa sulkea, Asemapäällikkö Hokkanen tekee tärkeää työtä myös "Jokelan hengen" ylläpitäjänä. Tuusulan kunnan pitäisi itseasiassa osallistua vaikka palkan maksuun kuntalaisten hyvinvoinnin ja positiivisen vireen säilyttämiseksi!
jori porspakka
Vieras

#15 Jokelasta ja Pohjois-Tuusulasta viety palveluja pois jo liikaa !

18.12.2010 08:58

Tässä Jokelan tapauksessa ilmenee kaikessa alastamuudessaan se rajaton ahneus joka on koko Suomeen vyörynyt ja vallannut, tekosyinä leikkauksiin milloin mitäkin. Ihmisten tarpeet kulkea säännöllisesti julkisilla, edullisilla ja luontoystävällisillä liikennevälineellä (junalla)vaikeutetaan, kasvavan paikkakunnan perinteinen Jokelan aseman (135v) sulkeminen ja eläväisen "asemapäällikön" poistaminen on liian suuri menetys Jokelalle.

Kansanliike käyntiin Kemijärven malliin !
Jori Porspakka
Vieras

#16 Re: Haastan teidät ja poliitikot kommentoimaan asiaa. Tämäkö on metropolialueen kehittämistä?

18.12.2010 09:08

#2: Susanna Eloranta - Haastan teidät ja poliitikot kommentoimaan asiaa. Tämäkö on metropolialueen kehittämistä? 

VR päätös Jokelan aseman lopettamisesta, on peruttava. Jokela ja koko pohjois-tuusula on menettänyt palvelujaan jo liikaa (mm. yöpäivystys ambulanssi, terv.keskusten- ja sosiaalitoimistojen sulkeminen kesällä).

Yhä kasvavan asukasmäärän ja junakäyttäjien lisääntyessä palveluja on parannettava eikä leikattava.

 

Yhteinen kansanliike Jokelan aseman säilyttämisen puolesta, NYT !

Antti Kaikkonen
Vieras

#17 Joukkovoimalla muutos

18.12.2010 09:10

Typerä ja lyhytnäköinen linjaus VR:ltä - ei mitään järkeä. Koetetaan joukkovoiman avulla saada tähän muutos.
Minna Pee
Vieras

#18 Jokela kasvaa, joten asiakasmäärätkin kasvaisivat!

18.12.2010 09:14

Onpa lyhytnäköinen päätös. Koska Jokela kasvaa koko ajan, riittää siitä kyllä VR:llekin lisää asiakkaita. Suurin Jokelaan muuttamiseni syy muutama vuosi sitte oli, että pääsen kätevästi junalla töihin Helsinkiin + Jokela vaikutti viihtyisältä.

Ja palvelusta: kun yritin viime talvena yhden kerran ostaa kuukausilippua Jokela-Helsinki, sanoi lipunmyyjä, ettei osaa myydä sellaista lippua eikä nyt ehdi! Tein tietenkin valituksen, koska jouduin ostamaan kertalipun. Mutta en enää ikinä tee sitä virhettä, että ostaisin niitä lippuja muualta kuin Jokelasta tai edes siitä uudesta automaatista, jos vain on lipunmyynti auki.

Hokkanen on paras ikinä näkemäni asiakaspalvelija. Kerran jopa näin kun hän lainasi omista rahoistaan asiakkaalle, jotta tämä saisi lipun!
Minna Pee
Vieras

#19 Tarkennus edelliseen

18.12.2010 09:26

Niin se epäonnistunut lipunostoyritys tapahtui siis Helsingissä, ei Jokelassa. Laitoin äsken myös palautetta VR:lle. En sitten tiedä, lukevatko edes.
Sinikka Forsberg
Vieras

#20 Kummaa touhua!

18.12.2010 09:28

Ihmettelen miksi Jokelasta puhutaan Tuusulan kasvavana alueena kun samaan aikaan vähennetään palveluja! Asemarakennusw ja loistava palvelualtis asemapäällikkö ansaitsee jäädä Jokelaan!!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.12.2010 10:11


Susanna Eloranta / Jokelan Yrittäjät ry
Vieras

#22

18.12.2010 10:14

Kunnanjohtaja Hannu Joensivu kertoi eilen olleensa Jokelan asiasta suoraan yhteydessä VR-Yhtymän toimitusjohtajaan Mikael Aroon. Tuloksia odotellaan...
Risto Häkkinen
Vieras

#23 Miten vaikutetaan?

18.12.2010 10:22

Minusta tässä asiassa on useita tahoja, joista on apua:

1. Kansanedustajamme Antti Kaikkonen (hienoa; että olet Antti mukana täällä allekirjoittamassa) ja Merja Kuusisto (nopeaa toimintaa; kirjallinen kysymys 16.12.2011 ministeri Vehviläiselle)

2. Kunnanvaltuutettumme Jokelasta (jotka itse tunnistin):

- Ahonen Lea  lea.ahonen@elisanet.fi
- Friman Kari  kari.friman(at)kiintmarkfriman.inet.fi
- Heiskanen Sari  sari.heiskanen(at)pp3.inet.fi
- Järvinen Aaro  ajarvine(at)sci.fi
- Kinnunen Kari (hienoa Kari, että olet jo täällä allekirjoittajana)  kari.kinnunen(at)opettaja.fi
- Mäensivu Karita  karita.maensivu(at)kolumbus.fi
- Spoof Sanna Kaisa  kaisa.spoof(at)kotikone.fi
- Tammilehto Tapio  tapio.tammilehto(at)tuusula.fi
- Vainio Erkki  erkki.vainio(at)pp1.inet.fi


3. VR:n henkilöliikennejohtaja Antti Jaatinen, joka keravalaisena tietää aseman tärkeyden

4. Kunnanjohtajamme on jo aloittanut vaikuttamisen kuten myös alueemme yrittäjät, josta kiitoksemme

Eli yhteyksiemme mukaan lähetetään heille postia!

Timppa
Vieras

#24 VR:n palvelu heikkenee

18.12.2010 10:23

vaikka sitä pitäisi parantaa. Entistä vähemmän kiinnostaa junalla kulku. Junat myöhässä ja tulevaisuudessa ei pääse lämmittelemään jos VR:llä on taas liikennekaaos kovalla pakkasella.

Ei tämä aseman sulkemissäästö voi olla todellinen.
Pirjo Kankkunen
Vieras

#25 Liput

18.12.2010 10:29

Lipun ostan mieluummin asemalta, kuin automaatista, sitäpaitsi kaikki vanhemmat ihmiset ei ala käyttämään automaatteja, siispä ne meneekin tästä lähtien aina vaunuun missä myydään lippuja, taitaa olla, että lipunmyynti vaunu ruuhkautuu, kun kaikki änkää itsensä sinne.
Asema on pidettävä auki,talvella voi edes junaa odottaa lämpimässä.