Ilotulitteet pitäisi kieltää yksityishenkilöiltä


Vieras

#1

29.12.2010 20:24

Ei voi mitään jos kerran vuodessa teidän toisten pihoille pa*kantavat koirat vähä pelkääpi, sama ois olla että koirat kieltoon, ihmiset kieltoon mäkkäri kieltoon ymsyms
mol.fi
Vieras

#2 mmm

29.12.2010 23:52

ehdottaisin ihmisten poistoa suomesta
Anne Joona
Vieras

#3 Ilotulitteet vain ammattilaisten ja Kaupungin käyttöön

30.12.2010 17:19

Kyllä taas hirvittää tämä ainainen turha paukuttelu eläinten takia.
Monet joutuvat hakemaan rauhoittavia lääkkeitä lemmikeilleen toisten turhuuksien takia.
Kyllä eläinten omistajilla on oikeus olla kotona lemmikeineen Uutenavuotenakin ilman että joku tulee nurkkiin paukuttelemaan ja roskaamaan!!Puistoalueita riittää ainakin täällä.
Ymmärrän sen joten kuten että Kaupunki joskus käyttää ilotulitteita mutta eivät ne paukuta koko yötä .Eikä sellaista tarvita lainkaan kun kuitenkin Kaupungit poraavat jo muutenkin rahapulaa.Kyllä se vuosi vaihtuu ilmankin.
Yksityisten ei tarvitse paukutella lainkaan elleivät mene sivummalle asuinalueista.
Itse vihaan koko turhuutta ja aivan liian pitkään saa nykyään ampua raketteja kyllä tunti oin maksimi aika.
Vieras
Vieras

#4 Re: Ilotulitteet vain ammattilaisten ja Kaupungin käyttöön

30.12.2010 17:37

jotain rajaa niitten lemmikkien kanssa. älytöntä turhuutta. muuta jonnekkin syrjäseudulle ja ole hiljaa

Jees.
Vieras

#5 Valitusta

30.12.2010 17:56

Kyllä se lemmikki kestää sen 1 päivän vuodessa 8 tuntia siellä sisällä... jos ei muu auta muuttakaa maalle.
useita lemmikeitä
Vieras

#6 Ilotulitteet vain Kaupungin ja ammattilaisten käyttöön.

30.12.2010 18:06

Kyllä se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Lemmikin omistaja maksavat veronsa ja asuntonsa ihan itse ja ovat tasavertaisia asuialueella heillä on oikeus puolustaa USEITAKIN lemmikkejään Häiriötekijät pitää häätää maalle!!!!! Onneksi et omista lemmikkiä et ainakaan ole ikinä nähnyt mitä kärsimystä paukuttelu niille aiheuttaa.
MINUN lemmikkini on sisällä ja muilla ei pitäisi olla asiaa tulla paukuttelemaan ainakaan minun asuntoni nurkille!!!Ei koskaan eikä edes Uutenavuotena. Helpompi on siirtää paukutteijat muualle.Muuttakaa ite maalle.

Vieras
Vieras

#7 Re: kun ei osata käyttäytyä

31.12.2010 00:11

#1: -  

Minulla on koiria ja kissoja mutten niiden vuoksi allekirjoittanut tätä, vaan siksi että kännissä olevat ihmiset räjäyttelevät ilotulitteita toisia ihmisiä päin, postilaatikoita räjäytellään ja ilotulitteita suunnataan autoja kohti. Kun ihmiset eivät osaa käyttäytyä näiden ilotulitteiden kanssa niin se on se syy miksi ne pitäisi kieltää. Mielenkiintoista verrata mäkkäriin tms, mitä pahaa ihmiset voivat tehdä toisilleen mäkkärillä :D ?

Kullanarvoinen koira
Vieras

#8

31.12.2010 20:01

Joo, oliskin vaan sen 8 tuntia mitä paukuttelua kestää, vaan kun ihmisääliöt alottaa paukuttelut jo 4 pv ennen, ja jatkaa vielä 4 pv jälkeenkin, kuin ihminen voi olla niin tyhmä !!!!
Beryl Furman
Vieras

#9 LUONNONVASTAINEN IHMINEN

31.12.2010 21:12

Koska rakastamme kaikkea luonnonvastaisuutta, aiheutamme kärsimystä kaikille niille, jotka elävät luonnon mukaan.
Katsokaa Robert Bressonin Aasi Balthasar!


Vieras

#10

01.01.2011 04:44

Naapurin koirat eivät osaa muuta tehdä kuin räksyttää... Välillä herää öisinkin siihen kun ne haukkuvat. Ilotulitteita kuulen naapurustossa muutamia tunteja -> päivän mutta sitä räksytystä saa kestää koko vuoden.

Vieras

#11 kielletään

03.01.2011 17:37

kielletään samantien autot
ulkonaliikkuminen
yskiminen
mieli piteiden ilmaisu yhteisöissä
nukkuminen

kielletään kaikki MENNÄÄN nurkkaan istumaan ei tehdä mitään
Wekki
Vieras

#12 eläimet

06.01.2011 05:59

voitteko oikeasti väittää että aina olette vihanneet uutta vuotta? jos olette hypätkää vaikka ***** kaivoon itellänikin on lemmikkejä liskoja kylläkin joilla on 10 kertaa parempi kuulo kuin koirilla ja kissoilla :) eivät ne siltikään pelkää ihan tavallisesti elävät. oikeastaan rakastan eläimiä mutta silti haistakaa nyt ***** ***** hihhulit muuttakaa *****un täältä jos niin paljon haittaa kerran vuodessa tapahtuva asia :).
Tailsthefox
Vieras

#13

07.01.2011 17:24

Kylläpä sitä nyt niin pelätään... Voi herranjestas sentään.. Ilotulitteita pitäisi lisätä! Ja vinku intiaanit muuttakoon arabiaan jos niin valittavat!
Problem?!
Vieras

#14

02.03.2011 16:15

Minun mielestäni koirat ja muut lemmikitkin pitäisivät kieltää.. Ne häiritsevät naapureita koko vuoden ääntelyllään ja muutenkin kaikkien elämistä ja tekemistä, niin kuin juuri nyt tämä adressi yrittää häiritä minun uuden vuoden viettoa koska eläimet häiriintyvät. Eläinten jätökset myös häiritsevät kaduilla minua, sillä mikäs sen mukavampaa kuin astua koiran jätöksiin. Myös talvella lumipenkat ovat rumannäköisiä kun ihmiset lenkkeilyttävät koiriaan jotka sitten virtsaavat kaikki penkat keltaisiksi. En siis allekirjoita tätä
Ihminen itsekkin

#15

06.01.2014 00:20

Joo jos se oliskin vaan se yks päivä jona paukkuu. Mä olen kypsä ilotulitteisiin, koska paukuttelu alkaa heti kun myyntikin ja kestää viikon pari vuoden vaihtumisen jälkeenkin! Lisäks ilotulitteilla tehdään tahallaan kiusaa ja vahinkoa muille! Mm. räjäytellään postilaatikoita/roskiksia, ammutaan ihmisiä/autoja päin, ammutaan toisten parvekkeille/postilaatikoista sisään yms yms.
Roskia ei tietenkään kerätä vaan ne jää luontoon.
Koirat ei myöskään ole ainoita jokka pelkää. Esim dementoituneet ja sodan käyneet vanhukset pelkää!

Vieras

#16

06.01.2014 11:25

Paljon on kommentoitu vahinkoa lemmikkieläimille, mikä on totta. Harva muistaa metsäneläimet. Lemmikkieläimet on mahdollista totuttaa jossakin määrin paukkeeseen, meluun sekä äkillisiin räjähdyksiin. Silti kokemus on stressaava, pelottava ja täysin turha. Eläimet kuulevat ja näkevät huomattavasti paremmin kuin me itse. Myös ihmiset, etenkin lapset, saattavat hyvin pelätä kovaa melua ja pauketta - lukuisista vahingoista, tapaturmista ja vahingoista puhumattakaan. Mutta ei hätää, yhteiskunta maksaa ja korjaa tyhmyyden jäljet! Älä vain käytä niitä suojalaseja.

Metsäneläimiä harva kai kouluttaa. Luulen jokaisen uuden vuoden olevan metsäneläimille sotatilaa muistuttava, pelottava ja stressaava kokemus ja itsessään täysin turha. Lisäksi kerran vuodessa parhaimmillaan viikon ajan roskaaminen, muovin ja kemikaalien ampuminen ja niiden keräämättömyys (kuinka moni käy keräämässä ilotulittejätteet luonnosta pois ampumisen jälkeen, käsi pystyyn!) aivan hyväksyttyä ja luvallista. Etenkin maaseudulla uusi vuosi kestää parhaimmillaan viikon, joskus se näyttää olevan kesälläkin. Mutta kukapa sitä valvoisi, maalla on muutenkin hyvin erilainen oikeuskäsitys kuin kaupungeissa. 

Ilotulitteita - Minkä vuoksi? Nautinnon, perinteen, tavan ja tottumuksen? Olen vahvasti sitä mieltä, että kaupungin ilotulitus korkeintaan riittää ja vieläpä siten, että sen jälkeen ilotulitejätteet on velvollisuus kerätä pois luonnosta, jonne ne eivät kuulu. Mieluiten henkilökohtaisesti korvaisin perinteen jollakin toisella, esimerkiksi visuaalisesti näyttävillä erilaisilla valoteoksilla, esitystaiteella jne. Voisiko uusi vuosi olla taiteen hetki - eri taiteilijat ja alat järjestäisivät jokaisessa kaupungissa yhdessä uudelle vuodelle yhteisesityksen, joka mahdollisesti jopa televisioitaisiin?

Seuraavan kerran kun olet ostamassa ilotulitteita, mieti hetki miksi sen teet ja mitä se aiheuttaa. Onko nautinnnon hinta toisen kärsimys ja pelko, vaikka se olisikin "vain" eläin?

Kommentoi adressia