EI Rauman Lyseon lukion pakkosiirrolle Otan kiinteistöön


Vieras

#1

17.12.2014 12:43

Mielestäni otankoulu soveltuisi yhteiskouluksi. Pyynpäänkoulussa on liikaa oppilaita(jouduttu turvautumaan parakkeihin). Osa pyynpäänkoulun oppilaista voitaisiin siirtää otankouluun. Osa raumanmeren opiskelijoista voitaisiin siirtää otankouluu, joten raumanmereen tulisi tilaa uotilalaisille ja raumanmeri on tietääkseni ihan yhtä lähellä osaa uotilan yläkoulun oppilaista kuin nykyinen lukio. Osa uotilan yläkoulun oppilaista asuu kortelan päässä, joten heidät voitaisiin sijoittaa Nanuun. Osa nanun oppilaista siirrettäisiin otankouluun.
Raumlaine

#2 Rehtorikin näköjään puoltaa adressia!

17.12.2014 12:57

Raumalainen YO

#3 Entäs Steniuksen kampus?

17.12.2014 13:19

Mitäs tuohon Steniuksen kampukseen on tulossa jos terveydenhuolto-oppilaitos muuttaa pois? Mahtuisiko Uotilanrinne siihen ellei Otaan suostu menemään? Olisi ainakin lähellä Uotilaa.

On aivan järjetöntä lähteä änkemään 800 lukiolaista Otan kouluun.

abiturient

#4 Re:

17.12.2014 13:52

#1: -  

 Uotilalaiset Otaan ja osa nanulaisista Raumanmereen (missä on paljon tilaa) ja osa Otaan. Oppilailta tietysti kysyttäisiin, että mihin he haluavat. 

Uotilan ongelmat eivät koske lukiota, ja järkevintä on siirtää peruskouluja eikä sekoiteta toisen asteen opiskelijoita mukaan. Tämäkin siirto voisi häiritä pahasti tulevien abien kirjoituksia.

Metrikulli22

#5 Otan koulu on täyttää pa**aa

17.12.2014 13:54

Ehdotomasti ei otankoulule. Ei oo minun juttu toi otan koulu nykyinen on tilan puolesta kuhtalainen muta otan koulu ei. Otan koulule 0/5 nykyselle 4/5,5. Ei oo kyl miun jutu toi otan koulu.

Toivon talo

#6

17.12.2014 14:04

Onk otan koulus edes vesivessoja?

Ajattelen, siis olen

#7 Re: Re:

17.12.2014 14:08

#4: abiturient - Re:  

 Raumanmeressä ei valitettavasti ole tilaa, ja siellä on Raumanmeren peruskoulun lisäksi jo Naulan erityiskoulukin. Uotilassa sen sijaan on kaksi koulurakennusta, joissa on todettu homeongelma vain osassa kouluja. Yläkoulu voisi kenties hajautua näiden kahden rakennuksen terveisiin osiin.


Vieras

#8 Re: Re: Re:

17.12.2014 14:15

#7: Ajattelen, siis olen - Re: Re:  

 Uotilassa on suljettu jo luokkia. Mielestäni ei ole opuskelijoille hyvä olla homeen kanssa samassa rakennuksessa, vaikka sitä ei juuri siinä pään yläpuolella olisikaan. Kyllä uotilalaisten pitää päästä pois, mutta ei lukion rakennuksen.


Vieras

#9

17.12.2014 15:27

Uotilan opiskelijat ilman muuta suoraan Otaan! Lukiolaisille on remontoitu muutama vuosi sitten nykyiset tilat, jotka täyttävät heidän tarpeensa. Miksi heidät nyt pitäisi siirtää sieltä sivuun? Vähemmillä kuluilla päästään taatusti, jos Ota remontoidaan uotilalaisille. Lisäksi, onkohan kukaan miettinyt, mitä ongelmia kaksi yläastetta vierekkäin saattaisivat aiheuttaa esimerkiksi Nanun ala-asteelle?

Vieras

#10

17.12.2014 15:32

Voi pyhä sylvi, mitä ideoita ihmiset keksivätkään.

Vieras

#11

17.12.2014 15:32

Herranjumala kuka näitä keksii

Kauppakeskus

#12 Mr Lakari

17.12.2014 15:36

Koska määrärahat uusille kouluille!!!Nyt humpuuki projektit jäihin ja rahat uusiin kouluihin.Lapsilla on oikeus opiskella ilman pelkoa sairastumisesta.  Molemmat uotilan koulut maan tasalle ja uudet tilalle.

 

 


Vieras

#13

17.12.2014 15:43

Päivänjatkot vain järkevälle kuntapolitiikalle.

Vieras

#14 12

17.12.2014 15:43

Uotilalaiset otaan. Raumalla on yksi ainut lukio mutta monta yläastetta. Lukiossa noin 700 oppilasta uotilassa noin 300? Otankoulu olisi liian pieni lukiolaisille sekä muutos liian nopea. Uotilarinteen opiskelijoille otankoulun tilat olisivat sopivat.Ei tarvisi käyttää lukion kunnostamiseen yläasteeksi tarvittavia rahoja (kotitalous , puutyöluokat) sekä otankoulun kunnostaminen lukioksi tarvittavia rahoja vaan selvittäisiin vain otankoulun kustannuksilla. Lukiolaiset kirjoittavat tlevina vuosina yo-kirjoitukset koneella ja paperilla mutta missä? koska liikunta salia ei ole. Lukiolaiset opiskelisivat myösremontin keskellä , koska tiloja ei saada millään kunnostettua ensi syksyyn mennessä.


Vieras

#15

17.12.2014 15:50

Mitä järkeä siirrossa on?
Byrokratian rattaat pyärii

#16 Tanperelaine

17.12.2014 15:57

Vaikkei tää liitykkää muhun millää lailla, nii ohan tää ny sairasta touhua! Mää allekirjotin adressin välittömästi, mistä ihmeestä näitä aivottomia päättäjiä sikiää!

iltaavoon22

#17 Re: Otan koulu on täyttää pa**aa

17.12.2014 16:09

#5: Metrikulli22 - Otan koulu on täyttää pa**aa 

Good mornig ladies and playboy. 

Joo elikkäs huomenta tossa ja huomenta tai no aamupäivää, päivää elikkäs tossa juu. Koulun siirto ei kiinnosta, puutyöt kiinnostaa birusti,hmh. Jotenkin niin turvoksissa, niin turvoksissa kun luntakaan ei ole. Rasvaa en ole syönyt kolmeen, neljään, sanotaan seitsemään vuoteen. Sokeriakaan ei ole tossa tullut syötyä, biif tseriä vaan syöty,nih. Viina virtaa, pa*ka haisee ja banjot soi. Diu diu. Täältä tähän. 

Mk22 voon

#18 Re: Re: Otan koulu on täyttää pa**aa

17.12.2014 16:15

#17: iltaavoon22 - Re: Otan koulu on täyttää pa**aa 

 Huhhuh mitä komentia tas ei oo minu jutu tolaset vastaukset vastaus ei kiinodta ni ei kiinnosta 1/5

Musta joulu

#19 Tutkitaan ennen kuin hutkitaan.

17.12.2014 16:23

Raumalla toistuu vuosi vuodelta hätäpäätösten teko. Kouluverkkoon tulisi tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia eikä hätäratkaisuja. Meillä on toimiva lukio, miksi siis muutto vain muuttamisen ilosta? Uotilan koulun muutto Otaan on järkevää, ei muu. Voisivatko päättäjät tutustua lukion toimintaan ennen kuin lähettävät koulun tiloihin, joka käytännössä estää normaalin lukiotoiminnan? Sähköiset ylioppilaskirjoitukset ovat tulossa, joten muutospainetta on jo riittämiin lähivuosiksi. 


Vieras

#20 Re: :D

17.12.2014 16:40

#6: Toivon talo -  

 ^Onhan siellä vesivessat, ihan invavessa ja hissikin löytyy.

Otan koulussa on jo vuosia toiminut Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) yksikkö, joka on käsittääkseni muuttamassa ns. merikoulun kanssa samoihin tiloihin. Näin ollen Otassa olisi jäämässä iso koulurakennus tyhjilleen, niin mikseipä sinne voisi lukion sijoittaa taikka uotilan oppilaita?

Muuten kommenttina adressin argumenteille:
1) Mitenkä lukiolaisille ei muka saataisi ajanmukaista opetusteknologiaa luokkatiloihin, joissa semmoiset nykypäivänäkin on? Yhteen luokkaan on eläköityvän opettajan työn helpottamiseksi säästetty niinkin vanhanaikainen kapistus kuin piirtoheitin. (Toisaalta opetusvälineet taitavat olla Samkin omistuksessa, joten yksikön muuttaessa toisiin tiloihin teknologia lähtisi mukana.)
2) Nykyinen ruokala on ihan naurettavan pieni, muistuttaa enemmän kahviota. Laajennusta saa helposti esimerkiksi nykyisen koulun kirjaston ja lukusalin paikalle sekä muutaman seinän kaatamalla myös kokoustilan ja kahden eri oppilaskunnan toimistojen tilalle. Näin katutason kerroksesta noin puolet olisi ruokalaa.
3) Kiinteistössä on käsittääkseni yksi yhteinen opettajainhuone sekä 'siivessä' jokaiselle opettajalle oma huoneensa. Lisäksi nykyisellä hallintokäytävällä (yhdistää katutasossa koulun+siiven toisiinsa) on oppilastoimiston lisäksi useampi opettajan huone. Koko käytävän voisi vaikka yhdistää yhdeksi suureksi opettajainhuoneeksi, niin siitä opettajat pääsisivät kivasti luokkiin opettamaan, olivatpa ne sitten koulurakennuksessa taikka siiven puolella.
4) Liikuntasalia nykyisellään koulussa ei ole. Ennen liikunta- ja juhlasalina toiminut tila on muutettu auditorioksi ja suureksi koeluokaksi. Eiköhän sen saisi pienillä muutoksilla valjastattua uudestaan liikunta- ja juhlasaliksi, joka tarjoaisi myös puitteet yo-kirjoituksille.
5) En tiedä nykyisen lukion paikoitustilasta mutta Otan koulun pihan parkkialue vastaa kooltansa miltei sitä lukion hiekkaparkkista. Lisäksi Otan koululle mahtuu muutamat muutamat autot/mopot tien viereen ja onhan sielläkin toisella puolen katua iso hiekkaparkkis. Aika harvalla lukiolaisella (ja vielä vähemmällä yläastelaisella) on kuitenkaan vielä edes B-ajokorttia (mopot ja mautot vievät huomattavasti vähemmän tilaa kuin henkilöautot).
6) Otan koulun sisäilmasta minulla ei ole kyllä minkäänlaista tietoa, mutta mitään home-epäilyjä tai oireiluja siellä ei liene olleen.

Olette adressin kanssa hyvällä asialla, mutta jos päätös kerran on jo tehty niin tuskin sitä enää mitkään valitukset muuttavat. Vuosia sitten yritettiin suurella porukalla ja suurella äänellä pitää Raumalla kolme luokiota, yhden suurlukion sijaan, mutta turhaan. Silloisessa adressissa oli nimiä toista tuhatta mutta lukioiden yhdistämisestä päätetyn kokouksen pöytäkirjaan kirjoitettiin mainintana vain "kymmeniä nimiä kerännyt adressi", lisäksi oli vielä marssit kaikilta lukioilta mielenosoitukseen kaupungintalon eteen ja jopa pientä huomiointia valtakunnan medialta. Tsemppiä kuitenkin nimien keräämiseen, mutta älkää erehtykö luulemaan että saisitte päätökseen muutosta pelkällä adressilla...

Otso Huuska, Rauman Lyseon lukion lehtori

#21 Re: Re: :D

17.12.2014 16:52

#20: - Re: :D 

 Jotta ei tulisi väärinkäsityksiä:

1) Varmasti saadaan, tämä ei ole ongelma.

2) Ruokala on mahdollista saada laajennettua, mutta tulee kiire nykyaikataululla.

3) Opettajanhuone on mahdollista saada, mutta jälleen, tulee kiire.

4) Entinen liikuntasali olisi lukion oppilasmäärän käyttöön aivan liian pieni, niin liikuntasaliksi kuin yo/juhlasaliksi. Lisäksi sen palauttaminen poistaisi kaksi luokkatilaa, joita ilman opetukselle ei riitä tiloja. Jos pihalle tai naapuriin rakennettaisiin vaatimukset (myös sähköinen yo-kirjoitus) täyttävä sali, muutto olisi mahdollinen. Liikuntasalia ei rakenneta ensi syksyksi, eikä ehkä koskaan.

5) Parkkipaikat eivät ole ongelma - niin kauan kuin toiminnalle välttämätöntä liikuntasalia ei ole saatu rakennettua pihalle.

6) Kellarikerroksessa haisee ja tutustumiskäynnillä moni opettaja sai siellä astmaoireita. Jotain on tehtävä. Rakennuksessa aiemmin toimineet yksiköt (esim. aikanaan Otan ala-aste) eivät käyttäneet kellaria niin intensiivisesti kuin lukion olisi muun tilanpuutteen vuoksi pakko tehdä.

Näin ollen asia on varsin vakava, eikä kyse ole epämääräisestä "ei me haluttaisi muuttaa" -murheesta.

ytan

#22 Re: Re: Re: :D

17.12.2014 17:11

#21: Otso Huuska, Rauman Lyseon lukion lehtori - Re: Re: :D 

 Eli uotilalaisia ei voida laittaa homeisiin tiloihin mutta lukiolaiset ilmeisesti voidaan? Onko Otassa myöskään erikoisluokkia lukion tarpesiin, kuten FK, musiikki, kuvataide, atk tai kielistudio?

Raumå

#23 Kustannuksista

17.12.2014 17:17

10 milj. € ei merkkaa teille mitään?

Hermonsa menettänyt lukiolainen

#24 Re: Re: :D

17.12.2014 17:20

#20: - Re: :D 

 Uutisissa on sanottu, että päätös ei ole vielä lopullinen vaan varsinainen päätös tehdään ensivuoden puolella, joten oman koulunsa puolustaminen ei ole liian myöhäistä. Ja miksi minusta tuntuu että tämän kommentin kirjoittaja on yksi uotilankoulun opettajista, oppilaista tai vanhemmista joka vain haluaa päästä 10 kertaa hienompaan rakennukseen välittämättä niistä seurauksista joita koituisi tästä mahdollisesta muutosta sopivan kokoisesta rakennuksesta monta kertaa liian pieneen rakennukseen?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

17.12.2014 17:29


Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö kannabis laillistaa?