Säilytetään bussilinja 72 nykyisellä reitillä

Sofia

#76 Pukinmäki ja Oulunkylä tärkeitä kohteita Tapaninvainiossa asuville

19.01.2015 13:03

Pukinmäen lukuisat päiväkodit ja esikoulut, Pukinmän urheilukenttä, Pukinmäen luistelurata, Pukinmäen juna-asema, Pukinmäen nuorisotalo, Pukinmäen leikkipuistot, Pukinmäen lähikaupat ja apteekki, Oulunkylän kaupat, Oulunkylän koulut ja päiväkodit, Oulunkylän tekojäärata ja jalkapallokenttä, Mäkelänrinteen uintikeskus ja liikuntamahdollisuudet, keskustan palvelut ja työpaikat... Tässä vain muutama esimerkki siitä, miksi vähäisten palveluiden Tapaninvainiosta on päästävä suoralla bussiyhteydellä Pukinmäkeen, Oulunkylään ja sieltä Mäkelänkadun kautta keskustaan!

Malmi on kasvukeskus jo ilman sitäkin, että Tapaninvainiolaisetkin vielä HSL:n toimesta pakotetusti ohjataan sinne. Kaupunkia ja sen kasvua tulee kehittää monisyisemmin. Malmille kyllä menee jo nykyisellään lukuisia julkisen liikenteen yhteyksiä. Esim. Tapaninvainiosta sinne pääsee suoraan usealla eri bussiyhteydellä. Emme tarvitse niitä lisää, vaan tarvitsemme yhden yhteyden myös Pukinmäkeen ja Oulunkylään! Työpaikkojen näkökulmasta suora yhteys keskustaan on huomattavasti tärkeämpi isolle osalle ihmisistä kuin yhteys Itäkeskukseen.


Vieras

#77

19.01.2015 15:07

Pukinmäestä Tapanilan erään on yhteys säilytettävä.

Vieras

#78

20.01.2015 12:31

Pukinmäkeen rakennetaan juuri uusia taloja ja kulkuyhteyksiä heikennetään. Paikallisten yrittäjien toimintamahdollisuuksia huonennetaan kun kaikki liikenne ohjataan Malmille. Meilläkin käy paljon Tapaninvainiolaisia asiakkaita.
Eläkeläinen, joka muutti keväällä Karhusuontielle, kun bussi 72 oli niin lähellä

#79 Tapaninvainiossa asuu myös eläkeläisiä

20.01.2015 23:30

HSL näyttää uskovan Malmin suureen vetovoimaan. Eläkeläisenä matkustan kyllä mieluummin bussilla 72 (tai joku muu numero) keskustaan, jossa palveluissa on valinnan varaa. Matkalla lueskelen Metro-lehden, teen sanaristikon ja selaan puhelintani. Matka sujuu nopeasti ilman vaihtoja, jotka kesällä ovat mukavia, kun saa vähän aurinkoa, mutta sateella, jota Tapaninvainiossakin on, ei niin mukavia. Huonojalkaisen bussi tuo keskustaan Rautatientorille, josta matka ratikkaan tai kävellen jatkuu sujuvammin kuin junien laitureilta 1-3, mistä on aikamoinen kävelymatka kahteen suuntaan vellovassa tungoksessa.

Ja kuten jo on huomautettu, alueen 00780 posti on Eskolantiellä. Jatkossa siis pitäisi mennä Karhusuontieltä bussilla Malmille ja sieltä junalla Pukinmäen asemalle postin noutoon. Paluu junalla Pukinmäestä Malmille ja siellä odotella bussia 72 paketteineen. Niinkö? Mikähän älykääpiö on tämän kaiken suunnitellut?  

Tapaninvainion asukas

#80 HSL:n palaute

22.01.2015 12:34

Laitoin HSL:ään palautetta heti Malmin infotilaisuuden jälkeen. Vastasivat 22.1.2015, että

"ovat saaneet suunnitelmasta satoja palautteita, joiden perusteella tulevat tekemään suunnitelmaan muutoksia. Julkaisevat uuden luonnoksen lähiaikoina. Kaikkia palautteissa toivottuja muutoksia emme voi toteuttaa koska liikenteen järjestämiseen on käytettävissä rajalinen rahamäärä. Lisäksi osa toiveista on keskenään ristiriitaisia. Pyrimme ensisijaisesti toteuttamaan sellaisia palautteissa esitettyjä toiveita, jotka parantavat mahdollisimman suuren ihmisjoukon liikkumismahdollisuuksia. Ystävälisin terveisin,

Sami Hellstedt (aikataulusuunnittelija) HSL"


Vieras

#81

23.01.2015 09:00

en pääse mihinkään
50-v alueelta liikkunut

#82 72 monia palveleva linja

23.01.2015 10:33

Ko. linjan muutosehdotuksen kohdalla saa kuvan, että suunnitelmat ovat tehty hätiköidysti, ilman faktoja ja asiaan paneutumista, väheksyen ko linjan varrella olevien käyttäjien tarpeita vain säästöt mielessä.  Esitys vaikeuttaa selvästi joustavaa liikkumista kaikissa ikäryhmissä keskustan suuntaan ja tulee varmasti lisäämään yksityisauton käyttöä.  Toivotaan demokratiaa ja järkeä suunnitteluun, tällaista esitystä ei voi perustella edes sillä, että tästä löytyy säästöä.

Seniori 74 v

#83 HSL:lle

23.01.2015 11:34

Linjaa 72 ei saa muuttaa. Miten muuten Pukinmäen kaaren - Karhusuontien pätkältä pääsee

suoraan Hakaniemeen? Onko tarkoitus, että  täältä ensin kävellään, jos jaksetaan, sitten junalla

taikka jollain bussilla Malmille ja sieltä junalla Helsingin keskustaan ja sieltä raitsikalla Hakaniemeen

ja sama tkaisin!?


Vieras

#84

23.01.2015 13:59

Käytän tätä linjaa 2 kertaa päivässä ku menen kouluun ja takasisin ilman pukinmäestä kiertoa en pääse kouluun .
Salla Lappalainen

#85 Re: 72 monia palveleva linja

23.01.2015 14:17

#82: 50-v alueelta liikkunut - 72 monia palveleva linja 

En näe muutoksen tuovan säästöjä, koska linja jatkaisi Malmilta Itäkeskukseen, mikä olisi Kehää pitkin noin 7,5 km. Vastaavasti uusi linja 61 liikennöisi keskustasta Pukinmäkeen saakka ja siitä edelleen Malmin kautta Tapanilan Erälle. Eli laskennallisesti mitään ei jäisi pois vaan uusia kustannuksia tulisi reiteittiosuuksilta Pukinmäki - Malmi - Tapanilan Erä (61) ja Pukinmäenkaari - Malmi - Itäkeskus (72). Reittimuutosta, joka tekee matkustamisen hankalaksi tai mahdottomaksi ei mielestäni voida perustella säästöillä.  

 

T-vainion asukas

#86 Pukimäen posti, kukkakauppa, apteekki ja pikkukaupat

24.01.2015 12:30

Tapaninvainion osoitteeseen tuleva posti pitää jatkossa hakea kävellen Pukimäestä tai sitten ajella bussilla+junalla et saa paketin haettua kotiin. 00780 posti on Puksussa. Pukinmäen pikukaupat, kukkakauppa, k-market, Alepa ja muut kaupat menettävät läpi kulkevat asiakkaat.

Itse olen käyttäny Puksun kukkakauppaa, apteekkia ja ruokakauppoja mutta jatkossa kun pitää matkustella Malmin kautta niin siirrän ostokset kerralla muualle. Malmin Nova ei saa roposiani, ne jää Helsingin keskustaan.


Vieras

#87

27.01.2015 08:24

Suunnittelijoiden tarkoituksena on ilmeisesti vain hankaloittaa ihmisten liikkumista. Ihan hauskaa värjötellä tuulessa ja pakkasessa odottomassa sitä vaihtoyhteyttä saapuvaksi, ellei ole peruttu jostain syystä
KYRPÄ

#88 MIKS VASEMMISTO TU HOO BUSSI AJAT JA HARMISTAA KURJISTAA SITEN KOKO SUOMEN KANSAN ?

19.05.2020 01:18

 

 

NÄINHÄN SE ON JA SIT KANS SE KU VASEMMISTO LIITTO ON TUHONNU AIKATAULUT :( !

 

KUTEN ESIMERKISKI SE KUN BUSSI EI KULJE ENÄÄ KELLO 4 JÄLTÄ VAAN VASTA 7 TE MÄLTÄ TAI 7.59 :( !!

 

       >

 

 

JA HUOM KULKI ENNEN   4 JÄLTÄ EI 4.59      KELLO :( !!!