Vastustan tiettyjen koirarotujen kieltolakia

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustan tiettyjen koirarotujen kieltolakia.

Mikko L.
Vieras

#76 Onko kansanedustaja(t) tullut hulluiksi?

29.01.2011 09:18

Pertti Hemmilän lakialoitteen huolestuttava puoli ei ole se purevatko koirat kuinka paljon (purevat mutta vähemmän kuin hevoset Suomessa) vai onko roduissa jotakin eroja (ei ole), kyse on aivan olemattoman mitättönästä asiasta, josta uutispulatoimittajat yrittävät repiä otsikoita.
Varsinainen ongelma ja huolestuttavuus on, että miten on mahdollista, että kansanedustaja ylipäätänsä tuhlaa kallista aikaa näin tyhmiin ja turhiin asioihin. Meillä on Suomessa todellisia ongelmia! Sairaaloissamme kuolee vuosittain 1 500 potilasta huonoon hygieniaan, joidenkin vanhusten hoito on täysin retuperällä, Suomessa on koko joukko kodittomia, varattomia ja huolenpitoa tarvitsevia mutta mitä tekee kansanedustaja Pertti Hemmilä? Tekee lakialoitteen lemmikkien kieltämiseksi! O tempora, o mores, eikä millään hyvällä.
Tuollainen lakialoite on kaikista pahin, turha, ei voi toimia, kallis, vie resursseja muilta oikeasti tärkeiltä asioilta, aiheuttaa huolta ja ahdistusta kansalaisille, osoittaa politikon täydellistä eristäytymistä rahvaasta.
Tällaiselle pelleilylle on tultava loppu! Ikävä kyllä ainoa tapa vaikuttaa on äänestäminen, joka on kyllä melkooisen tehotonta.
Toinen tapa on tämä adressi, allekirjoitin sen jo, ja kyllä tällä tulisi olla vaikutusta.
Lähetin lisäksi viestin asiasta kaikille kansanedustajille, myös Pertti Hemmilälle. Odotan vastausta ja kerron tällä palstalla jos vaivautuvat vastaamaan.
Nyt lähden aamulenkille "laumanvartijalauman" kanssa, niin kauan kuin se on laillista tässä neuvostotasavallassa.
Maria

#77 Re: Onko kansanedustaja(t) tullut hulluiksi?

29.01.2011 09:28

#76: Mikko L. - Onko kansanedustaja(t) tullut hulluiksi? 

Kävin muuten kyseisen kansanedustajan sivuilla, on hän tehnyt kyllä paljon muutakin - ja itse asiassa aika paljon hyviä aloitteita monelta eri alalta. Ehkä tämä koira-aloitteen tarkoitus oli hyvä, mutta keino vääränlainen.

Demokratiaa
Vieras

#78 Demokratiaa

29.01.2011 09:51

Pertti Hemmilä pääsi 2007 eduskuntaan kun sain 6 100 ääntä. Nyt on tehdyssä lakialoitteessa uhkaa kymmenkertaisen ihmismäärän oikeuksia....
Kävin allekirjoittamassa adressin ja siinä on jo 1/4 Hemmilän äänistä.

Tämä on tätä Suomen demokratiaa.
Kirottuja olkoot ne 6 100 tyhmää, jotka Pertti Hemmilän eduskuntaan äänestivät :-(

http://www.stat.fi/til/evaa/2007/evaa_2007_2007-03-28_tau_015.xls
Setterin omistaja
Vieras

#79 Re: Jep jep..

29.01.2011 10:15

Mikäli koira käy ihmisen kimppuun, se on vaarallinen"

Hallelujah! Miksei mielummin syyllistetä omistajia kuin koko koiran rotua! Mikäli muutaman pureman jälkeen koko rotua aiotaan kieltää menee jo överiksi.

 Ihmiset vastuuseen = Esim. koira kiellot, ja uusille omistajille on joskus ollut jopa koira ajokortti! Miksi siis älytön rodun poistattaminen maasta? Ja pitäisikö koira sukupuuttoon kuollettaa kun muissakin maissa aletaan tehdä näin? Mihin siinä vaiheessa mennään?

Presa Canario
Vieras

#80

29.01.2011 10:21

Talossa 6 lasta ja 2 taistelukoiraa, ei ongelmia! Molempia pitää kasvattaa ja kouluttaa käyttäytymään! Mummojen ääniä tämä mies kalastelee!!
Vieras
Vieras

#81 Re:

29.01.2011 10:39

#80: Presa Canario -  Talossa 6 lasta ja 2 taistelukoiraa, ei ongelmia! Molempia pitää kasvattaa ja kouluttaa käyttäytymään!

Oikeassa olet! Nimim. talossa kaksi lasta josta vanhempi 2-vuotias, sekä kaukasianpaimenkoira ja saksanpaimenkoira, hyvin on elämä sujunut tähänkin asti...

Vieras
Vieras

#82 Re: törppö

29.01.2011 10:57

#15: staffi - törppö 

puhut asiaa!

Pertti Hemmilä
Salo

#83 KOIRALAKIA EI TULE!

29.01.2011 10:59

Olen saanut runsaasti palautetta tekemästäni lakialoitteesta joidenkin taistelu- ja laumanvartijakoirien kieltämisestä. Kun lakialoitetta tein, kuulin useitakin koiraihmisiä sekä muita asiantuntijoita ja heidän antamien asiantuntija-arvioiden pohjalta lakialoite syntyi. Tein virheen, kun en kuullut koiran omistajia ja muita asiantuntijoita vielä laajemmalti! Voin nyt luvata: Lakialoitteeni eduskunnassa ei tule tältä pohjalta enää etenemään ja pelko siitä, että siinä mainitut koirarodut kiellettäisiin, on tämän jälkeen aiheeton! Olen erittäin pahoillani joillekin koiraihmisille aiheuttamastani mielipahasta ! En ole missään nimessä koiria vastaan, vaan aivan päinvastoin! Olen monelta saanut myös erittäin hyviä ehdotuksia siitä, mitä voitaisiin tehdä, jotta ei tapahtuisi sellaisia asioita, joita lakialoitteen perusteluissa oli. Tätä palautetta ja palautetta tietysti kaikesta muustakin voitte jatkossakin laittaa minulle! Opetus tästä minulle on se, että ”ei saa luottaa vieraan apuun”, vaan on entistä tarkemmin ja monipuolisemmin itse selvitettävä taustat.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2011 11:13


Jep joo ja justiinsa
Vieras

#85 Näinkö tää menee

29.01.2011 11:24

Kuka helkkarin "asiantuntija" kehottaa kieltämään koirarotuja? Ei ollut lakialoitteessa mainittu yhtään asiantuntija-tahoa.
Totta kai luvataan, onhan lakialoite ollut vireillä kohta puoli vuotta ja nyt muka ollaan eri mieltä. Jos näin simppelin asian kanssa plörätään tällä tavalla niin eikös sama meno jatku muiden juttujen kanssa.
Hävettää olla suomalainen.
Jarno Ranta
Vieras

#86 Koirien vihaaja!!!

29.01.2011 11:32

Kyllä taas tulee paksua juttua! Kyseinen henkilö on pienenä saanut traumoja kun joku koira on aidan raosta haukahtanut!!! Tässä taas nähdään kuinka paljon kansanedustajat ( Mukamas) ovat ihmisen asialla ja miettivät todella ahkerasti kuinka taas saadaan tavalliselle ihmiselle paha mieli!!!! Kyllä luulisi että kyseisellä henkilölläkin olisi jotain tärkeämpääkin tehtävää!!!
Maija
Vieras

#87 Ajatus...

29.01.2011 11:34

jos kansanedustajan huoli em. aiheesta on niin suuri, että laittaa aikansa ja lähtee uusia lakeja ajamaan, niin kyllä minä kysyn, että kuinka paljon meidän hyvinvointiyhteiskuntamme (pahoivointiyhteiskuntamme?) tämän lain läpi menemisestä ja voimaantulosta hyötyy? kuinka se sydäntämme lämmittää ja saa hyvän mielen? kuinka yhteiskuntamme tästä paranee?

Eikö meillä oikeasti nykypäivänä ole suurempia ongelmia? meneekö meillä suomessa niin mahdottoman hyvin, että tällaisia on aikaa ajaa...

Surulliseksi painaa vastuunsa tuntevan koiraomistajan mielen, itsellä pitbull-rotikka uros ja mallikelpoinen rakkauspakkaus.
kolmen filan emäntä
Vieras

#88 Hienoa Pertti Hemmilä!

29.01.2011 11:44

Hienoa että vastaat kansan kutsuun ja kykenet myöntämään virheesi! Kiitos!
Munanjatke
Vieras

#89 Ihan hyvä aloite

29.01.2011 11:45

Ko. koirien omistajien koulutus/älykkyystason huomaa jo näistä kommenteista.

Väärissä käsissä tälainen koira on kuin ladattu ase. Oikein kohdeltuna koirat sinänsä ok, mutta nimimerkkini mukaiseen käyttöön niitä Suomessa hankitaan.

Turha verrata raiskaajiin ja pedofiileihin, eihän nämä kaksi aihetta sivua toisiaan millään lailla.

Kenenkään koiria ei ole esitetty lopetettavaksi, vaan esitys koski kasvatus/tuontikieltoa.
Kapitalistiyhteiskunnan iloinen jäsen
Vieras

#90 Vahva epäilys herää...

29.01.2011 11:46

Jos Pertti Hemmilän kirjoitus on aito niin vahva epäilys herää... Nyt kun koirakansa on herännyt ja älähtänyt (kiitos sen siunatun sielun joka tämän adressin aloitti) niin johan Pertti Hemmiläkin älähtää - äänestäjien kaikkoamisen pelossa tosin. Pistetään nyt suu suppuun ja jos/kun kommarimummot äänestää uudelleen kansanedustajaksi, pistetään pökköä pesään ja uusi lakialoite koirarotujen kieltämiseksi eteenpäin? Mikä taika takaa että Pertti Hemmilä ei päästessään uudelleen kansanedustajaksi tee entistä enemmän töitä koirarotujen kieltämiseksi?

rexXVIII
Vieras

#91 Re: just

29.01.2011 12:01

#11: Dogo argentino - just 

olen aivan samaa mieltä

Paavo
Vieras

#92 HEMMILÄ ON PERUNUT LAKIALOITTEENSA

29.01.2011 12:02

puhuin juuri hemmilän kanssa puhelimessa, hän on perunut lakialoitteen.
pyysi välittämään:
"Olen saanut runsaasti palautetta tekemästäni lakialoitteesta joidenkin taistelu- ja laumanvartijakoirien kieltämisestä. Kun lakialoitetta tein, kuulin useitakin koiraihmisiä sekä muita asiantuntijoita ja heidän antamien asiantuntija-arvioiden pohjalta lakialoite syntyi. Tein virheen, kun en laajemmin kuullut koiran omistajia ja muita asiantuntijoita vielä laajemmalti! Voin nyt luvata: Lakialoitteeni eduskunnassa ei tule tältä pohjalta enää etenemään ja pelko siitä, että siinä mainitut koirarodut kiellettäisiin, on tämän jälkeen aiheeton! Olen erittäin pahoillani joillekin koiraihmisille aiheuttamastani mielipahasta ! En ole missään nimessä koiria vastaan, vaan aivan päinvastoin! Olen monelta saanut myös erittäin hyviä ehdotuksia siitä, mitä voitaisiin tehdä, jotta ei tapahtuisi sellaisia asioita, joita lakialoitteen perusteluissa oli. Tätä palautetta ja palautetta tietysti kaikesta muustakin voitte jatkossakin laittaa minulle! Opetus tästä minulle on se, että ”ei saa luottaa vieraan apuun”, vaan on entistä tarkemmin ja monipuolisemmin itse selvitettävä taustat. "

Paavo
Vieras

#93 HEMMILÄ PERUNUT LAKIALOITTEEN

29.01.2011 12:03

JAKAKAA ETEENPÄIN
Vieras
Vieras

#94 Re: HEMMILÄ ON PERUNUT LAKIALOITTEENSA

29.01.2011 12:15

#92: Paavo - HEMMILÄ ON PERUNUT LAKIALOITTEENSA 

Hyvä näin! Mutta hoidetaanko kaikki laki aloitteet samoilla perusteilla? Aika kummallista toimintaa!

Vieras
Vieras

#95 Re:

29.01.2011 12:19

#13: CO & Dogo -  

Yhdyn täysin mielipiteeseen.

Suurinosa koirien häiriökäyttäytymisistä johtuu nimenomaan omistajien kasvatusmetodeista ja tietotaidon puutteesta. Valitaan liian vaativa rotu ensimmäiseksi koiraksi ja ollaan ongelmissa ensimmäisen vuoden aikana. Aletaan piestä koiraa kun ei käskyt mene perille ja kärvivällisyys ei riitä kovaluontoisen rodun kanssa, niin sitten soppa onkin jo valmis. Kun sitten ei vielä osata pyytää apua tai antaa koiraa pois, niin voi vaan kuvitella mitä on lopputulos. Eikä tällöin syy ole koiran jos oppii kasvattajaltaan ko. toimintamallit

Mm. oma Rottweilerini on lauhkeampi kuin moni kylällä oleva ns. perhekoira, kultainen noutaja tai muu vastaava. Aktiivisesti lenkitellään, treenaillaan käskyjä ja touhutaan muutenkin terveesti karvakuonojen kanssa ja hyvä on lopputulos. Ihmisrakkaampaa tapausta saa hakea.

Ritzena
Vieras

#96 Koko koirarotu kielton on Pötyä

29.01.2011 12:20

Itselläni on ollut ja on sekarotuisia laumanvartija koiria.
Ne tottelee hyvin ,
Kyse onkin kaikkein eniten siitä että omistaja kouluttaa koiransa hyvin ja vankalla päättäväisellä otteella.
TOINEN ASIA ON SE ETTÄ:
Koiraa kohtavat ihmiset ja lapset opettelevat tietyt säännöt miten vieraan koiran kanssa ollaan ja tullaan toimeen.
KOLMAS ASIA ON SE ETTÄ
Lapsi vieraita ei päästetä yksin koiran luo eikä mennä silittelemään kytkettyä koiraa .
-Ei mennä koiran luo suoraan , vaan kysytään voiko silittää.
-Kesällä ei työnnetä auton ikkunasta kättä sisään kun koira on autossa, se vahtii sitä ja saattaa purra.
Yleensäkkin nämä koiran puremat on jonkun ulkopuolisen itse auheuttamia tapahtumia suurimmaksi osaksi.
Se joko johtuu ihmisen kyvyttömyydestä taikka halusta kouluttaa koiransa taikka viraiden ihmisten liian tuttavallisesta käytöksestä vierasta koiraa kohtaa.
( harvoin se vika on koirassa itsesään , oli sit rotu mikätahansa)
Vieras

#97 Re: KOIRALAKIA EI TULE!

29.01.2011 12:29

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2011 12:30


muke83
Vieras

#99 Eikö taustatietojen tutkimista opeteta jo ala-asteella?

29.01.2011 12:37

Ei todellakaan saa ko. ihmisestä hyvää kuvaa tällä mediatempulla. Maineensa taisi mustata aika tehokkaasti. Ei KUKAAN järkevä ihminen ala tekemään lakialoitetta noin hatarilla tiedoilla! Ensin hutkitaan, sitten tutkitaan ja selitellään. Olisiko se pohjatyö kannattanut tehdä ENNEN aloitteiden tekemisiä, niin ei tarttisi nolona selitellä... Huh mitä toimintaa. Ja oh miten NOLOA! ...Go Pertti Hemmilä...

"Aggressiivisten miesten naisille aiheuttama uhka on todellinen"
Vieras

#100 Tarkennuksia mieskieltoon vastauksena "Munanjatkeelle"

29.01.2011 12:48

#89: Munanjatke - Ihan hyvä aloite 

Omassa kirjoituksessani lainasin Aamulehdestä otsikoita, joissa miehet olivat tappaneet/pahoinpidelleet/raiskanneet naisia ja koirakiellon tavoin provosoivasti ehdotin kieltolakia miehille.  Koirat ja miehet ovat verrattavissa keskenään, jos lähdetään yksittäistapausten perusteella yleistämään koko lajia.

 

Viitaten kommenttiisi: ”Oikein kohdeltuna koirat sinänsä ok”… Minunkin mielestäni miehet ovat oikein kasvatettuna ja kohdeltuna ihan ok. Joten ehdotankin täydellisen mieskiellon sijaan jonkinmoisen eugeniikan (rotuhygienian) harjoittamista: Sterilisoidaan kaikki väkivaltarikoksiin syyllistyneet miehet ja näiden sukulaiset.... ja lisäksi määrätään kova rangaistus niille vanhemmille, jotka eivät ole lapsistaan onnistuneet kasvattamaan yhteiskuntakelpoisia.

 

Mielenkiinnolla odotan, miten tämän kirjoituksen perusteella arvioit koulutus-/älykkyystasoani. Olen ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut nainen, jolla on "munanjatkeena" iso koira (ei mikään lakialoitteen roduista). Kiltin kotikoirani ansiosta olen kuitenkin saanut lenkkeillä illan pimeydessä metsäpoluillakin koiran kanssa rauhassa ilman pelkoa joutumisesta väkivallan kohteeksi. 

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö kehitysapua suurentaa?