Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa

Turvetuotantoa/turvepeltojen raivaamista ei saa lopettaa / Tiedotteet / Kopioitu Maaseudun Tulevaisuudesta 22.5.2015 / Kommentit

Kai Ylikoski

#1 Hyvä!

24.05.2015 17:18

Juuri näin. Turve on kotimaista ja hyödyt jäävät kotimaahan.

 

Markku Longbeach

#2

25.05.2015 05:10

Suo "päästää" metaania joka on 25 kertaa pahempi kasvihuonekaasu kuin hiilidioksidi jota syntyy turpeen poltossa. Poltettaessa turve "päästö" tulee vain kerran, maassa ollessaan turve tuottaa metaania koko ajan.

Tero Korvajärvi

#3 Työtä ja tulevaisuutta

25.05.2015 11:06

Muutaman vuoden tätä turve asiaa ihmetelleenä voisi kysyä. Onko toista maata ja kansaa  maailmassa, ketkä jättävät omasta maasta ja työstä syntyvää energiaa hyödyntämättä? Toivottavasti tuohon saadaan vastaus pian, sillä koko Suomeen tarvitaan työtä nopeasti. 


Vieras

#4 Re: Työtä ja tulevaisuutta

25.05.2015 15:01

#3: Tero Korvajärvi - Työtä ja tulevaisuutta 

 Kaupunkeihin niitä työpaikkoja "tarvitsi" tulla eikä suinkaan maaseudulle, ovathan vihertyneet pääosin asutuskeskuksista.


Vieras

#5

06.04.2016 17:54

Onkoha n tämä finni jukka käynyt koskaan edes turvesuolla. Sen laskelmat ja kommentit ovat täysin alaarvoisia.väite valtavista turvealueista ja vertaus norjan öljyyn.nojassa ei saisi nostaa turvetta edes yhden hehtaarin alueelta. Ympäristö minusteri ei sntaisi siihen lupaa.tuhotaluonto ja järvet happamella ruskealla haisevalla vedellä ja turve mönjällä.
Toinen väite tuhansista työpaikosta.jyrsinturve tuotannossa sitähän se lähes 100 %on
Totuus on kuitenkin että turvetuotanto työllistää vuodessa 2-4 kuukauteen vuodesta riipuen kuinka sateinen kesä on. Lopun vuotta valtio maksaa työttömys korvausta.
Poltoaineisiin ja ulkomaisiin autoihin ja koneisiin menee enenmän rahaa kun kivihiileen.
Kymmeniätuhansia litroja varastoidaan suoalueella joka on lailla kielletty koska vahingon sattuessa öljyt ja polttoaineet menee suoraan vesistöön.
Lähes töitä tehdään lähes ympäri vuorokauden.
Ilman mitään ylityö lisiä palkkaan .ja asukkaiden härintään jotka asuvat lähellä turvesoita. Asukkaat ovat valittaneet että heidän valituksia ei oteta mihinkään huomioon.

Lisäksi kaikki turvesuot sijaitsevat asutusten lähellä
Koska sitä ei ole kannattavaa nostta kun reilun sadankilometrin päästä up. Metsäliiton ja jyväskylän lämpökeskuksista.

Minä olen ollut teilut 20. Vuotta eri turvesoilla ja metsäojilla .tiedän tarkkaan minkälaista tuhoa se tekee ilmastolle ja vesistölle.ja ennenkaikkea ihmisten terveydelle turvepöly menee jokapaikkaan hengitys elimille. Minule tuli keuhkoahtautuma tauti en tiedä tulikose turpeesta. Mutta olen 100 %varma että sinä et olisi o päivääkään turvekoneen kuskina etkä antaisi lastesi jos sinulla sellaisia on mennä turvesuolle töihi.

Mitä taas tulee metsä hakkeeseen se työllistäisi montakertaa enemmän mies vuosia kun turve ja vielä läpivuoden metsät tulisi taivattua kasvukuntoon.

Nythän yhtiöt eivät sustu ostamaan jakemetsi eikä muutakaan nuoria metsiä vain pääasiassa tukki kelpaa.sen kyllä ymmärtää kun valtio maksaa osan ihmisten verorahoilla. Turpeen polttoon ei ole mitään vaivaa ei tarvitse palkata metsueeita eikä motoja.sen kun kaivaa vähän kuvetta mitä jää valtion apujen päälle.

Vielä mielestän on törkeä rikos kun nyt hakataan jopa täyttä tukkimetsää kasvavat alueet tuhansiksi vuosiksi tupeen jättö maaksi.
Olisi vielä paljon kerrotavaa kun .olen kiertänyt .50.vuode aikana masnrakennus yrittäjänä muutakin kun pöytää nähnyt muutakin kun nälkää

Tällä kertaa ei muuta. Mutta tulen kirjoittamaan yteenvedon turvetuotannosta ja bioenerkia eli metsähakkeen tuotannosta ja niiden vaikutuksesta maaseudun luonon ja järvien sekä maaseudun asukkaiden asumus ympäridtön tuhomisesta. Useiden sukupolvien ajaksi.
Senä näiden muutamien kansan edustaja loppareiden osuudesta turvetutantoon.