Suomen huippuyksikkö lasten sairaanhoidossa toimii museossa


Vieras

#176

31.05.2011 20:50

Eihän museo ja lasten sairaanhoito sovi millään tapaa yhteen. Museo on museo, mutta lasten sairaanhoito tarvitsee nykyaikaiset puitteet.

Vieras

#177

31.05.2011 22:16

Lasten terveys ja terveydenhoito pitäisi olla ykkösasia sitä ei ymmärrä ennen kun sen menettää.

Vieras

#178

14.06.2011 18:23

Suojelkaa se rakennus ! potilaille uusia kämppiä..vaikka niillä rahoilla mitä kylvetään pitkin eurooppaa!!
KIPUPOTILAS- 70

#179 terveydenhuolto?

14.06.2011 18:30

olisi varmaan mieluisaa potilaille olla uudessa ja toimivassa sairaalassa!Lääkäreistä puhumattakaan..mutta hyvin on onnisttuttu "ryssimään" terveydenhuolto ja alasajo sen kuin jatkuu! NO EI MUUTAKUIN KYLVETÄÄN RAHAT "KÖYHILLE" TALOUSRIKOLLISILLE!

Vieras

#180

28.06.2011 21:45

Lasten sairaalaan myös samaa osaamista kuin Heinolan REumasairaalssa oli, päteävt ja hyvät lääkärit. Nyt ollaan "tuuliajolla" reumalasten perheet kovissa paineissa. Riittämättömyys sairauden kontrollikäyntien suhteen. Osaamattomat/pätemättömät lääkärit ??? Toinen löytää tulehduksi, joita toinen lääkäri ei löytänyt esim. muutamaa viikkoa aiemmin!! Reumalapset ovat heitteillä, sairaanhoito epätasa-arvoista!!

Vieras

#181

28.06.2011 22:39

Syöpäosastolla k10 on hoidettu meidänkin poika terveeksi,lapsemme ansaitsevat parhaan paikan hoitojaksoille!!!!!

Vieras

#182

29.06.2011 10:51

Häpeä tahra..Opperatalot yms. joutaisi olla toisella sijalla joidenkin arvomaailmassa
3 v 3 kk

#183 Pikkupotilaat museoviraston panttivankeina

29.06.2011 12:26

Meidän lapsemme vietti koko elämänsä, 3 vuotta ja 3 kuukautta lastenklinikalla. Aluksi häntä hoidettiin kirurgisena potilaana, viimeisen vuoden hän odotti elinsiirtoa.

Tyttäremme eli yhden kokonaisen elämän, mutta koko elämänsä sairaalan ehdoilla. Hänellä oli kaksi sairaalabakteeria, joten hänet eristettiin pitkiksi ajoiksi omaan huoneeseensa, jonka hän usein jakoi toisen pikkupotilaan kanssa. Huoneen lattialla leikkimistäkin pidettiin välillä riskinä puutteellisten ikkunoiden tiivistysten takia. Lisäksi tilaa leikkimatolle oli hyvin vähän. Lelut yleensä kierivät sairaalasänkyjen alle, missä ne tahmaantuivat tippaletkuista tippuneista sokeriliemistä. Tietysti kaikki myös kävelivät ulkokengillä huoneissa.

Lastenklinikan henkilökunta oli aivan ihanaa, mutta rajankäynti sairaanhoidon turvallisuusmääräyksien ja pyrkimyksen antaa lapselle mahdollisimman normaali elämä oli jatkuvaa, ja jokaisella sairaanhoitajalla ja lääkärillä oli oma näkemyksensa asiasta. Joten joka päivä sai jännittää, kuka nyt on vuorossa ja minkälaisilla säännöillä.

Olen erittäin kiitollinen, että meillä on hyvätasoista lasten sairaanhoitoa ja elämä pystytään pelastamaan monissa hyvin vaikeissa tapauksissakin. Mutta miksi museoviraston intressit ovat tärkeämmät kuin Suomen vakavimmin sairaitten lasten, sitä minä en ymmärrä.

Vieras

#184

30.06.2011 12:41

Sweet beans, vähän kehitystä kaupungin varojen vingutuxiin.
vakikävijä

#185 Vastalause

30.06.2011 13:15

 En kiellä, etteikö aina sairaaloissa olisi hyvästä olla kaikkein uudenaikaisimmat tekniikan härvelit ja isot tilat. Silti minusta on loukkaavaa haukkua Helsingin lastenklinikka maanrakoon. Ainakaan itselläni ei ole kyseisestä paikasta minkäänlaista pahaa sanaa. Miten tavalliset ihmiset muka käytännössä huomaavat tämän museoutumisen? Kertokaahan se.

Satunnainen satuilija

#186 Tavallisen ihmisen näkökulma

05.07.2011 01:32

Autoa ei saa pysäköityä lähimaillekaan, jo kulkeminen sisällä on pelottavan sekava kokemus, joissakin tiloissa saa allergiaoireita homeen takia, vanhempien pitkiä viipymisiä ei pystytä huomioimaan tarpeeksi, remontteja, muutoksia ja välineistöä rahoitetaan yritysten ja julkkisten avuin... jne.

Mutta on hienoa että sairaille lapsille löytyy edes joku paikka jossa heitä hoidetaan, tässä hienossa elintasomaassa, joka on rankattu niin ylös ulkomaiden silmissä (lue ironiseen sävyyn).

Tosiaan, eikö entiset Reuman tilat ja uudet hotelli-ym rakennukset olisi loistava paikka uudelle lastensairaalalle. Siellä on autoille tilaa, tilaa laajentaa, ei tarvitse rakentaa uutta, kun on hyvät tilat jo valmiiksi. Tulee Suomen luontokin paremmin tutuksi, kun vanhemmat voivat painaa suoraan lammen rantaan kahvitauolla, tai ottaa sukset matkaan ja käydä vetäisemässä lenkki talvella.

Uskomatonta, miten valtiovalta ei osaa käyttää aivojaan ja tehdä pitkän tähtäimen ratkaisuja. Luulisi, että se ennemmin tuo säästöä kuin oudot päätökset karsia kaikki minimiin, paitsi valtiovallan omat palkka- ja muut etuudet.
Kiukuttaa!!!!!!

Vieras

#187

05.07.2011 23:04

Jaksetaan välittää kanssaihmisistä ja lähimmäisistämme!
ASENNEMUUTOS

#188

07.07.2011 09:40

Suomessa on muitakin sairaaloita, kouluja ja julkisia rakennuksia, jotka pitäisi uudisrakentaa toimintojen tervehdyttämiseksi. Joku raja vedettävä mitä voi remontoida. Talonmiehetkin on palautettava, jotka sitten viralleen vastaavat oikeista ilmanvaihdon hoidoista (ei lomiksi ja öiksi sukemisia ja ilmanvaihtojen nuohoamattomuuksia!) Virkavastuut takaisin kaikille tahoille. Suomi ei olisi EU-kelpoinen jos rakennukset olisi kuntoon laitettuja. Lisälainaako jo tarvitaan ilmanvaihtojen 24 t päälläpitoon?

Vieras

#189

07.07.2011 11:46

Jos löytyy rahaa Musiikkitaloon ja johonki hiton Guggenheimiin, PITÄÄ rahat kaivaa tähän tarkotukseen keinolla millä hyvänsä !

Vieras

#190

12.07.2011 22:22

On niin helvetin ärsyttävää ku ei tämmöisiä asioita saada kuntoon. Tingitään vaikka niistä juhlista ja tiesmistä oopperatalojen rakenteluista.

Vieras

#191

27.07.2011 19:42

Erittäin tarpeellinen,antaa monelle pikkuiselle mahdollisuuden elämään.
sydänlapsen äiti

#192 Lasten ja nuorten sairaanhoito asialliselle tasolle

05.08.2011 12:12

Lastenklinikka on sydäntäni lähellä elämäni loppuun asti. Olen viettänyt siellä elämäni rankimmat ja parhaimmat ajat.

On suuri häpeä sivistysvaltiolle se miten huonosti kaikkein heikoimpien asioita hoidetaan. Ja lastenklinikan rakennus on todellakin aikansa elänyt, eikä sovellu enää nykyaikaiseen sairaanhoitoon. Rakennus ei saisi sairastuttaa enää lisää vaan tukea tervehtymistä!
Se soveltuisi nyt sellaisenaan hyvin toimistokäyttöön ja niille, jotka päättävät lastenklinkan asioista ja tulevaisuudesta. Katsottaisiin kuinka he siellä pärjäisivät.

Ilman ooppera- tai musiikkitaloa tullaan kyllä toimeen, eikä kukaan kuole niitten puutteeseen. MUTTA uusi terve rakennus, ajanmukainen sairaala on elintärkeä sadoille ja tuhansille pikkupotilaille!

Kaikki muistavat varmaan n. 30v. takaa Mirja Pyykön dokumentin, joka kertoi lastenklinikan syöpäosasto 10. pikkupotilaista ja siitä kuinka minimaalisesti pienten syöpäpotilaiden hoitoon oli satsattu resursseja. Tuo dokumentti paljasta kaikessa karmeudessaan sen miten vaille riittävää hoitoa nuo lapset olivat jääneet. Henkilökunta teki parhaansa minkä niissä olosuhteissa voi.
Tuo dokumentti muutti asiat parempaan suuntaan, päättäjien oli pakko kun häpeäpilkku paljastettiin.

Minulla on omakohtainen kokemus lastenklinikasta. Saan kiittää lastenklinikan huippuosaavaa ja inhimillistä henkilökuntaa (infektio-osasto, sydänasema, teho-osasto, sydänkirurgit ja hoitajat) ja kaikkia niitä, jotka osallistuivat vanhimman lapseni vaikean sydänsairauden hoitamiseen 24v. sitten. Jo tuolloin tilat olivat ahtaat ja laitekanta puutteellinen silloiseen hoitotoimintaan. Sain kuulla, että esim. tuolloin sydänasemalle sävellahja keräyksellä saatu uusi hieno väridopplerlaite oli ollut jo aikuisten puolella jo kauan.

Ehdotan että, tehdään Kreikan kanssa vaihtokauppa, me taataan laina niille ja he antavat kultavarannoistaan aimo annoksen harkkoja esim. uuden lasten- ja nuortensairaalan rakentamiseen. Siellä voidaan myös hoitaa ulkomailta tulevia pikkupotilaita, myös kreikkalaisia.

Mistä löytyy dokumentaristi, uusi "mirjapyykkö", joka toisi tämän lastenklinikan asian kaiken kansan tietoisuuteen?


Vieras

#193

08.08.2011 15:26

Undertecknat!

Vieras

#194 Re: Lasten ja nuorten sairaanhoito asialliselle tasolle

10.08.2011 18:13

#192: sydänlapsen äiti - Lasten ja nuorten sairaanhoito asialliselle tasolle

Olin aikoinaan mukana eräässä Pyykön dokumentissa, jota ei kuitenkaan sitten lähetetty ulos. Pyykkö voisi tehdä uuden ohjelmanpätkän meistä aikuisista, entisistä lastenklinikan potilaista, ja lähettää se päättäjille. Pitäisin kyllä mielelläni niille"pienen" luennon valtion talouskassan käsittelystä..

Leijonaemon paluu

#195 Re: Lasten ja nuorten sairaanhoito asialliselle tasolle

24.08.2011 23:35

#192: sydänlapsen äiti - Lasten ja nuorten sairaanhoito asialliselle tasolle

Korjaisin ao. kommenttia sen verran, että nykyistä Lastenklinikan/-linnan kiinteistö(j)ä ei hyvksyttäisi edes toimistotiloiksi, niin huonossa kunnossa ne ovat: mutta sairaat lapset kyllä voivat majailla tällaisessa paikassa!

Pakko haukkua maanrakoon, että saadaan uusi

#196 Museoitumista ei "tavisihminen" huomaakaan

24.08.2011 23:43

#185: vakikävijä - Vastalause

Jos minulla olisi (ollut) tavislapsi, joka parin flunssan ja poikki menneen jalan takia olisi joutunut visiteeraamaan Lastenklinikalla, en varmaan kummemmin olisi kiinnittänyt huomiota tilojen ahtauteen ja joka paikassa kirkuvaan epähygienisyyteen. Mutta olen (ollut) vaikeasti sydänvikaisen lapsen vanhempi, jolle tehtiin neljä avosydänleikkausta, useita sydänkatetrointeja ja ja muita leikkauksia sekä monta pitkää tehojaksoa. HUIPPUsairaanhoitoon kiinteistö on aivan riittämätön! Suorastaan ala-arvoinen. Ihme, ettei näitä vaikeasti sairaita lapsia hoideta jollain toreilla ja turuilla, joilla olisi ainakin enemmän tilaa... Ja tätä menoa tällaiset lapseni kaltaiset lapset joudutaan 20 vuoden sisällä lähettämään hoitoon parempiin tiloihin, kuten Ruotsiin tai Hollantiin tms. (jos nyt sitten lähetetään, epäilen)...

Ettei totuus unohtuis...

#197 Ns. vakiasiakkaan kertomaa...

03.09.2011 00:13

Erään äidin kertomaa:
Infektio-osastolla ei toiminut hoitajakutsu (mitä jos en olisi ollut paikalla yöllä, kukaan ei olisi kuullut lapseni hätää eristyshuoneen sulkutilan ovien takaa), S10 osastolla laitoin tietokoneen johdon seinään - se laukaisi elvytyshälytyksen. Olen 3 krt joutunut lähes kantamaan syöpäsairaan lapseni portaat ylös 4 kerrokseen koska hissi oli rikki. Lasten syöpäosastolle vanhemmat eivät saa jäädä yöksi koska siellä ei ole tilaa. Sairaat lapset EIVÄT halua nukkua yksin. Ei ole yksi tai kaksi kertaa kun Villekin on sieltä klo 23-24 soittanut "äiti mulla on ikävä, mä en saa unta". Sano siinä lapselle, äiti tulee heti kun sinne vaan SAA tulla. Katot vuotaa, kosteusvaurioita, hometta. Päivystyksen työntekijät oireilee, ulkoeristyshuoneen hoitajakutsu on teipattu kiinni jotta toimii...ja tässä talossa hoidetaan Suomen sairaimpia lapsia! Ja mikä on se taho, joka päättää millaisissa olosuhteissa nämä lapset hoidetaan? M u s e o v i r a s t o! Miettikää, museovirasto, ja siellä on tärkeintä säilyttää tämä vanha talo. Kyllä, säilyttäköön, mutta tehkööt siitä se, mihin se sopii parhaiten; museo. Rakennetaan lapsille UUSI sairaala. Laitathan nimesi tähän adressiin? Viimeistään Elämä Lapselle konsertin jälkeen ainakin? Kiitos ♥
Tää on aivan järkyttävää :-((( Lapset jos ketkä ansaitsevat parhaimmat mahdolliset olosuhteet silloin kun muutenkin on vaikeaa. Hitto että suututtaa!!!!
Leijonaemon paluu

#198 HUS liikahtaa viimeinkin...? Eläköön tämä adressi!

07.09.2011 00:14

Keskustelua hiljattain "Hs.omakaupunki"-lehdessä.
Tyttäreni ollut melkein vuoden hoidettavan lastenklinikalla. Ko. paikka on kuin museo eikä vastaa millään tavalla nykyaikaista sairaalaa.Pistää todellakin vihaksi jos rahoitus on ongelma, musiikkitalon hinnalla olisi helposti saanut nykyaikaisen sairaalan.Ilmeisesti kulttuririennot on tärkeämpää kuin airaiden lasten hoitaminen.
nimimerkki ”Lasten vuoro on nyt”
Eilen kello 07.29
sanoppas muuta... olen niin samaa mieltä kanssasi!!!!!
nimimerkki ”sh”
Eilen kello 20.10
Korkea aika, nyt lapsia hoidetaan museossa. On se kumma että on rahaa musiikkitaloon, jonka hinnalla saisi 2 sairaalaa. Sairaat lapset eivät pidä meteliä itsestään mutta varmasti ansaitsevat nykyaikaisen hoitopaikan.
nimimerkki ”mikä on tärkeintä”
Eilen kello 08.16
Ilman muuta uudisrakennus. Ylpön hengessä.

Vieras

#200

12.10.2011 14:20

Ei lapset saa olla sinä kohteena, joka altistetaan pienestä pitäen hometarhoihin, homekouluihin ja näemmä myös homesairaaloihin.