Suomen huippuyksikkö lasten sairaanhoidossa toimii museossa


Vieras

#26

06.04.2011 08:09

Ei luulisi olevan ylitsepääsemätön ongelma rakentaa uusi sairaala, kallista toki mutta lapsen kärsimykselle ei voi laittaa hintaa. Kauhistuttaa ajatella jos oma lapsi tarvitsisi hoitoa lastenklinikalla.

Vieras

#27

06.04.2011 08:27

Kaikki lasten hyväksi

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

06.04.2011 12:13


mummo
Vieras

#29

06.04.2011 13:50

Omaishotelli sairaalan yhteyteen !

Vieras

#30

06.04.2011 13:52

Kyllä sairas ihminen ja etenkin lapsi, tarvitsee kunnolliset ja viihtyisät hoitotilat. Oikein ankeat tilat voivat jopa estää toipumista. Lapsilla varmaan aina koti-ikävä, kun viihtyisillä ja toimivilla tiloilla, sekin olisi vähäisempää. Häpeällistä tässä "hyvinvointivaltiossa"
sh-mummo
Vieras

#31

06.04.2011 13:53

Eläkeläissairaanhoitaja-mummotoiminta käyntiin !

Vieras

#32

06.04.2011 16:36

Adressissa puhutaan vain lastenklinikasta, mutta älkää unohtako "naapurissa" olevaa Lastenlinnan vanhaa rakennusta jossa hoidetaan myös todella sairaita ja leikattuja lapsia mm. epilepsiaosastolla!
Vesku
Vieras

#33 Re: Samaa mieltä

06.04.2011 17:52

#23: macjetan -

Täysin samaa mieltä. Ensin suomessa asiat kuntoon ja sitten vasta muualle rahaa, jos jää.


Vieras

#34

06.04.2011 18:43

Todella hyvän asian puolesta tämä adressi. Olisi aikakin saada "kunnon" lastensairaala.

Vieras

#35

06.04.2011 18:57

Hienoa, että on aktiivisia ihmisiä jotka herättävät tällaisen vakavan asian korjaamiseen.

Vieras

#36

06.04.2011 21:27

Että näin Suomessa! Allekirjoittakaa hyvät ihmiset!
eva espoosta
Vieras

#37

06.04.2011 21:42

En viktig sak att tänka på till alla Er som redan är mor/farföräldrar och även till de kommananne! Vad är viktigare än detta?

Vieras

#38

06.04.2011 22:48

Vanhempien tulisi saada yöpyä sairaalassa lastensa kanssa jos niin haluavat. Yöksi pois lähettämistä perustellaan usein sillä, että vanhemmat jaksavat sitten päivällä paremmin, kun ovat käyneet yöllä kotona nukkumassa...Kuinka hyvin sitä nukkuu kotona, kun oma vakavasti sairas lapsi on yksin yötä osastolla!?! Inhimillisyyttä peliin! ja #32 Täysin samaa mieltä! Upea rakennus ja sisätiloissa arkkitehtuurisia ja sisustuksellisia helmiä, mutta aikansa elänyt.
järkkyä
Vieras

#39 Lapset tarvitsee vanhempiaan

06.04.2011 22:59

Mua järkytti eniten se, ettei vanhemmat aina voi yöpyä osastolla lapsen luona. Hoidot ovat jo sinällään traumaattisia lapselle, ja sellaisena stressaavana hetkenä olisi todella tärkeää, että läheiset rakkaat ihmiset ovat tukena. Jos lapsi sitten siinä tilanteessa joudutaan vielä jättämään yksin sairaalaan, hätäännys on suuri ja kyky parantua on pienempi. Tätä tapahtuu jatkuvasti pienille taaperoillekin, jotka eivät todellakaan ymmärrä että miksi äiti hylkää sinne pelottavaan vieraaseen paikkaan yksin. Lastensuojelu puuttuu kyllä kaikenlaisiin asioihin, eikö tämä ala olla jo sitä? Itselläni on onneksi ollut mahdollisuus yöpyä lapsen luona lattialla, vaikka onkin uhkailtu ettei sinne ehkä mahdukaan. on eriasia jos lapsi on teholla, tai jos lapsi vaikka on niin pitkään sairaalahoidossa että aina ei vaan voi yöpyä. Mutta silti siihen pitäisi olla mahdollisuus aina kun sen on lapsen etu ja vanhempien mahdollista toteuttaa.

Atte
Vieras

#40 Huippuhoitoa alkeellisissa puitteissa

07.04.2011 00:47

Itse tuossa rakennuksessa useita kuukausia vierailleena en voi kuin ihailla hoitohenkilökunnan kestävyyttä. Osastomme oli K7, vastasyntyneiden teho-osasto. Olosuhteet ovat todella luokattomat: talvella keskoskaappien viereen joudutaan kantamaan lisälämmityspattereita, jotta henkilökunta tarkenee, kesällä taas kaikki ikkunat joudutaan avamaan jotta saataisiin raitista ilmaa.

Samassa tilassa tehdään keskosille yleiset ductus-suonen sulkevat sydänleikkaukset. Joka ikinen päivä hoitosaleissa tehdän röntgenkuvauksia ja muita hoitoja jotka vaativat suuren määrän ylimääräistä hoitokalustoa hoidettavan lapsen luo. Tämän lisäksi hoidetaan päivittäin useita sisääntulevia uusien lasten elämän "haltuunottoja".

Lukemattomia kertoja päivässä joudutaan tekemään keskosilta puuttumattoman ihon pintaan erilaisia operaatioita. Käsittämättömissä olosuhteissa.

Adressin mukaisissa olosuhteissa Lastenklinikka pystyy saavuttamaan maailman parhaat hoitotulokset yhdessä Karoliska Institutenin ja minulle tuntemattoman Japanilaisen yksikön kanssa.

Kyse ei enää ole laitteista, osaamisesta tai motivaatiosta, vaan saattaa ympäristö edes inhimilliseen kuntoon sekä hoitohenkilökunnan, että vanhempien osalta.

Kiitos kaikesta K7, arvostamme teitä ja antaumusta työllenne, vaikka oman poikamme menetimmekin.
Esa
Vieras

#41 Tärkeää

07.04.2011 00:59

Kaikki hankalimmat lasten sairaalahoidot tehdään Helsingissä, hyvä niin. Keskittämällä saadaan paras tietotaito kaikkien käyttöön. (Itse en ole (onnekseni) joutunut Helsingin lastenklinikan sisätiloihin tutustumaan. TAYS teki kaikkensa pienen keskoseni puolesta, mutta liian varhain poika maailmaan tuli. :( )Tämä maa tuhlaa rahaa vaikka mihin, muta tärkeät jutut jää. Asiaa sivuten, Reumasairaalalle ei löytynyt paria milliä, mutta innolla annetaan rahaa Kreikalle, Irlannille ja kohta Portugalillekin. Tällä hetkellä puhutaan useammasta sadasta miljoonasta Eurosta, eikä loppua näy.. Jos väität vastaan, pääministeri syyttää maanpetturuudesta...
itkettää
Vieras

#42

07.04.2011 10:50

Turussa rakennettiin juuri uusi vankila koska Kakola oli niin epäinhimillinen paikka säilyttää rikollisia....
en mamma
Vieras

#43

07.04.2011 11:06

Adressia todellakin tarvitaan! Olen miettinyt tätä asiaa (uusi lasten- & nuortensairaala tavoitteena) siitä lähtien kun luin Leijonaemon avointa kirjettä ja kyyneleet valuivat pitkin kasvoja.

Haluisin oikeasti tehdä jotain (paljon!) tämän asian hyväksi, ja luulen kyllä vahvasti että rahaa löytyisi sitten yksityisiltä henkilöiltä ja yrityksiltä jos ei kunnat&valtio ymmärrä asiasta tarpeeksi. Sillä tavalla tämä on "hyvä kohde" että se ei ole vain helsinkiläisten ongelma, vaan KOKO Suomen LAPSET tarvitsevat tätä sairaalaa, joten luulen ja toivon että saisi kunnat mukaan. Aktiviteettia/rahankeruuta joka ikisessä kunnassa olisi tavoite!

Totta kai tällaisessa asiassa tuntee itsensä (minä ainakin) aika naiviksi: haluan tehdä jotain!!! Mutta mitä se tarkoittaa käytännössä?? Eli onko ainoa vaihtoehto että rakennetaan kokonaan uusi sairaala, ja Lastenklinikka jää sitten tyhjäksi tai museoviraston muistomerkiksi? Vai olisiko mahdollista siirtää joitakin osastoja uuteen sairaalaan? Onko siitä enemmän haittaa kuin hyötyä, varsinkin jos ajatellaan huippuosaamista ja lääkäreiden työtä käytännössä (pitäisikö niiden siirtyä uuden yksikön ja Lastenkliniikan välillä)? Ja millaisista summista puhutaan...? Ja pelkään että tämä on niin pitkä projekti (luvat, tontti, päätöksenteko kestää, suunnitelmat ja 1000 muuta asiaa) ja tahtoa pitää löytyä poliitikoilta (nyt pitäisi saada ne lupaukset ennen 17.4!)kuitenkin, koska jos ja kun sairaala on pystyssä niin ei voida enään luottaa "keräysrahaan", vaan sitten verorahojen pitää riittää, niin kuin pitäisi alusta asti niin että uusi sairaala saisi pystyyn!

Ja mistä lähdetään liikkeelle? Adressi on hyvä alku! Mutta sen jälkeen vaaditaan PALJON ja pitkäjänteistä työtä! Ja he jotka ovat laittaneet pyörät pöyrimään nyt, ovat ymmärtääkseni vanhempia vakavasti sairaille lapsille jotka ovat yksinkertaisesti kurkkua myöten täynnä sitä että tilat eivät vastaa tarpeita. Heidän aika ja jaksaminen ei välttämättä riitä tällaiseen projektiin, mutta se tieto mikä heillä on käytännön asioista sairaalassa: mikä ei toimi ja miten asian PITÄISI olla potilaan ja vanhemman näkökulmasta, se on kullanarvoista tietoa! Ja sellaista tietoa pitäisi aina käyttää kun mietitään uutta tai kun remontoidaan vanhaa.

Tälläistä minä mietin... (ja mietin nopeammin ja selkeämmin ruotsiksi, joten pyydän anteeksi jos teksi jonkun mielestä pahasti tökkii...;)

Vieras

#44

07.04.2011 11:28

opiskelin lastenhoitajaksi siellä vuonna 1970-1971 ja paikka lienee ennallaan ja hyvä museona.
Leijonaemon paluu
Vieras

#45 Last.klinikan terkkarissa ei tilaa tavislapsille

07.04.2011 21:20

Jututin erittäin tuttua Hgin Lastenklinikan päiv.polin lääkäriä, joka sanoi, että hänen kannaltaan Lastenklinikan kiinteistö on siitä ns. ikävä, että hänellä ei ole tiloja ottaa vastaan ns. tavissairaita lapsia, kun 'erityiset' (osoitti vierelläni seisovaa erityis-Arvoa, joka on tämän kaiken alkusytyke) täyttävät päivystyksen. LNS:n polihan on terveyskeskus klo 16 jälkeen ja vkonloppuisin. - Aika erikoista, että terveyskeskuksessa ei ole tilaa terveyskeskuspotilaille, kun heitä pitää tutkia käytävillä...
Leijonaemon paluu
Vieras

#46 Re: Last.klinikan terkkarissa ei tilaa tavislapsille

07.04.2011 21:43

#45: Leijonaemon paluu - Last.klinikan terkkarissa ei tilaa tavislapsille

Tää on vaan esimerkki siitä, että jos kunnon adressiterkstin, siis oikein todella havahduttavan tekisi, pitäisi kiertää LNS:n osastot, jututtaa henkilökuntaa siitä mikä heidän kannaltaan on eniten viturallaan kiinteistössä. Taitiaisi tulla vaan yhtä paksu opus kuin Tolstoin Sota ja rauha...


Vieras

#47 Re: Aivan totta!

07.04.2011 21:46

#32: -

Lastenlinna on KAUHISTUS! Esim. toimintaterapeutin työhuoneen pesuallas syvennyksen hanat ovat 1940-luvulta (samoin putket) eli hanan vettä ei voi ollenkaan juoda. Ihanteellinen rakennus Museovirastolle pystyttää Lastenlinna-museo!

Leijonaemon paluu
Vieras

#48 Re: Lastenklinikka ei kelpaisi edes Verovirastolle

07.04.2011 21:50

#43: en mamma -

Täällä ehdotettiin, että jos nykyistä sairaalakiinteistöä voitaisiin vielä käyttää, kun uusikin jo olisi. Tosiasia on vain se, että kiinteistöä ei kelpuutettaisi työympäristöksi edes Veroviraston henkilökunnalle ja asiakkaille... Mut siis sairaille lapsille se kyllä kelpaa.


Vieras

#49

08.04.2011 05:27

Vietin juuri yön lapseni kanssa klinikalla. Nukuin patjalla lattialla, ahtaasti. Seinät rapisevat, jotkut viemärit haisevat, yleisilem jo rapistunut.
Onneksi lapseni sai hyvää hoitoa, mutta tilat järkyttää.
Isoäiti
Vieras

#50

08.04.2011 06:41

Hienoa, että nuoret äidit heräävät huomaamaan, että tässä on muutoksen aika.
Mikään ei ole niin tärkeää kuin terveys, ja sehän alkaa lapsuudesta.