Suomen huippuyksikkö lasten sairaanhoidossa toimii museossa


Vieras

#51

08.04.2011 16:52

Lapset tarvitsevat parhaimmat olosuhteet toipuakseen heitä kohdanneessa sairaudessa,myös hoitajat tarvitsevat asian mukaiset tilat jotta he voivat ja jaksavat suoriutua mahdollisimman hyvin vaikeasta ja vastuullisesta tehtävästään
Erittäin harvinaista lastenleukemiaa sairastavan lapsen isä
Vieras

#52 Adressin luovutus

08.04.2011 18:14

Vartti lehdessä tänään
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/lastenklinikalle_avattiin_uusi_syopaosasto/
"Adressi tullaan luovuttamaan eduskuntavierailulla uudelle ministerille ja vierailun yhteydessä on tarkoitus kertoa mitä elämä tuossa museorakennuksessa ja valoittaa samalla elämää erityislapsiperheissä."

Minusta parempi paikka adressin luovutukselle eduskunnan sijaan olisi lastenklinikka ja siellä osasto K10.
Näkisi sitten uusi sosiaali ja terveysministeri ihan itse paikanpäällä millaisissa tiloissa ja olosuhteissa erittäin vakavasti sairaita lapsia hoidetaan.
Samalla voisi järjestää kyseiselle ministerille kiertokäynnin myös muille lastenklinikan osastoille.
Vanha sanalasku kuuluu " Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa".
PS: Haluan ehdottomasti olla paikalla kun adressi luovutetaan ja mielellään lastenklinikalla.
Voin myös erittäin mielelläni ja tarvittaessa tehdä adressin luovutuksesta jutun radioon ja nyt en tarkoita mitään 3 minuutin juttua ´vaan 30 - 60 minuuttista missä myös lapsipotilaat ja heidän vanhemmat pääsevät ääneen niin halutessaan.
syöpälapsen äiti
Vieras

#53 ovatko lapset yhteiskunnalle yhdentekeviä?

09.04.2011 08:15

Uusi S10 osasto avattiin perinteisellä tavalla. Museoviraston ohjeen mukaan korjattu katto päästi tälle uudelle osastolle vedet vuotamaan sisään! Kertoiko media tästä?

Ja siinä kun eläinsuojeluadressi keräsi viikossa 20 tuhatta nimeä ni montako tässä on?

Vieras

#54

09.04.2011 17:01

nimiä
Äiti myös
Vieras

#55 Re: Re:

09.04.2011 22:38

#4: - Re:

Itse en saanut jäädä sairaalaan yöksi, vaikka imetin 2 vkon ikäistä vauvaani. Kotona öisin lypsin aina seuraavan yön maidot kahden viikon ajan. Syytä minulle tähän ei kerrottu. Huone oli kahden hengen huone ja meidät molemmat imettävät äidit lähetettiin yöksi aina pois.

Hoitaja/äiti Hämeenlinnasta
Vieras

#56

10.04.2011 09:17

Tärkeää tietoa! Tärkeä adressi!!

Vieras

#57 Re: Näin on!

10.04.2011 09:18

Ex työntekijä
Vieras

#58 Hieno asia!

10.04.2011 09:54

Toivottavasti asia toteutuu,koska paikka on mitä kaunein,meren lähellä ja ympärillä puistomainen luonto.
Emo
Vieras

#59 Re: Adressin luovutus

10.04.2011 15:02

Adressista olisi hienoa saada juttua radioon että saataisiin lisää allekirjoituksia, luovutus asiassa, ota yhteyttä leijonaemoihin www.leijonaemot.fi.
yx täti vaan
Vieras

#60

10.04.2011 18:11

Tiesittekö että uudella tehollakin on jo ollut vesivahinko. Ja kesäisin henkilökunnan pukuhuone lainehtii vedestä mikäli on vähänkään rankempi sade, tämän aisian piti olla hoidossa kun pukuhuone remontoitiin ja laitettiin jotain salaojia yms. juttuja, valitettavasti totuus tuli esiin ensimmäisellä ukkosen ilmalla. Ei siis mitään muutosta.

Vieras

#61

10.04.2011 18:20

itselläni ei lapsia ole,mutta lapset ovat kuitenkin minulle tärkeitä ja haluan kaikille lapsille hyvää hoitoa!
En mamma
Vieras

#62 Re: Hieno asia!

10.04.2011 19:28

#58: Ex työntekijä - Hieno asia!

En ymmärrrä: onko suunnitelma ja paikka jo olemassa? Vai oliko tuo ironiaa...?

Leijonaemon paluu
Vieras

#63 Uudella teholla vesivahinko, K10 uusittu katto vuotaa, sh-sos.tilat lainehtivat...

10.04.2011 22:33

Yllä olevaan otsikkoon poimin tästä listasta ao. kiinteistöstä kerrottuja epäkohtia!
Mitä H---IÄ pitää tapahtua ennenkuin ihmiset heräävät AIVAN tosissaan siihen, että Hgin lastenklinikan tilat ovat länsimaisen mittapuun mukaan IHMISOIKEUSRIKOS! Köyhässä maassa tilat ovat erinomaiset. Onko Suomi siis köyhä maa? Vai miksi sairaiden, vammaisten, kaikenkaikkaan avuttomien lasten hoito-olosuhteet saavat edelleen aivan rauhassa olla näin alapuolella kaikkien turvallisuusohjeiden...?!? En siis puhu EDES siitä, kun vanhemmat, saatikka sisarukset, eivät mahdu olemaan lapsen kanssa osastolla. On aivan totta, että lapsen toipuminen ja vointi on suoraan verrannollinen siihen saako hän olla vanhempiensa lähellä - ja mitä pienempi(eli avuttomampi ja puolustuskyvyttömämpi) lapsi on kyseessä, sitä tärkeämpää vanhemman läheisyys on. Nämä tilat on suunniteltu ja rakennettu aikana, kun käärö sairaalan pääovella luovutettiin henkilökunnalle ja 3 kk:n kuluttua palattiin pääovelle ottamaan käärö takaisin kotiin, taivahan talikynttilät sentään!!!
Eikä voi sanoa, ettei rahaa ole. Nykyinen rakennus on rakennettu KESKELLÄ SOTAA ja heti sodan jälkeen, kun Suomessa oli PULA-AIKA ja pulaa siis aivan kaikesta, ruuasta lähtien!!! Silti vain saatiin, silloisen mittapuun mukaan, todella komea sairaala aikaan!!! Nyt on rahaa musiikkitaloihin ja komeisiin pankkirakennuksiin jne. mutta ei siihen, että lapsia ei tarvitsisi hoitaa minkkitarhamaisen ahtaissa potilaskopperoissa, jonne ei mahdu edes käsilaukku, joissa ei ole vessaa, homeenhaju nousee viemäreistä, joihin kesällä tukehtuu kuumuuteen ja talvella on niin kylmä, että (leikkauksista yms.) toipuvat lapset saavat flunssan, samoin vanhemmat (koettu on, aivan kuin tällaista lisäkomplikaatiota sell. tilanteessa kaivattaisiin!) jne. jne.!!!
Tälläkään listalla kukaan ei ole vastustanut uuden lastensairaalan rakentamista. Luulisi, että olisi, kun sitä ei näköjään päättäjien mielestä tarvita, kun mitään sellaista yhteydenottoa ei ole tullut, jossa luvattaisiin edes harkita asiaa.
Pahinta ei olisi uuden lastensairaalan vastustaminen (vastustajia löytyi vielä 10 vuotta sitten - ja suoranaisia päin naamaa naurajia) vaan tämä penseys, hiljaisuus, kylmä välinpitämättömyys tämän adressin hätähuutoa kohtaan! Me olemme tosissamme: huippuyksikkö jossa SUOMEN SAIRAIMMAT LAPSET HOIDETAAN ON VAARALLINEN - KAIKILLE!!!
Kaikista vaarallisin se on tietysti niille, jotka ovat siitä riippuvaisia koko elämällään: pienet lapset.
Elisa
Vieras

#64

10.04.2011 23:19

Hyvän asian puolesta!
lymfosyytti
Vieras

#65

11.04.2011 03:42

Jos ja kun kyseinen uusi sairaala rakennettaisiin, tulisi ottaa huomioon sijainti. Kannattaako vielä joku sairaalan sijoittuvan Meilahden alueelle, joka on jo nyt täysin tukkoon rakennettu? Minut itseni on hoidettu noin vuoden ajan syöpäklinikalla. Maisemat huoneen ikkunasta olivat masentavat; harmaata ja vastakkaisen sairaalan seinää, autoja, yksi puu.. Ulos jos rakennuksesta pääsi, oli ensimmäinen "raitis ilma" katupölyä ja autojen päästöjä. Vihreää ei nimeksikään. Ja mikä se on, mikä pitää mielen virkeänä masentavana hoitoaikana? Etenkin lapsilla. Voimien mukaan heidän tulisi saada leikkiä kuten terveenäkin, puhtaassa vehreässä ympäristössä, ja olisi ihana jos sairaalan pihalla olisi leikkimahdollisuus ja oikeasti puhdasta ilmaa.
Voisimme ottaa mallia Pohjois-Ruotsin Sunderbyn sairaalasta. Se on sijoitettu ulkopuolelle kaupunkia, viihtyisään ympäristöön. Paikkaan toki pääsee myös julkisilla. Väljemmin rakennettuun ympäristöön tulisi myös mahtua laajasti parkkipaikkoja, jotta autopaikan etsimiseen ei enää menisi "turhaa aikaa".
Yöpymistä ajatellen vanhempikin lapsi (nuori) toivoisi toisen vanhemman voivan olla mukana. Usein hoidoista tulee niin paha olo, että nopein apu on saatavilla vain jos oma vanhempi on lähellä. Ja mitä se on lapsen kohdalla, joka todella tarvitsee kaikkein eniten tukea, lämpöä ja turvaa kesken epämiellyttävien hoitojen. Tilaa pitäisi olla myös sisarusten vierailuja varten.
Vetoomuksessa vaaditaan jokaiselle potilaalle yksityishuoneita. Tätä en tyystin allekirjoittaisi. On paljon tapauksia, joissa lapsi ja nuori on piristynyt nähdessään toisen ikäisensä lapsen samassa tilanteessa. Heistä on ollut iloa ja seuraa toisilleen. Heistä monella on juuri siitä alkanut pitkä ja syvä, usein elinikäinen ystävyys. Vertaistuen tarvetta ei tule koskaan unohtaa. Toivoisin todella tämänkin mahdollisuuden säilyvän.
On eri asia, jos lapsi tarvitsee eristää muista hoidettavista. Tällöin yksityishuoneet ovat hyvä. Osastolla toki voisi olla määrätty määrä yksityispotilashuoneita, joissa erityisesti olisi otettu huomioon potilaan kanssa yöpyvä vanhempi. Ja ne lapset, joiden vanhemmilla ei olisi mahdollisuutta yöpyä sairaalassa, saisivat mahdollisuuden niin halutessaan jakaa huoneen toisen lapsen kanssa.
Minut itseni on hoidettu pelkästään yksityishuoneessa, vaikka en aina olisi edes ollut sen tarpeessa. Vasta vertaistuen leirillä näin ensimmäiset ikäiseni nuoret kohtalotoverini. Olisi varmasti helpottanut sairastamisaikaa, jos olisi ollut edes hieman samanikäisiä juttelukavereita, edes joskus. Olenkin usein liikuttuneena kuunnellut muiden iloisia muisteluita huonekavereiden kanssa vietetystä ajasta. Se on heitä piristänyt hoitojen aikana ja ollut monesti myös helpotuksena vanhemmille, ettei lasta ole täytynyt jättää kokonaan yksin.
Architect
Vieras

#66

11.04.2011 05:06

Sairaalarakennusta ei voi hyvällä tahdollakaan verrata edes museoon. Yksikään museo ei joudu toimimaan näin ala-arvoisissa tiloissa. Rakennuksen realistinen käytettävyys vastaa heikkolaatuista varastointitilaa

Vieras

#67

11.04.2011 08:52

Projektet framåt! :)

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2011 13:26



Vieras

#69

11.04.2011 13:27

toivottavasti adressi puree!
äiti, arkkitehti ja vihainen
Vieras

#70 Millainen tapaus tarvitaan ennenkuin tähän herätään?

11.04.2011 15:37

Tällä adressilla ei päätetä nykyisen rakennuksen kohtalosta eikä tällä suunnitella uuden sairaalan sijaintia tai tilaohjelmaa tai sitä miten lapsia hoidetaan VAAN sitä että lapset tarvitsevat uuden sairaalan!!! Lastenklinikka, tuo metroolimme ylpeys, on sairas rakennus, jossa ei voi hoitaa täysipainoisesti sairaita lapsia. Kuten patsas sairaalan pihalla kertoo karua kieltään; lasta pompotetaan. Sairasta lasta enemmän.

Laittakaa viestiä eteenpäin! Jokaisen suomalaisen tulisi adressi allekirjoittaa koska kenenkään lapsi ei ole turvassa sairaudelta tai tapaturmalta!!

Vieras

#71

11.04.2011 18:36

on se kumma et lapsia hoidetaan museossa!!!!!

Vieras

#72 Re:

11.04.2011 18:37

Timppa76
Vieras

#73

11.04.2011 20:56

Hyvän asian puolesta!!! :)
Nelli
Vieras

#74

11.04.2011 21:28

Tämän tärkeämpää hanketta ei olekaan. Kiitos aloitteen tekijöille. Toivon päättäjiltä tervettä järkeä ja ennen kaikkea sen käyttöä.
Leijonaemon paluu
Vieras

#75

11.04.2011 21:40

Jestas! Nyt onkin taas tullut nimiä vuorokaudessa toistatuhatta! Jesh! Lisää vaan! Tämä on todella tärkeä asia: sairaat pienet lapset tarvitsevat tilat, jotka ovat heitä varten eivätkä he nykyisiä epäinhimillisiä tiloja varten!!!