Hämeenlinnan lasten kotihoidontuen kuntalisää ei saa lakkauttaa!

Johanna

#1 HYVÄ!

22.05.2011 16:11

Toimitatko nimet lasten ja nurten lautakunnalle?
Irma

#2 Re: HYVÄ!

22.05.2011 19:01

#1: Johanna - HYVÄ! 

 Kyllä näin on tarkoitus!

johanna

#3 Re: Re: HYVÄ!

22.05.2011 19:36

#2: Irma - Re: HYVÄ! 

 ok. olen itse sopinut jo rehvit 24.5 lautakunnan jäsennen kanssa, koska en itse pääse paikalle kun kokous alkaa, hyvä menevät sitten molemmat nimilistat

Armi

#4 Re: Re: Re: HYVÄ!

22.05.2011 20:50

#3: johanna - Re: Re: HYVÄ! 

 Tuossa varsinaisessa allekirjoitettavassa tekstissä on että esittää 23.5. että kuntalisä lopetetaan. Addressin allekirjoittaneiden määrä olisi hyvä olla tiedossa kokouksessa ja mahdollisimman paljon argumentteja mukaan kannanottoon joka menee lautakunnalle tiedoksi ennen päätöstä. Kun päätös on tehty, sitä on todella vaikea enää muuttaa.


Vieras

#5 Re: HYVÄ!

22.05.2011 21:04

#4: Armi - Re: Re: Re: HYVÄ!

Missä Lanulan kokous pidetään 24.5? Olisin mielelläni paikalla tapaamassa lautakunnan jäseniä ennen kokousta, jos mahdollista.

Anne Kisonen, Hämeenlinna

#6

22.05.2011 21:11

Niinkun jo H-S:n keskustelupalstalla ihmettelin:

Pöyristyttävä ajatuskoko lisän lopetus. Nimenomaan itse olen laskeskellut, josko lapsia lisää tulee, että kh-tuen ja kuntalisän avuilla voisin sitkutella tietyn aikaa, ettei lapsia tarvitse liian aikaisin viedä hoitoon.

Ja jos nyt kuntalisä ei ole tuonut tarpeeksi paikkoja päiväkoteihin, kyseinen lisän poisto ei ainakaan ongelmaa ratkaise, päinvastoin. Töihin lähteviä vanhempia tulee pakosta lisää ja lapsia viedään yhä nuorempina hoitoon.

Käsitykseni mukaan päiväkotihoito on paljon kalliimpaa, kuin mitä vanhemmat siitä maksavat...tuleeko kunta-lisän maksaminen todellakin kalliimmaksi kuin päivähoitopaikat??? Epäilempä.

Yksityisiä hoito-paikkoja aletaan tukemaan enemmän...hmm...ikävä kyllä, monesti yksityisiä hoitopaikkoja käyttävät jo valmiiksi he, joilla ei välttämättä olisi edes tarvetta kunta-lisälle.

Ompa lisän lopettaminen myös Hämeenlinna-imagolle huonompi homma. Eikös olisi tarkoitus saada ihmisiä muuttamaan kaupunkiin? Nuoria ja nuoria lapsiperheitä? Ja perustamaan elämää tänne, saada jälkipolvea ja veronmaksajia??

Naapurikunnissa kunta-lisät toimii, ovat toimineet jo silloin, kun Hämeenlinnassa et saanut euroakaan jos kävit esim. työkeikoilla satunnaisesti. Oliko kunta-lisä nyt hetkellinen herkku? Ja toisen säästöhän tässä tapauksessa on toisen tappio, monet lapsiperheet hakevat kunta-lisän osuuden jatkossa sitten perusturvasta. Näinkö se menee?

Toivon todella, että lautakunnassa/hallituksessa olisi sen verran täysipäistä ja järkevää porukkaa, ettei tällaiset älyttömyydet menisi läpi.
Johanna Korhonen
Hämeenlinna

#7

22.05.2011 21:12

http://www.hameenlinna.fi/pages/43033/KOKOUSPÄIVÄT_2011_lakana.pdf
kokous on 24.5. ja kaipa tuo on kaupungin talolla? siihen tuntumaan olen omat rehvini sopinut. 17 se kokous tietääkseni alkaa. mä tulosta ton toisen ( = oma laittamani adressin) ja vien lautakunnan jäsenelle. ja kaipa se kaupungin hallitus sen sitten lopullisesti päättää... ja niitten seuraava kokous on 30.5
Johanna Korhonen
Hämeenlinna

#8

22.05.2011 21:15

Niin Hämeenlinnan kaupunki ei tällä päätöksellään tue sitä että äiti tai isä jäisi 10kk - 2v lapsen kanssa kotiin vaan "ajaa" vanhemmat viemään lapset päivähoitoon. kyllä sitten suunnitellaan palveluseteliä 2-6v lasten kerhotoiminnan järjestämiseen.... MUTTA lapsen pitäisi saada olla kotoan kun hän on pieni eli juuri silloin kun vanhenpainraha loppuu ja lapsi on vasta 10kk ...
Anne Kisonen, Hämeenlinna

#9 Re: Palveluseteli

22.05.2011 21:20

#8: Johanna Korhonen -

Palvelusetelihän kuulostaa sanana niin hienolta. Nämä on näitä "päähän taputus"-ideoita, viedään kuntalisä ja keksitään jotain pientä korviketta. Palvelusetelillä ei todellakaan olisi vientiä..Ja taas tulisi säästöä kaupungille. Mitä niillä tekee, kun lapset on hoidossa :D Saavat kerhotoimintaa aamu seitsemästä ilta viiteen :DD Tämä on kaupungille NIIN noloa. Ja jos läpi menee, saa ainakin kaikkien lapsiperheiden vihat niskoilleen.

Irma Taavela
Adressin tekijä

#10

22.05.2011 21:21

Oli jostain syystä päässyt väärä päivä kokouspäiväksi, on nyt muutettu oikeaksi. Koetan päästä paikan päälle, eikä kenenkään läsnäolosta siellä haittaa ole.

Päätösesitystä ei ole mielestäni tarpeeksi valmisteltu tai asiaa riittävästi tutkittu.
Alla kopio blogiini kirjoittamastani asiaan liittyvästä.
"
Kävin katsomassa Lanulan esityslistaa, jossa asiaa on selvitetty. Siellä ei mitään varsinaista tutkittua tietoa tuen saajista Hämeenlinnan osalta löytynyt.

Ainoastaan viitataan jonkin toisen projektin kyselyyn ja siitä (hatustako)vedettyihin päätelmiin.

Kuten aina ennenkin selvät vertailevat laskelmat puuttuvat ja tilaajapäällikön henkilökohtainen näkemys asiasta ilmenee johtopäätöksissään, jotka eroavat selvistä hyvistä käytänteistä ts. otettu vain puolet käyttöön. Esim. paras yhdistelmän pienen lapsen kannalta on kotihoito yhdistettynä avoimeen päiväkotitoimintaan, kerhoihin tms. Rimpelä laittanut nämä kaksi kilpailemaan keskenään.

Väitän, että melkein nykyisillä olemassa olevilla julkisilla resursseilla voitaisiin järjestää avointa perhetoimintaa ja koululaisten iltapäivätoimintaa kuten Helsingissä tehdään.
Pitkän aikavälin vaikutukset lasten elämässä puuttuvat samoin kuin mahdolliset vaikutukset toimeentulotuen tarpeen kasvuun. Laajempaa näkemystä voisi tältä tasolta toivoa kuin mitä on esitetty.

Omat pikaiset laskelmani kuluista kaupungille:
Kotihoito: 1940 €/ v / lapsi
Kunnallinen hoito: 8500 € / v / lapsi
Yksityinen hoito maksaa kaupungille vähemmän kuin oma palvelutuotanto ja enemmän kuin kotihoito. On kuitenkin kokonaisuudessaan palveluiden käyttäjille ja koko yhteiskunnalle kalliimpi. Tämän muodon tulee mielestäni olla vain lisämahdollisuus silkan vapaaehtoisuuden pohjalta.

Tilaajajohtaja luottaa siihen, että lapsia pidetään kotihoidossa vaikka lisää ei maksettaisi, tämä selvästä alle kolmivuotiaiden lisääntyneestä kotihoidosta huolimatta. Toisaalta halutaanko tässä elvyttää yksityistä puolta kun sen hoidon tuen käyttäjien määrä on pudonnut ja ulkopuolisten tahojen järjestämät avoimet päiväkotitoiminnot irtisanottavana.
"

Vieras

#11

22.05.2011 22:06

Tästä ei tingitä!!!
Armi

#12 Re:

22.05.2011 22:11

#10: Irma Taavela -  

 Loviisassa on käytössä kuntalisä 200e/perhe, jossa hoidetaan alle 3v lasta tai lapsia. Käytännössä täällä ei ole alle kaksivuotiaita kuin kourallinen kunnallisessa hoidossa. Kunnalle alle kaksivuotiaan hoitopaikka tulee maksamaan keskimäärin jopa tuhat euroa (kun otetaan kaikki kulut huomioon) kuukaudessa.

Lapinjärvellä tilanne on perheelliselle vielä ihanteellisempi, jokaisesta alle kolmevuotiaasta saa 200e ja muista alle kouluikäisistä sisaruksista vielä sisaruslisät päälle.

Päätöksenteko menee niin, että lautakunta tekee päätöksen, joka hallituksessa ja valtuustossa nuijitaan läpi kumileimasimen tavoin. Näin oletan omalla kokemuksella. Jos muutosta haluaa, tosiaan kannattaa katsoa lautakunnan jäsenten nimet ja ottaa heihin suoraan yhteyttä, mahdollisimman moneen vieläpä ja eri puolueista. Lisäksi kaivaa mahdollisimman paljon tietoa ja lukuja perusteeksi. Kotiäidit, mitä tällä hetkellä vielä suurin osa lasten kanssa kotona olijoista on, eivät ole mitään maailman arvostetuinta sakkia, ja heidän toimeentuloon ei haluta satsata. Osa porukasta ajattelee, että kyllä ne naiset muutenkin on kotona saivat rahaa tai ei. Jos teillä on siellä piiri, jossa tiedätte ja tunnette toisenne, niin voittehan ottaa selvää kuinka moni tarvitsee hoitopaikan heti jos kuntalisää ei tule. Kunnan on järjestettävä hoitopaikka kahden viikon sisällä ilmoituksesta. Hoitopaikka on annettava jos sitä hakee, sillä se on subjektiivinen oikeus, oli vanhemmat kotona tai töissä tai mitä nyt ikinä tekevätkään. En kehoita teitä kiristämään kuntaa, mutta esimerkkinä voi olla aivan valaiseva, että jos täältä nyt 20 alle kaksivuotiasta tarvitsee hoitopaikan kahden viikon sisällä niin kuinka paljon se tulisi maksamaan ja aiheuttamaan ongelmia...

Anne Kisonen, Hämeenlinna

#13 Re: Re:

22.05.2011 22:21

#12: Armi - Re:

Jotenkin tuntuu, että kaikkialla muualla kunta-lisän suhteen homma vaan toimii. Hämeenlinnassa ei. Ensin oli hyvinkin tiukat rajat sen suhteen kuka sai ja kuka ei. Ja nyt tämä :(

johanna
Vieras

#14 Yhdistäminen

22.05.2011 22:51

TIetääkö kukaan voiko kahta adressia yhdistää... ?! kun mulla on nimiä 46 ja täällä on jo liki 300.... niin onko se mahdollista...samojakin nimiä tietty voi olal... mutta noin niinku periaatteessa

 

Anne Kisonen, Hämeenlinna

#15 Re: Yhdistäminen

22.05.2011 23:08

#14: johanna - Yhdistäminen

Ota ylläpitoon yhteyttä ja kysäise sieltä :)

johanna

#16

22.05.2011 23:26

näin teen---
Johanna Korhonen
Hämeenlinna

#17 Re: Re: HYVÄ!

22.05.2011 23:34

#2: Irma - Re: HYVÄ! 

 

katoaan pystyykö näitä kahta adressia yhdistämään, kun tarkoitus ei kuitenkaan ole kilpailla vaan ajaa samaa asiaa. odotan mitä ylläpito vastaa… jos ei niin toimitan oman listani niin kuin sovin lautakunnan jäsenelle ja en valitettavasti pääse paikalle… on toinen meno. mutta hyvä jos sinä Irma pääset paikalle ja jos vaikka joku muukin.

Anne Kisonen, Hämeenlinna

#18 Re: Re: Re: HYVÄ!

23.05.2011 07:22

#17: Johanna Korhonen - Re: Re: HYVÄ!

 

Mä voin kyllä tulla ja mennä, kun vaan kerrotte mihin ja mitä pitää tehdä.


Vieras

#19

23.05.2011 09:33

lapsenlapseni asuu Hämeenlinnassa, lasten kotihoidontuen ansiosta voi olla kotona lapsia hoitamassa, suuri säästö tulee kunnalle, kun lapsiaan voi itse hoitaa, ja ei tarvi mennä töihin ennen aikojaan. Älkää siis lopettako tätä kuntalisää, jotta lapset saavat olla kotonaan ja saa tällä lisällä ollakin äidin tai isän hoidossa kotona.

Vieras

#20

23.05.2011 12:47

olis kiva nähä ne laskelmat millä on päädytty säästöä tuovaan lopputulokseen!!!

Vieras

#21

23.05.2011 13:17

Kyllä surku tuli kun luin asiasta lauantain kaupunkiuutisista. Viime viikolla oli vielä ajatuksena jäädä hoitamaan lasta kun vanhempainvapaa joulukuussa päättyy. Itse olen töissä kaupungilla varhaiskasvatuspuolella. Syksyllä ryhmässäni oli 14 lasta, nyt hieman äitiyslomalle jäämiseni jälkeen luku on jo 20.... Hoitopaikkoja kun ei vaan alueella ole, ei päiväkodissa eikä perhepäivähoidossa. Jos kuntalisä poistetaan, tulee tilanne päivähoidossa olemaan kaoottinen. Kyllä vakavia ongelmia alkaa ilmaantua mikäli kuntalisä poistetaan. Valitettavasti ostin viime viikolla asunnon Hämeenlinnasta, olisi näköjään ollut fiksumpaa muuttaa naapurikuntaan. Ainakin jos tämä tyhmyys toteutuu!
Emppu

#22

23.05.2011 13:41

Ja kehtaavat vielä mainostaa, että "Hyvä arki asuu Hämeenlinnassa". Kyllä pahalta tuntuu ajatus, että oma vauva pitäisi viedä päivähoitoon alle 1-vuotiaana. Helppohan jonkun tilaajajohtajan on tällaista esittää, kun oma palkka on varmaan tuhansia euroja kuukaudessa. Niillä rahoilla on rva Rimpelän helppo jäädä kotiin hoitamaan lapsia vaikka ilman kuntalisääkin, mutta joillekin se 150 euroakin on iso raha.
kristiina

#23 Väärä kunta tuli valittua

23.05.2011 14:02

Me ostimme myös asunnon hämeenlinnasta alkuvuodesta. Harkitsimme ostoa myös Janakkalasta. Päädyimme hämeenlinnaan koska molemmissa kunnissa kuntalisä. Tarkoitus oli jäädä hoitamaan syksyllä lasta kun äitiyslomaloppuu, ainakin siihen asti kunnes lapsi osaa puhua. Nyt taitaa se suunnitelma jäädä haaveksi jos tuki poistetaan. Valitsimme ilmeisestikkin asuinkunnan väärin (kun tämän olisi tiennyt 4kk sitten)...
Emppu

#24 Kunnallisvaalit 2012

23.05.2011 14:27

Jos tämä idioottimainen esitys menee läpi, niin voihan jostain pöytäkirjasta tms. nähdä esitystä puoltaneiden nimet? Ensi vuonna on kunnallisvaalit ja multa on sitten ihan turha odottaa ääntä, jos on tätä esitystä puoltanut. Suosittelen, että muutkin muistavat asian vielä ensi vuonna, kun tulee aika raapustaa numeroita äänestyslippuseen...

Vieras

#25

23.05.2011 15:34

Eihän kohta ole mitään mahdollisuutta jäädä kotiin lasten kanssa. Lapset hoitoon mahdollisimman pian?