VR:n lipunmyynti takaisin Rovaniemelle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VR:n lipunmyynti takaisin Rovaniemelle.


Vieras

#76

29.01.2016 11:15

Rovaniemen lipputoimiston asiakkaissa on runsaasti ulkomaalaisia, sekä matkailijoita että muita, joiden olisi erityisen tärkeää saada henkilökohtaista palvelua.

Vieras

#77

29.01.2016 12:02

Näin merkittävä matkailu- ja opiskelukaupunki tarvitsee VR:n lipunmyynnin asemalta. Matkustan mielelläni junalla, olen tarvinnut asiantuntevaa myyntipalvelua, sitä saa vain ja ainoasataan aseman lipunmyynnissä.

Vieras

#78

29.01.2016 12:52

Lapin porttina Rovaniemi on yksi Suomen tärkeimmistä matkailukaupungeista. Matkailun merkitys Lapissa elinkeinona on huomattava. Tänne on kaikkialta pitkä matka joten toimivat liikennepalvelut ovat elintärkeitä. Rautatieasemalle kannattaisi kehittää VR:n ja Matkahuollon yhteinen matkapalvelukeskus. Lisäksi siinä voisi toimia sekä kaupungin että koko Lapin matkailuinfo. Käytännössä VR.n ystävälliset asiakaspalvelijat lipputoimistossa ovat jo vuosien ajan hoitaneet mitä erilaisimpia asioita. Varsinkin ulkomaalaiset matkailijat ovat tarvinneet ja tarvitsevat edelleenkin monenlaista opastusta.

Vieras

#79

29.01.2016 12:55

Kaikissa Lapin kunnissa ei edes ole R-kioskia, josta ostaa junalippuja.
Kaikilla ihmisillä ei ole tulostusmahdollisuutta kotonaan.


Vieras

#80

29.01.2016 19:10

Minkälaisia päättäjiä sielä rovaniemelä tällä hetkelä on. En enää ihmettele miksi lapin pääkaupunki kuihtuu pieneksi kyläksi.Mahdollisuuksia olisi vaikka kuinka, mut päättäjät nukkuu.Lipunmyynnin lopettaminen on viimeinen niitti. Mistä turisti ostaa lipun, onko noin ettei sinne turisteja halutakkaan.Sitäkin tässä mietin et mistä ne lappilaiset joilla ei nettitaitoa ole ostavat sen lipun. Vetoanki nyt ministeri Mäntylään jonka kyvyt olen hyväksi havainnut.

Vieras

#81

30.01.2016 00:27

Ei kaikki osaa käyttää nettiä eikä edes lippuautomaattia. Vanhukset...vammaiset.

Vieras

#82

30.01.2016 08:42

Kuljen paljon junalla ja ostan mielelläni lippuni "luukulta". Sieltä saa heti vastaukset kysymyksiin. Makuuvaunulippujakaan ei tarvitse jonottaa ensin puhelimessa ja sitten vasta hakea R-kioskilta. Juna-laiva-juna -liput saa heti käteen alennuksineen. En omista tulostinta, joten netissä ostetutkin liput voi käydä tulostuttamassa asiakaspalvelussa. Erittain tärkeä palvelu. Kyllä kai näinkin suuressa kaupungissa asiakkaita riittää matkailijat mukaan lukien.

Vieras

#83

31.01.2016 19:38

koska rovaniemi tarvitsee juna-aseman palvelukset jo turistienkin takiakaikki , tietääkseni asemalla on kova kysyntä asiakaspalvelusta! ehdotomasti lipunmyynti takaisin!

Vieras

#84

01.02.2016 13:48

helpompaa asioida

Vieras

#85

01.02.2016 15:55

Olen eläkeläinen, ja käytän junaa varsin usein käydessäni esimerkiksi lapsenlapsen luona ja noutaessani häntä mummolaan. Muutenkin teen junamatkoja useita vuodessa, ja vaikka osaan ostaa liput netissä, niin erikoisemmilla matkoilla tarvitsen lipunmyyjän henkilökohtaista palvelua. Samoin silloin, jos etukäteen ostamiini lippuihin tarvitaan muutoksia, en niitä pysty itse netissä tekemään. Silloin on lipunmyyjä tarpeen, koettu on!
Toinen, painava peruste on se, että Rovaniemi turistikohteena ja liikenteen solmukohtana on todella tärkeä. Matkustajat tarvitsevat palveluja, myös junalippujen hankinnassa.

Vieras

#86

01.02.2016 16:31

Onhan se surkeaa ettei "matkailukaupungista voi ostaa asemalta junalippua. Kaikilla ei ole nettiä! Junassa lippu maksaa enemmän, jos ees saa mitä haluaa!

Vieras

#87

01.02.2016 19:40

Asun Rovaniemellä. Esim. viime kesänä reissuun lähtiessä yritimme varata paikkoja yöjunaan koko perheelle, niin eipäs onnistunut. Asemalle mentyämme avulias miesvirkailija hoiti asian muutamassa minuutissa. Rovaniemen lipunmyyntipisteessä on aina saanut todella ystävällistä ja nopeaa palvelua!

Vieras

#88

01.02.2016 20:16

Jos näinkin tärkeä ja oleellinen palvelu lopetetaan, täytyisi korvaavan palvelun olla kattava ja toimiva. Nyt ei näin ole . VR:n nettisivuilta ei kaikkien lisäpalveluiden hankkiminen tavallisella keski-ikäisellä nettitumpelolla onnistu, eikä haluttua lippua saa vaikka yrittäisi. Aseman lipunmyynnissä kaikki on sujunut kivutta ja hymyillen. Voipi siinä turistikin olla ihmeissään.  Käsittämätöntä ansaintalogiikkaa tällainen osan maksavista asiakkaista pois sulkeminen.


Vieras

#89 Re:

02.02.2016 08:17

#22: -  

 Helsinkiin ja Tampereelle on melko helppo varata matka netistä, mutta  jos on menossa Jyväskylään ja sieltä vielä muualle tarvitsee jatkoyhteys tietoja. Sama koskee Joensuuta jne. Missä käyn muutamia kertoja vuodessa. Meitä on usita jotka kuljemme myös Roin- Turun välillä useampia kertoja vuodessa. Nyt olemme päätyneet lentokoneeseen tai bussiin. Emme käytä emmekä enää suosittele käyttämään junaa. Olen jo muuttanut Jyväskylän matkan linja-autoon 12 ja paluun 21. 2. 

Asiantunteva ja hyvä palvelu on ollut ilo Rovaniemen rautatieasemalla. Ehkä pidimme sitä liian itsestään selvyytenä, emme uskoneet, että VR voi tehdä tälläisen tyhmyyden!  Jos palvelu palaa , kiitämme ja palaamme VR:n asiakkaaksi.


Vieras

#90 Asiantunteva henkilökunta takisin heti Rovaniemelle!

02.02.2016 08:29

Tarvitsemme asiantuntevaa ja osaavaa henkilökuntaa Rovaniemen rautatieasemalle. Meistä moni on juuri sen takia valinut junan. Jos olen menossa vaikka Jyväskylään ja siitä eteenpäin sain aina hyvät ohjeet ja edullisimman vaihtoehdon. Samoin Turkuun mennessäni. Nyt joudun menemään linja-autolla ja kysymään matkahuollosta neuvot. Perun matkani Jyväskylään,jonka aioin tehdä junalla. Katsotaan onko onnibussilla suora reitti Jyväskylään? Meillä on talvipäivät ainakin meistä 15 siirtyy linja-autoon tai lentokoneeseen!


Vieras

#91

03.02.2016 08:55

Tuttavia asuu Rovaniemella

Vieras

#92

03.02.2016 11:29

Elämmehän (hyvinvointi)palveluyhteiskunnassa!

Vieras

#93

03.02.2016 17:15

Lipunmyynti on matkailun kannalta tärkeä asia!

Vieras

#94

04.02.2016 17:53

Koska se on tärkeä.:-)

Vieras

#95

05.02.2016 18:02

Ehdottomasti lipunmyynti Rovaniemelle.

Vieras

#96

06.02.2016 07:50

Rovaniemen asema on merkittävä toimipiste sekä lähialueen yli 60000 asukkaalle, samoin lähes 200000 tuhannelle maakunnan asukkaalle ja kymmenille tuhansille turisteille. VR on merkittävä toimija kyseiselle ihmispaljoudelle. Jo pohjoisen matkailukaupungin imagon takia on välttämätöntä, että Rovaniemen asemalla toimii lipunmyynti ja infokeskus. Erittäin valitettavaa on, että palvelut muutenkin kyseisessä toimipisteessä ovat rempallaan. Joululoman aikana useimmat lukittavista matkatavaralokeroista olivat rikki, ja koko asemarakennuksen sisätilat olivat epäsiistit.

Vieras

#97

06.02.2016 09:55

Älyvapaa päätös tuo aseman lakkauttaminen. Ei kaikilla ole mahdollisuutta/taitoja ostaa lippuja netistä tai lippuautomaatista. Asemalla on vain yksi lippuautomaatti, kauankohan saa jonottaa kun siihen pyrähtää esimerkiksi iso turistiryhmä lippuja ostamaan?
Lappilainen nuori

#98 Monenlaista näkökulmaa asiaan.

06.02.2016 11:10

On todellinen vääryys, että kaikki palvelut muuttuvat sähköiseksi, eikä voi enää hoitaa asioita face to face. On väärin pakottaa ihmiset käyttämään sähköisiä palveluita. Sähköiset palvelut eivät todellisuudessa paranna palveluiden saatavuutta siinä määrin kuin oletetaan, vaan huonontavat tilannetta kun ajatellaan kaikkien ikäluokkien näkökulmasta. Lipunmyyntipisteet ovat palvelleet tähän asti kaikkia tasapuolisesti vauvasta vaariin, mutta nykyinen muutos lipunmyynnissä pakottaa jokaisesta ikäluokasta edustajiaan ahtaalle. Jos ei ole tietokonetta, nettiä, osaamista ja ennen kaikkea verkkopankkitunnuksia, niin hankalaksi menee. Suurimmalla osallahan nämä tietenkin ovat, mutta vähemmistö jää huomiotta, vaikka heidän joukossaan olisi hyvinkin aktiivisia matkustajia. 

Nuori ihminen kun olen niin itseltäni löytyy edellä mainitut kolme asiaa. Siitä huolimatta en osaa ostaa lippua netistä. Olen yrittänyt kerran, jos toisenkin, mutta ei siitä ole tullut mitään. Ja syyt ovat niitä tavallisia: heikko nettiyhteys, vr:n sivuissa vikaa, vaikeus ymmärtää vr:n sivuja jne. Muutenkin varminta on ollut ostaa lippu aseman lipunmyynnistä. Silloin olen tiennyt, että kaikki on tulevan matkan suhteen ok. Nämä sähköiset palvelut eivät todellakaan toimi sadan prosentin varmuudella 24/7 tai ole niin käteviä ja helppoja, että nopeuttavat asiointia. Sanoisin, että lipun saa ostettua paljon nopeammin ja kätevämmin lippuluukulta. Lippuautomaatienkaan toimivuuteen ei voi luottaa, sillä välistä ovat aseman molemmat lippuautomaatit rikki.

Lisäksi tärkeä huomioon otettava asia on, että kukaan ei ole netissä tai lippuautomaatilla vastaamassa kysymyksiin, jotka koskevat matkaa. Vaikka VR:n sivuilla saataisiin reaaliaikainen chat-palvelu, jonka kautta voisi kysyä  neuvoa, ei sekään takaisi onnistunut lipun ostoa, koska internetti, internetyhteys ja VR:n sivut ovat mitä ovat toimivuudeltaan. AINA on jotain ongelmaa. Ja kuka on neuvomassa erityisesti täällä pohjoisessa ulkomaalaisia turisteja? Ovat aivan oikeasti hukassa asemalla ja neuvottomia. Eikä muilla samaan aikaan asemalla olevilla matkustajilla välttämättä riitä kielitaito heitä auttamaan.

Ja vaikka niitä lippuja R-kioskilta saakin ostettua, niin ei sekään helpota asiaa, kun välimatkat ovat täällä pohjoisessa pitkät. Eikä sitä asioimaankaan lähdetä joka päivä, koska matkaa voi olla pitkästi sinne lähimmälle R-kioskille ja kyytiä ei ole aina saatavilla. Eikä sieltä R-kioskilta saa edes lippuja yöjunaan, jolla itse ja moni muukin matkustaa usein etelään.

Koska olen nuori, niin sanonpa vielä tämän. Tällä lippunmyyntipisteiden lopettamisella VR on monen muun tavoin edesauttamassa nuorten syrjäytymistä. Kaikki hoituu niin hyvin sähköisesti, ettei tarvitse asioida kenenkään kanssa kasvotusten. Ja siihen oikein kehotetaan. Välitä tuntuu, etteivät virkailijat edes halua palvella, kun kuulevat asian olevan sellainen, että sen netissä voi hoitaa. Itse pidän arvokkaana asiana, että voin hoitaa asiat kasvotusten virkailijan kanssa toimipisteissä. Se on auttanut minua pitämään yllä edes jonkinlaista sosiaalista kanssakäymistä, jos muuta ei ole. Siksi boikotoin sähköisiä palveluja viimeiseen asti, jotta voin hoitaa ja yrittää pitää yllä omaa toimintakykyäni.


Vieras

#99

07.02.2016 19:47

Lipunmyyntitoimisto Rovaniemen asemalla on hyvässä kunnossa. Henkilökohtainen lipunmyynti neuvontapalveluineen lisää junalippujen myyntiä ja kirkastaa Rovaniemen profiilia Pohjoiskalotin tärkeimpänä ja lupaavimpana matkailukaupunkina.