Alppipuiston puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Alppipuiston puolesta.

vihreyden puolesta

#1 Vastaan

10.06.2011 19:10

Onko pakko asua keskustassa?

Pisararadalla turvataan niiden liikkuvuus ketkä eivät tahdo asua ahtaissa neliöissä keskustan metelissä, mutta joutuvat käydä silti töissä siellä.
Puolesta

#2 Re: Vastaan

10.06.2011 19:14

#1: vihreyden puolesta - Vastaan

Ei ole mikään pakko,

kuten ei ole myöskään mikään pakko rakentaa Pisararataa Alppipuistoon, vaihtoehtoisia reittejä löytyy. Ei tämä adressi ole Pisararataa vastaan, vaan Alppipuiston puolesta.


Vieras

#3

10.06.2011 19:20

Vaikka asunkin muualla, Alppipuisto on muistorikas ja mukava paikka piipahtaa vieläkin. Ei helsingissä, saati Alppilassa ja Kalliossa ole liikaa paikkoja makoilla vihreän keskellä. (Enkä nyt tarkoita höpöheinää).

Vieras

#4

10.06.2011 19:21

Vastustan JYRKÄSTI tätä hanketta! Kaupungin alati paisuessa tänne tarvitaan puisto/virkistysalueita ja Alppipuiston kaltaista toimivaa, monille sukupolville hyvin merkittävää aluetta ei saa missään tapauksessa tuhota, vaan rata on vedettävä muualta. t. Muusikko Jiri Nikkinen

Vieras

#5

10.06.2011 20:10

Rata on hyvin pitkän aikavälin tratkaisu eikä sitä saisi rakentaa Alppipuistoa pienentäen minkään tilapäisen säästämisen takia.

Vieras

#6

10.06.2011 20:13

Ei ole varaa ottaa senttiäkään pois Stadin puistoista.
tepa

#7

11.06.2011 04:32

Minä en ainakaan huomaa HKRn esityksen olevan uhkana alppipuistolle. Kahdessa ensimmäisessä ehdotuksessa junarata kulkisi tunnelissa alppipuiston eteläkärjen ali, kolmannessa ehdotuksessa rata kulkee näköjään aleksiskivenkatua, eikä uhkaa alppipuistoa.


Adressin tekijä

#8 Re:

11.06.2011 05:11

#7: tepa -

Hei Tepa, se vaikuttaa Alppipuistoon. Näin sanotaan sivulla http://www.rhk.fi/hankkeet/suunnittelu/pisara-rata/:

"Yleissuunnittelussa ja YVAssa on tutkittu kolmea hankevaihtoehtoa. Vaihtoehdossa 1 tunneleiden suuaukot ovat Eläintarhan kentän ja Linnanmäen kohdalla, ja uudet maanalaiset asemat tulevat Töölöön, Keskustaan ja Hakaniemeen.

Vaihtoehdoissa 2 ja 3 tunneleiden suuaukot ovat Eläintarhan kohdalla ja Hakamäentien pohjoispuolella. Vaihtoehdossa 2 uudet maanalaiset asemat tulevat Töölöön, Keskustaan, Hakaniemeen ja Pasilaan. Vaihtoehdossa 3 on lisäksi asema Alppilassa."

Terveisin, Emilia Palonen


Vieras

#9

11.06.2011 07:28

Eikö siellä vieläkin valkosia joutsenia ja rumii sorsia (iran mielipide 1990) rakas isäni joka on jo kuollut vei ainakin 10v lapsenlapsiaan puistoon katsoo lintuja ym..hänen muistoa ja rakkautta kunnioittain puistoo ei saa tuhota. Minä joka elin siellä lapsuuden alan pikku hiljaa ymmärtää mitä merkitsee jos ei ole Alppipuistoa tuhotaan. Miettikää oikeesti mikä on tärkeetä..puisto jossa vuosikymmenet elää ja kaikki on onnelsia. Vai onko tärkeempä junaliikenne.
nanolito

#10

11.06.2011 11:32

no jo se nyt on s**tana. ei kay painsa tama.
Taateli

#11 Hmm

11.06.2011 11:36

Eikö taloja voida purkaa alppipuiston ympäriltä ja ottaa niistä vapautuva tontti käyttöön.

Vieras

#12

11.06.2011 13:10

pah ja junarata.

Vieras

#13

11.06.2011 16:36

Olen unessa useasti, sinun Alppipuistossas, koulutieni...
puiston puolesta

#14 Re: Vastaan

12.06.2011 18:19

#1: vihreyden puolesta - Vastaan

Vaikka ei asuisi keskustassa (kuten allekirjoittanut), tulee silti vietettyä aikaa viihtyisässä alppipuistossa.


Vieras

#15

13.06.2011 15:25

Todella surullista jos alppipuisto tuhoutuu. Niin kaunis ja ihana paikka..missä sitä sitten nauttii luonnosta, siitä viidakon hengestä ja kivoista ihmisistä, jotka ovat sinne tulleet pelailee, kuuntelee musiikkia ja tanssimaan, ottaa aurinkoa, tapaamaan ystäviä, lukemaan kirjaa tai muuten vaan nauttimaan kauniista puistosta?..luonto on tärkeimpiä ja kunnioitettavampia asioita maailmassa. toivotaan että tajuavat olla niin viisaita ja arvostavat alppipuistoa ja ihmisiä ja eläimiä sen verran että keksivät vaihtoehdon radalle eikä tuhoa tätä kaunista puistoa.
huumepuistojen vastustaja

#16 Re: Vastaan

13.06.2011 16:21

#1: vihreyden puolesta - Vastaan

Alppipuisto on pelkkä huumeita käyttävän nuorison kohtauspaikka. Ei sinne uskalla vauvat ja vaarit mennä,

sillä siellä on hippejä ja hipstereitä polttamassa pilveä ja juomassa gammaa.

Pertti Peitsi

#17 Re:

13.06.2011 16:35

#15: -

Ei alppipuistoa olla tuhoamassa. Ote yleissuunnitelman tiivistelmästä:

Alppipuisto

Seudulliselle kevyen liikenteen väylälle on suunnitteluvaiheessa tutkittu erilaisia vaihtoehtoja. Suunnitelmakuvissa esitetty linjaus on todettu tutkituista vaihtoehdoista parhaimmaksi huomioiden pyöräilijöiden sujuvan liikkumisen, Alppipuiston maisemakuvallisen ilmeen, tilarakenteen ja nykyiset toiminnot. Kevyen liikenteen väylä on suunniteltu puiston maanpintaa ylemmälle tasolle tukipilarien päälle radan varteen. Tukimuuri on porrastettu, jolloin muuria voidaan käyttää oleskeluun ja istuskeluun tai tasanteille istuttaa kasvillisuutta. Materiaalina voidaan käyttää sekä luonnonkiveä että betonia. Muuri on jäsennetty pystysuunnassa käyttä-mällä vaihtelevasti erivärisiä ja -kokoisia luonnonkiviä. Porrastetut alueet integroidaan puiston toimintoihin ja oleskeluun. Portaat tehdään muurin suuntaisiksi, jotta ne eivät muodostu liian isoksi elementiksi puiston maisemakuvassa, ja jotta säästetään puiston pinta-alaa. Ympäristösuunnittelussa käytettävät materiaalit, mukaan lukien pinnoitteet, kaiteet, aidat ja muurit, tulee olla laadultaan kestäviä ja korkeatasoisia sekä esteettisesti puistoon sopivia.

Nykyisen näköalakallion kohdalla tunnelin päälle rakennetaan betonikansi, jonka päälle muotoillaan maamassojen avulla sopiva pinta huomioiden ympäröivä topografia ja hulevesien johtaminen. Kansirakenteen päälle istutetaan kasvillisuutta. Muotokieli, kasvilajit ja niiden määrät ynnä muut  suunnitellaan tarkemmin seuraavassa suunnitteluvaiheessa, kun tiedetään kansirakenteen paksuus, suuaukon arkkitehtuuri sekä muut tarkempaan suunnitteluun vaadittavat seikat. Näköalapaikalta avautuvat näkymälinjat radan suuntaan tulee säilyttää.

Alppipuiston länsireunasta joudutaan poistamaan runsaasti puustoa ja muuta kasvillisuutta radan rakentamisen myötä. Seuraavassa suunnitteluvaiheessa tulee mittauttaa puusto työalueelta ja sen läheisyydestä sekä arvioida kriittisten alueiden kasvillisuuden kunto. Nykyistä puustoa tulee säilyttää mahdollisuuksien mukaan. Puiston historialliset arvot ja yleisilme tulee säilyttää mahdollisimman hyvin, mutta huomioida tulevaisuuden tarpeet ja alueen käyttö. Polkuverkostoon, toimintoihin ja kasvillisuuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Ville

#18 Re: Re:

13.06.2011 18:56

#17: Pertti Peitsi - Re:

Mutta jos vaihtoehtoisia ratkaisuja kuitenkin on olemassa niin onko tämä sitten se järkevin?


Vieras

#19 Niin.

13.06.2011 19:14

Ei Alppipuistoa ole täysin tuhoutumassa, varsinkin jos puiston näkee ainoastaan maantieteellisenä faktana, maa-alana. Tässä mielessä, kuvitellussa tilanteessa, ei kauppiaskaan tuhoa pihapiiriäsi jos rakentaa autogrillin omistamasi tontin kylkeen. Hän voi sitten maalata seinän vaaleanpunaiseksi, laittaa muutaman kasvin ja sanoa: Mitä valitat, sehän on esteettinen! Eikä noi autojen äänet niin paljoa kuulu. Ja ainiin sori, jouduin vähän sun marjapensaita ja aitaa kaataa kun traktori ei päässyt kulkeen..

Jos Alppipuiston näkee enemmän uhanalaisena kaupunkitilana, häviävänä virkistysmahdollisuutena kasvavan metropolin keskellä, jota se on, on se ehdottomasti suojelemisen arvoinen asia.

Vastustan itse "huumepuistoja" yli kaiken, mutta ei Alppipuisto ole sen epämääräisempi kuin muutkaan keskustan puistot, puhumattakaan Kaivopuistosta tai Koffin puistosta, joissa kyllä osataan käyttää kaikenlaista kamaa vaikka ihmisten vaatteet saattavatkin olla puhtoisemmat ja aurinkolasit 15x kalliimmat.

Vieras

#20

14.06.2011 12:07

En kyllä huomannut miten tuo pisara-rata alppipuistoa uhkaa, mutta toki vastustan puiston tuohoamista :)
pelle

#21 Re: Vastaan

14.06.2011 16:57

#1: vihreyden puolesta - Vastaan

opettele käyttämään julkisia, pelle.


Vieras

#22

14.06.2011 21:08

keski-pasilan joskus valmistuttua puistojen merkitys korostuu.älkää tuhotko tätä. meille maalaisille linnanmäki kävijöillekin arvokas breikki paikka.

Vieras

#23

15.06.2011 15:22

Alppipuuisto on täynnä rakkaita muistoja, niin iloja kuin surujakin. Olisi ihanaa päästä vanhana mummona muistelemaan omia nuoruusvuosiaan samaiseen puistoon ja esittelmään sitä omille lapsillemmekin. Olkaa kilttejä, älkää turmelko sitä mahdollisuutta meiltä nuorilta!

Vieras

#24

16.06.2011 01:49

Mikä ihmeellinen vimma Helsingissä on tuhota ja nakertaa puistoja? Kaupunkilaisilla on oikeus puistoihin ja viheralueisiin, kaupungissa pitää olla myös keuhkot! On todella surkeata, osaamatonta ja lyhytnäköistä suunnittelua, jos puistot nähdään kaupungin kehityksen esteenä. Tuhottua ei saa enää takaisin. Ottakaa esimerkkiä Euroopan suurista kaupungeista, joissa puistoja osataan arvostaa ja ne ymmärretään säilyttää!

Vieras

#25

16.06.2011 02:12

"Alppipuiston länsireunasta joudutaan poistamaan runsaasti puustoa ja muuta kasvillisuutta radan rakentamisen myötä. Seuraavassa suunnitteluvaiheessa tulee mittauttaa puusto työalueelta ja sen läheisyydestä sekä arvioida kriittisten alueiden kasvillisuuden kunto. Nykyistä puustoa tulee säilyttää mahdollisuuksien mukaan. Puiston historialliset arvot ja yleisilme tulee säilyttää mahdollisimman hyvin, mutta huomioida tulevaisuuden tarpeet ja alueen käyttö. Polkuverkostoon, toimintoihin ja kasvillisuuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota."

Tämähän tarkoittaa käytännössä juuri sitä, että puistoa tullaan tuhoamaan surutta. Päättäjät toteavat jälkeenpäin, että "Ups, miten tässä nyt näin kävikään". Antakaa nyt meidän veronmaksajien pitää Alppipuistomme, eikä vain riekaleita siitä.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö Suomen erota EU:sta?