Alppipuiston puolesta

Pelastetaan Alppipuisto! Pisara-radan ykkösvaihtoehto uhkaa tuhota Alppipuiston. Se lohkaisisi tärkeän, puistolle laaksomaisuutta antavan länsiosan. Radan voi linjata myöhemminkin tunneliin suoraan Pasilasta, mutta Alppipuisto on korvaamaton.

Alppipuisto on kaikenikäisille todella tärkeä puisto ja viheralue Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla. Siellä viihtyvät asukkaat vauvasta vaariin. Nuorille se on harvinaista vapaata kaupunkitilaa ja kohtauspaikka Linnanmäen vieressä. Kesäisin puistossa järjestetään kulttuuritapahtumia ja festivaaleja. Töölönlahden puistoa rakennetaan täyteen ja muutkin viheralueet kutistuvat Helsingissä. Alppipuistosta tulee entistä keskeisempi paikka keskustan levittäytyessä. Keski-Pasilan pilvenpiirtäjäalue kasvaa Appipuiston kupeeseen. Kaikki tämä tuo lisää käyttöä puistolle, joka on kuin luonnonmukainen keidas keskellä Helsinkiä.

Alppipuiston laakso on puiston tärkeä osa. Se eristää rinteen kallioineen junanradasta. Laakso syntyy, kun länsilaita nousee junanrataa kohti. Pisara-radan linjaus veisi puistolta sen luonnolliset, vehreät rajat ja laaksomaisuuden.

Pisara-rata pitäisi kuljettaa Pasilasta tunnelissa Alppilan ali Hakaniemeen, jotta Alppipuisto säilyisi. Monimuotoisuus, kestävyys ja asukkaiden etu on unohdettu suunnitteluprosessissa. Alppipuiston ominaispiirteitä tai kulttuurista ja yhteiskunnallista merkitystä ja arvoa ei ole ymmärretty tai osattu laskea, kun Pisara ollaan suunniteltu kulkemaan Alppipuistossa ja eri vaihtoehdoista on valittu juuri se, missä rata rikkoo puiston.

http://www.rhk.fi/hankkeet/suunnittelu/pisara-rata/

Alppila-seuran kannanotot Pisara-radasta: http://www.alppila.net/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=116&Itemid=230
Script executed with success this is not html: Array ( [type] => 2 [message] => Trying to access array offset on value of type null [file] => /home/petitions/public_html/sign_petition.php [line] => 31 )