Perustulo, nyt!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Perustulo, nyt!.

Tapio Kuosma
Espoo

#1

06.12.2006 12:08

Katson, että oikeus ihmisarvoiseen elämään kuuluu jokaisen yksilön keskeisiin ihmisoikeuksiin ja perusoikeuksiin. Sen vuoksi allekirjoitan mielelläni tämän adressin.

Vastavuoroisesti toivon, että saisin omalle kansalaisadressilleni allekirjoituksia. Adressini 'Itsenäisyyden, Kansanvallan, Ihmisoikeuksien puolesta' löytyy osoitteesta www.adressit.com/itsenaisyydenpuolesta

Olen vakuuttunut, että ainaostaan itsenäinen ja täysivaltainen Suomi kykenee pitämään huolta oman yhteiskuntamme oikeudenmukaisuudesta ja osallistumaan universaaliin yhteistyöhön maailman vähäväkisten ja osattomien ihmisoikeuksien parantamiseksi.
Jarno Luoma-Nirva
Lahti

#2

15.02.2007 04:08

Perustulo löytyy muuten myös Liberaalien tavoiteohjelmasta: http://sp.liberaalit.fi/alasivut/tavoiteohjelma.aspx
Taina Tuomisto
Adressin tekijä

#3

15.02.2007 17:35

Totta on, että myös liberaalit kannattavat tätä asiaa. Lisäksi monet muutkin puolueet ovat varovaisesti puhuneet ainakin nykyisten järjestelmien järkeistämisestä jollain lailla. Yksittäiset edustajat useistakin puoleista kannattavat tätä mallia, vaikka itse puolue ei yhtenäisesti asian takana olisikaan. On kuitenkin hyvä, että tietoisuus nykyisen sosiaaliturvajärjestelmän toimimattomuudesta alkaa nousta keskusteluun ja sen puutteet joudutaan myöntämään.
Antti Loberg
Helsinki

#4

14.03.2007 17:36

Demokraattisessa yhteiskunnassa perustulon kaltainen systeemi ajaisi alas itse demokratian. Koska demokratia perustuu kapitalistiseen riistämiseen missä köyhiltä otetaan ja rikkaille annetaan. Perustulo kuuluisi kaikille mutta rikas eliitti joka määrää maailmassa kaapin paikan ei suostu siihen, ennen kuin heiltä on joku kaapannut vallan pois.

Itsemääräämisoikeus kuuluu jokaiselle ihmiselle luonnollisena perusoikeutena ja demokratia, sekä kommunismi kieltää sen kokonaan.
Asko Nummela
Vantaa

#5

18.03.2007 12:04

Samaa mieltä adressin tekijän kanssa siitä, että perustulo / kansalaispalkka taitaa jäädä haaveeksi seuraavassakin hallituksessa.

Itsekin olen lähettänyt puolueille postia omasta kansalaispalkka-adressistani saamatta minkäänlaista palautetta asiasta. Todella ihmetyttää tämmöinen kiinnostamattomuus näitä hyviä adresseja kohtaan.

Ei sen puoleen ole lehdistökään laittanut mitään kommenttia lehteen,vaikka olen heitäkin pommittanut meileillä, koska minkäänlaista äänivyöryä ainakaan oman adressini suhteen ei voi sanoa tulleen missään vaiheessa.

Katsotaan sitten mitä tuumaavat, kun viemme näitä adresseja joskus eduskuntaan.

Ihmiset eivät myös näytä ymmärtävän, että perustulosta hyötyisivät 90 % suomessa asuvista. Ajatellaan että se on köyhien tai toisen luokan kansalaisten asia. Ei suinkaan vaan perustulo koskettaisi meitä kaikkia ja siitä hyötyisivät lähes kaikki suomessa asuvat.

Kyllä kuulen ystäviltäni viikottain valituksia kun asiat tökkivät eri luukuilla, mutta silti en ole heidän nimiään löytänyt kyseisistä adresseista...

Toivon adressillesi menestystä,

T.Asko Nummela

Ps. Omani löytyy jos joku on utelias: http://www.adressit.com/kansalaispalkka
Siru-Kyllikki Nieminen
Helsinki

#6 Olen samaa mieltä!

24.04.2007 14:01

Olen samaa mieltä! Perustulo kuuluu kaikille. Vain näin voimme turvata monen ihmisen elämän. Katsokaa vaikka omaishoitajien käsittämätöntä tilannetta. He tekevät työtä käytännössä kellon ympäri ja ainoa tapa jolla valtio palkitsee heidät ovat "tekovapaat" joita useimmat omaishoitajat eivät tarvitse tai halua. Palkka on se mitä omaishoitajat tarvitsevat ja koska valtio ei pidä omaishoitajien työtä oikeana työnä ainoastaan perustulo voi turvata esimerkiksi monen omaishoitajan elämän. Perustulo kuuluu kaikille!!!
Petri Toivonen
Turku

#7 Helvetin hienoo

01.07.2007 04:14

Te vitun liberaali hipit varmaa sit pelaatte lottoo et saatte kustannettuu kaikkien niitten vitun neekereitten ja pakolaisten elämisen tääl ku ei niit toi työnteko oikeen huvita. nykynen sosiaaliturvaki on niin idioottimainen ja te ehdotatte jotain helvetin perustuloo. ja sit viel kaikki narkkarit ja juopot sun muut kulkurit...
Paul Betcke
Turku

#8 Oikea asia, väärät vastaajat

12.08.2007 18:55

Alla oleva on mielipidekirjoitus, jonka olen lähettänyt muutamaan lehteen.

Oikea asia, väärät vastaajat

Useimmat suomalaiset puoluejohtajat pitävät vihreiden esittämää perustuloa passivoivana. He eivät usko sen kannustavan työttömiä ottamaan vastaan myös lyhytaikaista työtä. Tämä kävi ilmi Ylen uutisten äskettäin tekemästä haastattelusta. Mutta mitä poliittiset johtajat ovat vastaamaan vaikkapa työttömien tai opiskelijoiden ja yleensäkin nuorten puolesta? Näitä kansalaisryhmiähän asia viime kädessä eniten koskee.

Perustuloa tulee tarkastella paljon laajemmasta näkökulmasta, sillä kysymys on mitä suurimmassa määrin yhteiskuntapoliittinen. Tärkein myönteinen vaikutus perustulolla olisi todellisen kansalaisyhteiskunnan toteutumista ajatellen. Perustulo lisäisi kansalaisten valinnan mahdollisuuksia ja vapauttaisi heidän henkisiä voimavarojaan luovaan tuottavaan toimintaan ja yleensä itsensä toteuttamiseen. Lisätietoa voi hakea internetistä mm hakusanoilla perustulo, kansalaispalkka, Bürgergeld, Bedingungsloses Grundeinkommen.

Poliittiset päättäjämme eivät ole tähän saakka onnistuneet – ja tuskin ovat sitä halunneetkaan – ratkaisemaan ns. hyvinvointiyhteiskuntamme keskeisiä ongelmia, työttömyyttä, köyhyyttä, syrjäytymistä ja vanhusten- ja sairaanhoidon epäkohtia. Ei ole pureuduttu ongelmien syihin, vaan on turvauduttu lähinnä vippaskonsteihin, joista ns. aktiivinen työvoimapolitiikka lienee räikein esimerkki. Valtavalla rahan haaskauksella on aikaansaatu tilanne, jossa kansalaisia lähinnä nöyryytetään niin Kelassa kuin työvoima- ja sosiaalitoimistoissa.

Perustulon toteuttaminen voisi olla ainakin osaratkaisu myös työvoimapulan peikon torjumiseksi kotoisin voimin. Sosiaali- ja työvoimahallinnon yksinkertaistaminen vapauttaisi kansalaisten holhoustoiminnasta tuhansia siirtymään yrityksiin tuottavaksi työvoimaksi, tarvittaessa uudelleenkoulutuksen kautta.

Globaalistuva maailmantalous kiristää kaikkinaista kilpailua yritys- ja liike-elämässä. Kvartaalitaloutta palvovan kansainvälisen kapitalismin alttarille uhrataan kannattaviakin yrityksiä ja saatetaan ihmisiä hädänalaiseen tilaan niin meillä kuin muualla. Historiaa tuntevat kyynikot saattavat todeta, että orjuutta on aina ollut olemassa, se vain muuttaa jatkuvasti muotoaan. Mutta se tuskin lohduttaa niitä, jotka kulloinkin oravanpyörään joutuvat.

Eikö ole jo korkea aika poliittisten ja muidenkin yhteiskunnan päättäjien osoittaa oikeaa johtajuutta ja tarttua toimeen kansalaisyhteiskunnan toteuttamiseksi. Perustulo voisi olla ensimmäinen askel kohti kansakunnan henkistä hyvinvointia ja oikeudenmukaisuutta, tie pois materialismin orjuudesta. Vasta silloin on oikeutettua puhua hyvinvointiyhteiskunnasta.

Paul Betcke

Tero Mäki
Akaa

#9 Ja artisti maksaa...?

28.09.2007 19:41

Vihreiden sivuilla on linkki myös laskuriin. Kokeilin asiaa:
"Perustulomallissa saisit siis kuukaudessa 178 € enemmän käteen kuin nykyisessä mallissa".
Kuulostaa hyvältä, kuten aina ns. "moni kakku" näyttää. Kukahan tuon 178 eur/kk maksaa?

Mitä muuta tapahtuu kun "ihmiset vapautetaan byrokratian kahleista"?
Perustulo on mahdoton yhtälö...

A.) Tulonsiirroissa pitää huomioida erityisryhmät kohdennetusti, ei "nyt kaikki heti kaikille". Miten käy esim. vammaisten kuljetuspalvelulle? Jos "perustuloon" siirrytään, ainoa vaikutus on että vetelehtijöiden ei tarvitse enää vaivautua sossun luukulle. Voidaan lainata esim. vihreiden omaa kansanedustajaehdokas Zahra Abdullaa: "Jos perustulo ei vähennä etuuksia, kannatan asiaa, koska etuudet ovat jo nyt niukkoja." Mitä ihmettä tämä merkitsee???
Lähde=
http://www.halla-aho.com/scripta/aanesta_suvaitsevaisesti.html

B.) Jokaisen tunnollisen ihmisen (joka ei kuulu em. erityisryhmiin) pitäisi lähtökohtaisesti ymmärtää että tällaiset perusteettomat tulonsiirrot olisivat erittäin vaarallinen kokeilu.
Jo nykyinen systeemi on nurinkurinen ja järjetön: nuorella, terveellä ihmisellä on mahdollisuus itse valita, että han haluaakin jäädä kotiin istumaan eikä mennä töihin! Tätäkö haluamme helpottaa???
Tahtoisin tietää millainen olisi maailma ilman rahaa.
Vieras

#10 Maksaja?

27.10.2010 22:37

Mitenkäs tämä perustulo, työttömien ei tarvitsisi vaivata työvoimatoimistojen palveluita, sillä kaikilla olisi perustulo. Näin ollen työvoimatoimistoistakertyvät kulut saataisiin suoriltaan jaettua kansalle, kela & sosiaalitomisto voisivat samalla vetää uudenlaisen linjan. Kyllähän sitä vaikeassa tilanteessa oleville jotain apua vielä lisääkin soisi, mutta tämän järjestelmän kautta voitaisiin suoriltaan olettaa että jokainen terve ihminen tulisi toimeen omillaan. Muistaakseni jo muutama vuosi sitten kaverini laskeskeli että pelkästään työvoimatoimiston kustannuksilla & työttömyyskorvauksilla saataisiin jokaiselle suomalaiselle yli 600e/kk perustulo.

Ei aina pidä miettiä suppeasti, omasta näkökulmasta, joskus on hyvä pysähtyä ja katsoa laatikon ulkopuolelta... Ehkä jopa pallon ulkopuolelta, tämän jälkeen voitte jo alkaa hiffaamaan asioitakin. Politiikka itsessään on mennyt säälittäväksi pelleilyksi, kyllä ei väittelyä, ilman että millään on mitään väliä.. Onhan siellä jo herrat tehneet päätökset etukäteen jotka jaetaan sitten eteenpäin.

Entä tulisiko ihmisistä laiskoja, jos tätä rahaa alettaisiin työntää jokaiselle vaikka 800e/kk? Itse uskon että suurin osa ihmisistä haluaa tehdä töitä, useat pitkä-aikaistyöttömät jopa valittelevat kun ei tahdo töitä löytyä mitä haluaisi tehdä, tai sitten yritetään työntää matalapalkkatyöhön, josta saisi sen 200e/kk enemmän käteen, kuin tekemättä mitään. Mikäli jokainen ihminen saisi 600-800e/kk + mahdolliset työtulonsa, tämä kannustaisi tekemään jo pienemmillä tuntimäärillä & matalapalkkatöitäkin, sillä ne kaikki ovat pelkkää plussaa tuloissa.

Avatkaa silmänne hyvät ihmiset.

Kommentoi adressia