Dalton Alpakalle elämä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Dalton Alpakalle elämä.

asi etenee

#276

24.10.2011 13:13

Vielä ehtii tulla, jos ja kun puhuu perättömiä, käräjäpäivää ei ole vielä ilmoitettu.
mervij

#277 Outoa eläimenpitoa

26.10.2011 03:38

Jotenkin outoa, jos jatkuvasti tarvitsee avukseen lakimiestä. Ja harvempi sitä joutuu käräjilläkään tuntemattomia uhkailemaan. Kaikille opetukseksi: jos tuot maahan minkä tahansa eläimen, tee se laillisesti ja kysy Evirasta ohjeet. Jos toimit lain mukaan ja rekisteröidyt maahantuojaksi, kaikki sujuu ilman lakimiehiä ja käräjöitä sitten jälkikäteen. Saa eläinkin hyvän ja rauhallisen tulevaisuuden, eikä omistajan tarvitse pelätä tuleeko tilalle tarkastajat.

Vieras

#278

26.10.2011 21:37

Oliskohan syytä lopettaa se läänineläinlääkäri ja tutkia sen jälkeen hänen päänsä et onko ihan terve.
NIMIMERKKI

#279 lemmikkieläin

26.10.2011 22:23

Kyllä asianosaisten viranomaisten pitäisi ymmärtää, että kyseessä on väärin kohdeltu lemmikkieläinen omistaja jolle tarvittavia tietoja eläimestä ei ole luovutettu. Uutena lemmikkieläimen omistajana kannatan, että omistajaa kuultaisiin asiassa.
EI SUOMI VOI MENNÄ VIRANOMAISINEEN LOPETTAMAAN KANSALAISELTAAN LEMMIKKIELÄINTÄ, VARSINKIN, KUN TARVITTAVAT TUTKIMUKSET TÄSSÄ ONNETTOMASSA MAASSA (TÄSSÄ SUHTEESSA) VOITAISIIN TEHDÄ!!
näin on

#280 Re: Outoa eläimenpitoa

27.10.2011 00:08

#277: mervij - Outoa eläimenpitoa

Kuka on uhkaillut ja ketä? Tutut/puolitutut syystä tai toisesta kateelliset ja ilkeäthän täällä yrittää levittää jatkuvasti väärää tietoa keksimällä perätöntä juttua. On ensimmäinen, tovottavasti viimeinen kerta kun lakimiestä tarvii.


Vieras

#281

27.10.2011 16:54

Ehdotan, että kiireimiten tehdään se tuberkeli koe.
Omistajan toimesta ja kaikki muuttuisi toiseksi.
sillähän se olisi selvä

#282

28.10.2011 00:12

Mites teet kun läänineläinlääkäri on alun-alkaen kieltänyt muita eläinlääkäreitä tekemästä sitä nimenomaista testiä?
Daltonin ihailija

#283 Hyvää viikonloppua Daltonille !

28.10.2011 13:39

Rapsutapa Eija Daltonia minunkin puolesta !

Virkaeläinlääkärit todella ovat outoja/kovia ...yksi, kun tekee väärän päätöksen, niin toiset eivät puutu siihen. Varsinkin eläinsuojelupuolella eläinsuojeluvalvojat käyvät asian johdosta usein kuumana...ja eläinten kärsimys jatkuu. Oikeista eläinsuojeluongelmista eivät välitä lainkaan, mutta pilkun viilaajia kyllä papereiden suhteen osaavat olla.

Vieras

#284 Eviran toiminta todella outoa!

30.10.2011 12:10

Poliisi ampui kissaa päähän: "Harmittava juttu omistajan kannalta"
Julkaistu: 28.10.2011 19:25

Poliisipartio epäonnistui kissan hävittämisessä Äänekoskella keskiviikkona.


Kissan raato jäi taajama-alueella paikkaan, josta lähellä ollut koira vainusi sen tuoreeltaan.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Äänekosken Kaupunkisanomat nettisivullaan.

Työpaikalleen aamulla menossa ollut nainen soitti hätäkeskukseen kituvasta kissasta. Paikalle saapui poliisipartio, joka vei kissan mukanaan.

Naiselle jäi keskustelun perusteella kuva, että kissa olisi viety paikalliselle eläinklinikalle arvioitavaksi.

Poliisi päätti kuitenkin lopettaa kissan. Vielä tuossa vaiheessa tuntemattoman omistajan lemmikki sai luodin päähänsä metsikössä noin sadan metrin päässä lähimmästä kadusta ja sen toisella puolella olevasta koulusta.

Raadon poliisi jätti kuusen alle. Tarkoituksena oli, että kissa olisi voinut maatua siellä rauhassa.

Toisin kävi. Jo samana iltana alueella liikkunut koulutettu koira vainusi raadon. Koiran omistaja toi kissan laatikossa läheiselle pieneläinklinikalle.

Kissaansa kysymään tullut mies sattui klinikalle samaan aikaan. Poliisin tapa toimia ei ole miehen mieleen.

Ylikomisario Tuomo Viitaniemi Keski-Suomen poliisista kertoo, että poliisi on toiminut aivan ohjeiden mukaisesti ja harkiten.

- Jos lemmikki joudutaan lopettamaan, on poliisilla velvollisuus ilmoittaa siitä omistajalle. Tämän kissan omistajaa ei kuitenkaan tiedetty. Ymmärrän, että tämä on todella harmittava juttu omistajan kannalta, Viitaniemi sanoo.

Partiota puhuttanut Viitaniemi Keski-Suomen poliisista kertoo, että päätös lopettamisesta oli tehty jo kissaa hakiessa.

- Jos poliisi sanoo näin, niin oikeinhan tässä sitten on toimittu. Tässä maassa viranomaiset saavat aina tehdä mitä huvittaa, kissansa nyt haudannut laukaisee Äänekosken Kaupunkisanomille.

Poliisi saa tukea myös Elintarviketurvallisuusvirastosta.

Eviran ylitarkastajan Taina Heimonen-Kaupin mukaan kissan raadon heittää taajama-alueellakin metsään.

- Pienen kuopan kaivaminen olisi paras ratkaisu, mutta kuusen alle laittaminenkin kuulostaa tosi hyvältä. Sinne vaan, Heimonen-Kauppi tokaisee.

Terho Vuorinen, Jyväskylä


Vieras

#285 Ihmeellistä

30.10.2011 12:29

Tähän Daltonin juttuun nyt yritetään heka vertaistukea mitä ihmeellisemmistä paikoista ja jutuista. Miten tuo kissa juttu tähän liittyy?

Tuossahan ei eviran edustaja millään lailla kommentoin poliisien toimintaa tässä kissa-asiassa. Kertoo vain miten lain mukaan saa kissanraadon hävittää. Jos se kerran on lain mukaan sallittua heittää metsään, niin mitä sitä asiaa kiertelemään. Voi hellanlettas!

Nyt vaan nopeasti Dalton huostaan jo senkin perusteella että sitä pidetään yksin. Loppuu tämä yhden ihmisen kommentointi monilla nimimerkeillä.

Vieras

#286 Numerolle 285

31.10.2011 15:59

Mutta, kun sitä kissanraatoa ei saa nakata luontoon ! Eviran eläinlääkäri puhuu taas puppua.

Vieras

#287 Numerolle 286

31.10.2011 18:58

Missä asetuksessa niin sanotaan?
Kyllä pienen lemmikin saa haudata taajama-alueellakin maahan. Erikseen on tuotantoeläimet joita ei saa haudata mihinkään.
Ilmeisesti sen kissanraadon saa nakatakin metsään jopa ilman hautausta.
En puolustele missään nimessä näitä törkeästi toimineita poliiseja, mutta kyllä eviran täti puhuu totta, niinkuin aika usein!

Vieras

#288 Eviran sivuilta poimittua

01.11.2011 08:50

Lemmikkieläimet
Hautaaminen
Kuolleet lemmikkieläimet voidaan haudata koko Suomen alueella. Hautaaminen ei saa aiheuttaa vaaraa ihmisten tai eläinten terveydelle. Lisäksi on otettava huomioon ympäristö- ja terveyden suojelulainsäädäntö.

Eläinten hautausmaita on eri puolilta Suomea ja vastuu niistä kuuluu kunnan terveydensuojeluviranomaiselle. Monet hautausmaat ovat paikallisten eläinsuojeluyhdistysten ylläpitämiä ja niistä saa tieto nettisivulta.

Tuhkaus
Kuolleet lemmikkieläimet voi viedä pieneläinkrematorioihin tuhkattavaksi. Monilla eläinlääkäriasemilla on sopimus tuhkauspalvelusta em. toimijoiden kanssa. Tuhkauksen jälkeen uurnan voi noutaa krematoriosta tai se toimitetaan asiakkaalle. Tuhkan voi myös jättää laitokseen, joka huolehtii sen hautaamisesta.

Mikäli eläimen kuolinsyy halutaan selvittää, voi eläimen omistaja lähettää itsestään kuolleen tai lopetetun eläimen joko suoraan tai hoitavan eläinlääkärin kautta Eviraan tutkittavaksi. Tutkittavat eläinlajit ovat koira, kissa, jyrsijät, kani, lemmikkilinnut, liskot, käärmeet, kilpikonnat ja sammakot.

vieras 288, vieras 286, vieras 284 jne

#289 285 :lle

02.11.2011 13:48

Totta, olen kommentoinut useilla nimimerkeillä, koska en muista kaikkia entisiä, MUTTA EIJA EN OLE, vaikka niin vihjailet. Olen vain yksi eläinsuojelija, joka ei halua, että Dalton lopetetaan.
Daltonin ystävä

#290 Dalton on sijaiskärsijä

04.11.2011 20:38

Läänineläinlääkäri Hanna Lounela ei voi omasta päätöksestään näköjään mitään muuttaa,jääräpäisesti pitää oman päänsä kuulematta,näkemättä yhtään mitään.Tuo eläinlääkäri pitäisi saada viralta ja sehän onnistuu,valitus vaan eduskunnan oikeausasiamiehelle.Ei tuollainen ole eläinlääkäri jos terveitä eläimiä tappaa.
kiitos tuesta

#291 Re: Dalton on sijaiskärsijä

05.11.2011 00:54

#290: Daltonin ystävä - Dalton on sijaiskärsijä

Olet oikeassa, sijaiskärsijä on, valitus lähtee jos tosiaan terve eläin tapetaan.


Vieras

#292 Re: Re: Dalton on sijaiskärsijä

05.11.2011 02:28

#291: kiitos tuesta - Re: Dalton on sijaiskärsijä

Taitaa muuten koko evira olla miimeisiä pyrokraattisia kepu-johtoisia linnakkeita.

Eläinsuojelija

#293 Järetöntä touhua !

06.11.2011 15:55

Kiista lemmikkialpakan kohtalosta jatkuu uusin kääntein
5 kommenttia26.10.2011 19:45

Dalton-alpakan omistajaa epäillään MTV3:n Uutisten eläintautilain rikkomisesta.



Runsaasti nettihuomiota herättänyt kiista Dalton-alpakan kohtalosta on saanut uuden käänteen.

MTV3:n Uutisten saamien tietojen mukaan alpakkatutkinnan yhteydessä Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle on tullut uusia tietoja, joiden perusteella viranomaiset epäilevät alpakan omistajaa, Eija Lehtoa eläintautilain rikkomisesta. Läänineläinlääkäri on tehnyt Lehdosta poliisille rikosilmoituksen.

Uudet tiedot liittyvät Lehdon kesällä 2010 Temmeksellä Zetka-kesäbaarissaan pitämiin alpakoihin. Alpakat olivat Lehdolla lainassa paikalliselta maatilalta. Omien sanojensa mukaan Lehto päätti hankkia oman alpakan keväällä 2011 juuri näiden lainaeläinten innostamana.

Lehdon mukaan aluehallintoviranomaisten ajojahti kohdistuu Daltoniin juuri näiden lainaeläinten vuoksi, vaikka Lehto ei ole ollut laina-alpakoiden kanssa tekemisissä sen jälkeen, kun ne on myyty eteenpäin kesän 2010 jälkeen.

Pohjois-Suomen läänineläinlääkäri on toimittanut perjantaina korkeimpaan hallinto-oikeuteen vetoomuksen, jossa hän vaatii alpakan pikaista lopettamista tuberkuloosin varalta. Omistajalla on marraskuun 2. päivään asti aikaa tehdä vastine vetoomukseen.

Kiista tuberkuloositestistä
Dalton-alpakka tuli Suomeen Ruotsista keväällä 2011. Eläintarkastuksen yhteydessä kävi ilmi, että Daltonille ei ollut tehty tuberkuloositestiä Ruotsissa.

Omistajan mukaan kyseinen tutkimus olisi erittäin helppo tehdä jälkikäteen Suomessa elävälle eläimelle.

– Ja saatujen todisteiden mukaan Suomessa on aiempina vuosina ollut tapauksia, joissa aina Chilestä ja Perusta saakka tulleet alpakkalaumat ovat olleet vastaavanlaisesti kotikaranteenissa ja sen myötä ensimmäiset tubi-kokeet eläimille on suoritettu vasta Suomessa.

Mainituissa tuontimaissa kun kyseistä koetta ei eläimille osata edes suorittaa. Dalton-alpakan kohdalla kaikki on kuitenkin toisin: maahantuonnissa tapahtuneen virheen vuoksi läänineläinlääkäri on katsonut, että eläintä ei saa enää tutkia - vaan se tulee ensin lopettaa ja sitten tutkia.

Kuitenkin aluehallintoviraston vastuualueen johtaja Marja-Leena Kärkkäinen väittää, että Lehdolla olisi ollut mahdollisuus tutkituttaa oma alpakkansa itse eikä odottaa kuukausia.

– Olisiko ollut yhteiskunnan velvollisuus tutkituttaa maahantuotu eläin? kysyy Kärkkäinen.

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös tulee olemaan ennakkopäätös EU:n sisämarkkinoilta tuodun eläimen kohdalla tapahtuneesta asiakirjan puuttumisesta.

Daltonin kohtaloa on seurattu myös Facebookissa. Yhteisöpalveluun on perustettu muun muassa sivusto Dalton-alpakalle elämä, josta on käynyt tykkäämässä noin 400 ihmistä. Daltonin puolesta on koottu myös adressi, jonka on käynyt allekirjoittamassa yli 2 000 ihmistä.


Ari Kettunenari.kettunen(at)mtv3.fi
______

Eikö jupakka olisi jo aika lopettaa ja ottaa näyte Daltonilta ja antaa sen rauhassa elää lemmikkinä. Virheitä on tapahtunut, mutta Daltonin syytä ne eivät ole.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.11.2011 20:53



Vieras

#295

17.11.2011 11:46

Eihän alpakkaa tarvitse tappaa jos sen voi viedä karanteeriin???
Daltonin tukija

#296 Numerolle 295

18.11.2011 14:03

Olet oikeassa siinä, että Daltonia ei tarvitse tappaa.Saako Dalton elää...sen aika näyttää...Laki sallii Daltonin elävän, mutta läänineläinlääkäri haluaa tappaa.
Daltonin tukija

#297 Mitä Daltonille kuuluu?

26.11.2011 18:44

Voisitko Eija kertoa, missä vaiheessa taistelu Daltonin luvasta elää on?
seuraaja

#298

29.11.2011 11:00

Ei se valitettavast kerro kuin seiskalle tai iltikselle... täytyy odottaa että niihin ilmestyy jotain. Tosin taitaa lehdistönkin innostus asiaan hiipua kun ovat huomanneet ettei tämä olekaan niin yksipuoleinen juttu kun alussa annettiin ymmärtää.
h

#299

02.12.2011 11:58

Päätös on tullut ja aivan odotetusti.Laki on EU-alueella kaikille sama PISTE

Vieras

#300

02.12.2011 12:45

Pelastakaa täysin terve ja hyvässä kodissa asuva Dalton-alpakka!!