Dalton Alpakalle elämä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Dalton Alpakalle elämä.

Dalton on rakas.

#451

15.12.2011 21:02

Tulokset kuuluisi olla tiedossa jo tuossa ajassa. Missä viipyvät? Kuka korvaa eläimen menetyksen ja muut henkiset kärsimykset mitä Eija Lehdolle on aiheutettu? Virassa tehty virhe, tulee eläinlääkäreiden ja poliisien korvattavaksi. Tekivät teon, jota eivät varmaan tienneetkään, kuinka kalliiksi se heille koituu.Ei kukaan saa mennä tappamaan, toisen eläintä kenenkään pihalle, se on rikos.

Vieras

#452

15.12.2011 22:08

Tuloksilla on merkitystä vain jos on tarvetta laajentaa karanteenia. Vaikka tulos olisi negatiivinen, viranomaiset ovat toimineet lain velvoittamana. Koska Lehto ei toiminut laillisesti, tuomioistuimen päätös on voimassa ja se edellytti eläimen lopettamista. Käsittääkseni Lehto joutuu vielä käräjille epäiltynä eläintautilain rikkomisesta.
Ootte te vaan julmia, mikähän on kohtalonne?

#453

15.12.2011 22:50

Lakia on rikottu, kun on menty tilalle ja tapettu toisen omistama eläin. Eija Lehdolla, asiat oli vireillä ja hoitaa ne loppuun asti. daltonhan todettiin lokakuussa täysin terveeksi, samoin Ruotsista lähtiessä, sillä oli kaikki paperit kunnossa. Miks pitää vääristellä totuuksia. Mutta sehän tavallista joillekkin, pitävät sitä ihan normi käyttäytymisenä. Mikä on ikävää, kun ihmiset noin paatuu mieleltään ja sydämmeltään. Pahaa Joulua kaikille jotka olitte tappaamassa Daltonia ja jotka puolustatte niiden tekoja.

Vieras

#454

16.12.2011 00:15

Alpakka on tuotantoeläin. Tuotantoeläimiä koskee aivan eri lainsäädäntö kuin lemmikkieläimiä.
Vaikka alpakka tuotaisiin tai sitä pidettäisiin lemmikkieläimenä se on silti tuotantoeläin. Minkä tahansa tuotantoeläimen rekisteröinnissä ilmenevät puutteet, joita ei voida varmentaa tai jotka ovat epäselviä, voivat aiheuttaa eläimen lopetuksen tilalla omistajan kustannuksella. Jopa kokonaisia karjoja on lopetettu jos niiden rekisteröinneistä tai vaadittavista terveystiedoista ei ole huolehdittu. Tämä lainsäädäntö on voimassa kaikissa EU alueen maissa. MYÖS SUOMESSA!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.12.2011 03:10


Rautalankaa riittää vielä

#456 Eviran sivuilla lukee näin:

16.12.2011 10:04

EU jäsenmaiden välillä tapahtuvissa eläinten siirroissa tarkastukset tehdään lähtö- ja määränpääpaikoissa, ei jäsenmaiden välisillä rajoilla. Tullitarkastuksia ei ole, joten laittomat tuonnit jäävät kiinni vasta myöhemmin, maahantulon jälkeen. Tullitarkastuksien puuttuminen ei kuitenkaan tarkoita, ettei ehtoja eläinten tuonneille olisi ja ettei laittomiin tuonteihin puututtaisi.

Laittomasti tuodut eläimet yleensä palautetaan tai lopetetaan
Maahantuoja on velvollinen huolehtimaan, että eläin täyttää tuontivaatimukset, mikä edellyttää tiedonhankintaa ja asiaan paneutumista jo hyvissä ajoin ennen suunniteltua tuontia. Tuotavien eläinten mukana tulee seurata lähtömaassa virkaeläinlääkärin myöntämä terveystodistus ja/tai muut vaadittavat asiakirjat. Tuojan velvollisuutena on tarkastaa kaikki tuontierät. Jos näissä ilmenee puutteita, on tuoja velvollinen ilmoittamaan asiasta valvovalle virkaeläinlääkärille (kunnaneläinlääkäri).

Jos tuontiehdot eivät täyty, tuojalle tarjotaan yleensä mahdollisuus täydentää tuonnilta vaadittuja asiakirjoja. Jos tämä ei onnistu, ovat vaihtoehdot yleensä eläinten palautus lähtömaahan (edellyttäen, että lähtömaan viranomaiset hyväksyvät palautuksen) tai lopetus. Myös eläinten asettaminen valvottuun, virallisesti Eviran hyväksymään karanteeniin on mahdollista edellyttäen, että eläimiin liittyvät eläintautiriskit eivät ole liian suuret esimerkiksi alkuperämaa, eläinlaji ja tautitilanne huomioon ottaen. Eläinten omistaja vastaa karanteenitilojen etsimisestä ja kaikista karanteenijärjestelyihin liittyvistä kustannuksista. Selvitysten ajaksi eläimet asetetaan eristykseen. (päivitetty 23.11.2011)

TAPPAMINEN EI SIIS OLLUT AINUT VAIHTOEHTO ! Lääinineläinlääkäri Hanna Lounela teki virkavirheen, kun kielsi mm tuberkuloosinäytteen ottamisen !
Eija Lehdon kannattaa ehdottomasti siis viedä asia EU:N ratkaistavaksi!
RUOTSISTA tuotu alpakka Dalton ei ollut terveysriski.

Vieras

#457

16.12.2011 12:44

Luonnonvaraisille märehtijöille (alpakat, laamat) ovat omat tuontimääräykset. Nyt ei ole kyse lemmikeista vaan tuotantoeläimistä. Jokainen voi toki soveltaa määräyksiä ja lakeja oman mielensä mukaan, mutta silloin tulokset ovat kiinni jäädessä ikäviä. Alpakan maahantuontiin liittyvät lakiin perustuvat ohjeet ja määräykset löytyvät Eviran sivuilta.
Rautalankaa jäi vielä

#458 Virkaeläinlääkärille 457

16.12.2011 13:55

Luepa tarkemmin Eviran ohjeet ! Tappaminen ei ole ainut vaihtoehto !

Vieras

#459

16.12.2011 14:34

Jos Lehto julkaisisi muokkaamattomana viranomaisten syyt ja perustelut jotka ovat johtaneet alpakan lopettamiseen suurelle yleisöllekin tulisi selväksi mistä on kyse. Julkisuudessa hän on kertonut vain itselle sopivaa tarinaa. Näitä päätöksiä ei ole tehty mielivaltaisesti vaan kaikki perustuu voimassa oleviin lakeihin ja määräyksiin.
Rautalankaa on vieläkin jäljellä

#460 Virkaeläinlääkärille 459

16.12.2011 15:18

TIEDÄMME, että Lehto toi puutteellisin paperein Daltonin Suomeen .Ansaitsee sakot!

TIEDÄMME, että laki olisi sallinut otattaa tuberkuloositestin ym kokeet Suomessa ENNEN LOPETUSTA !

Tiedämme, että virkaeläinlääkäri teki virheen tappaessaan syyttömän Daltonin ja varsinkin kieltäessään näytteiden oton ELÄVÄLTÄ Daltonilta.Ansaitsee varoituksen ja on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa kulut Lehdolle!

Vieras

#461

16.12.2011 16:07

Siitä sitten vaan hakemaan muutosta oikeuden päätöksiin. Turhaa rahanhukkaa.
Just

#462

16.12.2011 17:09

Laittakaapa sitten niitä tubituloksia tänne päin. Missä viipyvät, parempi pitää suukku kiinni niin kauan kun tulokset selvillä. Uskon että testientekijät ja tappajat saavat haukata isonläjän P***aa.
Tässä se kaikki karmeus.

#463

16.12.2011 17:43

http://www.seiska.fi/uutiset/_a272838/nain+daltonalpakka+tapettiin++jarkyttavat+kuvat/?p=2 Tällänen on suomen virkahoitavat työntekijät. Kattokaa!

Vieras

#465

16.12.2011 20:31

Eläinlääkäri ja poliisi syyllistyivät minunkin mielestäni sekä virkavirheeseen että myöskin rikokseen. Eläimen tappaminen omalla kotieläimen omalla pihalla on myös todella törkeää kotirauhan häirintääkin. Minunkin mielestäni asia pitäisi kyllä nyt viedä ehdottomasti vielä uudelleenkin oikeuteen.

Vieras

#466

16.12.2011 20:52

Tuotantoeläinten pito on tarkoin laissa säädeltyä. Ruokintaa ja lääkintää myöten puhumattakaan rekisteröinnistä kaikesta tulee olla lainmukainen kirjanpito. Viranomaiset tekevät tarkastuksia myös ilmoittamatta ennakkoon. Jos et ole hoitanut asioita eläinten kohtalo ei ole itse päätettävissä. Ihan sama mikä testien tulos on. Lehto ei itse tehnyt elettäkään hoitaakseen asioita kuntoon vaikka hänellä oli useita kuukausia aikaa toimia. Toiminta luokitellaan tahalliseen tai ei tahalliseen huolimattomuuteen. Tässä on kyse ehdottomasti tahallisesta vilpillisestä toiminnasta. Jos tarkastusta ei olisi tehty, terveystoimenpiteet olisivat vieläkin tekemättä. Jos otat tuotantoeläimen, luovut itsemääräämisoikeudesta eläimeen nähden. Jos et halua hoitaa asioita lakien määräämällä tavalla, viranomaisilla on oikeus toimia.

Vieras

#467

16.12.2011 21:16

Laiton tappo,vaihtoehtoja olisi ollut, jonkin sortin uskovainen vähintää pitää olla kun tappaa terveen eläimen, omistaja varmaan valittaa kaikialle mihin vain voi, ja sitten oikeusasteet kaikki läpi.
Kauhee.

#468 Re:

16.12.2011 22:37

#466: -

Se tappaminen oli väärin, koska asiat oli Lehdolla kunnossa, muttaaa....ne ei vaan jostainsyystä menneet tämän virkaatekevän ihmisen päähän. Hän toimi, niinkui toimi ja teki virheen (virkavirheen) tappaessaan terveen eläimen. Miksi ? Lehto hoiti asiat ja ne oli vireillä, mutta miksi tulla sinne toisen pihalle, hä'iritseen kotirauhaa? Sillä porukalla.  Tulokset on tulematta, vaikka niiden piti olla jo seuraavana päivänä tiedossa. Nyt sitten, mikä on homma, että kaikki viipyy. Toimeksi nyt vaan. Joku nyt mättää,jos tulokset olis tautisia, niin olis varmaan kaikkien tiedossa. Iltalehdet sun muuta tarinois täyttäpäätä.Nämä viitti vielä uhkailla, että ryhdytään lisä toimenpiteisiin, että viititte.Kattokaa peiliin, kattokaa kahdesti, näätte kuka siel on, siel on MÖRKÖ.

Justiinsa.

#469

16.12.2011 22:39

Ei dalton ollut "tuotantoeläin" se oli lemmikki. HUOM! LEMMIKKI, sanooko se mitään?

Vieras

#470

17.12.2011 02:47

Et taida nyt ymmärtää. Tietyt eläinlajit ovat laissa määritelty tuotantoeläimiksi. On aivan sama vaikka pitäisit alpakkaa, lammasta, minipossua, hevosta, kanaa, lehmää yms. lemmikkinä. Maatilalla, kerrostalossa, rivitalon tai omakotitalon pihassa. Voimassa olevan lain mukaa ne ovat TUOTANTOELÄIMIÄ. Tuotantoeläimiä koskevat rehu- ja lääkekirjanpito, ajan tasainen eläinrekisteri, eläimen pitäjän rekisteröityminen, eläimen merkitseminen ja joitakin eläimiä koskee myös määrätyt tautitutkimukset. Rehujen ja lääkkeiden tulee olla kyseiselle eläimelle hyväksyttyjä. Joitakin eläinlajeja ei saa pitää samoissa tiloissa. Kaikille eläinlajeille on määritelty pitopaikkojen olosuhteet ja hyväksytyt hoitotavat. Harraste eläimet ja tuotantoeläimet ovat eri asia. Jos otat vaikkapa minisian omakotitaloosi etkä ole rekisteröinyt paikkaa sikarekisteriin ja possusi ei ole rekisteröity etkä voi luotettavasti tehdä selkoa sen alkuperästä, pikku possusi voidaan tulla lopettamaan sinne omakotitalosi pihalle ihan laillisesti. Se ero on lemmikeillä ja tuotantoeläimillä. Valvontaeläinlääkäri voi milloin tahansa ratsata kotisi ja vaatia kirjanpitoa ja eläimen papereita nähtäväksi.
Byrokratia elää, ja voi hyvin.

#471 Otsikko

17.12.2011 06:02

Byrokraatti tai diktaattori ei ikinä myönnä tehneensä väärin, ei myöskään tässä tapauksessa, sen takia ei tule testituloskaan, kun eläin oli terve.

Vieras

#472

17.12.2011 11:17

Testituloksilla ei ole mitään merkitystä paitsi jos ovat positiivisia. Silloin taitaa mennä karanteeniin koko kylä. Ja lasku taudin tuojalle huikea. Jo siksi kannattais tyytyä kohtaloon ja toivoa ettei mitään löydy. Ja olla seuraavalla kerralla viisaampi kun tänne jotain eläintä tuo.

Vieras

#473

17.12.2011 12:15

458 ja 460 viestien kirjoittajalle kysymys: miksi luulet minun olevan joku viranomainen. Oletko niin tyhmä, että luulet viranomaisten tai eläinlääkärien käyvän jollain nettisivuilla juupas eipäs väittelyä. Eläimiä on maahantuoneet muutkin kuin tämä lakeja ja määräyksiä halveksiva Lehto. Erotuksena meillä on se, että eläimemme voivat hyvin, mikään ei uhkaa niiden henkeä ja tuonti on maksanut huomattavasti enemmän. Ei kannattaisi lähteä pelleilemään rakkaiden eläinystävien hengellä muutaman sadan tai edes tuhannen euron takia, jos niistä aidosti välittää.
Hirmuakat, menkööt itseensä.

#474

17.12.2011 12:46

#472 17.12.2011 11:17
"Testituloksilla ei ole mitään merkitystä paitsi jos ovat positiivisia." merkitystä tulee olemaan. Turhaa hommaahan noi on tehneet, se oli tiedossa jo alunpitäen.

Vieras

#475

17.12.2011 13:46

Miksi jossain baarin pihassa pitää olla alpakka humalaisten kiusattavana??