Dalton Alpakalle elämä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Dalton Alpakalle elämä.

Loppu tehotuotannolle, sikaloille ja kanaloillle ensitilassa.

#626

01.01.2012 00:37

http://www.oikeuttaelaimille.net/ttnet/index.php?option=com_content&task=view&id=140&Itemid=156

Tämmöstä meillä täällä on. Olis kyllä läänineläinlääkärillekkin tärkeempääkin hommaa kuin Daltonin tappaminen. No, on se yksi konsti päästä tuostakin kärsimyksestä, lintuinflunssa sehän tappaa ja sehän tulee, kun ei hoideta eläimiä niin kuin kuuluu. Se sitten tappaa muitakin. Mutta luonto tulee apuun, kun ihminen on niin kykenemätön. Kanalatkin, ne sais lopettaa kokonaan, ei tuo hyvää elämää. Ei todellakaan.
Yli 50v Daltonin tukija

#627 Pysytäänpä asiassa kaikesta huolimatta

01.01.2012 11:39

Meillä kaikilla Daltonin ystävillä on paha olla, kun Dalton tapettiin turhaan, mutta silti tuntuu ikävältä lukea älyttömiä kirjoituksia, joita kummatkin osapuolet kirjoittavat.

Hyvää Uutta Vuotta Kaikille Daltonin ja muiden eläinten ystäville !
Jatketaan taistelua eläinten puolesta, mutta asialinjalla !

Daltonia ei olisi tarvinnut tappaa, vaikka maahantuonti ei sujunut pykälien mukaan. Daltonhan tuotiin Ruotsista ja oli sirutettu ja eläinlääkärin tarkastama ja terveeksi todettu. Dalton ei ollut terveysriski ihmisten terveydelle, mutta Evira/Avi ja Valvira ovat.

Vieras

#628

01.01.2012 14:14

Koiran voi ostaa eläinlääkärin tarkastamana, sirutettuna ja vaikka sitten Ruotsista. Tuotantoeläintä esm. alpakkaa ei lain mukaan voi näillä edellytyksillä tuoda. Lain määräämät ehdot ja toimenpiteet löytyvät Eviran sivuilta. Tässä ketjussa jaetaan väärää tietoa tahallisesti alpakan maahantuonnista. Jotta Dalton jäisi viimeiseksi epäselvyyksien vuoksi lopetetuksi tuotantoeläimeksi, jokaisen tuontia harkitsevan on syytä tutustua huolella ehtoihin. Noudattamalla niitä, eläin saa tulevaisuuden ja jo täällä olevia eläimiä suojataan tarttuvilta eläintaudeilta. Toimenpiteiden tarkoituksena on suojella myös ihmisiä zonooseilta. Tuotantoeläinten pito lemmikkeinä on lisääntymässä ja myös näiden eläinten omistajien on tiedostettava vastuu ja toimittava lain mukaan.
Daltonin puolella

#629 numerolle 628

01.01.2012 14:45

Virkaeläinlääkärille 628 !

Väärää tietoa täällä jakelette vain te virkaeläinlääkärit ! Daltonia ei olisi tarvinnut tappaa, vaikka maahantuonnissa oli puutteita. Kovat sakot maahantuojallle olisi riittänyt.
Nyt kovia sakkoja ei kannata enään kukaan, koska Dalton teidän tai teidän kolleganne toimesta tapettiin !

Uhka ihmisten terveydelle on Evira/Avi ja Valvira ! Evira sallii superbakteerin saastuttaman kananlihan myynnin, Evira sallii salmonellalihan käytön elintarvikkeisiin....Avi sallii eläinten huonon kohtelun eläintiloilla, joista sitten likaisia eläimiä toimitetaan teurastettavaksi ja ihmisravinnoksi...

T:Uusi vuosi 2012

#630 Re: numerolle 628

01.01.2012 15:39

#629: Daltonin puolella - numerolle 628

On se vaan vastuutonta, ihmislille syöttää saastunutta lihaa. Missä moraali ja järki? Onneksi en itse syö mitään lihaa, mieheni lähti lomille ja jätti nuot saastuneet lihat ja makkarat jääkaappiin, mutta sieltä lensivät kompostiin. Ei hänkään onneksi enään niitä usein syö, vierotus on mennyt hyvin perille. Mutta säälin niitä ihmisraukkoja jotka viel niitä vetää naamaansa. Pitää laittaa laki kuntoon, että ainakin tommosista saastuneista lihoista pitää päästä eroon muuten kuin ihmisille niitä myymällä. Ongelmajätelaitokselle ne kuuluu. Ei mitään semmosta lihaa teurastamolle, joka on virunut likasissa paikoissa ja eläimet on hyvin sairaita, tyrät roikkuu, haavoja ja kaikkea hirveetä. 2012 olkoot eläimille parempi kohtelu. Lait kohdilleen.

 

Veret käsissä !

#631 Re:

01.01.2012 16:39

#628: - "eläinten omistajien on tiedostettava vastuu ja toimittava lain mukaan." Niin olis  otettava vastuu. Ei missään mitään vastuuta. Olemme huomanneet sen. Sontaa myydään ihmisille, tautista, rupista kuonaa. Hyi" hemmetti. Missä meidän kunnon päättäjät ovat?  Ei näy. Lounela, kato peiliin ja kuntalääkärit kanssa. Kuka sieltä kattoo?  Vastuuttomat oliot!

 

Daltonin tukija

#632 Ilta-Sanomat 17.11.2011 s.9

01.01.2012 17:54

Pelasti katukoiria, sai tuomion.
Italialaisten katukoirien pelastusoperaatio toi pielavetiselle naiselle salakuljetustuomion Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa. Nainen toi vuonna 2008 Italiasta Suomeen noin 20 koiraa, yhden kerrallaan. Osan koirista nainen piti itse, osan antoi tai myi pikkusummasta eteenpäin.
Naisen toiminta paljastui, kun eläinlääkäri havaitsi, että koirilta puuttui lemmikkieläinpassi eikä myyjä ollut Eviran rekisterissä.
Oikeus näki lieventäväksi seikaksi sen, että nainen oli hoitanut koirien rokotukset ja sirutukset kuntoon ennen lentoja.Tuomioksi salakuljetuksesta tuli 40 päiväsakkoa.

-----------------------

Näin Päijät-Hämeen käräjäoikeus toimi eli SAKOT maahantuojalle, niin olisi pitänyt toimia Daltoninkin kohdalla. Daltonia ei olisi saanut/tarvinnut tappaa.
Daltonkin oli sirutettu ja eläinlääkärin tarkastama ja tuotiin vieläpä Italiaa "turvallisemmasta" maasta eli Ruotsista.


Vieras

#633 Re: Ilta-Sanomat 17.11.2011 s.9

01.01.2012 18:48

#632: Daltonin tukija - Ilta-Sanomat 17.11.2011 s.9

Päijät-Hämeessä ovatki koulutetut ja viisaammat ihmiset kuin täällä. Täällähän noilla on pää ja järki paleltunut jo syntyessään. Oottehan huomanneet, että täällä ei oikein kuljeta järki päässä. Jotain sillä ja näillä Lounelan rikoskumppaneilla oli epäselvyyttä, "luulivat" että he toimii oikein ja oikeudenmukaisesti. teot osoittaa, että vouhotetaan kyllä, mutta ihan turhasta. Jotakin on jääneet paitsi nuo ressukka läänin-kunnaneläinlääkärit ja poliisitkin viel lähtee tommosten mukaan. Lounela ja kunnaeläinlääkärit ei oo saaneet kunnon papereita virkaansa, sen tuo toiminta todistaa.

 


Vieras

#634

01.01.2012 19:20

Joku typerys luulee eläinlääkäreiden kirjoittelevan täällä. Teiltä on muutamalta järki kadonnut taistelun tiimellyksessä.

Vieras

#635

01.01.2012 19:22

Lehto tulee takuuvarmasti saamaan vähintäänkin sakot toiminnastaan.

Vieras

#636

01.01.2012 19:43

Puhukaa varsinaisesta asiasta. Laittomasta maahantuonnista. Ketä kiinnostaa jonkun miehen jääkaappiin jättämät makkarat. Näin sitä kansaa harhautetaan siirtämään aihe pois salakuljetuksesta.
Niin,niin sairasta

#637 Re:

01.01.2012 19:43

#635: - Niinkö luulet, että vain sakoilla selviää? Empä usko, Lounela vie viel hengenkin niin kumppaniiesa kanssa. On se vaan niin raju akka, pelottaa ihan, millon se tullee piikittään.  Eikait enään voi sakottaa, kun Lounela ja muut on eläimen tappaneet. On se vaan hullua hommaa ja sairasta.

 


Vieras

#638 Re:

01.01.2012 20:20

#636: - totta kait ne makkarat kiinnostaa, kun ne piti heittää kinttaat kädessä roskiin ja pestä saippualla viel kädetkin. Aatella 10 v sitten viel söinki niitä. Nyt en voi edes koskea niihin. Hyi hemmetti" Ööh

 


Vieras

#639 Re: Re:

01.01.2012 22:12

#637: Niin,niin sairasta - Re:  

 

Jos oikeus toteaa Lehdon syyllistyneen eläintautilain rikkomiseen, tottakai hän saa sakkorangaistuksen, niin kuin kaikki muutkin vastaavassa tilanteessa ovat saaneet. Eläimen lopetus ei ole rangaistus, vaan seuraus siitä, ettei eläintä ole tuotu asiallisesti ja ettei sitä ole rekisteröity. Tällaista eläintä ei voi Suomessa tai missään muussakaan EU maassa pitää. Jos Lehto todetaan tulevassa oikeudenkäynnissä syylliseksi, saa hän siitä rangaistuksena sakot.
T:Uusi vuosi 2012

#640 Re: Re: Re:

01.01.2012 22:49

#639: - Re: Re: Oikeus käydään Päijät Hämeessä, ei täällä missä aivot on paleltuneet ja surkastuneet kyseisiltä virkailijoilta. Eikä sitä käydä täällä netissä.Sinä et tiedä viel mistään kuule. Mikä sua vaivaa, kun pitää kokoajan vaan Eija Lehon asioista vaahdota. Pysy sä vaan Lounela siellä sikaloissa, kanaloissa, navetoissa, siel riittää sulle duunia p*skan seassa ähertää, se sulle sopii hyvin. Syö soppas minkä oot keittänyt. Ennen kuin Lounelakaan viitti ihmisten lemmikkejä mennä tappamaan, niin menis niihin sikaloihin ym. oikeesti tekeen töitä. Siellä työsarkaa riittää. Pitää lähteekkin tästä uuden vuoden kierrokselle , tarkkailleen miten se Lounelan ja kunnaneläilääkäreiden työalue on sotkunen ja likanen. Eivät viitti siis hoitaa hommiaan.

 


Vieras

#641

01.01.2012 23:58

Toivotaan ettei kukaan tuo vuonna 2012 eläintä salaa Suomeen. Silloin eläimet säästyvät lopetukselta ja maamme muut eläimet ovat edelleen paremmassa turvassa tarttuvien tautien suhteen.

Vieras

#642

02.01.2012 00:27

Daltonin tappo oli rengaistus, jonka tekivät eläinlääkärit jotka on väärällä alalla, poliisien avustamana, toinen eläilääkäri oli pakotettu enempi tai vähempi tappamaan.

Vieras

#643

02.01.2012 03:39

Kaikki viranomaiset toimivat lain velvoittamina. He itse eivät ole lakia laatineet, vaan Suomi on muiden EU maiden kanssa hyväksyneet ne. Korkein oikeus teki lain mukaisen päätöksen alpakan lopettamisesta. Kukaan viranomainen ei voi sooloilla oman mielensä mukaan. Suomi on oikeusvaltio ja täällä tulee toimia kuten laki määrää. Joissakin muissa maissa karanteeni on mahdollinen, mutta Suomessa kuten monessa muussakin EU maassa ei ole virallista valvottua karanteenia.
Näin on

#644 Re:

02.01.2012 11:43

#643: - Höpö, höpö, toimitteko lakien mukaan, kun elintarvikkeeksi kelvotonta lihaa myydään. On suuri ero, terveen eläimen kanssa toimia kuin saastaisen ruoan kanssa. Kyllä terve eläin voidaan aina pitää elossa, kuin että kansalle myydään saastunutta ja likaisissa oloissa kasvatettua eläintä. Järkihän sen jo sanoo. Kyllä tässäkin Dalton asiassa olisi pitänyt käyttää järkeä ja tehdä ne kokeet elävältä. Huomas kaikessa, että Lounela ja viranomaiset olivat vaan V-maisia, sitä osaavat, sille toisellekkaan akalle en hattua nosta, miksi Lounela esti muiden eläinlääkäreiden tekemästä testiä? kertokaapa. Siinäkin, selvä V-ittumaisuus.  Kun on ilkeä ja V-mainen, niin ei mikään onnistu niinkuin sivisyneesti kuuluu. Mitä tämmöselle maalle veroja maksamaan, ei muuta pimeää työtä niin paljon kun mahdollista. Ei Lounela  saa Jumalan töihin puuttua, niinkuin näyttää että uskovainen olio luulee olevasa Jumala. Jumala näyttää viel, tommosille syntisille, saastasille. Ei se kuulkaa aina se laki oo niinkuin luullaan, EU:sakin on paljon väärää ja turhaa, olemme huomanneet, miten se on MÄTÄ jo itsessään. Joustavuutta ja Järkeä sitä pitää elämässä olla.

 

Iso rulla rautalankaa jäljellä

#645 Numeroille 639 ja 643

02.01.2012 11:46

Katsokaa kohta 632. Päivät-Hämeessäkään ei tapettu koiria, vaikka samoja rikkomuksia oli kuin Lehdolla. Koirat olivat rokotettuja , sirutettuja ja eläinlääkärin tarkastamia.
Daltonkin oli eläinlääkärin tarkastama ja terveeksi todettu sirutettu eläin.

Daltoniakaan ei olisi tarvinnut tappaa. Ruotsi on vieläpä Italiaa turvallisempi maa !

Laki on kaikille sama, mutta tulkinta eri !

Vieras

#646 Re: Numeroille 639 ja 643

02.01.2012 13:03

#645: Iso rulla rautalankaa jäljellä - Numeroille 639 ja 643 Minäkin luin tuon jutun, että tottahan se on. Löytysköhän tuo linkki viel jostain? Ei siittä kyllä kauaakaan, viime vuoden puolella kuitenkin.

Jess, täältä löyty. http://www.ess.fi/?article=348914 Joillakin/jossakin on inhimillisyyttä ja viisautta enemmän kuin täällä, missä järki on jäässä, vaikka lauha talvi on nyt ollutkin, niin varmaan aikasemmat talvet on tehtävänsä tehneet, jos sitä koskaan on ollutkaan.

 


Vieras

#647

02.01.2012 13:38

Dalton ei ollut koira. Dalton oli tuotantoeläin. Tuotantoeläimiä koskevat varsin ankarat lait ja määräykset. Missään EU maassa ei sallita yhdenkään tuotantoeläimen elävän rekisteröimättä. Tuotantoeläimillä on yhteisiä eläintauteja ja zonooseja, joiden tartunta ja leviäminen pyritään estämään. Eläimen omistajan velvollisuus on olla selvillä eläimiään koskevasta lainsäädännöstä. Kaikille ilmoituksille ja toimenpiteille on laissa määrätty aika vuorokausina. Syntymät, siirrot ja poistot on ilmoitettava annetun ajan kuluessa. Vaaditut testit ja asiakirjat tulee pitää ajantasalla. On ihan yhdentekevää onko eläin yksityisen ihmisen lemmikkinä vai käytetäänkö sitä maatilalla varsinaiseen tuotantoon. Lemmikki on siitä huolimatta tuotantoeläin ja nämä eläinlajit ovat laissa määritelty. Vastuullinen omistaja huolehtii nämä asiat, sillä toimiessaan vastuuttomasti ja välinpitämättömästi, laissa määrätyt seuraukset pannaan toimeen. Näin asiat ovat olleet koko EU ajan ja jokaisen on niitä noudatettava. Maailmalla tapahtuneet eläintautikatastrofit pyritään estämään viimeiseen asti ja lemmikkeinä tuotantoeläimiä pitävien on siihen sopeuduttava, jos haluavat näitä eläimiä jatkossakin pitää.

Vieras

#648 Re:

02.01.2012 13:55

#647: - Miksei Daltonia testattu elävänä, KUN siihenkin olisi ollut mahdollisuuus? V-ittumaisuus ja ilkeys oli suurin este. Dalton oli lemmikkieläin näissä oloissa. Turhaa tuputtaa muuta. Jären köyhyys, oli kaiken syy. Onhan suuri ero Ruotsista 1 alpakka ja Italiasta 20 koiraa ja mikä ero, eläintautienkin osalta on vaarallisempi. Dalton tuli Ruotsista ja ruotsin viranomaiset oli tarkistaneet kaikki , ottaneet testit ja ym, todenneet, että kaikki on kunnossa, niinkuin olikin. Miksi ihmeessä, täällä aletaan turhaa vetään show:ta? osottaa kyllä tietämättömyyttä. Kyllä ne paperit mitkä tuolta Ruotsista on, pitäs riittää täälläkin.Jos eivät riitä, niin asiat pystyy hoitamaan, niin että ei tarvi eläintä tappaa. Se on pahinta, mihin syyllistyitte. JOUSTAVUUTTA, JOUSTAVUUTTA JA viel kerran JOUSTAVUUTTA JA JÄRKEÄ VUODELLE 2012

 


Vieras

#649

02.01.2012 14:41

Ruotsi ei suostunut ottamaan alpakkaa takaisin, koska sen paperit eivät olleet kunnossa ja testit olivat tekemättä. Lehto on tahallaan antanut kuvan, että olisi hoitanut viennin asiakirjat ja testit myös Ruotsin puolella. Näin ei ole. Siksi Daltonista tuli ei minkään maan hyväksymä.
Rautalankaa on paljon vielä....

#650 Kommenteille 647 ja 649

02.01.2012 15:24

Daltonia ei olisi tarvinnut tappaa, vaikka puutteita testeissä ja papereissa oli. Asiat olisi saatu jälkikäteen kuntoon, jos teillä virkamiehillä olisi ollut sydän paikallaan!
On turha isoon ääneen huutaa , että Dalton oli terveysriski! Pas'aiset ja sairaat eläimet teurastamoissa ja elintarvikkeissa ovat todellinen terveysriski ihmisille , Dalton hevostilalla ei ollut.
Yritätte saada kirjoituksillanne ihmisten hyväksynnän pahalle teollenne, mutta ette onnistu siinä, sillä suurimmalla osalla tämän adressin kirjoittajista on järki päässä ja sydän paikallaan.
Sakot maahantuojalle Daltonin eläessä olisi ollut oikeus ja kohtuus, nyt oikeus ja kohtuus on, että Hanna Lounela maksaa korvauksia maahantuojalle, koska tappoi viattoman eläimen turhaan.