Dalton Alpakalle elämä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Dalton Alpakalle elämä.


Vieras

#76

16.08.2011 12:07

Ei kai näin järjetöntä asiaa voi Suomessa tapahtua, että terve, nuori eläin tapettaisiin ihan keksityin ja olemattomin syin.
Ei vaikuta oikein uskottavalta, ei kyllä ole aprillipäiväkään.
Menee kyllä jo yli ymmärryksen.
Onko teshty Eviran tai jonkin muun tahon toimesta kattava, rehellisyyteen perustuva riskiarviointi mahdollisuudesta, että tämä Dalton kantaisi jotain tuberkuloosia tai muutakaan tarttuvaa tautia.
Ei kai tervettä eläintä voi ihan noin vain lopettaa, ihan kauhea jo ajatuksenakin.
Tästä on tehtävä ennakkotapaus, että vastaisten tapausten varalle on inhimillisemmät keinot ratkaista ko. kaltaiset ongelmat.

Vieras

#77

16.08.2011 14:14

Jälleen esimerkki suomalaisen byrokratian epäinhimillisyydestä.
EU-junttila.

#78 Re: Byrokraattinen

16.08.2011 20:23

#77: - Pahalta näyttää että tatvalahot byrokraatit ei anna periksi, näyttää että  kostonhalu heillä yltyy mitä enempi on puolustajia adresseissa ym. Valituksia on lähtenyt, vastauksia odotetaan.

 

B

#79 Ja kun p*ska osui tuulettimeen...

17.08.2011 00:48

Ymmärtääkö ihmiset ollenkaan ettei noi päätökset ole tahdon asioita, vaan lakia pitäisi muuttaa jotta heidän söpöt ihanat lemmikkinsä voisivat jäädä maahan? Samalla sitä sitten voidaan vaarantaa vähän jonkun elinkeinoa, mutta ei se mitään, kunhan "MINUN" lemmikkini saa jäädä...

Onko kukaan maistanut Alpakkaa...?

Vieras

#80

17.08.2011 07:51

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätös on tahallisen ilkeä.Täytyy olla joustoa elämää varten. Pykälät ovat kuolleita.

Vieras

#82

17.08.2011 10:38

Uskomatonta byrokratiaa. Kaikki ymmärtävät sen että lakia on noudatettava mutta kyllä käytännön olosuhteet tulisi huomioida aina. Miksi testiä ei voida tehdä elävälle eläimelle? Mikä hyöty saadaan siitä että eläin ensin lopetetaan ja sitten vasta testi voidaan tehdä? Ei voi ymmärtää.

Vieras

#83

17.08.2011 11:44

Täysin järjenvastaista toimintaa.

Vieras

#84

17.08.2011 12:43

Yleensähän näistä selvitään rahalla. Mikä on se rahasumma jolla tämä asia ratkeaa alpakan elämän kannalta positiivisesti? Summa kehiin vaan nyt heti niin kerätään se raha. Raha kelpaa aina!
Tsemppiä!

#85 Tuberkuloositestaus

17.08.2011 13:34

Ihemettelen nykyistä käytäntöä kovin!! Varma en ole toimiiko myös muissa eläimissä/mahdollista suomessa. Mutta: Ollessani töissä Uudessa-Seelannissa lehmiä testattiin tuberkuloosin varalta laittamalla pistos hännän tyveen, muutaman päivän päästä eläin tutkittiin ja jos ei oireita ollut eläin oli terve tai lähetettiin jatkotutkimuksiin näyte. Muistaakseni tuberkuloosi olisi nostanut patin pistoskohtaan.. silloin eläin olisi lopetettu asianmukaisin toimin. puhutaan myös TB testingistä. Kannattaa lukea: http://www.tahc.state.tx.us/animal_health/cattle_tb/2003_TB.pdf
Suosittelen myös ottamaan yhteyttä johonkin korkeampaan hallintoelimeen!
Tsemppiä!

#86 jatkoa kommenttiin 85

17.08.2011 13:38

Tietenkään lain yli emme voi talloa, emmekä vaarantaa suomalaista maataloustuotantoa ja eläintenpitoa. Ehkä karanteenin voisi vielä järjestää.. Toivotaan että tämä asia ratkeaa yhteisymmärrykseen ja oikeudenmukaisesti kaikkien kannalta.
Jättäkää Dalton henkiin

#87 Joustoa läänineläinlääkärit, kiitos!

17.08.2011 15:23

Nyt teillä on mahdollisuus näyttää ammattipätevyytenne !
Testatkaa Dalton ELÄVÄNÄ ja pitäkää se karanteenissa , vaikka Ruotsissa ei tietääkseni edes ole tuberkuloosia eläimillä, ei ainakaan paljon. Tautiriski on siis samaa luokkaa kuin pisara meressä.
Kenen elinkeinon siis Dalton vaarantaa?

#88 Näin lukee Eviran sivuilla

17.08.2011 15:29

Nautojen tuonti Suomeen toisesta EU-jäsenvaltiosta, Norjasta ja Sveitsistä
1) tuberkuloosi. Tutkimusta ei vaadita, jos eläimet tulevat seuraavista jäsenvaltioista: Itävalta, Belgia, Tshekki, Saksa, Tanska, Ranska, Luxemburg, Alankomaat, Slovakia, Slovenia, Puola ja Ruotsi, tietyt maakunnat Italiassa sekä Skotlanti Isossa Britanniassa.

Kenen elinkeinon Dalton siis vaarantaa?

#89 ja näin lukee Eläintautien torjuntayhdistyksen sivuilla

17.08.2011 15:39

ETT ry:n ohjeita nautaeläinten tuontiin
Paratuberkuloosi on tauti, jonka leviämisriski on sitä pienempi, mitä pitempiaikaista tutkimustietoa lähtökarjasta on saatavilla (esim. Ruotsin lihakarjoissa usean vuoden kestänyt seurantaohjelma). Riskiä ei kuitenkaan pystytä hallitsemaan 100 %:sesti, vaan tuontieläin saattaa tutkimuksista huolimatta jopa vuosien kuluttua paljastua taudin kantajaksi. Riski on tuonnin yhteydessä pienempi maista, joissa tauti on harvinainen ja joissa sitä kontrolloidaan (kuten Ruotsi).

Ruotsista tuodulla alpakalla pieni riski siis tartuttaa Suomen nautakarja!

Vieras

#90

17.08.2011 20:52

Tässäkin yksityiskohdassa nähdään nyt, että mihin EU byrokratia johtaa vääjäämättä, juuri tällaisiin asioihin yhä enemmän ja enemmän, mielestäni todella surullista.
Oulun Avin virkaeläinlääkärit ovat...

#91 Ylen sivuilla 19.5 myös kuva

18.08.2011 08:53

Osasto: OuluEtusivu > Artikkeli

Eläinsuojeluvalvonnassa resurssipulaa
julkaistu 19.05. klo 05:37, päivitetty 19.05. klo 12:39
Läänineläinlääkäri Hanna Lounela (oik.) kollegoineen viimeistelee eläinlääkintähuollon valvontasuunnitelmat kuntoon 1.11. mennessä.

Kuva: YLE
Eläinten hyvinvoinnin turvaamiseksi annettiin viime vuonna 167 eläinlääkärin määräystä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella. Säännöllisiä vuositarkastuksia pystyttiin tekemään vain joka kolmannessa isoissa kohteessa.

Eläinlääkäri lähtee tarkastuskeikalle yleensä sivullisten epäilyjen perusteella.

Eläinlääkärin rutiineihin kuuluu tutkia, onko kohteesta aiemmin tullut vastaavia ilmoituksia, tai annettu eläinten parempaan pitoon liittyviä määräyksiä. Eläinten omistaja pyritään saamaan paikalle tarkastuksen ajaksi.

- Tilanteita, joissa eläimellä ei ole kaikki hyvin on paljon. Ruokinta, juotto tai olosuhteet eivät täytä säädöksiä. Saattaa olla vaarallisia rakenteita tai likaisuutta, luettelee läänineläinlääkäri Hanna Lounela Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta.

Valvonnassa voidaan antaa määräyksiä, tehdä uusintatarkastuksia, ja jopa asettaa uhkasakkoja. Pahimmassa tapauksessa voidaan eläimet siirtää turvaan tai määrätä hätäteurastukseen.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston vuosiraportin mukaan eläinlääkäreitä ei riitä kaikkialle eläinten hyvinvoinnin valvontaan.

Joka kolmas suuri kohde ehditään tarkastaa
Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella säännöllisten vuositarkastusten piirissä on lähes 340 ilmoituksenvaraista kohdetta, kuten isommat tallit, kennelit ja lemmikkieläinkaupat. Näistä tulisi tarkastaa tavoitten mukaan 90 prosenttia, mutta resurssipulan vuoksi vuoden 2010 aikana saatiin tarkastettua vain 37 prosenttia paikoista.

- Alueet, joissa valvontaeläinlääkäri käytettävissä prosentit olivat selvästi korkeampia kuin alueet, joissa valvontaeläinlääkäriä ei ollut käytettävissä, tiivistää Hanna Lounela.

Kunnat ja yhteistoiminta-alueet ovat viime kuukausina pyrkineet lisäämään valvontaresursseja. Valvonnassa vajausta arvioidaan olevan ainakin muutaman eläinlääkärinviran verran.

Eläinlääkäripäivystykset eivät yllä lain vaatimuksiin
Kuntien ja yhteistoiminta-alueiden tulee lain nojalla varmistaa peruseläinlääkäripalvelut ja päivystys. Suuria ja pieniä kotieläimiä varten tulisi olla erilliset päivytykset ja pääasiassa eri henkilökunta.

Pieneläinpäivystys toimii Pohjois-Suomen AVI:n alueella vasta Oulun seudulla.

Eläinlääkintähuoltolain tarkoittaman yhden-luukun yhteydenottopalvelun on saanut toimimaan vain kolme päivystysaluetta yhdestätoista.

YLE Oulu / Arto Veräjänkorva

Kommentti: helpompaa on tehdä eläinsuojelua neljän seinän sisällä kuin kentällä.
Nyt sitten on vatvottu Dalton-tapausta monen virkanaisen voimin pari viikkoa...kuinka monta tarkastusta kentällä on tehty samaan aikaan....
Oulun Avin virkaeläinlääkärit ovat...

#92 Unohtui edellisestä

18.08.2011 08:58

Pieneläinpäivystys ei toimi kunnolla käytännössä Oulun seudulla, paperilla voi toimia.
Kaikki päivystäjät eivät näet hallitse pieneläinten hoitoa.Toisten päivystävien virkaeläinlääkäreiden hoito on ensiluokkaista, mutta kaikkien ei.
Kyu_xxx

#93 kiitoksia tuesta :)

18.08.2011 10:31

Juu elikkä parhaamme yritetään että date saadaan pysymään hengissä, suunnitteilla itseni puolesta jonkinasteinen mielenosoitus jos maa-ja metsätalousministeriö ei anna toisenlaista päätöstä..
En siis ole eija, ainoastaan kaveri :)
Ei me niin helposti luovuteta prkl :D
Korjaus asiaan

#94 Hanna Lounela ei ole sijainen !

18.08.2011 11:14

Läänineläinlääkäri Hanna Lounela on ollut vuosikausia virassaan ei siis ole sijainen.

Eläinten ystävä

#95 Kysymys Hanna Lounelalle !

18.08.2011 11:26

Voitteko todella ottaa Dalton-alpakan tapattamisen omalle tunnollenne?
Toivottavasti ette eli hankitte osaavan testaajan tilalle ja pidätte Daltonin karanteenissa kotitilalla.Näyttäkää siis ammattitaitonne. Jokainen ihminen tekee erehdyksiä, mutta ammattitaitoinen eläinlääkäri myöntää virheensä.
Jos voitte, niin silloin kehoitan teitä vaihtamaan alaa. Mustamaalaatte eläinlääkäreiden ammattikunnan maineen julmuudellanne.

Ruotsista tuotu alpakka ei todellakaan ole riski Suomen nautakarjalle jne. Tuodaanhaan karjaakin testaamatta Ruotsista !
"Liian kalliin alpakan myyjä"

#96 Kysymys Eija Lehdolle!

18.08.2011 13:10

Miksi toit alpakan laittomasti maahan? Aiemmin valitit kotimaisten alpakoiden olevan kalliita ja kerroit niitä myytävän Ruotsissa halvalla. Laki on ollut voimassa jo vuosia ja sait selkeää informaatiota mitä seuraa, jos toteutat tuonnin suunnittelemallasi tavalla ja jäät kiinni. Säästit toki rahaa, mutta eläimen hengen kustannuksella. Olit täysin tietoinen toimintasi seurauksista. Rekisteröityminen Eviraan maahantuojaksi olisi maksanut alle sata euroa ja lähtötilan testaus ja muut toimenpiteet alle tuhat euroa. Toimintasi on osoittanut vastuuttomuutesi ja ahneutesi ja surullista on, että viaton eläin menettää sen vuoksi henkensä.
Ei Eija, Daltonin tukija

#97 Kysymys Liian kalliin alpakan myyjälle 96

18.08.2011 13:18

Uskallatko kirjoittaa kyseisen kommentin nimelläsi? Nyt tuo kirjoitus on mustamaalaamista!

Jos totta, niin siltikin on väärin, että syytön Dalton tapetaan !

Henkilökohtaiset riidat eivät kuulu tälle palstalle !

Eläinten puolesta

#98 Laki on kaikille sama

18.08.2011 14:39

Ennakkotapauksia on kymmeniä ja joka vuosi lopetetaan useita ilman tuontilupaa tuotuja lemmikkieläimiä, esm. Virosta tuotuja koiria. Sama laki on voimassa kaikissa EU-maissa. Viranomaisten on noudatettava voimassa olevaa lakia. Ihan turha haukkua täällä eläinlääkäreitä jotka vain tekevät työtään. Jos he eivät hoida virkavelvollisuuksiaan, ovat kohta itse syytteessä siitä. Eviran ja Tullin sivuilla on selkeät ohjeet maahantuonnista. Ei voi olla huomaamatta.
Tuuli

#99 onneksi en asu lähellä

18.08.2011 15:11

joutuisin varmaan oikeuteen pesäpallomailan kanssa
Eläinten puolesta myöskin

#100 Eläinten puolesta 98

18.08.2011 15:12

TULLIKIN töppäsi, kun päästi Daltonin rajan yli, samoin ruotsalainen eläinlääkäri.Dalton on syytön ja Daltonia ei saa tappaa!
Ruotsista tuotu alpakka ei ole terveysriski, mutta Virosta jne tuodut koirat ovat. Itärajan takana on paljon rabiesta.
Pentutrokareiden tuomille sairaille koirille lopetus usein onkin paras vaihtoehto.