Espoon varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen leikkauksia vastaan


Vieras

#1


Lapsiin kohdistuvat säästöt eivät todellakaan auta Suomen tulevaisuutta!


Vieras

#2


Ei enään leikkauksia tälle sektorille!

Vieras

#3


Meidän Lapsien tulevaisuutta ei pidä köyhdyttää.

Vieras

#4


Lapsenlapseni asuu siellä ja on varhaiskasvatuksen ikäinen

Vieras

#5


Lapsilta ja heidän tulevaisuudestaan leikkaaminen on väärin!
Suuret ryhmäkoot, opetuksesta leikkaaminen ja iltapäivätoiminnasta leikkaaminen on typerintä mahdollista säästöä. Pitkällä aika välillä kaikkein kalleinta säästöä.

Vieras

#6


Lapsiin kohdistuvat säästöt tulevat näkyviin moninkertaisina, esim. Syrjäytymistä, stressiä, oppimisvaikeuksia, masennusta, väkivaltaisuutta, ym. Mikä taas lisää kustannuksia muualla, eikä säästöstä ole tietoakaan, päinvastoin.

Vieras

#7


Yksi syykin on jo tarpeeksi, päiväkotien ryhmäkokojen kasvaminen.

Vieras

#8


Mitä maksaa, kun kaikki alle 2v lapset tuodaan päivähoitoon?? Mistä tilat ja PÄTEVÄ henkilökunta?

Vieras

#9


Pätevät työntekijät varhaiskasvatuksessa jo nyt todella kovilla ilman (päteviä) sijaisia. Jos ryhmäkoot vielä päiväkodeissa kasvavat työntekijät kuormittuvat entistä enemmän ja lähtevät muihin tehtäviin.
Lily

#10 Re:


#5: kiteytit hyvin ajatukseni


Vieras

#11


Olen huolissani huomisesta. Olen ollut osa-aikatyötätekevänä kotiäitinä Espoossa kohta 5 vuotta, ja lapseni ovat näinollen saaneet kasvaa kotona äidin kanssa. Pelkään että mikäli pk ryhmäkokoja kasvatetaan entuudestaan, on pian tapahtuva kunnalliseen päivähoitoon siirtyminen vaikeaa ja lapseni eivät saa tarvitsemaansa huomiota.

Vieras

#12


Koska lapsilta ei pidä leikata.

Vieras

#13


Muutimme pois maksamasta kunnallisveroja Vantaalle, jossa leikattiin varhaiskasvatuksesta. Varhaiskasvatuksesta leikkaaminen on niin lyhytnäköistä "säästö"politiikkaa, että ihan hävettää näiden tämän hetkisten päättäjiemme puolesta. Tällä tavalla ei saada mitään todellisia ja kestäviä säästöjä aikaiseksi! Miten nämä päättäjät eivät kykene näkemään tätä!

Vieras

#14


Koska olen kasvattanut lapset ensimmäiset kolme vuotta kotona. Mielestäni tämä on perusturvallisuuden vuoksi erittäin tärkeää!
Lasten kokema turvattomuus näkyy käyttäytymishäiriöinä. Tämä taas lisää mielenterveysongelmia, päihderiippuvaisuutta ja työttömyyttä, pahimmassa tapauksessa erakoitumisena. Tämän päivän päättäjien on hyvä miettiä omaa aikaansa, oliko isovanhemmat tai suku hoitamassa? Yhteiskunnalle suunniteltu ratkaisu tulee kalliimmaksi eikä lisää ostovoimaa, vaan pakottaa perheet hakemaan erilaisia tukia. Näin ei Suomi lähde koskaan nousuun. Tasapainoiset nuoret ja lapset ovat tulevia veronmaksajia ja ostovoima! Ei perheiltä pois!!
Saatte, mitä tilasitte

#15 Vaalit lähestyvät...


Kokoomusta, Perussuomalaisia, RKP:ta ja Keskustaa ei kiinnosta tippakaan lapsenne tulevaisuus! Heitä kiinnosta pikemminkin, laajennetaanko Haukilahden sataman niin, että huvipursinsa mahtuu siihen tai rakennetaanko uusia Finnoonteitä, joilla voi ajaa Volvollansa. Miettikää ensi keväänä, kun äänestätte kunnallisvaaleissa.


Vieras

#16


Listalla olevat säästövaihtoehdot olivat huonoja. Ymmärrän tarpeen säästää, mutta kuntapuolella säästöjen tekotapa yleensä johtaa vain kasvaviin kustannuksiin myöhemmissä vaiheissa. Esimerkiksi tässä kun lasten olosuhteita heikennetään niin se johtaa todennäköisemmin syrjäytymiseen, kasvaviin terveyskuluihin, heikompaan mahdollisuuteen työllistyä ja työllistää ihmisiä aikuisina jne.

Päivähoidon ja iltapäivätoiminnan rajaaminen taas rasittaa työssä käyviä vanhempia. Jo nyt moni vanhempi tuntee ainakin lievää syyllisyyttä pitkistä työpäivistä (joita Kiky pidentää entisestään). Jos vielä pitää miettiä samalla onko oma lapsi turvassa ja tekemässä jotain kehittävää sen ajan niin kyllä siinä alkaa vanhemmatkin kärsimään. Tästä kierteestä taas voi aiheutua kunnalle ja työnantajille kustannusten nousua ja tulojen vähenemistä.


Vieras

#17


Allekirjoitin adressin, koska tässä puolustetaaan tulevaisuutta; Yhteiskuntaa EI kehitetä nipistämällä rahoja mistään, joka liittyy lasten nykyhetkeen tai tulevaisuuteen, heidän koulutukseen ja hyvinvointiin. Lapset ovat arvokkainta voimavaraa, mitä meillä on, sitä tulisi vaalia, suojella ja varmistaa hyvinvointi, terveydenhuolto, koulutus ja työpaikat!!!

Vieras

#18


Ei todellakaan saa näistä asioista leikata jos niin tehdään maksetaan kova hinta myöhemmin
Espoolainen

#19


Mielestäni on väärin rajata päivähoito-oikeutta yli 3 -vuotiailta, että lapsi ei pääse päiväkotiin, jos vanhempi on omasta tahdostaan riippumatta joutunut työttömäksi. Työttömyys on psyykkisesti hyvin raskasta ja on hyvä olla siirtämättä tätä tuskaa lapsiin.

Se asettaa perheen yhteiskunnan silmissä niin eriarvoiseen asemaan, että sitä on vaikeaa korjata. Lisäksi on lapsen kannalta parempi olla ystävien kanssa, jos hän niin haluaa.

 

Ryhmäkokojen kasvattaminen altistaa lapset huonommalle ja turvattomammalle kasvatukselle, joissa vain kovaäänisimmät saavat huomiota. Lisäksi se kasvattaa sairauksien leviämistä.

Toivoisin inhimillistä asennetta lastenkasvatukseen.

lapset ensin

#20


Täytyy järjestää tempaus, jossa vanhemmat kiikuttavat lapsensa Kokoomuksen toimistolle ja arvon päättäjät saavat sitten selittää lapsille face to face miksi heidän arjestaan ja tulevaisuudestaan on ok ryöstää. Tämä asia on niin tärkeä, että tätä ei voi antaa liukua ohi.

nelinkertainen äiti/viisinkertainen mummi
Vieras

#21


On todella lyhytnäköistä leikata lapsiperheiden etuja - siinä säästetään väärässä päässä, joka kostautui tulevaisuudessa monin verroin enemmän kuin mitä tällä hetkellä kuvitellaan säästöistä hyödyttävät.


Vieras

#22


säästöt on kohdistettava muihin kohteisiin eikä koulutukseen. säästöjä on löydettävä mm investoinneista:metro, kehärata, kehä ykkönen ym.

Vieras

#23


Nämä päätökset eivät millään tapaa tue työllisyyden kasvua vaan tuovat myöhemmin mukanaan suuren lisälaskun!!

Vieras

#24


Siksi että itse työskentelen alalla ja olen nähnyt mitä säästöt saavat aikaan. Niistä maksetaan myöhemmin pahoinvointina.

Vieras

#25


Kahden lapsen espoolaisisänä minun on täysin mahdotonta hyväksyä esitettyjä, todella rajuja opetuksen ja kasvatuksen laatuun ja määrään merkittävästi vaikuttavia leikkauksia ja säästöjä - samaan aikaan kuitenkin Raiteisiin on rahaa lähes miljardin ja ylikin...Lapsista ja nuorista säästäminen on lyhytnäköistä ja 90 - luvun lamasta on esimerkkejä, miten säästöt ovat vaikuttaneet hyvin kielteisesti lasten ja nuorten kehitykseen ja syrjäytymisen lisääntymiseen jne. Moni perhe on muuttanut Espooseen nimen omaan laadukkaiden varhaiskasvatuksen ja opetuksen takia - tätä hyvän ja laadukkaan koulutuskaupungin mainetta ei tule pilata. Edes yrittää pilata.

Kommentoi adressia