Itsenäisyyspresidentti2018

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Itsenäisyyspresidentti2018.

Alexander Holthoer
Vieras

#1 Keskustelun laajentamiseksi

03.10.2016 14:30

Demokratia edellyttää laajaa keskustelua päätöksenteon tueksi. Presidentinvaalien ollessa suora kansanvaali ja valittavan presidentin omatessa valtansa supistamisesta huolimatta laajoja ulkopoliittisia valtuuksia arvojohtajuutensa lisäksi, katson että Suomi tarvitsee ainakin yhden, Euroopan Unioniin ja sen liittovaltiokehitykseen kriittisesti suhtautuvan ehdokkaan. Vilkaskaan keskustelu Suomen ulkopoliitiikasta ja puolueettomuuspolitiikan tulevaisuudesta ei toimi, mikäli se rajataan nykyisiin supistuviin reunaehtoihin.

Lena Wiksten
Adressin tekijä

#2 Tekemistä tarjolla

03.10.2016 14:47

20 000 nimen kerääminen on suuri työ. Keräyksen onnistuminen vaatii monien vapaaehtoisten sitoutumista asiaan.

Tämän adressin yksi tarkoitus on kartoittaa halukkuutta tuohon työhön. Nyt on  tarjolla mielekästä tekemistä niille, jotka näkevät adressissa mainitut tavoitteet tärkeiksi.

Ilkka Luoma

#3

03.10.2016 16:44

Itsenäisyyden palauttajat – visio kansalaisen huomisesta

 

Visio itsenäisyydestä tuo uskoa kansakuntamme,

on tehtävä ja missio, jonka eteen kerrankin tarvitaan kaikki. Luodaan yhteenkuuluvuutta, on projekti ja näköpiirissä työtä, toimeliaisuutta, luovuutta ja tarpeelliseksi tuntemisen riemua 36]

 

Tämä on visiota kadotetun itsenäisyyden löytämisessä ja sen uudelleen rakentamisessa

Kansa on paikkansa ansainnut ja jos se huolellisen esivalmistelun ja kirkkaan kansalaiskysymyksen jälkeen sanoo kansanäänestyksessä yli 50 prosentin äänestysaktiivisuudella enemmistönä eroamisen EU:sta, on se selvä johdatus täyteen itsenäisyyteen!

 

Visio itsenäisyydestä edellyttää uudentyyppisiä toimia valtiovallaltamme

Meidän on joustavoitettava kansalaisten edunvalvonta kansanäänestyksiin, pienennettävä eduskunta 100 edustajaan 37]. Meidän on korostettava työn merkitystä – antaen arvon kaikille työlle 38]. Me nostamme työn valtion erityisen suojelun piiriin. Oma työ mahdollisimman suuren omavaraisuuden saamiseksi on lopullisen uusitsenäisyyden julistus.

 

Suomi on hyvä maa, jolla on meille riittävä pinta-ala

Pyrimme hyödyntämään oman maamme suuren pinta-alan ihmiskunta-aiheutetussa ympäristökehityksessä 39]. Hyväksymme tosiasian, että emme voi syödä kehitysmaatoverin lautaselta 40]. Emme halua sekoittaa erilaisia kulttuureja turhaan, vaan haemme kansallista eheyttä ensisijaisesti suomalaisittain.Meillä tehdään työtä ja hoidetaan omat kansalaisemme. Ollessamme voimissamme osoitamme solidaarisuutta hätää kärsiville – vierailla mailla.

... jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/vakevaa-eu-varjoista-itsenaisyyspaivaa.html - alta.

 

Ilkka Luoma

 

"Talossa pitää olla isäntä"

#4 Aika-ajoin tuleva kriisi tarvitsee aina keskitettyä valtaa ja voimaa

03.10.2016 16:49

#1: Alexander Holthoer - Keskustelun laajentamiseksi 

 

Varttumaan jäi kansansuosikki seuraavalle kerralle, jossa kohtaavat kulutusjuhlasta syntyvät ongelmat laajemmin kuin ehkä arvaammekaan. Presidentillä pitää Suomessa olla aina riittävästi valtaa, koska kansa tahtoo niin.

Suomi kulkee vahvojen maiden vastavirtaan maan ja valtion johtamisen periaatteissa. EU-kehityksessä valintademokratia innostuu yksisilmäisesti edustamaan kansakuntaa ajattelematta mitä varaumia pitää ottaa huomioon, kun aina ei mene hyvin. Voiton jälkeen tulee tappio. Maallisen hyvinvoinnin jälkeen tulee varmasti henkinen krapula, joka on jo alkanut.

Presidentti edustaa Suomessa suoralla kansanvalinnalla kansakunnan tahtoa. Tällä valinnalla äänestäjät antavat automaattisesti aseman, jota voi myös käyttää konkreettisesti - meillä ei turhaa seremoniallisuutta hyväksytä. Suomi on tottunut voimakkaisiin presidentteihin, joilla on omaa tahtoa. Tuo tahto useasti peilaa paremmin kansakunnan etua, kuin poliittisten juonittelujen kabinettikähminnät. Kansakunta hakee identiteettiä karismaattisista johtajistaan.

vieras

#5 Vasemmisto / Oikeisto

03.10.2016 17:02

Suomessa ja Euroopassa ei ole enää vuosiin vasemmiston ja oikeiston "rivit olleet suoria".

On oikeistolaisia, jotka ovat EU-ja/tai euro-vastaisia ja vastaavasti heitä on EU- ja/tai euro-myönteisiä. Kokoomuksenkin pj-vaaleissa tuli esille, miten Elina Lepomäki on eurovastainen ja sitten taas Orpo ja Stubb euromyönteisiä. 

Vasemmistossa myös on samanlaisia eroja. Erottuvin vasemmistolainen eurooppalainen EU-vastainen hanke onkin Lexit http://lexit-network.org/vetoomus

Tiukka vasemmisto/oikeisto -jako onkin syytä jo heittää romukoppaan. 


Vieras

#6

03.10.2016 17:31

Kannatan Suomen valtiollista itsenäisyyttä ja demokratiaa sekä valtiollista ja poliittista täysivaltaisuutta.
Henri Aitakari

#7 Vaihtoehto EU:lle tarvitaan myös presidentinvaaleissa

03.10.2016 17:34

Presidentinvaaleihin on ehdottomasti saatava ehdokas, joka ajaa irtautumista EU:sta ja eurosta. Muutenhan koko vaaleissa ei ole todellista vaihtoehtoa, on vain samoja EU-virsiä laulavia kandidaatteja.

EU-vastainen ehdokas saisi takuulla aikaan kansanliikkeen. Britannian Brexit ei ollut mikään vahinko, jossa kansa olisi muuten vain protestoinut, vaan se oli kansan tietoinen (ja oikea) valinta tilanteessa, jossa EU:n on nähty johtavan vain umpikujaan.


Vieras

#8

03.10.2016 18:48

Ilman itsenäisyyttä olemme kuin ajelehtiva laiva ilman kapteenia.

Vieras

#9

03.10.2016 19:24

On tärkeää saada maamme johtoon henkilöitä jotka haluaa itsenäisen Suomen, presidentin vaali on se paikka jossa saadaan eniten näkyvyyttä ja ehdokas saa myös puheenvuoroja ja vaikuttanee myös seuraavaan eduskuntavaaliin.
Mitä enemmä aihe saa näkyvyyttä sitä paremmin ihmiset tiedostaa miten tärkeää itsenäisyys on.

Vieras

#10

03.10.2016 19:52

Muuten jos kansalla ei ole kunnon isänmaallista johtaja niin se johtaa Suomen tuhoon.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.10.2016 19:53


Hieno Juttu

#12 Toisenlainen vaalikampanja

03.10.2016 19:57

abcdef

Nyt on hyvä hetki miettiä millainen presidentinvaalikampanja on tulossa nykyisten eduskuntapuolueiden asettamilla ehdokkailla. Ja millainen se voi olla, jos mukana on ehdokas, joka ajaa Suomen eroa EU:sta ja perustelee sen.

 


Vieras

#13

03.10.2016 21:41

Suomi tarvitsee isähahmon, joka huolehtii Suomesta ohi puoluepolitiikan.
SeppNie

#14

03.10.2016 21:44

Kopio "Taloustieteilijät esittävät, että euroalueella pysyminen voi olla Suomelle pitkällä tähtäimellä paljon vahingollisempaa ja tulla kalliimmaksi kuin euroeron aiheuttamat ongelmat ja kustannukset."

"Kun otetaan huomioon kansalaisten hyvinvointi pitkällä tähtäimellä, huonosti joustavasta ja valtion vaurastumisen estävästä valuuttajärjestelmästä pitäisi kirjoittajien mielestä luopua lähes hinnalla millä hyvänsä."

 

 KATSO!


Vieras

#15

03.10.2016 22:29

Asiaa. Toivottavasti tämä herättää keskustelua.
Laivaan peräsin

#16 Tasavallan presidentin arvomaailma

03.10.2016 23:06

Isänmaamme kunniakkaat tekevät sitä työtä, jolla tämä kansakunta pysyy pystyssä – he ovat vientitoiminnassa, teollisuudessa, kaivoksissa, telakoilla, maata viljelemässä ja virkakoneistossa valvomassa kaltaistamme demokratiaa ja tasapuolisuutta; unohtamatta laajaa hoivaamisen sarkaa, kun toinen toisensa apua tarvitsee.
 
He ovat opettajina koulimassa uutta sukupolvea, pisa-pisteistä huolimatta – he ovat terveyskeskuksissa, sairaaloissa, vanhain- ja päiväkodeissa – siellä ovat Isänmaamme pystyssä pitäjät – unohtamatta ketään, kuka työtä tehden ja veroa maksaen ylläpitää osaltansa yhteiskuntaamme, jotta heillä, jotka eivät syyttään töitä pysty tekemään – olisi myös Elämä. Emme myöskään unohda pitkän päivätyönsä tehneitä, ansaitulla eläkkeellä olevia.

 

Meillä ei ole enää Kekkosen ajan itsenäisyyttä – vaikka tuolloin Neuvostoliiton varjosta puhuttiin
 
Itsenäisyyttä meillä ei ole sillä tavoin kuin vielä presidentti Urho Kaleva Kekkosen aikana. Kekkonen oli suurmies ja isähahmo monille. Kekkosella oli valta ja päämäärä – eheä ja yhtenäinen Suomi, jolla on suuret valtiopuskurit pahojen päivien varalle. Nyt tuntuukin irvokkaan kornilta, että sosiaalisessa mediassa kiirii ”uutispoikanen”, jossa Katainen olisi maininnut tärkeimmäksi tehtäväkseen itsenäisyytemme vaalimisen!

 

Suomessa elää heitä todellisia, joille olemme velkaa
 
olemme velkaa säilyneen itsenäisyyden 1940 ja 1944 vuosilta – tuolloin Isänmaamme pojat ja tytöt olivat itseään säästämättä rintamilla, niin taistelu- kuin kotirintamilla puolustamassa sitä kalleinta mitä meillä voi olla - Itsenäisyyttä. Siksi tuo mahdollinen Kataisen lausahdus oli kuin haukahdus veteraanien korvaan – rujoudessaan. Ei ole kuin riippeet itsenäisyydestä jota voi vaalia, ellemme tee jotain radikaalia.

Vieras

#17

04.10.2016 02:32

Tasavallan presidentti on kautta itsenäisen Suomen historian edustanut kansaa. Kansan valtaosa haluaa Suomen itsenäisyyden palauttamista sekä Suomen eroamista EU:sta. Valtaosa suomalaista ei myöskään halua Suomen liittyvän natoon. Myös minä olen tätä mieltä. Myös minä haluan maallemme presidentin, joka edustaa näitä arvoja.
Jätkä

#18 Äärimmäisen vaikea tehtävä

04.10.2016 05:04

Vain tohtorijoukoissa olisi riittävän vahvoja ehdokkaita tähän. Todellisuudessa en keksi ainoatakaan nuorempaa kuin EU-meppi, t:ri Paavo Väyrynen. Hän on ainoa joka pystyisi tekemään lähes mitä tahansa näistä tavoitteista. Hänellä olisi loputon kokemus Suomesta, EU:sta, YK:sta ja koko maailmasta. Hän pyrkii nyt saamaan kannattajakortit Kansalaispuolueen perustamiseksi. Siitä olisi hyvä alkaa.
Päivänpoliitikoista ei tähän tehtävään ole. Heti kannattaa unohtaa "nuoret lahjakkuudet". Sellaisia ei tällä alalla ole eikä tule (Stubb oli varoittava esimerkki). Hyvät yliopistomiehet alkavat olla iäkkäitä tai sitten heillä ei ole politiikan instituutioiden sisäpiirin kokemusta.


Vieras

#19

04.10.2016 05:59

Koska en ole koskaan halunnut kansaamme EU:n alaisuuteen ja maksumiehiksi koko maailman koflikteihin ja pakotteisiin, jotka heikentävät kilpailukykyämme ja luottamusta koko politiikkaan.

Vieras

#20

04.10.2016 09:17

Haluan palauttaa Isänmaani itsenäisyyden.
jos markka vaihdetaa kuudella jaollisena, on se nyt jo täysin arvotonpaperi

#21 Itsenäisyyspresidentti 2018

04.10.2016 16:17

Todellakin ollaan isämaanasialla ja rauhanasialla. Ei muutakuin Paavo Väyrynen presidentiksi, niin asia hoituu  kuntoon.

Ollaan oltu täysin tuuliajolla sitten Urho Kekkosen aikojen. Koiviston kaapattua vallan, se aloitti rappiollisen valtakunnan ajan ja  hupentui Halosen mädänneisyyden aikakauteen.Haiseekin vielä kauan viinalle,huumeille ja homoille suvaitsevaisuuden kera. Ahtisaaren niinsanottu "matka maran aikakausi" toi kaikki reissujätkät liikkeele kerjää, sekä mustan enemmistövallan juuret syvälle suomalaiseenkin yhteiskuntaan.

Niinistön aika on ulkomaalaisten pääomien kulta-aikaa, suuri raha liikkuu, vierasta tulee ja omaa menee ulkomaille entiseen malliin kiihtyvällä nopeudella. Todella petollista aikakautta elämme. Kaikki on kuitenkin juritisesti laillista, eikä näin ollakaan mitään tumittavaakaan. Senku vaan kiistää ja salaa oikean asioiten laidan ja puhuu oman mielipiteensä julki, niin kaikki hoituu aina päämiehen hyödyksi. Muut saavat nuolta näppejään ja korjailla haavojaan. Velkaa ei pelätä, suuret summatkin hoituvat,-mitä suurenpi rahan-arvon alamäki, on sen parempaa tuotto."Mummot maksaa,kun jaksaa."

Ilkka Luoma

#22

04.10.2016 16:45

Kansalaisen paras kausi elettiin Kekkosen aikana!


Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa oli eletty” -lainaus
 

Urho Kekkosta 1] on hänen kuolemansa jälkeen paljon arvosteltu (ennen ei uskallettu) sekä kiitetty että moitittu. Kun on haukuttu, niin arvosteluperusteina ovat olleet vallanhimo, mahdolliset KGB-kytkennät, puuttuminen asioihin, jotka eivät päämiehelle kuuluneet; adjektiivit häikäilemätön, ja juonitteleva ovat myös olleet käytössä.

Tavalliselle kansalaiselle hänen kautensa oli kuitenkin parasta aikaa mitä Suomessa on eletty. Ihmisillä oli töitä 2], tulevaisuudenuskoa 3], eikä puhuttu valtionvelasta 4] , ts. kansalla meni hyvin.

 

Jos presidentin kautta arvioidaan, niin mielestäni tärkeimmät kriteerit ovat alaisten hyvinvointi ja suhteet ulkovaltoihin. Ne olivat hänen kaudellaan kunnossa.
 

Rivikansalaiselle on yhdentekevää vaikka johtaja olisi liitossa itsensä paholaisen kanssa, jos hän kykenee hoitamaan tehtävänsä kansalaisten edun mukaisesti. Hirvittävää ajatellekin, että joku nykyjohtajan kyvyillä varustettu olisi paiskattu tilanteeseen, johon Kekkonen joutui heti kautensa alussa:

Yleislakko, voimakas ja arvaamaton itänaapuri 5], joka oli aina otettava huomioon ym. Silloin tarvittiin valtiomiehen taitoja. Niin kuin monesti myöhemminkin. Hän jätti kuitenkin hyvinvoivan valtion seuraajalleen.
 

Mutta onhan meillä toki vertailupohjaa, jo toinen presidentti hänen jälkeensä. Nytkö ovat asiat kunnossa? Kansalla ei kuitenkan taida mennä hirveän hyvin. Vai meneekö?
 

KAARLO NORDLUND [C]

Ulvila
 

HUOM!

Ylläoleva teksti on suora kopio lehtileikkeestä, joka löytyi isäni jäämistöstä, jota olen alkanut purkamaan monen vuoden jälkeen hänen kuolemastaan. Leike oli saksittu Helsingin Sanomien Mielipidepalstalta – ollen päivämäärältään 27. lokakuuta 1997 – kopioin tekstin poikkeuksellisesti uusjakoon, koska sen sisältö pysäytti väkevästi pohtimaan pitkäaikaisimman presidenttimme valtakautta – tuona aikana meillä oli isäntä talossa ja maata johti, osin itsepäinen valtiomies, vailla vertaa … tämä taitaa olla aika helppoa päätellä nyt, kun eletään vuotta 2014.
 

VIITTEET ovat merkitty allekirjoittaneen toimesta ja eivät millään tavoin sido itse tekstin kirjoittajaa.
 

 

EXTRA

Presidentti Urho Kaleva Kekkosen viimeinen Uudenvuodenpuhe 1981 – viimeinen voimamies ja karisma, jota kansalaiset arvostavat tänään – ja moni kaipaa valtiovallalta sellaista otetta, mikä oli Urho Kekkosen malli yli 20 vuoden ajan ~ http://youtu.be/EcTAB8FlL3M -[yt]

 

 

Ilkka Luoma
Stig Lång
Vieras

#23

04.10.2016 23:19

Suomen nykyinen asema EU:n ja NATO:n alusmaana tuhoaa meidän suhteet Venäjään.

ei EU-ta eikä vasemmistolaisuutta

#24 Itsenäisyyspresidentti 2018

05.10.2016 12:19

Ei liene mikään vaikea kysymys ja on toteuttamis kelpoinen. Presidentillä on suuri rooli näissä kysymyksissä ja se vaatii myös kansankin tukea. Presidenttiä valittaessa enemmistönkin tukea äänestyksessä. Sopiva henkilö presidentiksi näinä vaikeina aikoina, vaikeiden asioiden ja kysymysten edessä löydettäessä ratkaisua, niin että se tyydyttäisi kaikkia osapuolia, ei kysymykseenkään voisi tulla jokin "kuivaparta", tosikko  Jussi Niinistö ja sitäpaitsi olisiko hänelläkään titoa tästä kysymyksestä riittävästi, vaan täytyy löytää todella värikäs persoona. Ei kuitenkaan niin viisas, kuin jokin Halonen ja varsinkaan vasemmistolainen, sehän voisi tietää pahimmassa tapauksessa  samaa kuin Pohjois-Korealaista sulkeutunutta diktatuuria, mikä nyt ei nykyaikana enää toimis ollenkaan.

Kyllä se vaatii kovaa työtä viljellä maata, kehittää ja valmistaa koneita ja laitteita. Kehittää tutkimusta ja tuotekehitystä, ei riitä jokin nanotekniikka alkuunkaan, pysyä kehityksen kärjessä, vaan piko,vento, attoakin kirkkaammin on mentävä.Suurempaakin täytyy tietysti olla, sieltä se vasta suuri raha tulee, evästä valovuosiksi mukaan ja avaruusalukseen, matka kohti kaukaisia planeettoja, jos sieltä löytyisi sivitisaatio ja laina rahaa. Kolumbuskin löytsi rikkaan Amerikan.

veeras

#25 kakkea kanssa

05.10.2016 13:53

Naurettavaa uhrienkalastelua karille mneen loppanan pinnallapitämiseksi vaikka veneessä ei ole luottamuksen herättävää kapteenia tai perämiestäkään. Kertokaa teilusti oevanne IPUnimisen rottakerhon agitaattoreita kakki tyyni.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…