Kuntakentän ääntä kuultava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kuntakentän ääntä kuultava.

Arto Viitaniemi
Vieras

#1 Lisää rahaa kunnille

01.09.2011 09:13

Kuntien valtionosuuksia on korotettava reippaasti, jotta kunnat pystyisvat vastaamaan kuntalaisille tarpeellisten pavelujen tuottamisesta. Palvelut on tuotettava kuntien itsensä toimesta. Yksityistäminen käy kunnille ja kuntalaisille kalliiksi.


Vieras

#2

01.09.2011 12:46

Tämä on hyvä kannanotto
Toivottavasti tulee paljon nimiä.
hessu

#3 Erinomainen sisältö adressilla

01.09.2011 15:56

Adressin sisällössä on kyetty esittämään asetelman olennaiset ongelmat. Hallitusohjelman ajatus ja tavoite vie hakoteille.
Hannele Rämö

#4 Re: Lisää rahaa kunnille

01.09.2011 16:00

#1: Arto Viitaniemi - Lisää rahaa kunnille 

 Aivan oikein!. Asioiden hyvä hoito ei ole kiinni kunnan koosta tai asukasluvun suuruudesta. Noin viidenneksen maksavat kotitaloudet mm. teveydenhuollosta. Pienituloisilla ei ole varaa edes kunnallisiin terveyspalveluihin, koska terveydenhoitokulut on sidottu indeksiin, mutta muussa maksukyvyssä toimii leikkurit. Kysymys kuuluukin, onko kaikki yhdenvertaisia terveyspalveuja saamaan. Kovaa vauhtia ollaan kaikkea yksityistämässä, tästä on osoitus palvelusetelijärjestelmä. Valtionosuusuudistus meni poskelleen   

Vesa Turpeinen

#5

01.09.2011 20:40

Lähidemokratia kunniaan ! Olen järkytyksellä seurannut,kuinka Suomessa yritetään väkisellä ottaa käyttöön entisen Neuvostoliiton malli... ! Päätöksenteko ja -tekijät ovat kaukana ja kasvottomia.
Kyllähän säästöä syntyy,kun siirretään palvelut osalle kansaa riittävän kauas! Siis rahat ja valta keskuksiin ... ! Tuntuu tosi pahalta huomata tämä YLIMIELISYYS ja HALVEKSUNTA, joka meille pienten kuntien asukkaille näissä "alle sata kuntaa" puheissa osoitetaan!Vieras

#6 Re:

01.09.2011 21:29

#5: Vesa Turpeinen -

Juuri näin! Helsingissä kaupunginvaltuutetun on oltava julkisuuden henkilö, valtaeliittiin kuuluva, puoliammattilainen. Pienessä kunnassa puheenjohtajistokin katsoo maailmaa samalta tasolta tavallisen kuntalaisen kanssa.

 

Hannele Rämö

#7 Miljardisäästöjä

02.09.2011 07:28

Hartolan kunnanjohtaja kirjoitti osuvasti " Vain yhdestä asiasta olen varma: kuntien määrää vähentämällä ei tulla saavuttamaan pääministerin odottamia miljardisäästöjä". Raija Rissanen kertoo Hartolan olleen jo vuodesta 2007 jos jonkilaisessa kuntaliitosselvityksessä mukana. Uskon hänen jos kenen perhtyneen tähän asiaan perusteellisesti.
Vierestä seurannut

#8 Koskaan et muuttua saa?

02.09.2011 09:13

Huvittaa Rämön perustelut, sillä Hartola on ollut ja tulee olemaan valtion ja veronmaksjien sylissä muuttotappio kuntana. Väki ikääntyy ja nuoret muuttaa kaupunkeihin, tämä on totuus jonka tietää kaikki. Miksi poliitikot ette tätä näe, vai ettekö halua? Onko oma luottamusmiespaikka kuntalaisen tulevaisuutta tärkeämpi?

Vieras

#9 Re: Koskaan et muuttua saa?

02.09.2011 09:49

#8: Vierestä seurannut - Koskaan et muuttua saa? 

Huvittaa Rämön perustelut, sillä Hartola on ollut ja tulee olemaan valtion ja veronmaksjien sylissä muuttotappio kuntana. Väki ikääntyy ja nuoret muuttaa kaupunkeihin, tämä on totuus jonka tietää kaikki. Miksi poliitikot ette tätä näe, vai ettekö halua? Onko oma luottamusmiespaikka kuntalaisen tulevaisuutta tärkeämpi?

Raija Rissanen kirjoittaa varmuudella tietämistään asioista sinun sijaan.  Viittaat väen ikääntymiseen, mutta et ilmeisesti esittämäsi perusteella ole riittävästi tietoinen esiin ottamastasi asiasta. Esim. suuret ikäluokat maksavat mittavat verot eläkkeistään ja he kustantavat osansa saamistaan palveluista ikääntymisestään huolimatta - näin he pyörittävät talouttamme. Tämä on totuus, jota harva tulee ajatelleeksi. Suurin uhka tulevaisuudelle on syrjäytyminen ja köyhyys. Viittauksesi ihmisten pelkoon luottamusmiespaikkojen menetyksestä on asiaton. Toivon, että esiintyisit täällä ihan reilusti omalla nimelläsi.

Kvalt.n ja KH:n varajäsen Varsinais-Suomesta

#10 Re:

02.09.2011 12:05

#5: Vesa Turpeinen -

Olet Vesa oikeassa. Valtion eri ministeriöiden virkamiesten,suunnittelijoiden  ja kaikenkarvaisten muiden  yhdyskuntasuunnittelijoiden  tarkoitus, toive ja suoranainen missiohan on se, että jossain metsän korvessa hajallaan asuvat ihmiset ja pienet kyläkeskukset, pienet kunnat, ne ovat tästä maasta hävitettävä. Keinothan ovat juuri nuo, keskitetään, viedään palvelut jonnekin, minne metsän korvessa asuvat eivät niin vaan pääse/lähde, ellei aivan viimeinen pakko ole. Toisekseen nämä yhdyskuntasuunnittelijat ovat väläyttäneet jopa pakkokeinoin saatavaa tiivistä yhdyskuntarakennetta, elleivät kunnat nyt itse älyä tehdä selkeitä ratkaisuja, mm maankäytön suunnittelussa . Tiiviissä kaupungissa , siellä kaikki on  äärellänsä ja hyvin hallittavissa,  paketissa kaikki yhden johdon varassa. Maaseudun taajamissa, kylissä kun kaikki ovat hajallaan ja pahukset vielä vaativat siellä vielä vesi-, viemäri-, sähkö-, puhelinverkkoja ja jopa maanteiden kunnossapitoa , vaativat lähipalveluina terveydenhuoltoa, koulua,vanhusten hoitoa jne. Ja sehän on tuhlausta, muka halvemmalla tuotettaisiin yhdessä isossa yksikössä keskellä kaupunkia! Nyt jokaisen itsenäisen kunnan ,olkoon pienempi tahi vähän suurempi, on katsottava eteensä, sivuilleen ja taaksensakin: kunnan itsemääräämisoikeus, itsehallinto ja kuntalaisten palvelutaso lähipalveluna on oltava jokaisen niin kunnan virkamiesten kuin luottamushenkilöidenkin ainoa johtotähti ja kunnallinen elämäntehtävä. Valvokaa siis, ettei taas erilaisin verukkein ja väärien laskelmien turvin päästä tekemään lainsäädännössä kunnille sitä viimeistä hirttosilmukkaa.

Valtuutettu, kh jäsen

#11 Kenelle tarkoitettu?

02.09.2011 12:25

Täyttä asiaa tämä adressi ja NIIN KANNATETTAVA! Sitä kysyisin kenelle olette tämän tarkoittaneet, onko asiallista että me tavalliset valtuutetut, kunnan- ja kaupunginhallitusten jäsenet tai tavalliset kuntalaiset allekirjoitamme tämän vai haluatteko tänne pääasiallisesti kunnanjohtajien ja puheenjohtajien allekirjoituksia?

Vieras

#12

02.09.2011 12:59

Olen ehdottomasti vastaan pakkoliitoksia ja suurkuntia, sillä ne eivät tuo säästöä niinkuin annetaan ymmärtää.Kaikki palvelut keskitty palvelukeskuksiin ja laitapuolen kuihtuu.

Vieras

#13 Re: Kenelle tarkoitettu?

02.09.2011 13:03

#11: Valtuutettu, kh jäsen - Kenelle tarkoitettu? 

 Adressi on tarkoitettu kaikkien asiaa tukevien allekirjoitettavaksi. Siis yhtälailla kaikkien luottamushenkilöiden kuin tavallisten kuntalaisten allekirjoitukset ovat yhtä arvokkaita. Me emme halua, että liitoskunnista tulisi samanlaisia karttaharjoituksia kuin hätäkeskusalueista. Edellisesä lainasin Antti Pulkkisen sanoja. Tämänkaltainen vaara on tosiasiallisesti olemassa.

Toimiessani Päijät-Hämeen yhdeksän kunnan kuntajakoselvitys Uusikunta työryhmän toisena varapuheenjohtajana hämmästelin sitä, että liitostouhuissa ei nähty huonoja puolia olevan lainkaan.   

Mårten Höggard

#14 Maalaisliitto tukee hyvää asiaa

02.09.2011 18:08

Kuntakapinaliikkeelle tukea Keskustalta
julkaistu tänään klo 15:01, päivitetty tänään klo 15:02
Sysmästä alkunsa niin sanottu kuntakapinaliike on saanut tukea Suomen keskustalta. Puolusihteeri Timo Laanisen välittämässä viestissä Keskusta kutsuu kapinaliikkeen nokkahenkilöt keskustelemaan yhteistyöstä.
Samassa yhteydenotossa Keskusta ilmoittaa pisteliäästi, että kuntapalveluita ei pelasteta Helsingin kabinettien karttaharjoituksilla, runnomalla kuntia pakolla yhteen.
- Kuvaavaa on, että tämän kuntakapinan alullepanijoita ovat nimenomaan kokoomuslaiset ja sosiaalidemokraattiset kuntapäättäjät, todetaan puoluesihteeri Timo Laanisen välittämässä viestissä.
Kuntien määrän vähentämistä vastustavassa pienten kuntien päättäjien nettiadressissa on mukana jo noin 150 kuntaedustajaa eri puolilta maata, kertoo Heinolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hannele Rämö.
Adresissa osallisena olevat kuntien päättäjät pitävät vaatimusta kuntien lukumäärän vähentämisestä kestämättömänä.
Samalla Suomen Kuntaliiton toimintaa suomitaan kovin sanoin - kuntapäättäjien mielestä se ei saisi olla valtiovarainministeriön sivukonttori.
YLE Lahti
Jori Ravantti
Vieras

#15

02.09.2011 19:02

Tarvitaan ketterämpiä toimintatapoja, eikä ensisijaisesti ylisuuria paikallisen itsehallinnon vesittäviä organisaatioita. On aiheellista miettiä käsitteleekö paikallinen itsehallinto asukkaille merkityksellisiä kysymyksiä, jolloin se on tärkeä ihmisille vai elääkö se ihan omaa elämäänsä asukkaista välittämättä.

Mitähän pitäisi tehdä sille, että valtuustoissa ollaan tarmokkaampia uusien menojen lisäämisessä kuin olemassa olevien resurssien raivaamisessa prioriteetissa ensimmäisiin asioihin? Tämä ei ole kovin hyvä yhdistelmä jos valtionkin taholta tyrkätään aina lisää tehtäviä samaan aikaan kun palkkamenot on nekin nousemaan päin.


Vieras

#16

02.09.2011 19:13

Ongelmana ovat kuntien järjestämisvelvollisuuksien kustannustason nousu.
Vain eduskunta voi muuttaa todellista rakennetta priorisoimalla järjestämisvastuuta uudelleen. Vaikeuksia on kaikilla kunnilla sekä kaupungeilla kokoon ja muotoon katsomatta.
JUJU

#17 Pelottelu on vahva ase "kuntakapinassa"

02.09.2011 19:33

Moni kunnanisä ei osallistu tähän nettiadressiin pelätessään sen vaikuttavan kielteisesti omaan, puolueen ja paikkakunnan kehitykseen. Adressiin osallistuminen on leimattu kuntakapinaksi, jota se ei mielestäni ole. Suomessa on mielipiteen vapaus, mutta se ei käytännössä toteudu. Herran pelko on herran alku -ajattelu on liian voimakasta. Toivottavasti uskallamme toimia ponnekkaasti paikkakuntiemme ihmisten hyväksi.

Vieras

#18

02.09.2011 21:08

Vahva peruskunta tavoite. Se oh ok.
Semyös edellyttää että kaikki talouden kriittiset tunnusluvut ovat plussalla eli parmmat kuin koko maan ka......


Vieras

#19 Re:

02.09.2011 21:08

#18: -  

 


Vieras

#20

02.09.2011 21:15

hyvä että puutututaan tärkeään aiheeseen ennenkuin mitään on vielä lyöty lukkoon lakiteitse.
Vahvan peruskunnan kriteerit, eli talouden tunnuslukujen pitää täyttyä kaikilta osin,tarkoitan puitelaissa määritteltyjä arvoja. Ellei niitäkin taas muuteta muutoksen vuoksi......

Vieras

#21

02.09.2011 21:39

on allekirjoitettu :)
Mitä muita ongelmia on.

#22 Kunnissa on usein se tilanne ettei ole rahaa

02.09.2011 22:34

Monet kuntalaiset hakeutuvat työhön toiselle paikkakunnalle ja tilalle tuodaan valtion kustantamia pakolaisia.Täysi ylöspito kustannetaan.Menoille ei ole asetettu ylärajaa,eikä pakolaisten lukumäärälle.Kaikki mikä tulee sijoitetaan ja rahaa kyllä riittää, siitä ei ole mitään epäilystäkään.Maksajia on riittävästi.

Hallittu tulevaisuus

#23 Re: Lisää rahaa kunnille

03.09.2011 09:35

#1: Arto Viitaniemi - Lisää rahaa kunnille 

 Hieno kuntalaisten kansannousu on alkanut. Laajenee kylä kylältä, kaupunginosa kaupunginosalta. Itsehallintoa on puolustettava kynällä ja ihmisketjuilla. Lähipalvelujen ja turvallisuuden puolesta kannattaa toimia.

Kiitos sysmäläisille kun saitte aikaan kansannousun asiassa. Eihän tämä uudistus heittäen mene. Perustuslain mukaan ja kun kuntavaalitkin ovat jo valmistelussa! Ehdokkaiksi runsaasti itsehallinnon ja palvelujen puolustajia rakenne- ja keskittämissuuntautuneiden sijaan. Kova poliittinen vääntö käyntiin. Valituskoulutus kaikista kuntaliitosasioista käyntiin, jotta oikeusviranomaiset saavat töitä. Aikaa tässä on pelattava ja keinot etsittävä.

Optimia kuntakokoa ei ole voitu tieteellisesti osoittaa. Eivätkä sitä kykene muutamat ylioppilaspohjaiset poliitikotkaan tekemään. Jarruja on lyötävä ja vaihtoehto kunnanllisvaaleissa esitettävä, jossa vaihtoehdossa tuodaan palvelu palvelulta esille niin vanhustan , sairaiden, vammaisten, lapsien, työttömien, raskautettujen, yksinäisten kuin  onnettomienkin osalta.

Maan kahtiajako on estettävä. Vaarana on, että alueellinen, terveydellinen, sosiaalinen, työllinen, vauraudellinen keskittäminen vain syvenee ja se ei taatusti tiedä hyvää.Varokaa keskittäjiä.

Sirkka Raudus

#24 Näin se on.

03.09.2011 20:43

#23: Hallittu tulevaisuus - Re: Lisää rahaa kunnille

"Edellisen hallituksen kuntaministeri, kansanedustaja Tapani Tölli (kesk.) vaatii hallitusta perumaan kuntareformin, jolla Suomeen muodostettaisiin jopa maakunnan kokoisia suurkuntia. Hänen mielestään kuntaministeri Henna Virkkusen (kok.) hanke olisi suunniteltava uudelleen."

Hannele Rämö

#25 Kuntien ääntä on kuultava

04.09.2011 09:48

Hallituksen taustalla on joukko erilaisten intressitahojen lobbareita, koska ei haluta kuulla riippumattomia asiantuntijoita, jotka ovat julkisuudessa esittäneet hyvin perusteltuja kantojaan sekä kuntaliitoksista, että sosiaali ja terveyspalvelujen järjestämisestä. Hallituksen toinen käsi ei tiedä mitä toinen tekee. Hallitusohjelmassa luvattiin edistää kuntatalouden vakautta ja olla laajentamatta kuntien tehtäviä jne. Tosiasiassa valtio on velkaa kunnille miljoona tolkulla. Jokohan nyt olisi punttien tasaamisen aika.