Hasis lailliseksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Hasis lailliseksi.

Reija Tyynismaa
Kauhava

#1

02.11.2006 13:48

Kylläpä typeriä asioita pyydät. Oletko mahdollisesti tullut ajatelleeksi, että esimerkiksi äiti, joka polttaa tupakan "kahvisavuna" tai ruokansa päälle tai milloin vain, kykenee silti olemaan henkisesti läsnä lapsilleen ja muillekin ihmisille, samoin kuin kuka muu tahansa, mutta jos kiskoo hasaa pitkin päivää, ei enää huomaa muuta kun oman leijuvan olonsa.Tulee sokeaksi muiden tarpeille ja olemassa ololle. Pilvenpolttaja-narkkarit ja alkoholistit kuuluvat samaan kategoriaan= pulassa, sensijaan että he kykenisivät elämään elämäänsä olemalla siinä läsnä ja huolehtimaan vastuullisesti asiansa pakenematta sitä "hiprakkaan", tulkoon se sitten mistä aineesta tahansa.Eikö mielestäsi tässäkin maassa ole jo tarpeeksi aineista riippuvaisia vieroitushoidon tarpeessa olevia ihmisiä, kun niitä pitäisi vielä laillisesti saada lisää? JÄRKI HOI ÄLY ÄLÄ JÄTÄ!
Lauri -
-

#2

02.11.2006 23:24

Suosittelen lopettamaan huumeiden käytön.

En allekirjoita.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.11.2006 13:34


Mimmi Santanen
Vaasa

#4

20.11.2006 22:39

JOOjoo.:D
Jani Tuovinen
Pornainen

#5

07.12.2006 15:50

Reija Tyynismaa, oletteko idiootti vai muuten vaan niin vanhanaikainen että et edes tiedä mistä puhut?
Henkilökohtaisesti tunnen useita näitä "narkkari-pilvenpolttajia" jotka eivät poikkea millään tavalla normaalista ihmisestä. Voisit avata silmäsi ja koittaa edes ymmärtää, että kannabis ei ole edes alkoholia vaarallisempi, päinvastoin.
www.google.fi ja sieltä kannabis hakusanaksi ja KATSO perkele. Ja mitä tuohon jokapäiväiseen "hasan poltteluun" tulee, eikö se jumalauta ole aivan 100% oma päätös kuinka paljon sitä pilveä polttelee? Erona alholisteihin se, että polttelua on paljon helpompi kontrolloida kuin alkoholia.
".Eikö mielestäsi tässäkin maassa ole jo tarpeeksi aineista riippuvaisia vieroitushoidon tarpeessa olevia ihmisiä, kun niitä pitäisi vielä laillisesti saada lisää?" Eiköhän tuossa ole kyse lähinnä heroinisteistä, alkoholisteista ja ihmisistä jotka käyttävät oikeita HUUMEITA, vai montakos siihen pilveen on ihmisiä kuollut? 0. Montako viinaan? miljoonia. Entä tupakkaan? miljoonia. EIKÖ TÄMÄ JO KERRO JOTAIN?

Avatkaa jo silmänne herrajestas, luulisi valtiotakin kiinnostavan monien miljoonien eurojen lisäverotulot.
Kelatkaa paljon valtio käyttää rahaa siihen, että poliisit tulevat pidättämään pilvenpolttajia ja heittävät ne linnaan mätänemään, vain koska ne polttavat pilveä? Annetaan kännisten ihmisten hakkaa toisiaan, rikkoa ikkunoita ja huudella kaduilla, kunhan pilvenpolttajat saadaan pois kaduilta "saastuttamasta" meidän ihanaa yhteiskuntaa. Montakos aggressiivista pilvenpolttajaa TAI YLIPÄÄTÄÄN pilvenpolttajaa tunnet? Häpeä saatana tyhmii sanojas, ja ota järki käteen..


Jussi Jokinen
JKL MLK

#6

08.12.2006 19:57

df

Jouni Järvinen
Lappi

#7

23.12.2006 16:55

Suoraan sanoen: vittuun kaikki tupakka/alkoholi/huumeet ja ne ihmiset, jotka kannattavat niiden käyttöä.
Juuso Liukkonen
Pernaja

#8

23.12.2006 17:32

Otto, sama uskoakseni pätee myös alkoholiin ja joihinkin lääkkeisiin. Jotkut eivät vain osaa/pysty/halua hillitä käyttöään. Siitä saa sitten hyvää esimerkkiä, eikö vain?
tanja eerikkilä
kemi

#9

04.01.2007 17:45

Hyvät ihmiset, jotka olette täysin kannabista vastaan, etsikää tietoa kyseisestä päihteestä ennen kuin päätätte kantanne.
Tässä muutama asia kannabiksesta, osoitteesta: www.wikipedia.org:
(haku sanalla kannabis, katso myös hamppu)
"Kannabiksen päihdyttävästi vaikuttavien ainesosien kannabinoidien tappavaa annosta ei tiedetä, mutta arvioiden mukaan kannabista pitäisi kerralla nauttia noin 10–41 kiloa, jotta yliannostus tapahtuisi*. Tutkimukset eivät tunne kuolemaan johtanutta yliannostustapausta.Myös seksuaalisen mielihyvän on todettu lisääntyvän kannabista nautittaessa. Kannabiksen vaikutuksista sikiöön raskauden aikana ei ole tarkkaa tietoa, mutta oletettavasti poltettu kannabis aiheuttaa sikiölle samanlaisia vaurioita kuin tupakkakin**. Kannabiksen käytöstä ei seuraa akuuttia myrkytys- tai kuolemanvaaraa.Kannabis aiheuttaa ensisijaisesti lievää psyykkistä riippuvuutta, runsaasti ja säännöllisesti käytettynä mahdollisesti myös fyysistä riippuvuutta. Alkoholi ja tupakka ovat kannabista enemmän riippuvuutta aiheuttavia aineita.
Kannabiksella on tähän mennessä tieteellisesti todistettu olevan ainakin seuraavia lääkinnällisiä käyttötarkoituksia:
Kivun lievitys
Pahoinvoinnin ja oksentelun hillitseminen
Ruokahalun kiihottaminen"

(*keskimääräinen kerta-annos n. 1 gramma käyttäjästä riippuen)
(**en kannata käyttöä raskauden aikana, mutta hyvä esimerkki tupakointiin liittyen)

Uskon, että kantanne muuttuu hieman positiivisemmaksi tiedonhaun jälkeen.
Tietoa löytyy myös muilta sivustoilta.
Aikuinen Nainen
Helsinki

#10

08.01.2007 03:41

Herätys, typerykset!

Elin kahdeksan vuotta kannabista miltei joka päivä käyttävän ihmisen kanssa. Aiemmin elämässä satasella mukana olleesta ihmisestä tuli täysi luuseri, työelämästä vieraantunut, lapsilleen ja läheisilleen skitsokohtauksia saava (niinä hetkinä, kun ei saanut kannabista - hirveät vieroitusoireet) idiootti. Mies myös huijasi läheisiltään rahaa ostaakseen kannabista.

Allekirjoittamalla tämän todella TYPERÄN adressin edesautatte mahdollisesti jonkun ihmisen elämän tuhoutumista. Huomioikaa: Usein ei tuhoudu pelkästään kannabista käyttävän ihmisen oma elämä, vaan käyttö vaikuttaa moneen muuhunkin ihmiseen, jotka tästä käyttäjästä välittävät ja hänen kanssaan ovat tekemisissä.

Voin vierestä, oikein aitiopaikalta, seuranneena sanoa, että kannabiksella ei ole mitään hyviä vaikutuksia. Tuhoaa aivot, tuhoaa ihmissuhteet, tuhoaa elämän.

Jotkut teistä vielä kehtaavat väittää, että kannabiksesta ei tule riippuvaiseksi. Voi teitä parkoja...Yritätte perustella itsellenne haitallisen aineen käyttöä keinolla millä hyvänsä. Seurasin, kuinka aineesta tuli riippuvaiseksi. Kuinka fiksu ja hyvä ihminen muuttui skitsofreeniseksi, harhaiseksi, psykopaatiksi..

Tehkää heti kaksi järkevää tekoa! Älkää käyttäkö kannabista! Älkää allekirjoittako tätä adressia!
Antti Naali
Turku

#11

11.01.2007 03:00

Aikuinen nainen, kyllähän noita ääripäitä aina löytyy. Itse en ole kyseistä "huumetta" ikinä käyttänyt mutta olen lukenut tutkimustuloksia ja tullut siihen tulokseen että ennemmin käyttäisin kannabista kuin nauttisin alkoholia (ihan vain oman terveydentilani kannalta) . Tähän voi tietysti joku sanoa että "mikä pakko on käyttää kumpaakaan", mutta kuinkahan monta ihmistä on olemassa joka ei aina sillontällöin tarvitsisi joitain ylimääräisiä aineita kehoonsa rentoutuakseen.
Mari Koistinen
Kuopio

#12

16.01.2007 18:25

man made alcohol, god made weed. who you trust?
Tiina Kallioluoma
Pirkkala

#13

20.01.2007 20:03

^^Minun mielipiteeni on, että jumala ei ole tehnyt yhtään mitään(lue siis: en usko jumalaan).Ja uskon Aikuisen Naisen kokemusta mieluummin, kuin teitä, jotka myönnätte käyttäneenne kannabista.Ja tämän tiedon mukaan siis kannabis ei aiheuta mitään hyvää, vaan pahaa itselle ja läheisille. Eli en allekirjoita, vaan vastustan ajatusta ehdottomasti.
Matias Jokinen
Nivala

#14

24.01.2007 21:24

"Ja uskon Aikuisen Naisen kokemusta mieluummin, kuin teitä, jotka myönnätte käyttäneenne kannabista.Ja tämän tiedon mukaan siis kannabis ei aiheuta mitään hyvää, vaan pahaa itselle ja läheisille. Eli en allekirjoita, vaan vastustan ajatusta ehdottomasti."

Eli uskot ennemmin sattumanvaraista kannabiksen vastustusviestiä, jota ei välttämättä ole saatettu kirjoittaa tosissaan, kuin tieteellisiä, todistettuja faktoja? Ei kannata noin heikoilla eväillä mennä minnekkään.

Itse tiedän ihmisiä, jotka ovat päässet mm. alkoholismista eroon hampun avulla. Koska tiedän tällaisia yksittäisiä tapauksia, en rupea yleistämään sitä kattamaan kaikkia käyttäjiä. Tietysti on myös näitä lähinnä pateettisia ongelmakäyttäjiä, joiden ei kannattaisi käyttää mitään lainkaan, kun kohtuudella ei kerran osata ottaa. Yleistäminen on suoraa valehtelua, tai vähintään puolitotuutta.

Itse en käytä myöskään, silti yksi adressin allekirjoittaneista.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.02.2007 02:25


Niina Kyllönen
Nurmijärvi

#16

15.02.2007 15:28

Eikö pitäisi kuitenkin olla ihmisellä oikeus päättää omista asioistaan. Itse pidän alkoholia paljon pahempana huumeena. Mm. koska se on laillinen ja se todistettavasti aiheuttaa mm.agressiivisuutta ja arviointikyvyn heikkenemistä(estojen poistumista).
Kannabiksenkin "vaarallisuus" tai haitallisuus riippuu myös määrästä, kuinka paljon sitä polttaa ja siitä että onko ihminen addiktoituvaa sorttia(eli osaako pistää pisteen vai pitääkö sitä kiskoa naama vihreänä) ja ennen kaikkea siitä, sopiiko se ko.ihmiselle. Itse en polta, koska on psykoositaipumusta enkä viitsi riskeerata, mutta muuten luultavasti tulisi silloin tällöin sauhuteltua, koska se rentouttaa mukavasti(ilman krapulaa).
Olen nähnyt vierestä miten se vaikuttaa kun ei tunne sanaa kohtuus, mutta olen myös vastapainona nähnyt, miten siitä voi olla todella merkittävää hyötyä ja apua esim. vahvempien huumeiden käytön lopettamisessa. Kannabis ei kuitenkaan tietääkseni aiheuta samanlaista "kusipäisyyttä" ja rikollisuutta kuin esim.heroiini.
Miettikää kummasta on enmmän haittaa, ihmisestä, joka KOTONAAN polttaa silloin tällöin omissa oloissaan savut ja kasvattaa ne itse(ei siis esiinny oheisrikollisuutta) vai se, kun ihminen vetää päivittäin vähintään 100euron arvosta heroiinia tai saman arvosta amfetamiinia ja rahoittaa sen varastelemalla esimerkiksi naapurin auton tai äitin kultakorut ja mummon pöytähopeat tai muilla rikoksilla. Ja ajatellaan että tämä herska-tyyppi pystyisi lopettamaan kaiken sauhuttelulla ja vähentämään senkin satunnaiseksi, mutta naapurille tämä savu-haitta on näköjään vakavempi juttu, meinaan kun sehän haisee...
Mutta asiasta taas aiheeseen, nimetkää ihmiset yksikin asia jolla ei olisi liiallisesti käytettynä mitään haittavaikutuksia. Purkkakin pierettää kun sitä syö paljon, puhumattakaan rasvaisesta ruoasta tai tupakasta, mitä ne aiheuttaa...
Itse pienen lapsen äitinä en pidä satunnaista pilven polttoa sen pahempana kuin sitä jos ottaa silloin tällöin oluen.
Kohtuus kaikessa ja järki päähän.
Ja muuten, suurin osa(tietääkseni kaikki) ihmiset jotka niin suureen ääneen mesoavat kannabiksen vaarallisuudesta eivät ole todellisuudessa edes perehtyneet kunnolla asiaan tai eivät ainakaan voi suostua myöntämään että siitä voisi olla jotain hyötyäkin(kohtuullisesti käytettynä), ja että se ei olekaan niin paha peikko, onhan se sentään huume.
Siis kannatan laillistamista.
Nasir koskimäki
Turku

#17

05.03.2007 20:57

Kannatan,kannatan ja kannatan...Hasis on kuten Kannabiskin pyhä asia ja molempien pitäisi olla laillisia suomessakin edes omaan yksityiseen käyttöön.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.03.2007 15:19


Joel Vainikka
Vihti

#19

07.06.2007 12:37

Ihan turhaa tollanen et huumeet tulis lailliseks mitä hyötyy siitä oikeesti on mun nmielestä tupakka/huumeet pitäs kieltää laissa kokonaan alkoholista en sano mitään....

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.06.2007 16:43


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.06.2007 18:40


tommi pakarinen
suomi

#22 EN ALLEKIRJOITA

15.08.2007 17:03

pilvenpaskan käytöstä vaan kovemmat tuomiot
Kalle Laukkanen
Helsinki

#23

04.10.2007 08:11

Ensinnäkin itse adressista: on olemassa adressi Kannabis lailliseksi, ja tämä adressi otsikostaan huolimatta ajaa sekä hasiksen että marihuanan laillistamista. Kannabis-kasvista tuotetaan (Wikipedian mukaan) pääosin kolmea huumausainetta: Marihuanaa, hasista ja hasisöljyä. Onko tällä adressilla vain jotain erityistä hasisöljyä vastaan vai eikö ole vain huomattu tuota toista adressia?

Siitä en tiedä pitäisikö ihmisellä olla oikeus päättää omista teoistaan. Jokaisella on tähän varmaan oma mielipide. Valtion kanta (ja tarkoitus) on että ei pitäisi. Itse en ota tähän henkilökohtaisesti kantaa, mutta valtio kieltää aika monet asiat, vaikka ne koskisivatkin vain itseä. Sinänsä se on loogistakin: henkilö itsessään on valtion jäsen siinä missä toinenkin henkilö, joten itselle tehty vahinko on sama kuin toiselle tehty.

Tämä nyt on melkein sama mitä olen kirjoittanut tuohon Kannabis lailliseksi-adressiin (enkä edes tiedä onko tämä adressi enää miten aktiivinen) mutta koostetaan nyt ajatukseni tähän.

Koska valtion linjaus on suojella ihmistä myös tältä itseltään, ei huumausaineita suoraan voi sallia. Mutta koska linjaus sallii tietyt vapaudet, eläen siinä harhassa että ihmiset osaisivat edes jonkin asian suhteen käyttäytyä järkevästi, mielestäni pitäisi jonkinlainen logiikka säilyttää näiden vapauksien suhteen. Ihan nyt mitään tutkimuksia siteeraamatta, sanoisin että päihteiden laillisuuden pitäisi olla suoraan verrannollinen niiden vaarattomuuteen; muut saavat väitellä siitä onko nykytilanne tällainen. Tässä vain astuu esiin se ongelma, että muutos on aina hankalaa, ja tässä mittakaavassa ehkäpä jopa kallista. On hankalaa yrittää ruveta kieltämään erittäin vakiintuneita aineita, ja toisaalta asenteet ovat pitkään kiellettyjä aineita vastaan.

Kunnioitan niitä, jotka haluavat että kaikki päihteet kielletään. Omien vapauksien rajoittaminen turvallisuuden ja muutenkin elämänlaadun takia on hieno teko.

Kunnioitan niitä, jotka haluavat laillistaa kaiken. Vaikken itse usko ihmisen vapaaseen tahtoon en silti kiellä muita uskomasta siihen.

Eiköhän siinä tullut tarpeeksi, siitä toisesta adressista löytyy samat mielipiteet (tai niiden puutteet) kahteen kertaan.
viherpeukalo hartsi
jyväskylä

#24 kannabis

24.03.2008 17:08

Mielestäni alkoholia ei rinnasteta laissa suoraan huumausaineeksi, koska sillä on niin vahvat perinteet. Miettikää, mitä kaikkea tuo aine on saanut aikaan yhteiskunnassamme. Sen sijaan kannabis ei ole aiheuttanut suoraan yhtään kuolintapausta. Myönnän , että kannabiksella on säännöllisesti käytettynä haittansa, mutta lievemmät kuin alkoholilla. Ärsyttää kannabisten käyttäjien leimaaminen rikollisiksi narkkareiksi. Kannabiksen levittäminen ja myynti tulisi jatkossakin kieltää, mutta kotikasvatusta ja hallussapitoa ei tulisi rangaista. Jokaisella ihmisellä pitäisi olla itsemääräämisoikeus. Kannabiksen täysi laittomuus vain lisää rikollisuutta, valtion rahojen menemistä, stereotypioiden vahvistumista käyttäjiä ja ainetta kohtaan. En suosittele kannabista kenellekään, mutten tuomitsekaan tai vieroksu sen käyttäjiä.

timo rautiainen
pori

#25 se nyt on melkein sama...

18.07.2009 20:15

...saako valtio siitä tuloja vai ei, joka tapauksessa sitä nautitaan ja näyttäisi siltä että, että nuorempi sukupolvi suhtautuu asiaan huomattavasti myönteisemmässä mielessä kuin vanhemmat ihmiset...
Henkilökohtaisella tasolla olen ihan varma ettei laillistaminen muuttaisi asioita ainakaan pahempaan suuntaan, perustan väitteeni ihan jo pelkästään sen varaan ettei tarvitsisi käydä kauppaa rikollisten kanssa kuten tähän saakka... Jokainen päätelköön siitä mitä moinen tavallisessa jullissa saa aikaan.. Sitä muuttuu kovaksi heeboksi muiden silmissä, ja ennemin tai myöhemmin persoonallisuudessa voi havaita muutoksia. Myös mahdolliset kovempien aineiden kokeilut tätä kautta helpottuu, ja yleistyy (mitä ei varmasti tapahtuisi valtion rakentaman jakelun kautta, vai mitä ?)

Niin että miettikääs sitä Viisaat !!!

terv: Timppa

Kommentoi adressia