Oulun tulee luopua keskustakampushankkeesta

Oulun tulee luopua keskustakampushankkeesta / Tiedotteet / Adressi ylitti 6 000 allekirjoituksen rajan! / Kommentit


Vieras

#1

06.09.2020 13:54

Puu-Raksila on alueena häivähdys vanhaa Oulua, huokuu rauhaa ja seesteisyyttä. Markettialueen toisella puolella on Intiön hautausmaa, mitä alueena voisi kuvailla jokseenkin samoilla sanoilla. Yliopiston sijoittuminen näiden alueiden väliin jättäisi huomioimatta em alueiden, niille kuuluvan kunnioituksen. Toisekseen, edelleenkään en voi käsittää Oulun kaupungin linjattomuutta alueidensa kehityksessä. Linnanmaan asuntokantaan ja liikenneyhteyksiin on satsattu sekä laajennettu korkeakoulukampus juuri aloittanut Linnanmaalla, niin tuntuu käsittämättömältä, että yliopisto vedettäisiinkin yhtäkkiä alueelta pois. Yliopiston hajauttaminen eri alueille vaikeuttaisi tiedekuntien välistä yhteistyötä ja rikkoisi yliopiston arvokkuutta.

Vieras

#2

06.09.2020 14:04

Aivan järjetöntä hommaa, Oulun keskustan tierakenne on muutenkin niin, ruma, kapea, ahdas ja epämielyttävää, en ymmärrä miten siihen vielä lisätään laitoksia jolla saadaan liikenne vieläkin sekaavammin... Yliopiston alueella on juuri ollaan laajentamassa tierakenteet ja vaikka mitä, niin ei järjen häivää että jätetään alue tyhjäksi ja siirretään väkijoukkoja keskustaan.

Vieras

#3

06.09.2020 15:59

Yliopiston rehtorin tulee olla enemmän huolissaan siitä mitä ja miten hyvin yliopistossa opetetaan kuin siitä miten muutaman keskustan kerrostalon grynderit pärjäävät ylijäämäisillä pikkuasunnoilla, joita nyt kaavaillaan opiskelija-asunnoiksi. Linnanmaalle on jo rakennettu opiskelija-asuntoja. En veronmaksajana hyväksy verorahojen työntämistä yksityisten rakennusfirmojen tappioiden kattamiseen opiskelijoiden asumiskustanuksiin keskustassa... --En myöskään veronmaksajana hyväksy jo valmiin ja käyttökelpoisen kampuksen hylkäämistä hyvin näkyvin muka-argumentein. Tämä on pelkkää tuhlausta ja haihattelua! - Rehtori vetoaa siihen, että uusien opetustilojen vuokrat voidaan neuvotella nykyisiä edullisimmiksi. No, jos voidaan neuvotella vuokria alhaisemmiksi, miksi sitä ei voida tehdä jo nykyvuokrien kohdalla?? Yleensä uusien rakennuksien ja jopa korjattujen tilojen vuokrat ovat huomattavasti aikaisempia kallimpia. Muualla maailmassa on vuosisatoja vanhoja yliopistoja yhtä vanhoissa toimitiloissa. Näissä tuotetaan huippututkimusta ja opiskelijat ja henkilökunta ovat ylpeitä osaamisesta ja traditioista. Voidaankin kysyä, miksi noissa paikoissa tuloksen tekoa ei vanhat tilat hidasta???-- Oulussa on tehty kallita liikennejärjestelyitä lähivuosina. Nyt niitä pitäisi tehdä vielä lisää ja kustannusarvio on kymmeniä miljoonia euroja.--Joidenkin hourupäitten mielestä opiskelijat elävöittäisivät keskustaa Raksilaan siirretyn yliopiston ansioista. Miten se on mahdollista? Veronmaksajat maksavat jo tällä hetkellä opiskelijoiden elämisen ja asumisen. Opiskelijoiden mukaan on kuulema niukkaa. Valtion ja kuntien tulevaisuus velkaisena ei ainakaan lupaa lisää kenellekään lisää käyttörahaa. Että se siitä haihattelusta....
Kaunetta rakastava kansalainen
Vieras

#4

07.09.2020 02:49

Logistisesti järkevää on kehittää yliopistokampusta Linnanmaalla. Sinne on nyt upeat auto- ja pyöräbaanat. Köyhän vaikutelman kaupungista antaa tunkea yliopisto Raksilaan. Oulunsalon kuntakeskuksen sisäänkäynti muistuttaa Tukholman upeaa ja arvokkaan näköistä teknillistä yliopistoa. Linnanmaalle saisi samankaltaisen arvokkaan näköisen kampuksen.

Linnanmaalla on tilaa myös pysäköintipaikoille. Mihin ihmeeseen autot Raksilassa tungetttaisiin.ja miten liikenne saataisiin sujumaan jouhevasti.
Ihmetyttää, mihin matkakeskuksen suunnittelu ja toteutus on unohtunut. Sekin antaisi kaupungista hyvinvoivan ja kehittyvän kuvan.
Riittääkö resurssit enää matkakeskuksen toteutukseen? Kaupungin päättäjien toiminta vaikuttaa poukkoilevalta.

Puu-Raksilan ja matkakeskuksen kehittämiseen päättäjien olisi syytä panostaa, kun Euroopan kulttuuripääkaupunkihanke on menossa.


Vieras

#5

07.09.2020 03:34

Mielestäni myös Raksilan alueen asukkailla pitää taata monipuoliset palvelut omalla asuinalueellaan muun muassa apteekin ja kauppapalveluiden muodossa. Yliopiston siirtämisestä ei ole Raksilan asukkaille hyötyä ja käsittääkseni alueen marketeilla oli hyvässä yhteistyössä tehdyt pitkälle mietityt suunnitelmat uusiksi hypermarket palvelukeskuksiksi.

Vieras

#6

07.09.2020 05:57

Kalevan uutisointi on todella vahvasti suuntautunut ja painottunut keskustakampus myönteiseksi. Kaleva on uutisoinut koko ajan, että yliopisto siirtyy keskustaan. Kaikki siirtymisen vastainen uutisointi on erittäin negatiivista. Kaikki siirtymistä puolustava on erittäin myönteistä.

Vieras

#7

07.09.2020 06:05

Yliopisto on Linnanmaalla oikeassa paikassa. Linnanmaalla on eri tiedekeskuksia kuten Vtt ja lukuisia muita. Siksi Yliopiston paikka on Linnanmaa.
Focus

#8 Re:

07.09.2020 06:22

#6: -  

Juuri tuo Kalevan toimittajien (päätoimittajan johdolla) artikkeleiden myötäsukaisuus Raksila -kampukselle on silmiinpistävää siitäkin huolimatta, että artikkelit pääkirjoituksia myöten yritetään verhoilla "puolueettomaksi".

Toisaalta Kalevalle kiitos siitä, että siirtoa vastustavien ja siirtoa puolustavien mielipiteet tuodaan tasapainoisesti julki.

Focus

#9 Re:

07.09.2020 07:01

#1: -  

Yliopiston pyrkimiselle Intiön hautausmaan naapuriin, sisältynee yksi viisas ja kauaskantoinen ajatus, mutta jota Yliopiston hallituksen taholta ei ole tuotu julki edes piiloviestinnällä.

Raksilan kampukseltahan olisi vain kadun ylitys saatella Oulun Yliopisto Intiön hautausmaan multiin lopullisesti, kun se aika koittaa. Muuta syytä kampuksen siirtämiseksi elinvoimaiselta Linnanmaalta arvokkaan Intiön hautausmaan naapuriin ei ole!

Raksilan kampushanke olisi Oulun Yliopistolle lopun alku – ei uuden syntymisen ilotulitus.  Onkohan niin, että hankkeen puolustajat näkevät kampuksen läheisyyden Intiön hautausmaahan korreloivan paremmin Oulun Yliopiston elinvoimaisuutta ja tulevaisuutta, kuin Linnanmaan historiallinen, innovatiivinen yliopistomiljöö ja ympäristö. Toivottavasti hanketta puoltavat tuovan tämänkin tulevaisuudessa laukeavan likietuisuuden Intiön hautausmaahan voimakkaammin esille, jotta kansalaisetkin tunnistavat hankkeen perimmäiset tavoitteet.  

Ehkä vierailevia ulkomaalaisia tutkijoita ja kampuksessa opiskelevia on tuloksellisempaa ja mieliinpainuvampaa ohjata tuulettamaan ajatuksiaan kadun yli rauhoittavalle hautausmaalle, kuin Linnanmaan avaraan ympäristöön.


Vieras

#10 Re: Re:

07.09.2020 13:57

#9: Focus - Re:  

Hankkeen laaja julkisuus, kaupunkilaisten osoittama laaja aktiivisuus ja hankkeen suora vastustaminen on selvästi yllyttäneet yliopiston johdon ylimielisen, me tulemme ajattelun. Nyt on tulossa vaikein vaihe asiassa. Näyttää selvältä, että molemmille linjoille on vahva tuki. Jatkossa tullaan näkemään laajoja perusteluja, mitkä seikat puoltavat siirtoa. Avaus, yliopisto ei odota kaupungilta taloudellista tukea, odottaa vastausta miten hankekokonaisuus todellisuudessa rahoitetaan, miten kaupan palvelut sopivat kokonaisuuteen, miten yliopiston laaja toiminta järjestetään. Oletan, että nämä vaatimukset koskevat kumpaankin näkemystä.

Raimo Järvenpää

 


Vieras

#11

07.09.2020 17:08

Koulutusrehtori Koivu kirjoittaa Kalevassa 6.9.2020 Heksingistä ja Otaniemestä, että nykyisin "[M]etron myötä koko alue on osa kaupunkia" (Helsinkiä). Miksihän Kaijonharju-, Linnanmaa-alue ole osa Oulun kaupunkia? Ellei se jostain syystä ole, etäisyydestä ei ole kyse vaan siitä, että alueen rakentamista, liikenneyhteyksiä ja palveluja tulisi kehittää moninapaisen kaupungin malliin.

Vieras

#12

08.09.2020 06:00

Linnanmaa on hienoa aluetta yliopistolle. Raksila sopii hyvin muulle liiketoiminnalle, kuten tähänkin asti. Marketit, uima- ja urheiluhallit ovat sille paikalle omiaan. Oulun kaupunki huutaa muutenkin rahapulaa. Leikataan sieltä pois, missä rahaa oikeasti tarvitaan ja kehitellään suuruuden hulluja suunnitelmia sellaisen asian ympärille, joka on jo asiallisesti olemassa oikealla paikallaan. Myös ulkomaalaisilta tulee periä maksu opiskelustaan meidän yliopistoissa. Niin tekee muukin maailma. Eikä ole kyse pikkurahoista, kun lähdetään ulkomaille opiskelemaan.

Vieras

#13

08.09.2020 10:03

Raksilaa ja keskustaa auttaisi enemmän uusi, vetovoimainen kaupallinen toimija Raksilassa. Yliopiston siirrosta yrittävät saada hyötyä lähinnä rakennusliikkeet ja paikallinen media.

Vieras

#14

09.09.2020 10:55

Hanna Honkamäkelä määritteli erinomaisesti Helsingin yliopiston varhaisia vaiheita. (Kaleva 8.9.2020) Samalla hän tuli osoittaneeksi sen millaisten mielikuvien vallassa Oulun yliopiston johto ajaa keskustakampuksen hankettaan.


Vieras

#15

09.09.2020 18:52

Minusta on täysin typerää, että ihmiset, jotka eivät osaa edes vaihtaa polkupyörän takakumia, koittavat vaikuttaa siihen, että Oulusta tulisi sivistyksen alkukehto: Nostalginen tervakaupunki, joka ratsastaa Paavo Rintalan Pojat elokuvalla, Yliopisto pysyy, missä nyt on, eli LINNANMMALLA.

Vieras

#16

09.09.2020 19:04

Olen ehdottamasti samaa mieltä: Yliopiston siirtäminen Raksilaan on tadoudellinen katastrofi.

Vieras

#17

11.09.2020 17:31

Rusina-aivoistakin saattaa syntyä ideoita, mutta tämä on todella tyhmää. Ovatko nämä siirtofatalistit n:nnen vuosikerran pettyneitä alisuorittajia, joilla on katkeria muistoja kaikki mahdollisuudet antaneeseen opinahjoon.

Vieras

#18 Re:

11.09.2020 17:34

#17: -  

 


Vieras

#19

14.09.2020 06:08

Onko heillä,jotka haluaa muutoksen hyvään järjestykseen eli siirtoon,jokin pirullinen taka-ajatus.Talouden ja lainoituksen jonkin sektorin tuhouttaminen, sekaannuksen aikaansaaminen. Sellainen touhu on johdettu muualta ja globaalia. Ei pidä suostua.

Vieras

#20

22.09.2020 14:50

Jättäkää Raksila rauhaan.
Rko

#21

22.09.2020 14:51

Jättäkää Raksila  rauhaan.

Rko

#22

22.09.2020 14:52

Jättäkää Raksila rauhaan.


Vieras

#23

22.09.2020 15:32

Oulu ei ole huippukaupunki. Meidän täytyy kestää se, että olemme pieni paikkakunta jossa imagoa ei luoda siirtämällä yliopistoa paikasta toiseen. Olkoon uuden kampuksen nimi Aappo Heikkilä tähden lento Avenue.
mara

#24

11.11.2020 12:20

Oululla linee jo tarpeeksi keskeneräisiä ja kaupunkilaisten elämää vaikeuttavia projekteja. Olisi paikallaan että nämä työt ja turha veronmaksajien varojen tuhlaaminen loppuisi. Emme ole mikään suuurkaupuki emmekä halua olla suurkaupunkilaisia. Helsingin pormestarin talutushihnassa kulpeminen saisi myöskin loppua.