Kumpulanmäen vaahterametsä on säästettävä

Kumpulanmäen vaahterametsä on säästettävä / Tiedotteet / Kunnallisehdokkaiden kantoja / Kommentit


Vieras

#1

26.05.2021 11:33

Vihreät on valinnan edessä. Toisaalta halutaan tiivistä kaupunkirakentamista joka vähentäisi liikennettä/oman auton käyttöä, toisaalta haluttaisi säilyttää puistot ja luonto. Ikävä kyllä usein ratkaisuun vaikuttaa raha ja vaikutusvallan saaminen enemmän kuin vihreys. Maaseudulla (lue kaukana Helsingistä) puolustetaan joka metsätilkkua joka on hakkuu-uhan alla mutta ei omalla takapihalla!
Helena Saarikoski

#2 Asukkaiden Helsinki -yhteislista

26.05.2021 12:19

Tiedotteessa 2 on mainittu "yhteislistan" suhtautuvan myönteisesti Kumpulanmäen vaahterametsän säilyttämiseen. Kyse on Asukkaiden Helsinki -yhteislistasta, ehdokkaat numero 1 106 – 1 131. Viheraluealoitteessamme vaaditaan Kumpulanmäen itärinteen metsän säästämistä rakentamiselta, 54 muun uhatun luonto- ja kulttuurialueen ohella. asukkaidenhelsinki.fi > uutiset > Helsingin tärkeät viher- ja virkistysalueet sekä kulttuuriympäristöt on säästettävä rakentamiselta


Vieras

#3

26.05.2021 15:35

Olen Asukkaiden Helsinki yhteislistan ehdokkaana ja Hermanni Vallila seuran puheenjohtajana puolustamassa sekä Kumpulanmäen metsää että koko Vallilanlaakson säästämistä pikaraitiotiehullutukselta, joten ettehän levitä perättömiä väitteitä, yt Olli Salin Hermanni-Vallila seuran pj, katso myös aloitteemme luonto-ja kulttuuriympäristöjen Puolustamisesta www.asukkaidenhelsinki.fi
A.H.

#4 Re: Asukkaiden Helsinki -yhteislista

27.05.2021 09:05

#2: Helena Saarikoski - Asukkaiden Helsinki -yhteislista 

 Hyvä, että jotkut välittävät Helsingin pienistä metsätilkuista ja luontoarvoista. Minusta Helsinkiä tehdään nyt joillekin muille kuin helsinkiläisille, on tehty jo parinkymmenen vuoden ajan.

Olen järkyttyneenä seurannut, kuinka Maakaarenkuja 2 kaavamuutos on pantu käytäntöön. Talomme edessä, puskurina Lahdenväylälle, on muutaman viikon ajan tehty maaperäporauksia ja linnut ovat lakanneet laulamasta. 

Kyseinen tontti, pieni, vanha, lahopuumetsä kuului Senaattikiinteistölle, joka sai kaavamuutoksen läpi kyseisellä tontilla. Sato-kodit lunasti tontin ja netistä löytämäni kuvan perusteella pienelle metsätilkulle on suunniteltu 300 uutta asuntoa eli 4 kerrostaloa, joista 3 olisi korkeita, 6-8 kerroksisia ha 1 matalampi. 

Tämä tontti on vain noin 20 metriä Lahdenväylältä Latokartanonkaaren vieressä, ja meidän 7 rapun taloon on vain Maakaarenkuja välissä. Maakaarenkuja 3 on n 150 asunnon ja kahden kerrostalon kompleksi. Tuo pieni metsä, Maakaarenkuja 2, jossa linnut ja oravat asustelevat on pienempi tontti. Erityistä tuossa metsässä on valtavat muurahaispesät. Olen vakuuttunut, ettei kyseisen metsätontin luontoarvoja ole tutkittu. Me asukkaat pidämme metsästämme, kaavamuutos on yllättänyr kaikki. Kuvittelimme, että siihen rakennetaan korkeintaan 1 yliopiston rakennus, mutta metsä kaadetaan kokonaan. 

Mihin linnut ja oravat muuttavat? Miten käy muurahaisten, jotka ovat ikänsä rakentaneet kekojaan. Talomme on valmistunut 1990-luvun lopulla, Valtiolla on ollut yli 20 vuotta aikaa miettiä miten käyttäisi tontin ja lopputulos on tämä. Luontoarvot sivuutettu, mutta myös asukkaiden näkymät tuhotaan. Auringonlasku tulee jäämään talojen taakse. 

Voiko Sato vakuuttaa, että asunnot tulevat käyttöön. Liikenteenmelu Lahdenväylältä on häiritsevä, mutta jo nyt koneiden aiheuttama melu on hiljentänyt linnut. Monet asukkaat ovat miettineet muuttoa muualle. Alunperin kaava ei ilmeisesti olisi kattanut koko metsää, tilanne on nyt täysin toinen. Tästä rakennushankkeesta ei iloitse muut kuin Sato, Senaattikiinteistöt ja Helsingin kaupunki. Koko projekti jättää jälkeensä pettyneitä asukkaita puhumattakaan luonnon monimuotoisuuden tuhoamisesta. 

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…