Pro Virranpuisto

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pro Virranpuisto.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.02.2012 11:06


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.02.2012 13:54



Vieras

#3

01.02.2012 21:42

Hei! Puiston puolustajat on kiva nähdä että teitä on jo näinkin paljon. Tehdessäni Iisalmen teknisessä lautakunnassa esityksen asian saamiseksi puistohenkiseksi kuvittelin saavani siihen kannatuksen mutta ei.....nyt kuitenkin tuntuu hyvälle KIITOS !!

Vieras

#4

02.02.2012 22:09

Mihin ihmeeseen siellä lisää asuntoja tarvitaan? Ja jos on pakottava tarve, niin kyllä muitakin paikkoja löytyy.

Vieras

#5 Näin suunnitellaan

02.02.2012 22:13

Kaupungin nettisivuilta kopioitu:

31.1.2012 Iisalmen Virranrannalle kerrostaloja
Iisalmi haluaa vahvistaa keskustan asukaspohjaa. Tätä silmällä pitäen kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että niin sanotulle Virranrannan alueelle laaditaan asemakaava, joka mahdollistaa kerrostalojen rakentamisen.

Aiemmin asia oli käsitellyt tekninen lautakunta, jonka mukaan Virranrannan tontin ympäristön maankäyttövaihtoehdoksi soveltuu parhaiten tiivis asuminen. Tällä hetkellä alue on varattu asemakaavassa liikerakentamiselle.

Lautakunnassa Ensio Tikkanen esitti, että alue varataan puistoalueeksi liitämällä se osaksi pohjoisesta ja lännestä ympäröivää puistoaluetta. Kaupunginhallituksessa tällä kannalla oli Kaarina Mäyrä. Kummatkin esitykset jäivät ilman kannatusta.

Sekä lautakunnan että kaupunginhallituksen päätösperusteluissa kuitenkin todetaan, että Paloisvirran rannassa kulkee kehitettävä ulkoilureitti/viheryhteystarve, eli rannat tulevat säilymään julkisessa virkistyskäytössä kaikissa esitetyissä maankäyttövaihtoehdoissa.

JH

Vieras

#7

02.02.2012 23:18

asuntoaluehankkeita jo ihan riittämiin ilman tätäkin puolityhjässä kylässä.
Teemu Väyrynen

#8 Iisalmen keskusta ei kyllä tarvitse yhtään lisää betoniblokkeja rumentamaan julkisivuaan.

03.02.2012 12:06

Ennemminkin lisää vihreyttä ja hyvin hoidettuja puistoja, varsinkin kun mietitään asiaa matkailun, asukkaiden viihtyvyyden ja kaupungin imagon kannalta. Kumpi antaa kaupungista paremmaan kuvan vihreys vaiko suurkaupunkimaisuus, kysympähän vaan?

Vieras

#9

04.02.2012 14:00

ok
Tiina-Liisa

#10

04.02.2012 20:54

Valitettavaa vain on että puisto ei keskustan houkuttelevuutta paljoakaan lisää saati elävyyttä. Jotta oikeasti saisimme Iisalmeen kaupungin tuntua me tarvitsemme keskustaan ihmisiä. En ymmärrä miksi ihmiset haluavat säilyttää sen pusikon kaupungin kauneimmalla paikalla jota kukaan ei nyt voi hyödyntää. Jos siihen saataisiin tehtyä maisemaan sopivia kerrostalo, jätettyä ranta yleiseksi puistoalueeksi niin eivätkö kaikki hyötyisi? Jos emme halua tätä kaupunkia kehittää niin sammuttakoon sitten viimeinen lähtijä valot. Onneksi se en sitten ole minä.

Vieras

#11

05.02.2012 10:31

Isäni ja äitini olivat Kotiseutumuseon ensimmäiset
museonhoitajat (Kuosmanen Hannes ja Hilda). Itsekin
olen Virranpuistoon monet linnunpöntöt asetellut ja
pönttöjä puhdistellut 1960 luvun alku puolelta alkaen.
Moneskohan kerta tämä jo on kun Virranpuisto ollaan
tuhoamassa näiden 50:n vuoden aikana, jona olen
puiston vaiheita läheltä seurannut.?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.02.2012 10:57



Vieras

#13 Re: Asukkaita 300-400hlöä?

05.02.2012 11:09

#10: Tiina-Liisa -

Tiina-Liisa, lue sunnuntain Iisalmen Sanomat niin saat vastaukset kysymyksiisi! Luonnonkaunis ulkoilualue, Luuniemi, hävitettiin ja mitä saimme? Säilyttäkäämme Paloisvirranpuisto!  Eikö olisi jo aika oppia tehdyistä virheistä

Sari Kangaskokko
Adressin tekijä

#14 Tiina-Liisalle

05.02.2012 11:27

Joskus pelkkä "pusikko" sellaisenaan toimii mainiona paikkana virkistäytyä ja on avoin kaikille käydä nauttimassa luonnosta.
Metsikkö epäilemättä kaipaa perkausta ja talvikäyttöä ajatellen pitäisi saada joku toimiva systeemi että puistoon yleensä pääsee: ideoita otetaan vastaan.

Iisalmi on pikkukaupunki. Tästä ei saada metropolia millään ilveellä eikä keskusta-alueen tiivis asuttaminen ei tuo mielestäni erityistä lisäarvoa kaupungille. Luonnonvarainen puisto on jo olemassaoleva valtti, jota kehittämällä saadaan elävyyttä kaupunkikuvaan mikäli sellaista halutaan. Tosin olen sitä mieltä, että kaikkea ei tarvitse innokkaasti "rakentaa ja kehittää", riittää mainiosti että on luonnonvarainen puisto. Jääköön ihmisten mielikuvituksen varaan miten sen ottavat käyttöönsä.

Päivänselvää on että Virranpuiston rakentaminen toisi liikennejärjestelyihin muutoksia ja kaavoitussuunitelmissa mainitaan pariin eri otteeseen "massiivinen rakentaminen" :(

Mutta tosiaan, kannattaa lukea tämän päivän lehti. Asiamme on saanut paljon kannatusta siellä ja tällä hetkellä allekirjoituksia adressissa on 139.

On kurjaa jos kaupungin maine riippuu kerrostalorakentamisesta, luulisi valtteja olevan pikemminkin jo olemassaolevat valttikortit; luonnonkauneus ja vehreys.
Ja onhan meillä täällä hienojakin asuinalueita ja taloja, vasta rakennettuja. Ovat toki aika arvokkaita ja tuskinpa tämä puiston rakennushanke kerrostaloineen on perusduunarin saatavilla.

Puiston tuhoaminen on Iisalmelle kaikkea muuta kuin hyvää PR:ää.
Sari Kangaskokko
Adressin tekijä

#15 :D

05.02.2012 11:29

Ja kommenttia kirjoittaessa nimmareita oli tullut taas muutaa lisää! Mahtavaa!

Vieras

#16

05.02.2012 12:35

On todella tärkeää säilyttää edes vähän luontoa kaikkien kaupunkilaisten virkistyskätössä.
jk

#17 Kevyen liikenteen silta alajuoksulle

05.02.2012 12:59

Puisto säilytettävä ehdottomasti ! Kevyen liikenteen silta virran alajuoksulle vanhan poliisiaseman kohdalle. Saadaan mukava lenkkeilypolku jatkettuna Luuniemelle. Noin viisitoista vuotta sitten oli Iisalmen Sanomissa, että kymmenen vuoden sisään tullaan Simonoja aukaisemaan ja rakennetaan silta Luuniemelle. Ei ole näkynyt sitäkään. Olisi sekin hieno lisä maisemaan. Pääsi sitten soutuveneelllä suoraan satamaan kiertämättä Luuniemeä.

Ohenmäen varikkoalueelle mahtuu omakotitalojen joukkoon muutama kerrostalokin.

Vieras

#18

05.02.2012 13:02

Kyllä on Iisalmessa tarpeeksi rakennusmaata ilman ,että Virranpuistoa tuhotaan.Luonnonpuisto mahdollisimman vähän ehostettuna on luonnon kannalta paras.
jk

#19

05.02.2012 13:04

Rakentakoon kaupunki kerrostalonsa Seurahuoneen paikalle kun se nakottaa "kylmänä"

Vieras

#20 Re:Ei kaupunki luontoon "sammu" liian tiheään rakentamiseen kylläkin.

05.02.2012 13:04

Asukas virran läheisyydestä.

#21 Rakennetaan vaan...

05.02.2012 14:13

Mielestäni Virranrantaan voisi hyvinkin rakentaa kerrostaloja, sillä onhan sillan toisellekin puolelle rakennettu taloja -60 luvulla. Olisin itse valmis ostamaan osakkeen, jos rakentamiseen päädytään. Kyllähän meillä täällä yhteisiä viheralueita piisaa. Tämä vaikuttaa, vaan kateellisten ihmisten toiminnalta.

Vieras

#22 Re: Rakennetaan vaan...

05.02.2012 14:32

#21: Asukas virran läheisyydestä. - Rakennetaan vaan...

Hei! Kerrotko missä kaupungin keskustan lähellä olevat yhteiset viheralueet ovat??? 1960-luvulla koko kaupungin ilme oli toinen. Ei tässä puistoasiassa voida vedota 50 vuoden taa. Ja..... mitä suuremalla syyllä on katsottava  mitä jälkipolville jätetään! Suomessa suuremmissa kaupungeissa on nähty isojen puistojen tärkeys.... miksi ei Iisalmessa?

Sari Kangaskokko
Adressin tekijä

#23 Kateus-kortti pöydässä - mitä seuraavaksi?

05.02.2012 16:33

Voihan se olla että kaikki melkein 200 adressin allekirjoittanutta ovat kateellisia mahdolliselle tulevalle kerrostalo-osakkeenomistajalle, mene ja tiedä.
Allekirjoittaneiden joukossa on myös heitä, joilla on omakotitalo joten ovatko hekin kateellisia? Heidän motiivinsa Virranpuiston suojelemiseksi ovat oletettavasti paljon vilpittömämmät kuin minun, joka asun vuokralla?

Olen todella iloinen että Iisalmesta löytyy vielä ihmisiä, jotka ovat valmiita puolustamaan luonnonvaraista puistoa.
En sano sitä, että hankkeen puolestapuhujat ovat sysimustia sielultaan mutta hieman häiritsee tämä innokkuus tuhota jotain mitä emme saisi ikinä takaisin.

Se mitä kellä tahansa muulla on, ei ole ainakaan minulta pois.
Tai itseasiassa kun asiaa miettii tarkemmin: rakennushankkeen toteutuessa kotini lähellä oleva kaunis puisto olisi poissa, se olisi joillakin muilla, poissa minulta ja monilta muilta. Niin, minäkin asun virran läheisyydessä ja Virranpuisto on kesäisin ollut oma, rauhallinen retriittini maailman melskeestä.

Sankarinkadulla on ollut asuntoja myytävänä moniakin viimeisen puolen vuoden aikana. Tarjontaa löytyy Sankarinkadun molemmin puolin. Että jos mielii kotia Virran ääreltä, sellaisia on jo. Netti on täynnä asuntojen myynti-ilmoituksia, suosittelen tutustumaan tarjontaan.
Lehmänkauppoja ja sulle-mulle-verkostoja

#24 Iisalmen päättäjien Napoleon-kompleksi

05.02.2012 16:52

Muutaman kerran Iisalmessa käyneenä voin vakuuttaa, ettei muutaman kerrostalon rakentaminen luonnonkauniiseen puistoon todellakaan tee kaupungistanne ainakaan vetovoimaisempaa "metropolia". Nyt on joillekin virkamiehille, politrukkien tukemana, pätkähtänyt päähän varsinainen Napoleon-kompleksi. Miten helkkarissa voitte siellä virkapöytienne takana olla noin lyhytnäköisiä, kuvittelemalla pääsevänne (henkilöinä) historian lehdille pilaamalla kauniin puistoalueen ja pyllistämällä puiston virkistyskäyttäjille, eli kaupunkilaisille?

Kaupunkilaiset sanokoot nyt ehdottoman EI:n näille "pisnismiehille"!

Vieras

#25

05.02.2012 23:43

Entisenä ympärivuotisena iisalmelaisena ja nykyisin vain kesälomalaisena olen todella nauttinut kaupunkinne puistomaisuudesta ja ihanista kukkaistutuksista. Säilyttäkää puistot ja keskustan kauniit rannat(joita vielä on) kaupunkilaisille yhteiskäyttöön. Kerrostaloille ja
hotelleille löytyy varmaan tilaa muualtakin!