HUMAK:in Tornion kampus säilytettävä!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista HUMAK:in Tornion kampus säilytettävä!.

Niin valitettavaa,kuin se onkin.Tarjakin joutuu lopettamaan,naisten lempi tyttö.

#1 Kampus

07.02.2012 16:17

Säästöt purevat väkisin.Ei mahda mitään,kun rahat loppuvat.Kaikki vain kallistuu.Monet toiminnot käyvät kalliiksi ja usein myös tarpeettomiksikin.Aika menee vanhan edelle sanotaan.§
Sami P.

#2 Re: Kampus

07.02.2012 17:13

#1: Niin valitettavaa,kuin se onkin.Tarjakin joutuu lopettamaan,naisten lempi tyttö. - Kampus

Arvokysymys tämä on mielestäni enemmän kuin raha. Toki rahallakin on osuutensa.


Vieras

#3 viesti nuorille pohjoiseen

07.02.2012 19:18

niin. hyiset tuulet puhaltavat kohta vielä voimakkaammin... säästöjä varmaan tarvitaan siellä täällä, epäilemättä.

kumminkin on niin, että joku voisi profilioitua vahvistumis- ja kehittämisvimmassa myös pohjoiseen. humak liittyy nyt väistämättä niihin tahoihin, joiden viesti pohjoiseen ja itään on selkeä: mitäpä siitä kotimaakunnasta ja -seudusta on väliä. ei opiskellessa eikä oikeastaan sen jälkeenkään.

mahtavaa... olen tosi pettynyt... toisaalta kun olen pohjoisen ihminen en ole niin yllättynyt. opiskelkaa vaan porotaloutta ja matkailua... sitä löytyy kotinurkistakin

miettii Skoeoe sieltä jostain, tunturin paremmalta puolelta

*
Vieras

#4 Kokonainen Suomi

07.02.2012 20:59

Nuorisotyö on aina tärkeää ja todellakin, Suomi on täynnä ihmsiä. Myös Oulun yläpuolella.

Kivirannan asukki

#5 Re: Kokonainen Suomi

07.02.2012 21:20

#4: * - Kokonainen Suomi

Todellakin! Tätä ei purematta niellä! Ei tässä ole enää mitään järkeä! We can do this! Nyt vastarintaan jokainen!


Vieras

#6

07.02.2012 22:14

Hölmöä että jälleen pohjoisen kaupunkeja sorretaan. Kumma jos mietitään miksi nuoriso suuntaa etelään. No syynä on koulutuspaikkojen katoaminen...
ex-humanoidi

#7 Raha puhuu - maakunnat vaikenee

07.02.2012 22:25

Näinhän se näyttää taas menevän.. säästetään Pohjois- ja Itä-Suomesta ja keskitetään ruuhka-Suomeen. Ottaa päähän, kun itse olen opintoni juuri tuolla seikkailukasvatuksen kehdossa Torniossa suorittanut ja lisäksi häviää täältä Pohjois-Karjalasta erittäin tärkeä yhteistyökumppanikin tämän päätöksen myötä.

Humak voisi saman tien harkita tuon sanan "Humanistinen" poistamista nimestään. Mutta ei taida auttaa kapinointi, kun kyseessä on yksityinen amk. Mutta enpä suosittele kyseistä opinahjoa enää kenellekään.. terveemmällä arvopohjalla mennään muualla.
Ehkä Timo.

#8 Ei nyt tätä tämmöstä kiitos.

07.02.2012 22:27

En nyt oikein ymmärrä minkä takia kaikki koulutuspaikat pitää keskittää aina Etelä-Suomeen. Tietysti joo, saadaan isompia kampuksia ja säästetään ja on hyvät liikenneyhteydet. Ja asikkalan, asikkalan, puiset rattaat, puiset rattaat...

Eikö kuitenkin olisi kaikille parempi, että väestö olisi edes jollain tavalla levittäytynyt vähän pitkin Suomea? Opiskelijat kuitenkin jo olemassa olollaan elvyttävät monia kaupunkeja. Opiskelijat ovat myös halpaa ja helposti saatavaa työvoimaa erinäisiin lyhytaikaisiin hommiin ja sijaisuuksiin (niin riistolta kun tämä kuulostaakin). Lisäksi olisi hyvä, jos koulutuspaikkoja löytyisi edes jotenkuten läheltä omaa kotiseutua, sillä harva jaksaa matkata esim. lyhyiksi juhlapyhiksi takaisin kotiseudulle jos matkaa on 800km.

Tornion HUMAK ei ole suuri, mutta elävöittää opiskelijoillaan kaupunkia ja nuorten elämää erilaisten koulutehtävienkin merkeissä. Myös Tornion kaupunki osaa panostaa nuorisotyöhön ja nuorisotyön positiivinen vaikutus nuoriin ymmärretään. Torniosta löytyykin pieneksi kaupungiksi melko paljon erilaisia aktiviteetteja nuorille.

Tornio on myös käytännössä ainoa Humanistinen Ammattikorkeakoulu, missä voidaan järjestää näin monipuolista seikkailukasvatusta, ihan jo maantieteellisistä syistä. Jo tämän takia mielestäni Tornio kannattaisi säilyttää, mutta en muutenkaan tue yhdenkään HUMAK:in lakkauttamista. Mielestäni hiljattain menneissä presidentin vaaleissa puhuttiin kovasti syrjäytyneistä ja syrjäytymisvaarassa olevista nuorista. Kuka muu näitä syrjäytyneitä jututtaisi ja hoitaisi ellei yhteisöpedagogit? Lisäksi koulutuspaikkojen keskittäminen etelään jättää pohjoisen nuoret niin ikään huonompiosaisiksi, jolloin tasa-arvo ei tahdo toteutua. Lähtisivätkö pääkaupunkiseudun nuoret mielellään opiskelemaan vaikka Sodankylään tai edes Ouluun? Epäilen.

Jos vähän katsottais sitä maailmaa eri näkökulmista, niin ei nähtäis asioita niin yksipuolisina.
ex-humanoidi

#9 Re: Ei nyt tätä tämmöstä kiitos.

07.02.2012 22:50

#8: Ehkä Timo. - Ei nyt tätä tämmöstä kiitos.

Samaa mieltä. Lisäksi Tornio houkuttaa myös etelän opiskelijoita seikkailupedagogiikkaan erinomaisesti soveltuvalla sijainnillaan ja ympäristöllään ;-)

Humakki

#10 Tornion puolesta

08.02.2012 08:12

Haluan tuoda myös ilmi, että Äänekoski on toinen paikka missä järjestetään seikkailukasvatusta ja sekin lakkautetaan...!

Suurimpana muutoksena kampuksien poiston lisäksi on ns. 2+2 malli, jossa esim. nurmijärven yhteisöpedagogit ovat ensin kaksi vuotta kiljavalla ja tämän jälkeen ilmaisessa pakkotyyössä kaksi viimeistä vuotta Helsingissä. Mihin sitä sitten pitäisi muuttaa? Opiskelujen alussa, et saa kämppää helsingistä, kun opiskelet Nurmijärvellä ja puolessa välissä kaikkien tavaroiden muutto Helsinkiin(jos siis saat tuurilla asunnon) on opiskelijan näkökulmasta p*rseestä. Jos kuljet Nurmijärveltä Helsinkiin kaksi vikaa vuotta menee sinulla Hämeenlinnantien ruuhkissa istuessasi 2tuntia suuntaansa eli päivässä 4 tuntia matkoihin.(Matkaa tietä pitkin on 50km)

Lisäksi lehtoreita aiotaan kierrättää Helsingin, Kauniaisten ja Nurmijärven välillä ja heidän tavoitettavuutensa huonontuu. Opiskelijoidenkin viimeinen tuki ja pysyvyys katoaa, kun edes omaa hopsaria ei pysty tapaamaan opiskelukunnalla.

Lämpimästi muutoksien myötä en tule suosittelemaan HUMAKia enää kellekään ja totean yllä olevan humanistisuuden poiston aiheelliseksi.

Mitä hyötyä on kampuksesta jos sitä ei voi käyttää koko opintojen ajan?!?!?!?!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.02.2012 09:47



Vieras

#12

08.02.2012 10:00

Kyllä meille tänne pojoseen on tärkeä tälläin opinahjo,ottakaa pois sietä etelästä missä on kouluja tiheämmässä.

Vieras

#13

08.02.2012 11:09

Toivottavasti myös muut HUMAKin kampukset voitaisiin säilyttää. Valtakunnallisuus on ollut yksi HUMAKin vahvuuksista, kuten myös eri tavoin profiloituneet kampukset.

Vieras

#14

08.02.2012 14:07

Ammattikorkeakoulujen alasajo ei saa toteutua. Koulutus on välttämätöntä pääomaa Suomen nuorille maamme pysymiseksi kehityksen kärjessä. Tasa-arvoisessa Suomessa myös pohjoisen nuorille on oltava opiskelumahdollisuus omassa maakunnassa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

08.02.2012 16:46



Vieras

#16

08.02.2012 21:19

Tornion humakkia EI saa ajaaa alas!!

Vieras

#17

08.02.2012 21:42

Lappi pidettävä myöskin asuttuna

Vieras

#18 HUK

08.02.2012 22:19

Kyllä se nyt menee ja loppuu. Keskitysvoimat, Virkkunen ja Urpilainen vievät yksikön. Vauhti on kova. Siinä menevät seuraavaksi maakunnat ja seurakunnat.Sinnemäki ja Haavisto tukevat keskittämistä.

Kunnallisvaalissa 28.10.2012 on mahdollisuus suureen muutokseen , jossa juuri nuorilla on tärkeä osa. Sinulla.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

09.02.2012 04:27


Lappuja luukulle vaan

#20 On jo aikakin

09.02.2012 04:33

Ai etta viela seikkailukasvatusta koulutetaan... ja hiihtovaelluksia jarjestetaan?
On aikakin lopettaa rahantuhlaus jolla "koulutetaan" nuoria tyottomiksi. Naita hiihtovaelluksen opettajia tuskin tyollistyy kovinkaan montaa vuodessa, varsinkaan kun eraoppaan koulutus on aivan erikseen ja antaa jopa oikeaa patevyytta jarjestaa oikeita eravaelluksia.
Humanistinen koulutus on yliopistojen hommaa. Sielta tulevat niin opettajat kuin tulkitkin. Varsinainen patevoittaminen eraoppaan tai vast. tehtaviin taas ei ole humanistista korkeakoulutusta. Valtion tuki pois samantien moiselta humpuukilta.

Hohhoi ku ottaisit asioista selvää.

#21 Re: On jo aikakin

09.02.2012 08:17

#20: Lappuja luukulle vaan - On jo aikakin

Anteeks oliko sulla taas faktatietoa mistään?

lueppa ensin jotain teoriaa ennen kuin kirjoitat

#22 Re: On jo aikakin

09.02.2012 10:17

#20: Lappuja luukulle vaan - On jo aikakin

Et ole tainnut kauheasti lukea mitä seikkailukasvatus tarjoaa nuorille!!! Nykynuoret vain pelaavat tietokoneillaan ja pleikkaireillaan eivätkä lähte ulos tekemään reissuja luontoon tai edes rakentamaan niitä iki-ihania puumajoja. Nuoret ja lapset syrjäytyvät juurikin sinne tietokoneitten ääreen. Meistä ei olla kouluttamassa eräoppaita tai saatika työttömiä. Lapissa on paljon nuoria jotka kaipaavat tukea ja turvaa ja elämyksiä. Elämyksillä saadaan nuori oppimaan asioita mielekkäämmin.

Itse olen eräopas ja voin sanoa että sillä ammatilla sitä työttöäksi kouluttaudutaan tai ainakaan se palkka ei ole päätä huimaava. Ei ole töitä kuin talvisin Suomen lapissa niin ja koulutuksemme oli laji painotteista. Perusasiat opittiin luonnosta ja eräilystä, mutta tällainen seikkailukasvatus teoria jää kokonaan opaskoulutuksesta pois.


Vieras

#23 Re: Re: On jo aikakin

09.02.2012 12:22

#22: lueppa ensin jotain teoriaa ennen kuin kirjoitat - Re: On jo aikakin 

 En nyt tieda mita teoriaa tarvitaan siihen etta jarjestetaan nuorille kesaleireja? Sinako et siihen eraoppaana kykenisi ilman humanistisen alan opintoja. Ehka tosiaan on se eraopaskoulutuskin sitten joutavaa hommaa...


Vieras

#24 Re: Re: Re: On jo aikakin

09.02.2012 12:46

#23: - Re: Re: On jo aikakin

Seikkailukasvatus ja sen teoria ja käytäntö ovat aivan eri asioita kuin eräoppaan hommat! Seikkailukasvatus on tavoitteellista toimintaa, eikä pointtina ole vain se että mennään mettään. Seikkailukasvatus nimeomaan vaatii kasvatusalan perustietoutta ja paneutumista. Kyse ei ole pelkistä kesäleireistä. :DD


Vieras

#25 Re: Re: Re: On jo aikakin

09.02.2012 14:29

#23: - Re: Re: On jo aikakin

Eräoppaana pystyisin järjestämään niitä kesäleirejä, mutta eräopas lähinnä tekee lajitaitoisia juttuja ja niistä ei ryhmädynamiikan tarkastelussa, reflektoinnissa ja riskirajoilla kulkemisessa ole mitään hyötyä. Tornion kampuksen seikkailukasvatuksen teorioitten jälkeen pystyn laajemmissa määrin toteuttamaan seikkailullisia projekteja kouluille, yhdistyksille, nuorisotoimille, vanhuksille jne.