Jämsän Hallin Ilmavoimien Teknillinen koulu on säilytettävä

Hakkeen tekijöitä ja kuljettajia.

#1 Turhaa koulutusta karsitaan nykyisin

13.02.2012 06:21

Heidi Hautala ja muut vihreät ajavat vihreää teknologiaa.Energia puun tekoon koulutus tilalle,sillä se on ala joka työllistää enempi,eli halkojen hakkaajista on kysymys.
KMV-alueen asukas

#2 Perusteluja kaivataan adressin väittämille...

13.02.2012 10:46

Allekirjoittaisin adressin, mikäli tämän adressin aloittaja olisi perustellut täsmällisemmin omia melko jyrkkiäkin kannanottojaan. On totta, että Ilmavoimien Teknillisen koulun lakkauttamisella on todella suuri vaikutus alueen työllisyysnäkymiin ja talouteen, mutta onko näyttöä esim. siitä, että näiden asioiden vaikutusta ei olisi tutkittu? Adressi on paremminkin henkilön oma näkemys asiasta; ei mikään yhteinen kannanotto asiaan.
Katriina Kajannes

#3 Tuula Peltosen tiedote

13.02.2012 12:55

Puolustusvoimauudistuksen varuskuntalakkautukset vaikuttavat hyvin raskaasti Keski-Suomen työllisyyteen ja alueen talouteen. Keski-Suomen maakunnasta ollaan lakkauttamassa kaksi varuskuntaa; Ilmavoimien Teknillinen koulu Jämsän Hallista sekä Keuruun Pioneerirykmentti. Puolustusvoimat on merkittävä työnantaja sekä Jämsän että Keuruun seuduilla. Ilmavoimien Teknillisestä koulusta Jämsän Hallissa on jäämässä työttömäksi 207 henkilöä. Välillisten vaikutusten myötä Jämsän seutu tulee menettämään enemmän työpaikkoja, kuin mitä varuskunta on tarjonnut. Keuruun pioneerirykmentti puolestaan työllistää 318 henkilöä. Pioneerirykmentti on Keuruun toiseksi suurin työnantaja. Varuskuntien välilliset vaikutukset molempien alueiden talouteen ovat merkittävät.

Ilmavoimien Teknillinen koulu kouluttaa vuosittain noin 350 varusmiestä. Jämsän seutu on jo aiemmin menettänyt alueelta satoja paperiteollisuuden työpaikkoja. Jämsän Hallin Ilmavoimien Jämsän Hallissa toimii myös koelentokeskus, jota ollaan myös lakkauttamassa. Lakkauttamiset tulevat väistämättä vaikuttamaan myös Jämsässä toimivan Patrian toimintaan. Patria rakentaa ja huoltaa Hallin alueella Ilmavoimien kalustoa. Koelentokeskuksen menettäminen aiheuttaa omat ongelmansa Patrian kalustotestaukseen. Keuruun pioneerirykmentti kouluttaa vuosittain noin 1000 pioneeri- ja suojelualan varusmiestä. Sekä Keuruun pioneerirykmentissä että Jämsän Hallin Ilmavoimien Teknillisessä koulussa on merkittävää erikoisosaamista ja osaamispääomaa, jota meillä ei ole varaa menettää.

Uudistusta tehtäessä olisi pitänyt huomioida kaikki sekä suorat että välilliset vaikutukset maakuntien talouteen sekä työllisyyteen. Nyt uudistusta on muokattu pelkästään puolustuspoliittisilla perusteilla eikä alueellisia vaikutuksia ole selvitetty ollenkaan. Sekä Jämsän että Keuruun seutu menettävät merkittävän osan työpaikoistaan. Kyseessä on valtion voimakas vetäytyminen maakunnasta. Kansalaisten kannalta on ikävä signaali, että valtio vähentää työpaikkoja juuri sellaisilta alueilta, joissa työllistyminen on ennestään haasteellista. Näidenkin varuskuntien lakkautusten myötä jotkut perheet tulevat menettämään kaksi työpaikkaa.

Kansanedustaja Peltonen kysyy kirjallisessa kysymyksessään asianomaiselta ministeriltä, miten hallitus aikoo edetä Puolustusvoimauudistuksen suhteen, jotta todelliset vaikutukset alueiden talouteen ja työllisyyteen arvioidaan ja alueellinen oikeudenmukaisuus huomioidaan ennen varuskuntien lopullista lakkauttamista?

http://tuulapeltonen.fi/2012/02/13/kansanedustaja-tuula-peltonen-kysyi-alueellisesta-oikeudenmukaisuudesta-varuskuntien-lakkauttamisessa/
Katriina Kajannes

#4 Uutinen Yle Keski-Suomen sivuilla

13.02.2012 13:05

Peltonen: Pääesikunnan esitys salattiin puolustusvaliokunnalta
julkaistu ke 8.2. klo 11:33
Kansanedustaja Tuula Peltonen (sd.)

Ilmavoimien teknillisen koulun lakkautus Jämsän Hallissa on tullut suurena yllätyksenä myös jämsäläiselle kansanedustajalle Tuula Peltoselle (sd.). Hän kertoo ottaneensa tiedon järkyttyneenä vastaan.

Peltonen on puolustusvaliokunnan jäsen, mutta hänen mukaansa Pääesikunnan esitys on pidetty täysin salassa myös puolustusvaliokunnalta.

- Puolustusvaliokunnan jäsenenäkään ei ole ollut mitään mahdollisuutta saada tietoja etukäteen. Ne on pidetty hyvin salassa. Vaikuttaminen on ollut vain sitä, että on puhuttu oman maakunnan varuskuntien, Hallin ja Keuruun, puolesta, Peltonen sanoo.

http://yle.fi/alueet/keski-suomi/2012/02/peltonen_paaesikunnan_esitys_salattiin_puolustusvaliokunnalta_3241238.html
Katriina Kajannes

#5 Keskisuomalainen uutisoi

13.02.2012 14:51

Ilmavoimien Teknillistä koulua tuetaan myös adressilla
Tuula Peltonen: Taistelu jatkuu
Kuva: Hannu Karjalainen lmavoimien Teknillisen koulun varusmiehiä Jämsän Hallissa.

lmavoimien Teknillisen koulun varusmiehiä Jämsän Hallissa.

Anna Kivinen
13:39 (Päivitetty 13:52)

Myös Jämsän Hallissa toimivan Ilmavoimien Teknillisen koulun säilyttämisen puolesta on avattu nettiadressi. Adressia puuhaamassa on ollut kansanedustaja Tuula Peltonen (sd.), jonka mukaan päätös Teknillisen koulun lakkauttamisesta tuli viime viikolla täysin shokkina. Peltosen mukaan asiassa on nyt tehtävä kaikki voitava.

- Kansalaisten aktivointi on yksi keino vaikuttaa, Peltonen uskoo.

Peltosen mukaan toivoa vielä on, vaikka mahdollisuudet saada Teknillisen koulun kohtaloa muutettua ovatkin pienet.

- Pitää huutoa pitää, jos alueellisesti epäoikeudenmukaisesti meitä kohdellaan. Tälle viikolle on sovittu palavereita erinäisten henkilöiden kanssa, joten töitä vielä tehdään asiassa, nyt tartutaan kiinni niihin ihmisiin, joilla on vähänkin tekemistä tämän asian kanssa. Olen jopa toivonut, että (Ari) Puheloisen kanssa pääsisin vielä keskustelemaan, Peltonen kertoo.

Jämsän kaupunki on arvioinut, että Ilmavoimien teknillisen koulun sulkeminen pyyhkii pois satoja työpaikkoja suoraan tai välillisesti.

Pääesikunnan esityksen mukaan Ilmavoimien Teknillinen Koulu siirretään Tikkakoskelle Ilmasotakoulun yhteyteen vuoden 2013 loppuun mennessä. Kaikki Ilmavoimien koulut keskitetään yhteen paikkaan.

Jo lauantaina avattiin vastaava adressi Keuruun Pioneerirykmentin puolesta.

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/myos-ilmavoimien-teknillista-koulua-jamsassa-puolustetaan-adressilla/1139296
Tiedottaja

#6 Kansanedustajan kirjallinen kysymys

13.02.2012 16:36

Tiedoksi edustaja Peltosen tiedote kirjallisesta kysymyksestä, jonka hän jätti perjantaina.Tiedote 11.2.2012

Kansanedustaja Tuula Peltonen kysyi alueellisesta oikeudenmukaisuudesta varuskuntien lakkauttamisessaPuolustusvoimauudistuksen varuskuntalakkautukset vaikuttavat hyvin raskaasti Keski-Suomen työllisyyteen ja alueen talouteen. Keski-Suomen maakunnasta ollaan lakkauttamassa kaksi varuskuntaa; Ilmavoimien Teknillinen koulu Jämsän Hallista sekä Keuruun Pioneerirykmentti. Puolustusvoimat on merkittävä työnantaja sekä Jämsän että Keuruun seuduilla. Ilmavoimien Teknillisestä koulusta Jämsän Hallissa on jäämässä työttömäksi 207 henkilöä. Välillisten vaikutusten myötä Jämsän seutu tulee menettämään enemmän työpaikkoja, kuin mitä varuskunta on tarjonnut. Keuruun pioneerirykmentti puolestaan työllistää 318 henkilöä. Pioneerirykmentti on Keuruun toiseksi suurin työnantaja. Varuskuntien välilliset vaikutukset molempien alueiden talouteen ovat merkittävät.Ilmavoimien Teknillinen koulu kouluttaa vuosittain noin 350 varusmiestä. Jämsän seutu on jo aiemmin menettänyt alueelta satoja paperiteollisuuden työpaikkoja. Jämsän Hallin Ilmavoimien Jämsän Hallissa toimii myös koelentokeskus, jota ollaan myös lakkauttamassa. Lakkauttamiset tulevat väistämättä vaikuttamaan myös Jämsässä toimivan Patrian toimintaan. Patria rakentaa ja huoltaa Hallin alueella Ilmavoimien kalustoa. Koelentokeskuksen menettäminen aiheuttaa omat ongelmansa Patrian kalustotestaukseen. Keuruun pioneerirykmentti kouluttaa vuosittain noin 1000 pioneeri- ja suojelualan varusmiestä. Sekä Keuruun pioneerirykmentissä että Jämsän Hallin Ilmavoimien Teknillisessä koulussa on merkittävää erikoisosaamista ja osaamispääomaa, jota meillä ei ole varaa menettää.Uudistusta tehtäessä olisi pitänyt huomioida kaikki sekä suorat että välilliset vaikutukset maakuntien talouteen sekä työllisyyteen. Nyt uudistusta on muokattu pelkästään puolustuspoliittisilla perusteilla eikä alueellisia vaikutuksia ole selvitetty ollenkaan. Sekä Jämsän että Keuruun seutu menettävät merkittävän osan työpaikoistaan. Kyseessä on valtion voimakas vetäytyminen maakunnasta. Kansalaisten kannalta on ikävä signaali, että valtio vähentää työpaikkoja juuri sellaisilta alueilta, joissa työllistyminen on ennestään haasteellista. Näidenkin varuskuntien lakkautusten myötä jotkut perheet tulevat menettämään kaksi työpaikkaa.Kansanedustaja Peltonen kysyy kirjallisessa kysymyksessään asianomaiselta ministeriltä, miten hallitus aikoo edetä Puolustusvoimauudistuksen suhteen, jotta todelliset vaikutukset alueiden talouteen ja työllisyyteen arvioidaan ja alueellinen oikeudenmukaisuus huomioidaan ennen varuskuntien lopullista lakkauttamista?Lisätietoja:

Tuula Peltonen, p. 050 5122156

Terveisin, Sonja KekkonenSonja Kekkonen

Kansanedustaja Tuula Peltosen avustaja

puh. 09 432 4076

sonja.kekkonen@eduskunta.fi
Tiedottaja

#8 Radio Jyväskylän uutinen

13.02.2012 16:59

Tuula Peltonen kysyy alueellisesta oikeudenmukaisuudesta varuskuntien lakkautuksessa

Paikallisuutiset | 2012-02-13 07:17:35 | Pertti Perämäki


Jämsäläinen demarikansanedustaja Tuula Peltonen kysyy alueellisesta oikeudenmukaisuudesta varuskuntien lakkauttamisen yhteydessä. Hänen mukaan varuskuntalakkautukset vaikuttavat raskaasti Keski-Suomen työllisyyteen ja alueen talouteen.

Peltosesta uudistusta tehtäessä olisi pitänyt huomioida suorat ja välilliset vaikutukset maakuntien talouteen sekä työllisyyteen. Hänen mukaan uudistusta on muokattu pelkästään puolustuspoliittisilla perusteilla.Peltonen kysyy, miten hallitus aikoo edetä Puolustusvoimauudistuksen suhteen, jotta vaikutukset alueiden talouteen ja työllisyyteen arvioidaan ja alueellinen oikeudenmukaisuus huomioidaan ennen varuskuntien lopullista lakkauttamista.ptp

http://www.radiojkl.fi/index.php?mw=peltonen+kysy%C3%A4%20varuskunnat&option=com_sbsarticle&tmpl=blog&cid=44212&cat=1


Vieras

#9

13.02.2012 19:36

Ei näitä asioita saa päättää vain ja ainoastaa kehä kolmosen sisällä ja raha ei saa olla aina päällimäisena joskus myös ihmiset ja inhimillisyys.
Kyselee Epätietoinen Oulusta

#10

13.02.2012 20:23

Onkohan niiden kaikkien 207 työt oikeasti loppumassa vai jatkuuko pääosan hommat Tikkakoskella?

Vieras

#11

13.02.2012 22:56

Aloittakaa sähköpostikampanjointi Jämsän Hallin ilmavoimien teknisen koulun ja Keuruun pioneerirykmentin lakkauttamista vastaan! Tässä linkissä mukana tarvittavat sähköpostiosoitteet: http://kataja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/ .

Lähettäkää viesti kaikille Jämsän ja Keuruun Kokoomuksen, SDP:n, Vasemmistoliiton, Vihreiden ja Kristillisten kaupunginvaltuutetuille ja noiden puolueiden Keski-Suomen kansanedustajille.

Toivottavasti myös muut kuin noiden paikkakuntien asukkaat osallistuvat kampanjaan!

Lähetin itse kaikille Jämsän ja Keuruun Kokoomuksen, SDP:n,Vasemmistoliiton, Vihreiden ja Kristillisten kaupunginvaltuutetuille ja noiden puolueiden Keski-Suomen kansanedustajille seuraavan viestin:

"Arvoisa vastaanottaja! Paheksun suuresti puolueenne tekemää päätöstä lakkauttaa Jämsän Hallin ilmavoimien tekninen koulu ja Keuruun pioneerirykmentti.Kansalaiset muistavat tämän seuraavissa kunnallis- ja eduskuntavaaleissa. Jos lakkauttamisia ei peruta, siirtyvät äänet lakkautuksia vastustaville puolueille ja ryhmille. Vastustakaamme yksimielisesti esitettyjä lakkautuksia."
Pekka Kataja

#12 Re: Kansanedustajan kirjallinen kysymys

13.02.2012 22:59

#6: Tiedottaja - Kansanedustajan kirjallinen kysymys 

Tuula Peltonen on hallituspuolue SDP:n kansanedustaja ja siten itse yksi pääsyyllisiä Jämsän ja Keuruun varuskuntien lakkautuksiin.  On turha yrittää pestä kasvojaan, kun oma puolue on ne tuhrinut!


Vieras

#13 Re: Tuula Peltosen tiedote

13.02.2012 23:01

#3: Katriina Kajannes - Tuula Peltosen tiedote 

 

Tuula Peltonen on hallituspuolue SDP:n kansanedustaja ja siten itse yksi pääsyyllisiä Jämsän ja Keuruun varuskuntien lakkautuksiin.  On turha yrittää pestä kasvojaan, kun oma puolue on ne tuhrinut!


Vieras

#14

13.02.2012 23:02

Ei mitään järkeä...

Vieras

#15

13.02.2012 23:09

paras paikka
Jukka Haaparanta PerusS

#16

13.02.2012 23:11

Toivoisin että jokainen teistä osallistuisi takoisiin jolla saataisiin pysähtymään Jämsän lisävelkaantuminen ja ajautuminen vieläkin syvempään talousahdinkoon. Pienistä teoista koostuu kokonaisuudessa iso tekijä. Tämä Hallin Varuskunnan lakkauttaminen olisi todella suuri takaisku koko pienelle velkaiselle kaupungille ja erityisesti Suomen valtion palveluksessa olevien työntekijöiden ja heidän perheidensä hyvinvoinnille.
Vierailija

#17 Kokoomuksen Sasin idea

14.02.2012 00:03

Varuskuntien lakkauttaminen on kokoomuksen Sasin idea. Esitys lakkautuksista ei tullut eduskunnan eikä edes puolustusvaliokunnan tietoon ennenkuin se pläjähti uutisten kautta koko maalle. SDP on vahvasti eri mieltä esityksen kanssa asioista. Se on valtakunnallisesti ja maakunnassa korostanut tasapuolisuuden tärkeyttä valtakunnallisella tasolla.

Yllähän näkyy olevankin radion sivulle linkki tästä asiasta. Uutta presidenttiä on kuultava siinä.

"Demarit julkistivat varuskuntalakkautuksia vastustavan kannanoton


Paikallisuutiset |  2012-02-13 07:03:59 |  Pertti Perämäki


SDP:n Keski-Suomen piiri vaatii puolustusvoimien laatiman rakennemuutosesityksen korjaamista. Sen kannanoton mukaan maakunnalle esitetyt leikkaukset ovat raskaita ja niitä on syytä aluepoliittisten vaikutusten osalta tarkistaa.

Demareiden mukaan Keuruulle ja Jämsään on lähes mahdotonta luoda menetettyjä työpaikkoja korvaavaa toimintaa.

 

Piirihallitus yhtyy eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman esiin nostamaan kantaan uuden presidentin kuulemisesta asiassa. Heinäluoman mukaan puolustusvoimien uudistus- ja säästöohjelmasta tulisi kuulla myös uutta virkaan astuvaa tasavallan presidenttiä.

 

SDP:n Keski-Suomen piiri vaatii Keuruun ja Jämsän julistamista rakennemuutospaikkakunniksi, mikäli puolustusvoimauudistus aiotaan toteuttaa.

 

ptp"

 


Vieras

#18

14.02.2012 07:30

Karhumäen veljesten aloittamasta ilmailusta on kehittynyt laaja ja moderni siviili- ja sotilasilmailun keskus Jämsän Halliin, jossa ala työllistää yhteensä noin tuhat. Ilmatilaa on sekä maa-aluetta rakentaa lisää. Melusaasteen haitteet minimit johtuen pienemmästä asutuksesta kuin esim. Pirkkalassa.

Vieras

#19

14.02.2012 09:22

Noi poliitikot on ovelia takinkääntäjiä. Yhteen väliin he hajasijoittavat toimintoja ympäri valtakuntaa tasasemman työllisyysjaon nimissä. Samalla toinen käsi jo lopetaa toimia keskittämisen ja säästön nimissä. Kaikki toiminnot vaan ei nyt mahdu KEHÄ I eteläpuolelle. Ja muutokset ne vasta yleensä maksavatkin. Kyllä pitäisi nyt alkaa wtsiä Suomen sisältä älyllistä elämää!

Jari Siltala - Hallin vanhoja oppilaita

Vieras

#20 Re:

14.02.2012 09:25

#19: -

Tuula Peltonen ei ole takinkääntäjä missään asiassa.

Ystävä

#21 Hyvää ystävänpäivää

14.02.2012 09:28

Hyvää ystävänpäivää Jämsälle ja Hallille. Samoin Tuulalle ja hänen ystävilleen ja kadehtijoilleen, kaikille yhdenvertaisesti. Kun tätäkin letkaa lukee, ei voi olla ihmettelemättä, miten Tuula jaksaa päivästä ja vuodesta toiseen tätä tuloksellista työtä koko maan parhaaksi... Häntä pystyyn, Tuula!

Vieras

#22

14.02.2012 09:41

Ehdottomasti Hallissa säilytettävä Ilmav.tekn.koulu!!Suurimpia työnantajia alueella!!Kylä kuolee ilman!
ADRESSI VAIN SAA ÄRSYYNTYMÄÄN IHMISET

#23

14.02.2012 10:05

"Tuula Peltonen on hallituspuolue SDP:n kansanedustaja ja siten itse yksi pääsyyllisiä Jämsän ja Keuruun varuskuntien lakkautuksiin. On turha yrittää pestä kasvojaan, kun oma puolue on ne tuhrinut!"

OLEN TÄYSIN SAMAA MIELTÄ TÄMÄN HENKILÖN KANSSA!! DEMARIT ISTUU HALLITUKSESSA, JOTEN HE OVAT MUKANA VALMIITA LAKKAUTTAMAAN NÄMÄ VARUSKUNNAT!

JA MITÄ ITSE ADRESSIN TEKSTIIN TULEE, NIIN SE ON TODELLA TÖKERÖSTI LAADITTU. KUTEN TÄÄLLÄ JOKU KOMMENTOIKIN, NIIN TÄMÄ EI OLE MIKÄÄN VIRALLINEN KANNANOTTO ASIAAN JOLLA VOISI OLLA JOTAIN VAIKUTUSTAKIN LOPULLISEEN PÄÄTÖKSENTEKOON, VAAN HENKILÖN OMA MIELIPIDE ASIASTA. TYYPILLISTÄ TEKSTIÄ BLONDEILLE.....

Vieras

#24 Kiitos adressista

14.02.2012 14:39

Kiitos mahdollisuudesta vaikuttaa tällä kannanotolla. Huomasin tämän kun siitä mainittiin tänään puolen päivän aikaan radiossa. Hyvää ystävänpäivää kaikille jämsäläisille!

Vieras

#25

14.02.2012 17:18

Vastustan jyrkästi,ja olen sen viestittänyt edustajalleni Mika Karille.