Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

kajasto

#1276 Re:

21.02.2012 17:52

#1273: -

Todellakin.

Alkoholivero nousee 2% ja kansa on enemmän jakamassa mielipiteitään kuin koskaan ennen.

Sivusta köyhät vanhukset ja psyykelääkkeitä syövät eksyneet nuoret vierestä ihmettelevät miksi kukaan ei heistä välitä.

Kait se niin on että vain enemmistön ääni ratkaisee.

 

Nomolos

#1277 Re: top 1

21.02.2012 17:53

#1272: haudanlepoon - top 1

Ehkä syitä alkoholinkäytölle, olisi syytä haeskella vaikka kansan pahoinvoinnista, sekä tarpeesta itselääkitä tätä pahoinvointia aina siihen saakka, että ollaan alkoholisoituneita ja lääkärissä lyövät rasian diapameja kouraan...

Tietenkin, on helpompi yrittää vaikka asteittain kieltää alkoholinkäyttöä ja siirtää sen myyntiä sitten yhtäläisissä asteissa lakien avulla rikollisille, jolloin ongelma on siististi maton alla kuten portugalin heroiiniongelma ennen vuotta 2001.

Sielläkin, lopulta ainoa parannuskeino, oli antaa periksi, mutta vasta, kun ongelma oli niin sietämätön ja hallitsematon, että äärikonservatiivien vastustus oli olankohautuksella ohitettava asia.

Nyt, Suomen alkoholilainsäädäntö on jotenkin järkevällä tasolla, mutta sen sorkkiminen tiukemmaksi varmasti kasvattaisi siitä tiukennoksesta luonnollisena vastareaktiona nousevien ongelmien määrää.

Voidaan toki mennä takaperin puuhun, kuten maassamme on tapana, mutta on meille ennenkin naurettu kansana, jonne kaikki muualla käyttöönotettu käyttökelpoinen toimintamallisto tulee viimeisenä, aina.


Vieras

#1278

21.02.2012 17:54

uskonto ja politiikka erikseen

Vieras

#1279 Raamattu?

21.02.2012 18:04

Ennen eduskuntavaaleja Päivi oli fb-kaverini - tasan siihen asti kun kyseenalaistin Hänen kommenttinsa raamatun kaikkitietävyydestä. Kysyin eri uskontojen vuoksi kuka takaa originaalin kirjoituksen virheettömän käännöksen eri kielille. (Minusta eri uskonnot juontavat juurensa juuri erillaisista käännöksistä) Päivin vastaus oli ettei raamatun sanaa voi väärin kääntää! Oma virheeni KD:n silmissä oli kait viittaukseni pienen kansan murteisiin: Jos savolainen ei ymmärrä raumalaista, niin miten raamtun sisältö voisi autea kaikille samanlaisena. No - Räsänen ei tätä perustellut, vaan sulki pois fb:stä.
Joltisenkin moista perustelemattomuutta odotinkin alkoholin suhteen Räsäseltä - sen sijaan että suomalaiset salatun ja kielletyn nautinnon himoistaan jatkaisivat kehitystä Eurooppalaiseen kultuuriin. Eli: Räsänen haluaa pitää suomalaiset edelleen metsäkansana!!!
Hannu Torkkeli

#1280 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te pojat olette väärässä ja...

21.02.2012 18:11

#1112: Nomolos - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te pojat olette väärässä ja...

Ravintoloita ei tarvita yöaikaan. Ne voidaan yksiselitteisesti pitää pikkutunneilla kiinni. Siitä ei valtiontalous kärsi paljoakaan. Nimim. Nomolos ei nyt näe metsää puilta.

Minulle on myös ihan turhaa alkaa luennoimaan veropolitiikasta tai puolustuspolitiikasta mitään. Tiedän niistä jo kaiken oleellisen, koska olen ollut kuntapäättäjänä niistä päättämästä jo vuosikymmeniä.

Eikä tuo suinkaan ollut minun toimintasuunnitelmani. Se on Kokoomuslaisen politiikan ja sen kylkiäisenä tulevan porvarillisen politiikan aktuelli toimintasuunnitelma, joka on ollut käynnissä jo jonkin aikaa.

Mielestäni on turhaa myöskin spekuloida sekundäärisin argumentein siitä, mitä mahdollisesti tapahtuu, kun eräänä päivänä yökerhojen ovet suljetaan jo kello 00.00-01.30 tai jotain siihen suuntaan.

Kirjoituksesi on muutenkin sellaista... kauniisti sanottuna  idealistista kuvitelmaa. Mitä myöhemmin herää todellisuuteen, sitä karumpi on herätys.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.02.2012 18:13



Vieras

#1282

21.02.2012 18:13

Kylläpä Räsänen ampuu kovilla antaa ihmisten tehdä työtä ja ansaita elantonsa ravintola-alalla

Vieras

#1283

21.02.2012 18:15

Räsänen on vähä-älyinen tyyppi!
Erminea

#1284 Näin kävi Briteissä aikanaan...

21.02.2012 18:15


Vieras

#1285

21.02.2012 18:16

Vaikka en ravintolapalveluita juuri itse käytäkään, ravintoloitsijoiden kommentit ovat mielestäni perusteltuja ja Räsäsen fanaattinen toiminta on muutenkin ärsyttäny minua jo vuosikausia!!

Vieras

#1286

21.02.2012 18:21

päivi räsäsen toiminta on mennyt ihan överiksi.

Vieras

#1287

21.02.2012 18:21

Erittäin hyvä asia ja toivottavasti johtaa myös onnelliseen lopputulokseen elikkä eroamiseen virasta, sillä liian monta työpaikkaa häviää tuollaisen ehdotuksen mennessä läpi ja muutenkin nykyinen hallitus ajaa systemaattisesti Suomea konkurssin partaalle.

Vieras

#1288

21.02.2012 18:24

Eihän tässä hommassa oo Räsäsellä mitään järkee..

Vieras

#1289

21.02.2012 18:29

Toivottavasti riittävän moni allekirjoittaa tämän. Päivi on sekaisin
Lukija

#1290 Re: Re:

21.02.2012 18:32

#1276: kajasto - Re:

Niin, niiden äänellä on myös merkitystä, jotka tämän kaiken työllään kustantavat. Onko tämä hipille yllätys?


Vieras

#1291 Re: pahoittelut pienessä kiihtymyksen tilassa tehtyä asiavirhettä ;) Narikkahenkilöä... lienee korre

21.02.2012 18:35


Vieras

#1292

21.02.2012 18:35

Haluan olla baarissa silloin kun siellä on hyvä meininki, ts. siellä on paljon ihmisiä. Tällä hetkellä se tarkoittaa aikaa suunnilleen 00.00-03.30 välillä. Jos aukioloa siirrettäisiin pari tuntia aikaisemmaksi, tuo aika olisi 22.00-01.30, olettaen että ihmiset haluavat olla baarissa yhtä kauan. Mitään ammatteja ei tarvitse lakkauttaa, kun aukioloaika on kuitenkin yhtä pitkä. Luulisi pikemminkin kävijämäärien hiukan kasvavan, kun ei-yökukkujatkin saattavat vaivautua paikalle. Tuskinpa kukaan 80-luvullakaan ruikutti, vaikka juottolat menivät kiinni paljon aikaisemmin kuin nykyään.

http://www.uusisuomi.fi/kysely/hyvaksyisitko-sen-etta-baarit-ja-ravintolat-suljettaisiin-viimeistaan-kello-02
Hyväksyisitkö sen, että baarit ja ravintolat suljettaisiin viimeistään kello 02?
53% (2285 ääntä)
Kyllä
41% (1773 ääntä)
En
5% (218 ääntä)

Suurin osa suomalaisista on Räsäsen puolella, hyväksykää se.
Maria Hirvonen

#1293 koko eduskumta boikottiin ja uusi kansanäänestys hallituksta ja kansanedustajista ja eritoten presiä

21.02.2012 18:37

Päivi Räsänen ja suomen tuleva pressa on mun mielestä erotettava heti, koska kumpikin on menny kirkossa naimisiin ja ovat uskovaisii kusi..päitä. Inhoan Päivi Räsäsen kommenttia abortti-iän laskemisesta, koska abortoitava on sikiö ja eikä mikään OIKEA elävä lapsi!!!
Nolomos

#1294 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te pojat olette väärässä ja...

21.02.2012 18:40

#1280: Hannu Torkkeli - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te pojat olette väärässä ja...

Ensimmäiseen väittämääsi vastaan, että ravintoloiden yöaukiolo toimii nyt vallan mainiosti, eikä sitä ole syytä rajoittaa.

Valtiontalous ei varmastikaan paljoa siitä kärsisi, mutta kuten joku jo aiemmin ketjussa mainitsi, vähentäisi se mahdollisesti työtuntien määrää, mikä todennäköisesti karsisi jopa muutaman työpaikankin.

Nämä muutama työpaikka varmastikin voitaisiin mielestäsi uhrata, enkä epäile sitä hetkeäkään, mutta samalla aiheutettaisiin muutamalle ihmiselle jonkin verran taloudellista epävakaisuutta, sekä siten myös kärsimystä.

Tämänkin, veikkaan, että sivuutat, sillä muutaman töissäkäyvän ihmisen uhraus työttömyydelle muutaman alkoholistin pelastamiseksi on varmastikin mielestäsi mielekästä.

 

No, en koske kykyysi tehdä kuntasektorin politiikkaa ja havillinen voit olla mistä väität.

Sitten, siitä "toimintasuunnitelmasta": Taidat kuitenkin hyväksyä hiljaisesti moisen?

Hei, kävisikö vasta-argumentiksi "myöhäiseen heräämiseen" vaikkapa Portugal, jossa maan suuren heroiiniongelman annettiin kieltolaki ainoana vaihtoehtona hyväksyen kasvaa aina siihen saakka, että joutuivat dekriminalisoimaan kaiken?

Minun mielestäni, tämä Suomalainen päihdepoliittinen meininki on hyvin pitkälti samankaltaista silmien ummistamista, ongelman lakaisemista kieltolain maton alle, sekä ulkoapäin tulevien ohjeistusten sokeaa noudattamista kansan kärsimyksen hinnalla.

Selitä nyt tällaiselle "idealistille", miksi esimerkiksi Hollannissa on kaikkien päihteiden käyttö vähäisempää kuin Suomessa?

Selittäisitkö nyt minulle vielä, mikä on se todellisuus, johon minun nyt tulisi herätä?

Tiedän jo alkoholin lisääntyvän kulutuksen nousevan samaan tahtiin köyhyyden ja kurjuuden lisääntymisen kanssa, joten pitäisikö meidän viedä vielä hieman pidemmälle Kokoomuslaista ajettelua ja sallia vapaampi yrittäminen alkoholin maahantuoonnin ja myynnin suhteen myös rikollisille?

Miten alkoholin verovapaan myynnin kieltämisellä kello kahden jälkeen voitaisiin vähentää kansan kokonaisvaltaista juomista, kun se kuitenkin kumpuaa vallan jostain muusta kuin jonkin baarin aukioloajasta?

Yritän tässä nyt kertoa sinulle sen, että tämä Räsäsen ehdotus on vain näennäisesti toimiva hätäinen, populistinen laastari kansan vertavuotavan alkoholipäihdeongelman haavan päällä, jonka epävakaiksi ja epävarmoiksi käyvien elinolojen, sekä alati nousevien elinkustannusten aiheuttama fataali miekanisku on siihen kansaan osaltaan myös aiheuttanut.

Masentunut myös juo enempi.

Koko tämän ajan, mitä olen kirjoitellut, olen ollut sitä mieltä, että alkoholin yömyynnin rajaaminen on populistista ja hyödytöntä toimintaa, joka ei vaikuta alkoholinongelmakäyttäjien ongelmiin juuri mitenkään, mutta jolla olisi paljon negatiivisiksi laskettavia vaikutuksia ongelmattomien alkoholinkuluttajien elämiin, sekä ravintola-alan työllisyyteen.

Tuossa aiemmin, joku postasi tänne poliisin kiitosta Räsäsen ehdotuksesta, mutta väitän, että tämä muutos ei juurikaan vaikuttaisi väkivaltatilastoihinkaan.

Korkeintaan alkoholinkäytöstä johtuvien väkivallantekojen sijainti kartalla saattaisi muuttua hajanaisemmaksi, sekä niiden ajankohta aikaistuisi.

2 kertaa kuukaudessa yökerhoon ja pilkkuun asti. Onko se liikaa???

#1295

21.02.2012 18:44

Yökerhojen pitäisi olla auki aamuun asti, niin selvittäisiin pahimmilta ruuhkilta väkivaltaongelmilta kaupungilla kun ihmiset lähtisivät kotiin eri aikoihin. Ei ne ongelma-alkoholistit yökehoissa juo, koska sehän on valvottu tila missä ei liian päihtyneelle tarjoilla.

Uusliberaali hallitus haluaa vapautta vain talouden ehdoilla. Kansalta ollaan viemässä vähätkin oikeudet.
Kansalaisen oikeudella

#1296 yksi lehden tekemä mielipide kysely ei kerro totuutta

21.02.2012 18:45

Kansan äänestys, sillä selviää KANSAN MIELIPIDE!!!

Vieras

#1297

21.02.2012 18:46

Räsänen luulee olevansa juku jumala noitten ehdotustensa takia. Käyttäs kerrankin päätänsä ja eroais virasta.
Nomolos

#1298 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te pojat olette väärässä ja...

21.02.2012 18:46

#1280: Hannu Torkkeli - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te pojat olette väärässä ja...

Joku postasi erittäin hyvän linkin tänne, millä voidaan myös huoletta kyseenalaistaa Räsäsen esityksen mielekkyyttä.

Laitan siitä katkelman lainaukseksi:

"Aukioloaikojen vapauttaminen Briteissä vähensi väkivaltarikoksia huomattavasti

08.02.2006 18:06

Britanniassa 24.11.2005 voimaan astunut laki baarien aukioloaikojen vapauttamisesta on vähentänyt väkivaltarikoksia 11 prosenttia. Maan sisäministeriön mukaan vakavat väkivaltarikokset, mukaan lukien puukotukset, ovat vähentyneet jopa 21 prosenttia."

Linkki: http://www.viisitahtea.fi/politiikka/85/915.html

 

Kerrohan miksi Brittien ongelmat eivät lisääntyneetkään, vaan vähenivät, kun tehtiin juuri päinvastoin, mitä täällä Räsänen ehdottelee päästäkseen samaan tavoitteeseen?


Vieras

#1299

21.02.2012 18:47

räsänen on umpihullu hihhuli jolla ei ole minkäänlaista todellisuudentajua! ei oo maalaislehmä miettiny sitä mitä tapahtuu kun kaikki kuppilat suljetaan samaan aikaan = rähinät potenssiin 10..
kalja

#1300 ei muutosta entiseen!

21.02.2012 18:49

poliisi työllistyy samalla tapaa kuin ennen, koska ihmiset juovat alkoholia kuitenkin. paikka vaan vaihtuu eli julkiset paikat täyttyvät juopuneista!