Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta


Vieras

#1476

22.02.2012 09:47

Päivi Räsänen kirjoittaa blogissaan, että kansan raitistuminen helpottaisi ratkaisevasti poliisia selviämään tulevista säästöistä. Baarien sulkeminen nykyistä aikaisemmin vähentäisi Räsäsen mukaan huomattavasti poliisien työtaakkaa.

Räsänen viittaa norjalaiseen tutkimukseen, jonka mukaan anniskeluajan lyhentäminen yhdelläkin tunnilla vähentää pahoinpitelyjä keskustassa viikonloppuna 16 prosenttia.

- Aamuyön anniskelu on sosiaali- ja terveyspoliittisesti ja turvallisuuspoliittisesti järjetön käytäntö, Räsänen kirjoittaa.

Räsäsen mukaan aukioloaikojen lyhentäminen voisi tukea ravintola-alan työllisyyttä. Asiakkaat tulevat ravintoloihin nykyisin jo valmiiksi päihtyneinä eikä tällaiselle asiakkaalle saa alkoholilain mukaan myydä. Valomerkin aikaistamisella kansalaiset voitaisiin saada Räsäsen mukaan juomaan katujen ja puistojen sijasta valvottuun ympäristöön.

Räsäsen mukaan ravintolat haluavat, että anniskeluaikoja lyhennetään kaikilta tasapuolisesti, jolloin ihmiset tulisivat ravintoloihin aiemmin.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012022215235888_uu.shtml

Vieras

#1477 Adressin analysointia

22.02.2012 09:47

Tulee tutkia, mikä on AK:n vastuu asiassa ja missä vastuussa ovat ne kirjoittajat, jotka pahimpia henkilöön kohdistuneita uhkauksia ovat ladelleet. Kun typeryys ei ole rangaistava teko (mutta uhkaukset ovat), niin suurimman osan uhkauksia sisältämättömistä kirjoituksista voi kuitata syvällä hiljaisuudella.
Mutta uhkaukset on tutkittava, poliisi ja oikeuslaitos töihin.

Vieras

#1478

22.02.2012 09:51

Kommenteillaan ravintola-alan kannattavuuden lisääntymisestä muutosten avulla, Räsänen paljasti kuinka pihalla hän on asioista.
Vaikkakin ministereillä ei ole virkoihinsa minkäänlaisia pätevyysvaatimuksia, samalla voisi adressoida myös liikenneministerin erottamista, päästäisiin kerralla kahdesta Suomelle vahingollisesta ministeristä eroon....

Vieras

#1479

22.02.2012 09:51

Jokaisen täysi-ikäisen perusoikeus on vetää sitä viinaa pilkkuun asti!

Vieras

#1480

22.02.2012 09:54

Eiköhän tämän maan rajoitukset, joustamattomuus ja ahdasmielisyys tuo sitä tuskaa että ihmiset eivät ole tyytyväisiä. Järjettömät rajoitukset ja niin viimeisen päälle holhous pois, niin jopa vähenee väkivalta kun
ihmiset ovat tyytyväisempiä!
Nomolos

#1481 Re: Vakava huomautus ylläpidolle

22.02.2012 09:56

#1444: Juristi - Vakava huomautus ylläpidolle

Olen samaa mieltä nimim. "juristin" kanssa siitä, että joidenkin yksilöiden kielenkäyttö on mennyt Ketjussa hyvin henkilökohtaiselle tasolle, välillä itse Räsästä kohtaan ja välillä muita kirjoittajia.

Asioiden tulisi olla riidassa keskenään, mistä luonnollisesti käytäisiin niihin asioihin liittyvää keskustelua, ei ihmisten,

Sitten, nimim. "juristin" paheksuntaa täysin aiheesta tehtyyn adressiin liittyen, en oikein helpolla sulata.

Toki kukin voi tässäkin asiassa olla mitä mieltä vain, mutta oma perusteluni on se, että jos ns. "tavallinen ihminen" saa luvan yleensä pitää kokonaisia kansanryhmiä koskevat vihaiset mölyt mahassaan (jo juristimmekin mielestä), niin sama todellakin koskee myös korkeassa asemassa olevaa ministeriä, jolta en soisi kuulevan kenenkään milloinkaan tämmöisiä sammakoita, kuin mitä nyt on menty päästämään.

Eikä kerta ollut Räsäseltä edes ensimmäinen, mistä myös muistutan, sillä "homo-ilta" ja siellä nähty vihaperformanssi ei liene unohtunut vielä keneltäkään.

Jos, päästämme pienpuolue Kristillisdemokraattien 7000-äänellä valitun vahvasti uskonnollisen ihmisen tekemään poliittisia ehdotuksia ihmisten ihmisarvon laskemiseksi, kiistämällä heidän henkinen terveytensä heidän seksuaalisuuteensa vedoten, tai jopa tuhansien työpaikkojen menettämiseksi näennäisesti hyvän syyn varjolla, niin on luonnon vastavoimaa, että 1,5 vuorokaudessa tähän adressiin sataa päälle 40 000 allekirjoitusta joilla protestoidaan tätä mielettömyyttä ja kyseenalaistetaan erään ministerinpestin tarpeellisuus eräälle henkilölle.

Muistutan nyt kotimaisia äärikonservatiivisia fundamentalisteja ikään ja sukupuoleen katsomatta siitä, että Briteissä,  päästiin todellisiin tuloksiin väkivaltarikosten määrän laskemisessa, kun baarien aukioloajat (päinvastoin täällä Suomessa nyt surullisesti väläytettyä ehdotusta) vapautettiin täysin.

Lainaus:

"Aukioloaikojen vapauttaminen Briteissä vähensi väkivaltarikoksia huomattavasti

08.02.2006 18:06

Britanniassa 24.11.2005 voimaan astunut laki baarien aukioloaikojen vapauttamisesta on vähentänyt väkivaltarikoksia 11 prosenttia. Maan sisäministeriön mukaan vakavat väkivaltarikokset, mukaan lukien puukotukset, ovat vähentyneet jopa 21 prosenttia."

Linkki: http://www.viisitahtea.fi/politiikka/85/915.html

Lainauksen tiedot, voi yrittää kevyen trollaavasti kumota vaikka linkin vähäisellä painoarvolla, edustavathan ko. sivut tiemmä sentään ravintola-alaa, joten pientä puolueellisuutta voi olla.

Tämä puolueellisuus tuskin kuitenkaan vääristelee tilastoja.


Vieras

#1482

22.02.2012 10:03

voi v...u ei uskontoa ja politiikkaa pitäs koskaa sekoittaa. ja räsänen ei ole varmaa ajatellut sitä että jos baarit suljetaa aikasemmin työntekijät menettää rahaa kuten baarikin ja ei se aikaistaminen lopeta mitää väkivaltasuuksia koska ei se johdu mistää aukiolo ajoista. Ihmiset on vaa niin tyhmiä että pakko päästä pätemää jostakin tai muuten vain huutelee vieraisii pöytii ja loppu tulos tiedetään!!!!
Hanna

#1483 Poliisien resurssien vähentäminen?!?

22.02.2012 10:08

#1: -

Tämä Räsäsen ehdotus lisäisi poliisien tarvetta, koska alkoholin nauttiminen ei olisi enää valvovien silmien (portsarien) alla, ja tämä näkyisi suoraan poliisien kotihälytysten lisääntymisenä ja perheiden pahoinvoimisena. Nyt eletään nykyaikaa paluuta vanhaan ei ole, vaikka Räsänen miten haluaisi!!! Vaikka en itse olekaan ravintola-alalla töissä tai muuten käytä ravintoloiden palveluja kuin 1-2 kertaa vuodessa niin näen ehdotetun rajoituksen huonot puolet työssäni sairaanhoitajana. Todella typerä ehdotus kaikkien muiden ehdotuksien lisäksi. Rässäsessä ei ole nykyaikasta ministerin ainesta, joten olisi hienoa saada hänet pois tehtävästään. Mielestäni hän ei kykene suorittamaan hänelle annettuja tehtäviä vaaditulla tavalla!!!


Vieras

#1484

22.02.2012 10:09

Tämä adressi on tosiaan melko huonosti perusteltu mutta Päivi Räsänen ei paljon perusteluja kaipaa. Itse ainakin allekirjoitin hyvillä mielin jo ihan hänen entistenkin holhoamistoimenpiteiden takia. Noin ääripään kristitty ei kuulu ministeriksi.

Vieras

#1485 Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

22.02.2012 10:11

#1481: Nomolos - Re: Vakava huomautus ylläpidolle

Valehtelet. Päivi Räsänen ei ole kiistänyt kenenkään ihmisarvoa, eikä halua vähentää kenenkään työpaikkoja.

Edelleen, Räsänen on demokraattisilla vaaleilla valittu kansanedustaja, joka on hallitusneuvotteluissa valittu ministeriksi kaikkien hallituspuolueiden suostumuksella.

Jonkun ravintolatyöntekijän vaatimus ministerin erottamiseksi hänen laillisesti esittämänsä mielipiteen johdosta on parlamentarististen toimintatapojen vastaista. Edelleen, eivät ne työpaikat minnekään katoa, vaan siirtyvät kansantaloudellisesti kestävämmilel aloille, esimerkiksi ruokaravintoloihin. Raha etsii kotiaan ja jos se ei mene juottoloiden omistajien taskuun, siirtyy se muuhun kulutukseen, mikä on yhteiskunnallisesti perustellumpaa. Ja työvoima seuraa rahan perässä, koko ajan etsien uusia työpaikkoja, kapitalismin lakien mukaiseti.

Täysin vastaavin perustein voisimme vaatia sinun erottamistasi omasta työpaikastasi oman mielipiteesi vuoksi.

Muitakin tutkimuksia aiheesta on, esimerkiksi Räsäsen referoima norjalainen tutkimus osoittaa väkivallantekojen vähenevän 16% jokaista ravintolan sulkemisajan aikaistavaa tuntia kohden.

En ole uskovainen, enkä absolutisti. Kannatan parlamentaristista demokratiaa. Hyvä Räsänen. Ja tällaiset painostus- ja uhkailuadressit ovat syvältä p€rseestä.

 

 


Vieras

#1486 huh huh

22.02.2012 10:14

Näkee, ettei ministeri Räsäsellä ole oikein homma hallussa!
SÄÄSTÖÄKÖ syntyy,kun salakapakat avaa taas ovensa, pimeän viinan myynti alkaa taas kannattaa, poliiseja tarvitaan enemmän jne..

Vieras

#1487

22.02.2012 10:16

Räsänen se vaan vie toisten munat pesistä, niinkuin lähes samanniminen lintunen >:(!!
Nomolos

#1488 Re: Poliisien resurssien vähentäminen?!?

22.02.2012 10:20

#1483: Hanna - Poliisien resurssien vähentäminen?!?

Mikäli aukioloajat päivastoin Räsäsen ehdotusta, vapautettaisiin täysin, ei olisi valomerkkiä edeltävää paniikinomaista ryntäystä tiskille hakemaan vähintään niitä kahta puolenlitran tuoppia sitä nelosta.

Samalla myös ihmisten poislähtö baarista porrastuisi, sillä on typeryyttä väittää, että kaikki baarin asiakkaat välittömästi istuisivat aamu seitsemään saakka baarissa alkoholisoitumassa pelkän alkoholisoitumisen vuoksi.

Lisäksi, nykysysteemillä, kun ihmiset istuvat valomerkkin saakka baarissa ja poistuvat yhtäaikaa pihalle, niin siinä se vaaratilanne syntyy, kun baarinedustalle purkautuu yht'äkkisesti muutama kymmentä humalaista jotka ovat kaikki vetäneet valomerkkiä edeltäneet juomansa suoranaisessa hengenhädässä, että ehtii.

 


Vieras

#1489 Re: huh huh

22.02.2012 10:21

#1486: - huh huh

Hah hah! VAi lisääntyy salakapakat, jos aukioloaikoja lyhennetään??

Lisää nyt tuohon viestiisi vielä heinäsirkkaparvet, hirmumyrskyt ja kulkutaudit, niin kuulostat vielä "uskottavammalta".

(Totuus: lyhennä aukioloaikoja ja viinan kulutus laskee ja ihmiset voivat paremmin)


Vieras

#1490 Re: Re: Poliisien resurssien vähentäminen?!?

22.02.2012 10:23

#1488: Nomolos - Re: Poliisien resurssien vähentäminen?!?

Häppee. "Nomoloksella" on asiassa selvästi oma kapakka "ojassa."

Yöt ovat nukkumista varten

#1491 Kuinka suomalaiset jaksavat tehdä töitä

22.02.2012 10:25

Ei ihme, jos töissä väsyttää, kun yöt kännätään. Missä on suomalisten työmoraali?
Mitä hienoa juopoissa

#1492 Yli 40000 juoppoa täällä allekirjoittaa

22.02.2012 10:28

Hyvä juopot! Kyllä tiesin että Suomessa valitettavasti juoppoja riittää, ja nyt juopot ovat oikein aktivoituneet addresseja kirjoittelemaan, siis vielä siinä vaiheessa alkoholismia kun on vielä ainakin osa hampaista suussa ja mahdollisuus käyttää nettiä.
TARSSI

#1493 Re: Adressin analysointia

22.02.2012 10:29

#1477: - Adressin analysointia

Päivi Räsäseen kohdistuva uhkailu on rikollista toimintaa. Suvaitsevaisuuden esilläpitäjät ovat kuitenkin täysin hiljaa.
Miksi näin?


Vieras

#1494

22.02.2012 10:30

Kaikkia tyhmyyksiä ei voi tehdä, vaikka hallitus olisikin sen takana. Poliisienkin vähennys ristiriidassa arjen muutoksiin, rahasta ei ole kysymys!
Nomolos

#1495 Re: Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

22.02.2012 10:31

#1485: - Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

Selitäs nyt minulle: "Onko ihmisen väittäminen henkisesti sairaaksi tämän seksuaalisen suuntautumisen vuoksi, tämän ihmisarvoa loukkaava teko?"

Tämän on Räsänen tehnyt esittämillään puheilla homoseksuaalisuudesta sairautena.

 

Räsäsen ehdotus, kuten sen itsekin myönsit, saattaisi poistaa  työpaikkoja anniskeluravintoloiden parista, eikä toteamuksesi siitä että sitten "täytyy vain löytää uusia töitä", varmastikaan paljoa lämmittäisi ainoatakaan irtisanottua.

Puheesi "kansantaloudellisesti kestävämmistä aloista" on kyllä surkuhupaisa väläytys.

Kyllähän jokaiselle työvoimatoimistoon menevälle ehdotellaan tulevaisuuden huippuammattia mummojen ja pappojen selkienpesijöinä, mutten usko, että se sopisi kaikille...

 


Vieras

#1496 Re:

22.02.2012 10:33

#23: -

Niin niin, ravintoloitsijoiden lompakosta tämäkin hypetys on saanut alkunsa.

YT

#1497 Re:

22.02.2012 10:34

#1429: -

Jos tämä ei ylitä rikosilmoituksen kynnystä, mikä sitten. Jään kuulolle, mitä tämän palstan ylläpitäjä tekee, kun häntä aletaan kuulustella.


Vieras

#1498 Re: Re: Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

22.02.2012 10:39

#1495: Nomolos - Re: Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

Mitä ihmettä Päivin mielipiteet homoseksuaalisuudesta (joista muuten monet suomalaiset ovat samaa mieltä) tähänkin keskusteluun kuuluu?

Nyt keskustellaan ravintoloiden aukioloajoista, eikä Päivin henkilöstä.

Yrität kerätä säälipisteitä ja kiihottaa samalla yleisöä mukaan tähän adressipelleilyyn ja hypetykseen.

Se on vain kylmä fakta, että jos kansa ei käytä rahojaan juottoloissa istumiseen, niin ne samat rahat siirtyvät johonkin kansantaloudellisesti fiksumpaan käyttöön, joltka eivät aiheuta alkoholin mukanaan tuomia kansanterveydellisiä haittoja. Esimerkiksi parempaan pukeutumiseen, matkusteluun, asumisen tai vaikka ruokaravintoloihin.

Olet selvästikin pelkkä kiukkuinen ravintoloitsija, joka yrittää puolustaa alkoholistien selkänahasta repimiään voittoja, etkä yhtään sen enempää.

 


Vieras

#1499

22.02.2012 10:40

Siis. Se ämmähän on ihan totaalisen sekaisin melkein kaiken suhteen, ensinnäkin sehän uskoo todeksi 3000 vuotta vanhan satukirjan. MUTTA, tässä asiassahan se on totaalisen oikeassa. Ihmiset suomessa tulevat baariin etkojen ym jälkeen useast...i vasta keskiyönä tai sen jälkeen. Jos aukioloajat lyhennettäisiin kahteen niin aika lyhyen ajan jälkeen ihmiset alkaisi suunnistaa ulos nykyistä aikaisemmin. Sitäpaitsi viimeisten tuntien myynti ei ole kummoista verrattuna mitä se olisi jos saisi ihmiset ulos ennen kuin ne kotona ovat juoneet pullon viiniä tai kutosen kaljaa.

Se että ihmiset suivaantuu siitä että kyseessä oleva ämmä ehdottaa jotain järkevää sen sijaan että se huutelee vanhoja sääntöjä miten ihmiset saavat elää elämäänsä on se asia mikä mua vituttaa! Että sen kuuluis erota ja myydä orjaksi jonnekin missä aurinko ei paista on selvä mutta ei siitä syystä että Erkki ja Jarkko eivät saa jekkubatterya puol neljältä aamulla!
Nomolos

#1500 Re: Re: Re: Poliisien resurssien vähentäminen?!?

22.02.2012 10:40

#1490: - Re: Re: Poliisien resurssien vähentäminen?!?

Alkeellinen "Quilt by association"-tyylinen virhe.

Käyn erittäin harvoin baareissa, mutta voin siitä huolimatta kyseenalaistaa kevyesti jonkin Kristillisdemokraatin erittäin populistisessa hengessä tehdyt ehdotukset, jotka vain entisestään pahentaisivat päihdekentän alkoholista johtuvia haittoja valtiontaloudelle, sekä poliisin resursseille.

Voi puhua porkkanoista olematta puutarhuri, ja alkoholilainsäädännöstä olematta juoppo, vai, väitätkö myös ministeri Räsästä alkoholistiksi, koska hän alunperin alkoi puhua baarien aukioloajoista?

Se olisi juurikin tuo samainen ja alkeellinen "quilt by association"-tyylin virhe.