Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta


Vieras

#1501 Re: Re: huh huh

22.02.2012 10:40

#1489: - Re: huh huh

Just, puhun kokemuksesta 30 vuoden takaa, kun ravintolat meni yhdeltä kiinni mentiin jatkoille salakapakkaan tai haettiin pimeä pullo ja siinä samalla sai sitten huumeita kokeiltavaksi.


Vieras

#1502

22.02.2012 10:41

Älytön nainen. Luulee olevansa ristiretkellä. Harhainen.

Vieras

#1503

22.02.2012 10:42

Kivikautinen jeesustelu ei kuulu eurooppalaiseen demokratiaan
Jarmo

#1504 Re: Mitähän tässä nyt oikeasti vastustetaan

22.02.2012 10:45

#1465: Mikko - Mitähän tässä nyt oikeasti vastustetaan

Täysin samaa mieltä. Vaikka kaikki muut oikeudet vietäisiin, ei ketään kiinnostaisi. Mutta jos oikeus ravintoladokaamiseen lyhenee parilla tunnilla niin heti ollaan vaatimassa eroa ja uhataan väkivallalla. Räsästä inhoan varmasti yhtä paljon kuin muutkin täällä, mutta olisiko pieni suhteellisuudentaju paikallaan?


Vieras

#1505

22.02.2012 10:46

Ihme pelleilyä.
Mikko

#1506 Räsäsen blogi osoittaa

22.02.2012 10:48

#1476: -

Räsäsen blogikirjoitus osoittaa - kuten monet muutkin aiemmat kommentit - että ministeri Räsäsellä ei ole minkäänlaista realistista pohjaa useimmissa käsityksistään yhteiskunnasta: Pojalla ei saa olla pitkä tukka koska Raamattu kieltää sen, mutta tottakai se on sallittua hänen omalle pojalleen (miksi ja millä perustein?), Homoavioliitot ovat syntiä ja samaa sukupuolta olevien pariskunnilla ei ole oikeutta kasvattaa lasta, koska Räsänen on unohtanut - tai ei ole tutkinut - että Raamattu on kirkomiesten, erilaisista lähteistä kokoama kirja, jonka alkuperäisenä tarkoituksena oli hallita talonpoikaiskansaa ja herättää näissä Jumalan pelkoa. Nyt Räsänen osoittaa täydellisen ymmärtämättömyytensä liiketoiminnan perusteista ja osoittaa naiviutensa ihmisten käyttäytymisen suhteen olettamalla, että ihmiset oikeasti kiltisti poistuisivat koteihin jos ravintolat menisivät kiinni vaikkapa jo klo 24 :) Haluaisinpa nähdä Helsingissä Ruttopuiston, Rautatieaseman, Kaivopuiston tai vaikkapa Kampin ympäristön lämpimänä kevät-, ja kesäyönä kun ravintolat sulkevat ovensa puoliltaöin ja klo 03.30 saakka ravintolassa normaalisti juhlineet ihmiset vyöryvät kaduille jatkamaan hauskaa iltaa. Tai Tampereen lähiöt ja Koskipuiston ympäristön. Räsäsen - ja puolueen - tulisi nyt katsoa tämän adressin nimien määrää ja vetää johtopäätökset siitä onko Räsänen oikeasti nyky-yhteiskunnan ja virkansa vaatimalla tietämyksen tasolla. Täällä on jo useita kymmeniä tuhansia suomalaisia, joiden mielestä hän ei ole.


Vieras

#1507 Re: Re: Re: Re: Poliisien resurssien vähentäminen?!?

22.02.2012 10:48

#1500: Nomolos - Re: Re: Re: Poliisien resurssien vähentäminen?!?

Ja sinä perustat argumetaatiosi tässä keskustelussa "ad hominem" virheeseen ("hyökkäykseen henkilöä kohtaan"), jossa siirrät keskustelun Päivi Räsäsen henkilöön ja taustaan, itse asiasta. Tarkoitus oli siis keskustella ravintoloiden aukioloaikojen lyhentämisestä, riippumatta siitä, kuka sen esittää, jooko?

Mikään tutkimus ei myöskään todista sitä, että ravintoloiden varhaisempi sulkemisaika lisäisi päihdekentä alkoholista aiheutuvia haittoja valtiontaloudelle. Lukuista tutkimukset osoittavat sen sijaan kiistattomasti sen, että ravintoloiden aukioloaikojen varhentaminen vähentää alkoholin kokonaiskulutusta, mikä korreloi suoraan alkoholin yhteiskunnalle aiheuttamiin haittavaikutuksiin. Helsingin Poliisijohto on samaa mieltä Räsäsen kanssa, onko sinulla asiasta parempaa tietoa? Faktaa pöytään!

Yksi tyhjäntoimittaja

#1508 Hyvä, että tyhjäntoimittajat saavat purkaa täällä kiukkuaan

22.02.2012 10:48

Kunnon ihmiset ovat nytkin töissä. Ei niillä ole aikaa täällä kirjoitella.

Vieras

#1509

22.02.2012 10:49

:)

Vieras

#1510

22.02.2012 10:50

En voi ulkosuomalaisena Keski-Euroopassa asuvana ymmärtää, että Suomessa ylipäätään on tuo kuuluisa "pilkku" klo 03.30. Ravintoloiden pitäisi saada itse määritellä asian. Jos ei ole asiakkaita, niin sitähän voi laittaa liikkeen kiinni jo puolilta öin ja jos tunnelma on hyvä, niin voi sitä vielä aamulla seitsemältäkin bilettää. Niin se ainakin toimii Saksassa, ja hyvä niin. Ei tee mieli palata Suomeen, kun moista roskaa joutuu lehdistä lukemaan.

Vieras

#1511 Re: Räsäsen blogi osoittaa

22.02.2012 10:51

#1506: Mikko - Räsäsen blogi osoittaa

pirun loistavasti kirjotettu. toivottavasti muutkin lukee tämän ajatuksella, koska tämä pitään niin paikkansa.


Vieras

#1512

22.02.2012 10:53

jatkoa #1499

Lopuksi täytyy sanoa että ei todellakaan ole Päiville rakkautta täältä päin jaettavana. Mutta että joku baarimikko piippaa ja itkee aukioloista väittäen että tuhansia työpaikkoja menetetään ja vaaditaan että kansanvalittu ministeri poistetaan virasta kyllä näyttää kuinka vääristynyt kuva demokratiasta joillakin on.
Pistäkää energianne vastustamaan tai tukemaan pikkuisen järkevämpää asiaa!

Terveisin ravintolatyöntekijä ja alkoholin ystävä.

Vieras

#1513 Re:

22.02.2012 10:53

#1510: -

No sittenhän asia ei koske sinua.

Monessa muussakin eurooppalaisessa maassa ovat ravintoloiden aukioloajat lailla säädeltyjä, ei Suomi ole siinä mikään ihme poikkeus.

Eikä sivistyneissä eurooppalaisissa maissa pakkojuoteta asiakkaita, joiden silmät seisovat päässä ja puhe sammaltaa, niin kuin Suomessa on tapana.

Nomolos

#1514 Re: Re: Re: Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

22.02.2012 10:54

#1498: - Re: Re: Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

Ne mielipiteet liittyvät tähänkin olennaisesti siten, että kun ne muistaa, voi huoletta tässäkin asiassa sanoa, ettei ole arvon ministeriltä ensimmäinen kerta, kun hän olisi tekemässä sellaisten ihmisten elämistä vaikeampia, joista hän ei hirveämmin välitä.

Yhteiskunnallinen hyöty, on lähinnä vain eltaantunutta kermaa kakun päällä siinä pelissä.

Joo, keskustellaan vain aukioloajoista, mutta muistutan, että viittaukset TV:n homoiltaan jossa Räsänen mielipiteitään laukoi, ei ole henkilöön puuttumista, vaan hänen sanoihinsa, joten turhasta asiasta syytit.

En kerää mitään "säälipisteitä", vaan kirjoitan tämän adressin kommentointiosiossa, koska se minua sattuu huvittamaan.

Agendani on, kyseenalaistaa usealla tasolla Suomalaista epäonnistunutta ja haittoja aiheuttavaa päihdepolitiikkaa, josta tämä alkoholiin liittyvä baariaukioloaika-asia, on vain yksi pieni osa.

 

Kylmästä faktasta sanon sinulle sen, että jos ei baareja ole, niin sitten (ainakin päihdeongelmaisten) raha menee Vironlautalle tai ALKO:on.

(Menneisyys osoittaa, että kiristyvä alkoholilainsäädäntö lisää kirkkaiden viinojen juontia, joten se todennäköisesti pahentaisi vain maame alkoholiongelmaa, joka aiheutettiin edellisellä kieltolailla, jonka jälkeen vasta 90-luvulla miedon oluen myynti ohitti jälleen kirkkaan viinan myynnin.)

Voi se toki se raha mennä vaikka veliVenäläiselle, jos hieman lisää kiristetään, kuten tupakkalain kanssa tehtiin ja seurauksena on ollut lisääntyvää savukkeiden salakuljetusta, kuten tässä lainauksessa muutaman päivän takaa: "

Tulli: "Poikkeuksellinen tapaus

Jättimäärä savukkeita salakuljetettu Venäjältä"

Linkki: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012021715206335_uu.shtml

 

Nuo hupaisat väittämäsi minusta kirjoitelmasi lopussa, olivat muuten täysin väärin.

Kirjoittelen edelleenkin tässä aiheessa, koska se kiinnostaa minua, eikä työpaikkani ole lähelläkään palvelualoja.


Vieras

#1515 Re: Re: Räsäsen blogi osoittaa

22.02.2012 10:56

#1511: - Re: Räsäsen blogi osoittaa

Todella typerä Päivin henkilöön kohdistuva asiaton hyökkäys. Helsingin keskustassa käytetään jatkuvasti ulkona viinaa, vaikka alueella on 80 juottolaa, jotka sulkevat 04:00. Myös Helsingin Poliisi on samaa mieltä Päivin kanssa häiriökäyttäytymisen vähentymsienä. Millä sen selität?

kou

#1516 No voi hellanlettas

22.02.2012 10:56

#1501: - Re: Re: huh huh

sentään..

Saako tällainen asia ihmiset kirjoittamaan tällasen adressin. Hyvä Suomi! Te ootte niin fiksuja!


Vieras

#1517 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

22.02.2012 10:59

#1514: Nomolos - Re: Re: Re: Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

"Argumentum ad hominem". Keskustelussa tehty argumetaatiovirhe, jossa käännetään keskustelu itse asiasta keskustelijan henkilöön.

Ratsasta sinä vain Päiviin kohdistuvilla antipatioilla, mutta se on jo niin läpinäkyvää, että ei mene enää läpi. Suuri osa suomalaisista on muuten samaa mieltä Päivin kanssa siitä, että ravintoloiden aukioloaikoja voi lyhentää. Asiasta on nyt olemassa jopa mielipidemittaus.

Mikko

#1518 Re: Re: Mitähän tässä nyt oikeasti vastustetaan

22.02.2012 10:59

#1504: Jarmo - Re: Mitähän tässä nyt oikeasti vastustetaan

Jarmo ei ymmärrä ravintola-alan tai liike-elämän perusteita, jos näkee "ravintoladokaamisen" vastustamisen olevan millään tavoin järkevä lausunto Räsäseltä. Suhteellisuudentajua Räsäseltä osoittaisi, että hän ymmärtäisi tutkia tilastoja, laskea ja arvioida vaikutuksia ja miettiä kommenttejaan ennenkuin avaa suunsa näinkin suurista asioista. Kuten Voima -lehden tekemä tutkimus kertoo Poliisin rahoitus ja voimavarat (jopa Poliisien määrä) on kasvanut viime vuosina samaan aikaan kun esim. ravintolakulttuuriin liitettävään humalakäyttäytymiseen läheisesti liittyvien rikosten määrä on laskussa vuodesta toiseen. Pienikin muutos aukioloaikoihin alentaisi tuhansien, jopa kymmenien tuhansien ravintola-alan työntekijöiden palkkatuloja ja eläkekertymiä sekä vaikuttaisi vielä enemmän valtiolle maksettavien verojen suuruuteen.

Mitä tulee tavalliseen kuluttajaan, niin onhan se jo kumma jos tässä maassa ei ala vähitellen ihmiset nousemaan barrikaadeille kun ministerit, omien - ei kansan - moraalisten arvojen pohjalta ja omiin, henkilökohtaisiin uskomuksiinsa vedoten, haluavat hallita ja ajaa muutoksia, jotka vaikuttavat koko kansaan.

Ministeri Räsänen haluaa oman toimintansa kautta siis mm;
- Estää samaa sukupuolta olevien pariskuntien ihmisoikeus kasvattaa jälkeläisiä tähän maailmaan.
- Estää samaa sukupuolta olevien pariskuntien ihmisoikeus ottaa huostaansa hädässä ja ilman perhettä oleva lapsi adoption kautta.
- Estää ihmisiä viettää aikaa ystäviensä kanssa ravintoloissa (eivät kaikki mene ravintolaan humalahakuisesti vaan tapaamaan ystäviään ja pitämään hauskaa) juuri niin pitkään kuin se on mahdollista nykylainsäädännön puitteissa.

Mitä seuraavaksi?
Näemmekö vaatimuksen - joka ei siis tietenkään koske hänen omaa poikaansa - että kaikki pitkätukkaiset miehet tulee hakea kodeistaan toreille julkisiin hiustenleikkuutalkoisiin?

Nomolos

#1519 Re: Re: Re: Re: Re: Poliisien resurssien vähentäminen?!?

22.02.2012 11:03

#1507: - Re: Re: Re: Re: Poliisien resurssien vähentäminen?!?

Miellän argumentum ad hominemin kahden keskustelijan väliseksi argumentoinnin virheeksi, jossa toinen kirjoittaja hyökkää asian sijasta toista kirjoittajaa ja tämän persoonaa vastaan, ei jotain kolmatta osapuolta, joka ei ole edes keskustelussa mukana.

Räsänen esitti tämän aukioloaikojen lyhennöksen, joten hän liittyy asiaan sen alkuperäisenä esittäjänä.

Näinollen, häntä on hyvin vaikea sulkea pois aiheesta koska on sen alulle panija.

Katsos, ilman häntä ja kannanottoansa, mistä tässä puhutaan (tai pyritään puhumaan), ei tätä keskustelua käytäisi.

Lue tämä:

"Aukioloaikojen vapauttaminen Briteissä vähensi väkivaltarikoksia huomattavasti

08.02.2006 18:06

Britanniassa 24.11.2005 voimaan astunut laki baarien aukioloaikojen vapauttamisesta on vähentänyt väkivaltarikoksia 11 prosenttia. Maan sisäministeriön mukaan vakavat väkivaltarikokset, mukaan lukien puukotukset, ovat vähentyneet jopa 21 prosenttia."

Linkki: http://www.viisitahtea.fi/politiikka/85/915.html

Selitä, miten tämä kehitys oli mahdollista, sillä tämähän on tasan tarkkaan päinvastoin, mitä äärikonservatiiviset tahot maassamme koskaan voisivat uskoa todeksi.

 

Puhukaa asiasta

#1520 Mitä ihmettä homot kuuluvat tähän asiaan?

22.02.2012 11:03

Ovatko homot jotenkin enemmän alkoholisoituneita kuin muut ihmiset?

Vieras

#1521 Re: Re: Re: Mitähän tässä nyt oikeasti vastustetaan

22.02.2012 11:04

#1518: Mikko - Re: Re: Mitähän tässä nyt oikeasti vastustetaan

Naurettavin kommentti tästä aiheesta, eikä liity edes keskusteluun. Vai yrittää Päivi tällä ehdotuksellaan ravintoloiden aukioloajoista seuraavaa, sinun mielestäsi:

"- Estää samaa sukupuolta olevien pariskuntien ihmisoikeus kasvattaa jälkeläisiä tähän maailmaan."

"- Estää samaa sukupuolta olevien pariskuntien ihmisoikeus ottaa huostaansa hädässä ja ilman perhettä oleva lapsi adoption kautta."

"- Estää ihmisiä viettää aikaa ystäviensä kanssa ravintoloissa (eivät kaikki mene ravintolaan humalahakuisesti vaan tapaamaan ystäviään ja pitämään hauskaa) juuri niin pitkään kuin se on mahdollista nykylainsäädännön puitteissa."

Salli minun nyt nauraa. Kas näin: Hah hah hah!


Vieras

#1522

22.02.2012 11:06

Hyvä !

Vieras

#1523 Re: No voi hellanlettas

22.02.2012 11:07

#1516: kou - No voi hellanlettas

Niin jospa tää adressi on ainoa keino pistää Räsänen tajuamaan, kuinka typerä ehdotus se on.

Jarmo

#1524 Re: Re: Re: Mitähän tässä nyt oikeasti vastustetaan

22.02.2012 11:08

#1518: Mikko - Re: Re: Mitähän tässä nyt oikeasti vastustetaan

Pointtina oli lähinnä se, että täällä ollaan nostamassa eläkeikää, kuntien palvelut huononevat, verot nousevat, ruoan ja bensan hinta on älyttömän korkealla, verorahaa kipataan etelään, mielenterveyspalveluista ja turvallisuudesta karsitaan (nämäkin kaikki ovat hallituksessa olevien ministereiden moraalisten arvojen pohjilta tehtyjä päätöksiä) eikä kukaan nosta minkäänlaista älämölöä. Mutta auta armias, jos joku idiootti haluaa lyhentää ravintolan aukioloa, niin vasta sitten leivän ja sirkushuvien turruttama kansa lähtee liikkeelle. Ja tämä on sitä suhteellisuudentajun puutetta.

Nomolos

#1525 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

22.02.2012 11:09

#1517: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vakava huomautus ylläpidolle

No vedäs tuosta sitten, kun mielipidemittauksilla aloit ratsastamaan: "Suomi-TV: 94% laillistaisi kannabiksen"