Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

TARSSA

#1826 Re: Eroa Räsänen

23.02.2012 07:54

#1825: jeesus - Eroa Räsänen

Ärsyttääkö sinua vain tämä holhoaminen? Ärsyttääkö sinua mikään muu vastaava? Kiinnostaisi tietää.


Vieras

#1827

23.02.2012 08:24

Tämähän johtaa vain siihen, että suomalainen juo viinaa kahmalokaupalla, koska kohta sitä ei saa enää ollenkaan. Muualla maailmassa alkoholia, myös kirkasta viinaa, saa ympäri vuorokauden ostettua kaupoista ja kioskeista.

Se minkä nyt saa, täytyy ottaa, koska kohta sitä ei enää saa. Ei tässä maassa totaalinen kieltäminen ole mikään ratkaisu, sillä saadaan vain ihmiset vihaiseksi.

Vieras

#1828 Entinen kansanedustaja

23.02.2012 09:09

Eduskunnan suuri enemmistö kannattaa Päivi Räsäsen hyvää esitystä. Niin minäkin. Häpeän joka kerta kun ulkolaisia vieraita Suomessa käymässä. He ihmettelevät miksi kaupungille ei voi lähteä iltakävelylle. Ei voi koska joka porttikongissa tai pusikossa vilkkuu paljasta pintaa, joko virtsaamassa tai oksentamassa ja puistoissa harrastetaan humalapäissään julkisesti seksiä. Örinää ja huutoa kuuluu joka puolelta. Alkoholilaista piittaamaton anniskelu humaltuneille asiakkaille ravintoloissa on saatava kuriin.

Vieras

#1829 Räsäsen vihattu idea – ”Voisi toimia”

23.02.2012 09:14

Aamuyön tappeluita aiheuttaa asiantuntijoiden mukaan osaltaan se, että ravintolat ja yökerhot eivät noudata vastuullisen anniskelun periaatteita.

Sisäministeri Päivi Räsänen ehdotti Helsingin Sanomissa, että alkoholin myynti ravintoloissa pitäisi lopettaa pari tuntia aiemmin kuin nykyisin. Anniskeluaika loppuu yökerhoissa nykyisin puoli neljältä yöllä. Anniskeluasiat eivät kuulu sisäministeriön hallinnonalalle, mutta Räsänen uskoo anniskelurajoituksen vähentävän poliisia työllistäviä järjestyshäiriöitä ja väkivaltaa.
Väkivaltaisen humalakäyttäytymisen ehkäisemiseen perehtyneet asiantuntijat suhtautuvat varovaisen myönteisesti sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) ehdotukseen ravintoloiden anniskeluajan lyhentämisestä. Asiantuntijoiden mielestä järjestyshäiriöitä voisi kuitenkin vähentää tehokkaammin puuttumalla ravintoloissa tapahtuvaan vastuuttomaan anniskeluun.

–Tärkeämpää olisi se, että ravintolat noudattaisivat vastuullisen anniskelun periaatteita, sanoo erikoissuunnittelija Saija Sambou oikeusministeriön rikoksentorjuntayksiköstä.

–Ei tarjoilla selvästi humalaisille, ei aggressiivisesti käyttäytyville eikä alaikäisille. Eikä myydä monta drinksua kerralla, Sambou listaa.

Sambou oli mukana pilottiprojektissa, joka pyrki vähentämään ravintoloissa ja niiden läheisyydessä tapahtuvaa humalaväkivaltaa Järvenpäässä vuosina 2007–2008. Järvenpäätä on jo pitkään riivannut juottoloiden sulkeutumisen aiheuttama väkivaltaryöppy.

Ilmiö työllistää poliisia ympäri maan, minkä vuoksi poliisi tukeekin ministeri Räsäsen esitystä. Räsäsen ensisijainen perustelu idealle on poliisin resurssien säästäminen.

Järvenpään projektissa baareja ja yökerhoja kannustettiin noudattamaan vastuullisen anniskelun periaatteita. Projektin kokemusten perusteella Sambou uskoo, että näistä periaatteista lipsuminen osaltaan aiheuttaa aamuyön tappeluita ja pahoinpitelyjä.

–Tärkeää on myös se, että sulkeutumisajat ovat porrastettuja niin, että kaikki ihmiset eivät törähdä kadulle samaan aikaan. Näinhän Suomessa jo monin paikoin onkin: valomerkki tulee puoli kaksi tai puoli neljä, sanoo Sambou.

Räsäsen aloite on raivostuttanut joukon suomalaisia. Yli 40 000 ihmistä vaatii jopa Räsäsen eroa nettiaddressissa, joka korostaa ravintola-alan työpaikkojen ja tulojen suojelua. Kriitikkojen mukaan valomerkin aikaistaminen puoli neljästä kahteen ei poistaisi sulkemisajan väkivaltasumaa, vaan vain aikaistaisi sitä.
”Hirvittävästi voivotellaan, mutta silti alkoholi on tabu”

Saija Sambou arvioi, että juuri näin saattaisi käydä.

–Se ehkä vain aikaistuisi, jos [ravintoloiden] idea kuitenkin on vain juottaa jengi känniin. Järvenpäässä kokemuksemme kuitenkin oli, että suuri osa ravintoloista halusi säilyttää maineensa ja noudattaa vastuullisen tarjoilun periaatteita.

Samboun kollega, oikeusministeriön rikoksentorjuntaneuvos Jukka-Pekka Takala uskoo, että anniskeluajan lyhentämisestä voisi epäilyistä huolimatta olla hyötyä.

–Tarjoiluaika kuitenkin lyhenisi. Veikkaan, että tämä voisi jonkun verran vähentää väkivaltaisuuksia, hän sanoo.

Norjan Alkoholi- ja huumetutkimuksen instituutin tuoreen tutkimuksen mukaan tunnin lisäys baarien anniskeluajoissa lisäsi Norjan kaupungeissa tapahtuvia väkivaltarikoksia jopa 17 prosenttia. Tutkijoiden mukaan vaikutus on todennäköisesti myös käänteinen: tunnin lyhennys voisi vähentää väkivaltaisuuksia vastaavasti. Norjalaistutkimuksen nosti tänään blogissaan esiin myös ministeri Räsänen.

Myös Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen erikoistutkija Martti Lehti pitää Räsäsen ehdotusta kokeilemisen arvoisena, vaikka sen vaikutuksista ei voida olla varmoja. Martti Lehden perustelu on yksinkertainen: suomalaisten alkoholinkäytön ja julkisen väkivallan sekä henkirikosten yhteys on kiistattoman kiinteä.

–Mitä vähemmän juodaan, sitä vähemmän on väkivaltaa, sanoo Lehti.

–Esimerkiksi taannoin, kun Alkon monopoli oli laajempi, Alkon lakot vähensivät väkivaltaa reilustikin.

Lehti on tutkinut muun muassa viinan hinnanalennuksen vaikutusta henkirikoksiin ja muuhun väkivaltaan. Hän naurahtaa hieman Räsäsen idean aiheuttamalle vastareaktiolle.

–Hirvittävästi voivotellaan, että tällainen yhteys on, mutta silti alkoholi näyttää olevan tabu, sanoo Lehti.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/120341-rasasen-vihattu-idea-%E2%80%93-%E2%80%9Dvoisi-toimia%E2%80%9D

Anonyymi

#1830 EI KIITOS Räsäselle!

23.02.2012 09:41

Päivi Räsänen haluaa lisää työttömyyttä tälläisillä aivan älyttömillä ideoillaan!

Vieras

#1831 pp

23.02.2012 09:45

HC PARTY POOPER

Vieras

#1832 Räsänen puhuu asiaa, mutta...

23.02.2012 09:49

Olisi mielenkiinoista nähdä, olisiko tämä itkeminen ja kiukuttelu alkanut, jos asiasta olisi esittänyt mielipiteensä esim. joku... no kuka tahansa muu ministeri...? ;)

Päivi Räsänen sentää uskaltaa tuoda julki suorasanaisesti asiansa toisin kuin muut poliitikot. Parempaa ministeriä ei tässä maassa ole ollut. Hän on suoraselkäinen ja seisoo asioidensa takana perustellen mielipiteensä. Mahtavaa, että meillä on hänen kaltainen ihminen sisäministerinä! Toivottavasti poliisit nousevat nyt rohkeasti hänen taaksensa kuten muutkin ministerit!

Vieras

#1833 Re: Räsänen puhuu asiaa, mutta...

23.02.2012 10:13

#1832: - Räsänen puhuu asiaa, mutta...

Samaa mieltä. Päivi Räsänen on hallituksen paras ministeri. Täydet pisteet Päiville.

Pari Muuttujaa

#1834 Ei tää homma näin mee..

23.02.2012 10:20

Näin taksikuskina kun tuota hulinaa katselee viikonloppuisin... Poliisin työtaakan vähentämisen kannalta siis on hyvä asia, että baarit tyhjenevät klo 2 ja juuri sopivasti fiilikseen päässeet "juhlijat" heitetään talvipakkaseen parhaaseen ryypiskelyaikaan. Mitähän tästä seuraa, kysyn minä? Mennään kiltisti grillin kautta kotiin, tai sitten ei mennä..
Viinan jättänyt

#1835 Allekirjoittajat todistavat itseään vastaan

23.02.2012 10:34

Leecvi & Leavingsiä siteeraten "mikä helvetin haloo siitä nousi", että kyllä sitä ollaan niin länsimaisia (ja vastuullisia viinan käyttäjiä), mutta näkee että geenit on peräisin Volgan mutkasta. "Mitä mekö ei muka osata holhoamatta käyttää viinaa, p-le haluat sä turpaan".

Kyllä tämän adressin allekirjoittajat todistavat itseään vastaan, ollaan erittäin agressiivisia ja turpaan vetelemässä ja henkeä uhkaamassa. Tajuatteko, että käyttäytymisenne on juuri sellaista mistä Räsänen varoittaa. Aina vain nousee uutta todistusaineistoa, että näin on.
Tämä porukka se näyttääkin olevan siellä kapakan ovella ja nakkikioskilla häiriköimässä, noloa on. Järki käteen, ettei tule taas oikeuslaitokselle töitä, Räsäselle kiitos asiallisesta keskustelun avauksesta. On varmaa, ettei tämä kansa pärjää viinan juonnilla, kun ei tule pärjäämään muutenkaan, Suomi ja koko Eu ovat lahoamassa pystyyn Aasian-Amerikan akselin kerätessä potin.
tuskastunut, ilmeisesti kohta entinen ravintolatyöntekijä...

#1836 Ääni asialle...

23.02.2012 10:35

Suuren suuressa viisaudessaan ovat ennenkin tehneet erheitä, kuten jo aikanaan kun aukioloaikoja venyttivät..olisivat antaneet olla ennallaan, vain erityisluvalla yli 01.30 asti auki, nykyisellään kestäisi monta vuotta, kunnes taas ihmiset tottuisivat ajatukseen että ravintolaan pitäisi mennä aiemmin, joka taas varmasti sulkisi ravintoloita, yökerhoja, jne...Suurta viisauttahan oli aikanaan myös se että alennettiin VÄKEVIEN alkoholijuomien veroja, sitten tuskailtiin kun ihmiset ostavat väkeviä enemmän kuin mietoja, ja kun veroja taas nostettiin, niin tuskailtiin että verovarat menevät esim. Viroon...Sitten kiellettiin Happy hourit, ettei ihmisiä vaan houkuteltaisi ravintolaan..Vaaditaan valvontaa, mutta yritetään silti saada ihmiset pois valvotuista anniskelutiloista, mutta alkoholinkäyttö EI Suomesta vähene, ei nyt eikä koskaan, ehdottelee Räsänen mitä hyvänsä..Mut päästäänpä vähentämään poliiseja..nykyäänkin jo tarpeen tullen poliisia saa odotella Etelä-Suomessakin toista tuntia....Raivostuttavaa...Lukisivat Suuret Päättäjät esim. viisitähteä.fi miten aukioloaikojen vapauttaminen pienensi väkivaltatilastoja Briteissä...Aikanaan jo tupakkalaki kiristi pienten ravintoloiden/pubien toimeentuloa, kun ensin piti rakentaa suuret ilmastointisysteemit baaritiskien ylle, ja sitten yhtäkkiä niillä ei ollutkaan mitään virkaa, koska tupakointi kiellettiin ravintoloissa kokonaan. Taas uusi yritys poistaa pienyrittäjät tältä alalta..Ja huom, olen ollut alalla 30 vuotta, elänyt siis myös sen ajan kun ravintolat suljettiin 01.30...Ja ehdottomasti, ihan yksinkertaisella matematiikalla, työtunnit vähenevät jos aukioloajat lyhenevät!


Vieras

#1837

23.02.2012 10:46

itsestään selvään asiaan ei tarvita selitystä = kommenttia

Vieras

#1838

23.02.2012 10:48

Kaikkki halutaan tehdä kuin Ruåtsissa...Why?!?!

Vieras

#1839 Re:

23.02.2012 10:51

Joku roti nyt näihin andresseihinkin.


Vieras

#1840

23.02.2012 10:53

Todellakin aikuisten holhous on mennyt jo muutenkin liian pitkälle. Tämä toisi lisää työttömiä. Nykyinenkin aukioloaika on liian lyhyt. Vertailuna sivistysvaltio; Japanissa clubit auki aamuseitsemään tai kahdeksaan.
Pelastetaan edes Suomen nuoret

#1841 Japani ei ole kännikalojen maa

23.02.2012 11:01

mutta Suomessa näyttää viina kiinnostavan enemmän kuin mikään muu. Holhousta tarvitaan, sillä muuten Suomi hukkuu viinaan.
Ovatko työttömiä?

#1842 Mitä ihmeen sakkia ravintoloissa istuu öisin?

23.02.2012 11:08

Eikö heidän tarvitse mennä töihin seuraavana päivänä?

Vieras

#1843 Sosialismista markkinatalouteen!

23.02.2012 11:22

#1: -

VAPAUTTAKAA BAARIEN AUKIOLOAJAT! VAPAUTTAKAA LAILLISTEN ELINKEINOJEN HARJOITTAMINEN!
"Ennen aukioloaikojen vapautumista lakia kritisoitiin laajalti, sillä sen pelättiin lisäävän tappeluita, raiskauksia ja muita rikoksia. Jo joulukuussa Essexin poliisipiiristä arvioitiin alkoholiin liittyvien järjestyshäiriöiden VÄHENTYNEEN paikallisesti jopa 30-40 prosenttia."

"Suomessa sosiaali- ja terveysministeriö ajaa tiukennuksia ravintoloiden aukioloaikoihin. Tavoitteena on muun muassa vähentää alkoholiin liittyviä väkivaltatapauksia."

STM ja Räsänen HUOM! SOSIALISTISEN SÄÄTELYTALOUDEN aika on ohi, Suomi on siirtynyt markkinatalouteen!

politiikka/85/915.html

Miksi rajoittaa yrittäjien toimintavapauksia? Houkuttelevaa varmasti uusien yrittäjien kannalta! Kuljetusalakin taisi mennä muihin maihin, kiitos vihreiden! Eikös jo perustuslaki suojele laillisen elinkeinonharjoittajaa, missä viipyy Suomen perustuslakituomioistuin, jollainen on mm. Saksassa, Italiassa, Itävallassa jne., eli EUROOPPALAISISSA SIVISTYSVALTIOISSA! Mutta ei tietenkään itä-eurooppalaisissa maissa.


Vieras

#1845 Re: Räsäsen vihattu idea – ”Voisi toimia”

23.02.2012 11:31

#1829: - Räsäsen vihattu idea – ”Voisi toimia”

Hassua että ihmisten juomiststa syytetään ravintoloita. Eiköhän ole jokaisen oma valinta juoko vai ei.


Vieras

#1846

23.02.2012 11:31

Ravintolat ei noudata anniskelulakia kun juottaa känniääliöitä rähinäviinalla tappelukuntoon.

Vieras

#1847 Re: Re: Eroa Räsänen

23.02.2012 11:32

#1826: TARSSA - Re: Eroa Räsänen

EU:ssa on syrjinnän vastainen direktiivi. Mikseivät homot tee kantelua EU:lle, koska meillä on selkeästi ministeri, joka syrjii homoja!

make

#1848 Jatkot kotona ja vaimoa turpaan...

23.02.2012 12:03

Uskon vahvasti ettei jatkoaikalupien typistäminen vähennä väkivaltatekoja. Kadulta väkivalta siirtyisi koteihin ja jatkopaikoille.

Mun mielestä yökerhot saa olla auki vaikka 09:ään. Ennen kun baarit sulki ovensa 02.00 niin mentiin jatkoille jonkun asunnolle, oli pääosin mukavia juhlia, musat soi ja porukka viihtyi. Nykypäivänä en ainakaan haluaisi että jatkoja pidettäisiin ainakaan mun naapurissa. En halua nähdä tappeluja porraskäytävässä, hajotettuja ovia, rikkinäisiä ikkunoita ja oksennuslammikoita.

Anteeksipyyntö heille joita olen jatkoilla häirinnyt aikoinaan, ei muistella pahalla.

Vieras

#1849

23.02.2012 12:08

suome huonoin juttu

Vieras

#1850

23.02.2012 12:09

Pakolliseksi kamerat kotiin ettei juoda puoli kahden jälkeen alkoholia. Poliselle täydellinen valvonta että kansalaiset menee ajoissa nukkumaan. Ja kovat sakot jollei sääntöjä noudateta.Ja ehdoton ulkona liikkumiskielto öisin.