Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta


Vieras

#1976

24.02.2012 10:42

Varmaan olisi isompiakin asioita pohdittavaksi!!
Jo riittää

#1977

24.02.2012 10:47

S-tanan juopot. Menkää Viroon tai johonkin vinkuintiaan ryyppäämään niin ei tarvitse teidän pölhöyksiä veronmaksajien täällä maksaa.

01.00 kaikki hanat kiinni.
tadaa

#1978 Re:

24.02.2012 10:55

#1977: Jo riittää -

Khyllä tuon kommentin takia lopetan työt ja aloitan sossun luukulla asioimisen. Saatpahan jotain pohjaa valitus viestillesi.. nyt sun verorahojen ryyppääminen vasta alkaa..

Moraali kunniaan

#1979 Istuvatko naisetkin jo yöllä ravintoloissa?

24.02.2012 11:00

Sitten syntyy alkoholistiäideille niitä alkoholin vammauttamia lapsia.

Vieras

#1980 Re: Re:

24.02.2012 11:22

#1978: tadaa - Re:

Joku asia on jäänyt kesken, kun noin pitää kapinoida.


Vieras

#1981 Re: Päivi Räsänen kaivoon

24.02.2012 11:23

#1952: Elias Niskanen - Päivi Räsänen kaivoon

Joku asia on jäänyt kesken, kun pukkaa noin rajua kapinaa.


Vieras

#1982 Re:

24.02.2012 11:25

#1956: Simon says -

Adressi ei edusta kansaa - ennemmin taantumuksellista joukkohysteriaa.

äiti

#1983 en allekirjoita

24.02.2012 11:50

En allekirjoita. Ihmiset älähtää viinan juonnin takia. Eikä meillä moni muu asia ole kans huonosti?
Räsänen vetoaa poliisin työmäärään mutta mun mielestä parempi olis vedota siihen että ehdotus olisi kansalaisille hyväksi. Joku sanoi että pitääkö kansalaisia todella holhota? mun mielestä kyllä, koska näyttää siltä ettei kansalainen tiedä aina omaa parastaan.
Juomisen vaikutus kerrannaisesti koko yhteisöön on huikea. Ei siitä kärsi vain poliisi vaan vaikutus on kokonaisvaltainen.Lapset ja nuoret on ihan pihalla kun ne tekee samoin niin kuin ne näkee aikuisten tekevän. Esimerkki se on joka uuden sukupolven kasvattaa on se sitten työmoraali,ihmisten kohtelu tai juominen.
Minusta vois katsoa asiaa vähän kauempaa mitä tälla saatettaisiin saavuttaa. Aikakausi ei ole sama kuin ennen,mutta edelleen sanon että me olemme yhteiskunta joka määrittelee arvonsa ja voimansa. Tarviiko meidän katsoa mallia muista maista, kun on nähty mihin se muissakin asioissa on johtanut. Miksi ei voida olla suomalaisia ja tehdä maastamme hyvä paikka jossa oikeasti olis hyvä olla niin lapsilla kuin aikuisillakin. Ei meidän pitäis viinaa tarvita juomalla juoda kun se kaikki aika on pois esim.perheeltä,kumppanilta,työltä. Ei sen tarvitse merkitä holhoamista jos joku uskaltaa sanoa sen minkä me kaikki tiedetään, että viina on suomalaiselle ongelma! Moni lapsi vois yhtyä tähän samoin pahoinpidelty puoliso, useimmiten nainen.
Voiko mahdollisuus / lupa juomiseen aamuun asti todella määrittää allekirjoittaneiden arvot?

Vieras

#1984

24.02.2012 11:59

Jokainen voisi mennä itseensä ja miettiä mitkä asiat ovat oikeasti tärkeitä. Muutos lähtee yksilöstä ja mielestäni Räsäsen aloite on yksilön aloite, vaikka ministeriltä tuleekin.Hän tiedostaa suomalaisten ongelman ja yrittää tehdä sile jotain konkreettista. Jostainhan se on aloitettva.Jokainen voi pyrkiä eduskuntaan ajamaan omia tärkeitä asioitaan eteenpäin. Kaikista vaan ei ole siihen.

Vieras

#1985

24.02.2012 12:09

Kerran täällä vaan eletään, eikä mitään ylimääräistä holhousta kaivata...
Kettuuntunut räsäseen

#1986 Liittykäähän ihmiset jotka on allekirjoittanut tuon

24.02.2012 12:10


Vieras

#1987

24.02.2012 12:14

https://www.facebook.com/groups/329056897140155/
Käykääpäs kaikki liittymässä tonnekkin!!!

Vieras

#1988 Yökerhoissa istuvat holhoustoimen valvontaan

24.02.2012 12:52

Päivi Räsästä on syytetty aikuisten ihmisten holhoamisesta. Siitä tuskin on Päivin ehdotuksessa kysymys, mutta tökerhoissa aamuun asti istuville pitäisi minun mielestäni määrätä ihan aikusien oikeasti holhousviranomainen. Holhoustoimen tarkoituksena on valvoa niiden henkilöiden etua ja oikeutta, jotka eivät vajaavaltaisuuden, sairauden tai muun syyn vuoksi voi itse pitää huolta asioistaan. Jos jonkun etua on valvottava holhoustoimi huolehtii siitä siltä osin, kuin holhoustoimesta annetussa laissa (holhoustoimilaki) säädetään. Holhousviranomaisena toimii maistraatti.

Vieras

#1989

24.02.2012 13:22

En usko, että ravintoloiden aukioloaikojen lyhentäminen vähentäisi ongelmia päihtymisen suhteen.
Kannustaminen parempaan palkkaukseen järjestyksenvalvonnan suhteen ja ravintolan työntekijöiden ammattitaidon parantaminen auttaisi asiassa.
Poliisille ravintoloiden aukioloaikojen lyhentäminen tarkoittaisi enemmän töitä kotijuopottelun lieveilmiöiden merkeissä. Kotiväkivalta, häiriökäyttäytyminen yksityisasunnoissa ja jopa salakapakat lisääntyisivät huomattavasti, kun ihmiset siirtyisivät yökerhoista koteihinsa juopottelemaan.

Vieras

#1990 Höpö höpö

24.02.2012 13:23

Siellä on ihan normi jengia bilettämässä aamuun asti, eikä ne mitään holhousta tarvitse.

Vieras

#1991 Dipsomaniasta rappioalkoholismiin

24.02.2012 14:25

Alkoholismi (lat. Alcoholismus; ICD-10: F10.2[1]) on riippuvuus, johon sairastunut tuntee pakonomaista tarvetta juoda alkoholia. Alkoholismi on yksi päihderiippuvuuden muodoista. Alkoholistin on vaikea kontrolloida juomistaan, joten hän kärsii sekä fyysisestä että psyykkisestä riippuvuudesta ja vieroitusoireista. Alkoholismin muihin määritelmiin kuuluu esimerkiksi pitkäaikainen liiallinen alkoholinkäyttö, joka aiheuttaa sosiaalisia ja terveydellisiä haittoja. Alkoholismi voidaan jakaa kahteen lajiin: kausittaiseen (Alcoholismus episodicus) ja jatkuvaan juomiseen (Alcoholismus chronicus)

Alkoholismi on tila, jossa alkoholiin on jo päässyt kehittymään riippuvuus. Se on pitkälle kehittyessään hengenvaarallinen ja päättyy usein kuolemaan; erityisesti maksasairauksien ja sisäisen verenvuodon takia. Alkoholistien keskuudessa on lisäksi riskejä saada alkoholimyrkytys, joutua alkoholin vaikutuksen alaisena onnettomuuksiin, kuolla väkivallan uhrina tai tehdä itsemurha.

Alkoholismi voi aiheuttaa myös mielenterveydellisiä häiriöitä, kuten alkoholipsykoosin. Yksi alkoholipsykooseista on juoppohulluus eli delirium tremens, joka voi seurata runsaan juomisen äkillisestä loppumisesta. Toinen alkoholipsykoosin muoto, alkoholiaistiharhaisuus ilmenee elävän tuntuisina aistiharhoina. Deliriumia siihen ei kuulu.

Alkoholin liikakäyttö voi aiheuttaa lisäksi masennusta ja paniikki- tai muita ahdistuneisuushäiriöitä. Alkoholin aiheuttamat aivovauriot ja neurologiset sairaudet voivat syntyä myös alkoholin lopettamisvaiheessa ellei muun muassa vitamiinitasapainosta ole kyetty huolehtimaan alkoholin lopettamisvaiheessa, vahvin näyttö tukee B1-vitamiinin puutteen osuutta Wernicken ja Korsakoffin oireyhtymien synnyssä.

Alkoholisairaudet koskettavat tavallisesti myös alkoholistin läheisiä. Tällä hetkellä alkoholistit ovat pääasiassa miehiä, mutta naisalkoholistien määrä on myös kasvanut viime vuosina. Nuorten osalla tyttöjen alkoholinkäyttö on ylittänyt poikien alkoholinkäytön eräissä ikäryhmissä.

Alkoholiriippuvuus on monille erittäin vaikea katkaista. Alkoholismin ensimmäisiä oireita on sietokyvyn nousu. Tämä on ajan myötä hyvin vaarallista, sillä jossakin vaiheessa tulee raja vastaan, ja solut vaurioituvat. Tuolloin alkoholistin on entistä vaikeampi irrottautua, sillä tässä vaiheessa suorituskyky nousee alkoholin nauttimisen seurauksena, ja vieroitusoireet ovat kovat. Tilanne on vaarallinen, sillä sietokyky on tuolloin pudonnut.

Taipumus alkoholismiin on osin geneettistä. Alkoholismia on myös jaettu erityyppisiin alatyyppeihin. Alkoholismi näyttää liittyvän ainakin serotoniini- ja dopamiinivälitteisten neuraalijärjestelmien toimintaan. On epäilty, että esimerkiksi I tyypin alkoholismi kehittyy vain, jos dopamiiniaineenvaihdunnan seurauksena henkilö saa ylisuuren dopamiinistimulaation etanolista, ja tällöin alkoholin euforisoiva vaikutus on ylivoimakas: seurauksena on välitön halu saada lisää alkoholia.

Dipsomania tarkoittaa kausijuopottelua: dipsomaanille tunnusomaista ovat rankat, päiviä tai viikkoja kestävät ryyppyputket, joiden välissä on selviä kausia. Puliukko on kansanomainen nimitys rappioalkoholistille, joka on yhteiskunnasta kokonaan pudonnut henkilö, jolla ei esimerkiksi ole asuntoa ja jonka sosiaaliset kontaktit rajoittuvat lähinnä toisiin alkoholisteihin ja poliisiin. Sana puliukko tulee ruotsin sanasta polityrgubbe ja viittaa rappioalkoholistien tapaan etsiä päihtymistä kaikista saatavilla olevista tuotteista, kuten huonekalukiillotusaineesta ("pulituuri" tai "puli"), jossa kiilloittavat aineet olivat spriihin liuotettuja.

Vieras

#1992

24.02.2012 15:05

Ihan on ministeri irti arjesta, niin kuin tuon puolueen edustajalta voi olettaakin.

Vieras

#1993

24.02.2012 15:12

Päivi Räsänen voi käydä nakkikioskilla päiväsaikaan, jos se tuntuu sopivan hänelle paremmin. Sitä se valinnanvapaus on.

Vieras

#1994 Re:

24.02.2012 15:13

Aukioloaikoihin liittyvä adressi kertoo vain yhden näkemyksen ravintola-alalta. Olen saanut myös keikkamuusikoilta ja ravintolatyöntekijöiltä runsaasti kannustavaa palautetta ravintoloiden valomerkkien aikaistamisesta.

Keikkamuusikko kertoo soittavansa ravintolassa aamuyön tunneille ja päättää viestinsä: "On epäinhimillistä soittaa 3.30:een asti. Ikäviä nämä työajat ovat etenkin perheellisille ja ikääntyneemmille ravintolamuusikoille ja viihdetaitelijoille."

Lähes koko elämänsä ravintolamuusikkona toiminut henkilö kertoo nähneensä ravintolakulttuurin muuttumisen. Aiemmin asiakkaat tulivat ravintolaan kello 19–20 selvin päin syömään ja tanssimaan, jolloin heitä palveltiin eteisessä, keittiössä, salissa ja orkesterikorokkeella. Kello 21 suosituimpiin paikkoihin oli jo pitkät jonot, kun taas nykyisin aamuneljältä sulkeutuvat ravintolat avaavat ovensa vasta kello 21. Asiakkaat tulevat ravintolaan juovuspäissä keskiyöllä, jolloin ravintolasta on muodostunut jatkopaikka. Viihdetaitelijat ja artistit ovat jo vuosia toivoneet mahdollisuutta esiintyä aikaisemmin.

Useissa ravintola-alan työntekijöiltä saamissani viesteissä kannatetaan aukioloajan lyhentämistä, koska silloin asiakkaat tulisivat ravintolaan aiemmin ja käyttäisivät enemmän rahaa ruokiin ja juomiin. Näille viesteille on yhteistä se, että niissä pidetään ongelmallisena epäinhimillisen pitkiä työpäiviä ja sitä, että asiakkaat tulevat ravintolaan vasta puolen yön jälkeen valmiiksi humaltuneina, jolloin he eivät pysty tilaamaan enää mitään. Jos asiakkaat tulisivat ravintolaan aiemmin, he olisivat paremmassa kunnossa ja ostokykyisempiä. Alkoholilain 24 §:n mukaan selvästi päihtyneelle henkilölle ei saa anniskella.

Ravintola-alalla on tietenkin kova kilpailu. Mutta jos ravintoloita kohdellaan aukioloaikojen lyhentämisessä tasavertaisesti, ei kilpailutilanne vääristy. Pitkällä tähtäimellä aukioloaikojen lyhentäminen voisi tuoda etuja koko elinkeinolle ja rajoittaisi epätervettä kilpailua sekä järjestyshäiriöitä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen juomatapatutkimuksesta ilmenee, että suomalaisten alkoholinkäyttö on viime vuosikymmeninä myöhentynyt, ja erityisesti myöhään aamuyöstä jatkuva humalajuominen on yleistynyt voimakkaasti 2000 -luvun taitteeseen saakka. Tutkimuksen mukaan aamuyön tunneilla päättyvä juominen on tyypillisesti humalahakuista juomista. Tutkimuksesta nousee esille kaksi tärkeää havaintoa: Päihtyneiden pelkääminen on pelkästään 2000 -luvulla lisääntynyt jopa 50 %, ja nuorista naisista yli 70 % kertoo pelänneensä julkisella paikalla tai kadulla. Tutkimuksen mukaan 18 % nuorista miehistä on joutunut päihtyneen henkilön lyömäksi. Humalajuomisen voidaan siis sanoa tuottavan väkivaltaa. Alkoholi on edelleen suurin kansanterveysongelmamme.

 


Vieras

#1995

24.02.2012 15:41

olenhan kuullut että räsänen on kotoisin konnunsuolta joten luultavasti pampun kakara ?

Vieras

#1996

24.02.2012 17:13

olisi kiva tietää kuinka monien miljoonien tappiot ministeri räsänen on aiheuttanut edustamalleen "yhteisölle". miksi räsästä ei olla eroitettu kirkosta kun "poistaa" niin paljon rahaa?
miettikää!!!!!!! laskekaa!!!!!!

ÄäGee

Vieras

#1997

24.02.2012 17:15

Ei tainnut kukaan lukea seuraava uutista jossa päiviin olivat ottaneet yhteyttä ravintoloiden pitäjät ja niissä soittajat. Ravintoloitsijat sanoivat että myynti huononee selvästi kun ihmiset tulevat myöhään ravintoloihin jo valmiiksi päihtyneinä. Soittajat taas valittivat epäinhimillisistä soittoajoista.. Eli ihan asiaa päivi puhuu

Vieras

#1998

24.02.2012 17:42

Ei kyllä kummempaa järkee... työttömyys kasvaa ja monien elämän työ menee pilalle jonkun naisen takia!??!!?! eipä nyt niin paljoo raitista suomee et ois kannattavaa. Meidän kulttuuriin kuuluu alkoholi ja yöelämä.
Ärsyyntynyt!

#1999

24.02.2012 18:10

Tollanen peli ei vetele! Oon jo tarpeeksi ärsyyntynyt siitä tupakkalaista jossa ei oo päätä eikä häntää! Nyt vielä tämä! Painukoon hevoperseeseen se poliitikkop***a!
Pahoittelen jos suorapuheliaisuuteni häiritsee jotakuta.
Tero

#2000 Myönteistäkin palautetta on annettu.

24.02.2012 18:25

http://www.paivirasanen.fi/ajankohtaista/17-blogit/494-keikkamuusikoilta-ja-ravintolatyoentekijoeiltae-kannustavaa-palautetta

Kyllä huomaa miten tunnepitoisesti suomalaiset palvovat alkoholia. Hankkikaa elämällenne parempi sisältö!