Suomen kiellettävä rypälepommit!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Suomen kiellettävä rypälepommit!.

Lauri Kojo
Vantaa

#1

23.02.2007 18:53

Olisi tärkeää saada esiin ne poliittiset henkilöt ja tahot, jotka kannattavat ja tavalla tai toisella pyrkivät vaikuttamaan epäinhimillisien, yhteiskunnan ja maailman kannalta tuhoisien päätöksien lobbaamiseksi ja voimaan saattamiseksi yhteiskunnassamme. Monet valtapoliitikot näyttävät tavan takaa piiloutuvan varsin suunnitelmallisesti pystytettyjen "asiantuntija"bulvaanien taakse varjelemaan omaa poliittista hipiäänsä. Em bulvaanitahojen, yksittäisten ihmisten tai komiteoiden intressipiirisidonnaisuus näyttää onneksi olevan yhä vaikeammin piilotettavissa. Tärkeintä olisi kuitenkin tuoda esiin noiden monien epädemokraattisten piilovaikuttajien sidonnaisuudet poliitikkoihin eri "lobbaustapahtumissa". Koska esim. rypälepommeja julkisuudessa suositteleva poliitikko on mitä todennäköisemmin hyvin pian entinen poliitikko, joutuu tämän kaltaisenkin asian kuljettamaan takaoven kautta sitä tuttua tietä, joka yhtenä päivänä kantaa nimeä "kaikki asiantuntijat suosittelivat", "meidän oli pakko" tai "ei ollut muuta vaihtoehtoa" tai "xxx, jotain vastaavaa". Alkuperäismerkinnöistä ei tietenkään löydy yhdenkään valtapoliitikon nimeä ei, vaikka mikroskoopilla hakisi. Onko tämä demokratiaa?
Jaska Metsämäki
Tampere

#2

23.02.2007 19:15

Jos ja kun on valittava keinot rajojemme puolustamiseksi suurten joukkojen invaasiolta, olisi ollut paljon järkevämpää pitää maamiinat selkeiden miinoituskarttojen kera.
Nyt minoja korvaavaksi aseeksi suunnitellaan lähes sattumanvaraisesti levittäytyviä rypälepommeja.
Kaikkea se asiantuntemattomuus poliittisia lupauksia tehtäessä aiheuttaa.

Maamiinat takaisin, rypälepommit pois.
samu aalto
mynämäki

#3

24.02.2007 07:27

miks ihmeessä?!mitä sit käytettäis?heitettäis kiviä päähän kun tarvitaan räjähteitä?en todellakaan allekirjota!!
Tapio Kuosma
Espoo

#4

24.02.2007 13:46

KAIKENLAISET RYPÄLEPOMMIT, KASETTIPOMMIT JA KUORMA-AMMUKSET ON KIELLETTÄVÄ !

Monet kansalaiset ovat seuranneet huolestuneina puolustusvoimien suunnitelmia korvata miinat osittain rypälepommeilla ('kuorma-ammuksilla'). (Median välittämien tietojen mukaan puolustusvoimat selvittää parhaillaan mahdollisuuksia hankkia uudentyyppisiä rypäleammuksia [niin kutsuttuja kuorma-ammuksia], joiden väitetään olevan räjähtämättöminä aiempaa vaarattomampia [sic!].) On varsin outoa, että puolustusvoimat pyrkii osittain korvaamaan maamiinat teoriassa ja periaatteessa vähintään yhtä ongelmallisella ase- ja ammustyypillä. Puolustusvoimissa on varmasti tiedetty rypälepommien ja -ammusten alttiudesta arvostelulle. Rypälepommit ja -ammukset ovat tuomittavia monestakin syystä.

On olemassa teoreettinen ja tosiasiallinen vaara, että rypälepommeja ja -ammuksia, aivan kuten miinojakin, jää sotatoimien päätyttyä alueille ja maaperään, joissa ne aiheuttavat vaaraa muillekin kuin ase- tai sotavoimiin kuuluneille tai kuuluville henkilöille. (Henkilömiinat on yleisesti katsottu epäinhimillisiksi, ja ne on pyritty kieltämään kansainvälisin sopimuksin. Samoilla perusteilla olisi kiellettävä myös kaikenlaiset rypälepommit ja -ammukset.) Mikäli jokin ase tai ammus on todettu epäinhimilliseksi, se tulisi kieltää. Siten on menetelty muun muassa bakteeriaseiden, biologisten aseiden, dumdum-luotien ja kaasuaseiden osalta. (Puolustusvoimamme ei liene ottanut arsenaaliinsa napalmiakaan, vaikka se olisi tehokas ase panssareita ja maavoimia vastaan? Ase- ja ammusvarastoomme ei kuulune myöskään aseet ja ammukset, joissa käytetään köyhdytettyä uraania? Vai kuuluvatko?)

'Kuorma-ammuksiksi' naamioidut rypälepommit tai -ammukset ja raketinheittimet ovat aseita ja ammuksia, joita voitaisiin käyttää kriisitilanteissa myös rauhanturvatehtävissä olevia suomalaisia vastaan. Senkin vuoksi etujemme mukaista olisi pyrkiä kaikkien rypälepommien ja -ammusten, kasettipommien ja 'kuorma-ammusten' kieltämiseen. (Vai selittäisikö puolustusvoimat suomalaisen rauhanturvaajan kuorma-ammuksella tapetuksi tulemisen valitettavaksi tapahtumaksi, jonka aiheutti humanitaarisen ammuksen varomaton käsittely?)

Maamme on miinapolitiikallaan joutunut harvalukuiseen, kyseenalaiseen ja moraalisesti arveluttavaan seuraan. Miinoja valmistavien ja myyvien valtioiden on väitetty vetoavan usein juuri siihen, ettei myöskään Suomi ole miinakieltoon liittynyt. Miinapolitiikkamme kolhima maine onkin saamassa 'kuorma-ammuksista' (itse asiassa rypäleammuksista) vaikeasti puhdistettavan lisätahran. Eikö maamme imagolla ja antamillamme signaaleilla ole enää väliä?

Olisi jo aika herätä ymmärtämään, ettei humanitaarisia aseita ole olemassa ja ettei yksikään ase muutu humanitaariseksi edes suomalaisen sotilaan käsissä, ei myöskään puolustusvoimien havittelema rypälepommi (rypäleammus, kuorma-ammus). Suomi on EU:ssa ollut taipuvainen pyrkimään kaikkiin ytimiin. Eikö olisi jo aika pyrkiä etulinjaan jossakin positiivisessa asiassa kuten sodan vastustamisessa ja asevarustelun hillitsemisessä?

Jokaisen ihmisen tärkein perusihmisoikeus on oikeus elämään. On tullut aika ottaa ihmisoikeudet vakavasti. Ei ole tietä rauhaan – rauha on tie. Ei ole tietä ihmisrakkauteen – ihmisrakkaus on tie.

”Millaista rauhaa tarkoitan? (...) En Pax Americanaa, jonka pakottavat maailmalle amerikkalaiset sota-aseet. En hautuumaan rauhaa tai orjan turvallisuutta. Minä puhun aidosta rauhasta, sellaisesta rauhasta, joka tekee elämän maan päällä elämisen arvoiseksi, (...) - ei pelkästään rauhasta amerikkalaisille vaan rauhasta kaikille miehille ja naisille – ei pelkästään rauhasta meidän ajaksemme vaan rauhasta kaikiksi ajoiksi.” (John F. Kennedy)
Kari Savolainen
Ypäjä

#5

25.02.2007 12:38

Maamiinat pidettävä, ja mielestäni voitaisiin ottaa rypälepommit vielä lisukkeeksi.

Ei ihmisille "kivoja" pommeja tai aseita ole olemassakaan,ja en ymmärrä mutinaa Suomen miinoista.Ihmettelen mihin amerikkalaisten napalmin viljely ja-tai Hirosiman kaltaiset kärsimykset on unohtunut.Vaatiiko kukaan näitä "isoja maita" luopumaan heidän tuesta ja turvasta.No ei.

Mutta jostain miinoista itketään.

Sitten jos tänne lintukotoomme hyökätään,niin ps.Ensin tänne kylvetään sen verran taivaalta tavaraa,ettei meistä varmaan yksinään ole katsomassa käveleekö vihulainen meidän pikkuruisiin miinoihin...
Antti Haikarainen
Juva

#6

09.03.2007 00:22

Tosi on!! Kun Venäjän ja USA:n isot pojat alkavat riehua vetypommiensa kanssa, niin voidaan samalla unohtaa kaikki mitä maapallolla ylipäätään on

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

13.03.2007 15:38


Grendel (B)
Savon SNTL

#9 Tehokkaammat aseet käyttöön

30.10.2008 02:46

Rypälepommien määrää voitaisiin vähentää, kun otamme takaisin käyttöön perinteisen miina-aseen, jonka kustannustehokkuus, toimivuus ja luotettavuus on jo todistettu.
Miina joka kannonkulmaan, kyllä siihen ryssä pysähtyy!
Jukka Aittala
Vantaa

#10 Todellakin

18.11.2008 20:06

Kielletään miinat ja rypälepommit... eikö olisi helpompaa kieltää kaikki aseet samantien niin loppuisivat sodatkin. Valoja päälle jo pikkuhiljaa... millä tätä maata sitten puolustetaan?? pyhällä hengelläkö tämä maa on pidetty aiemmissa sodissa itsenäisenä? Nämä sopimukset eivät päde kuitenkaan enää siinä vaiheessa kun maat jotka niitä tälläkin hetkellä kylvävät päättävät hypätä sotapolulle. Onhan se nähty että USA ja Venäjä pelaavat näitä "pelejä" täysin omilla säännöillä eikä kenelläkään ole siihen mitään vastaansanomista. Joitakin se vaan näyttää vuosien jälkeenkin edelleen lohduttavan jos asioista tehdään kirjallisia sopimuksia. Ei voi ymmärtää ihmisten ajatusten juoksua...
Michail Jaction
Jurmaa

#11

19.11.2008 14:55

Sodassa ei ole mitään inhimillistä. Siinä kaikki keinot ovat sallittuja, sopimukset ovat todellisessa tilanteessa vain pelkkiä sanoja.

Maamiinat varastoon ja tositilanteessa sieltä käyttöön.
Joni Kortetjärvi
Turku

#12 Tyhmä ja ajattelematon?

14.11.2009 22:16

Mitä viellä kielletään sitten saman tien kaiken mailman kranaatit ja muut räjähteet! Miten Suomi liittyy siihen että jos libanonissa ihmisiä kuolee maahan jääneisiin rypälepommeihin? Eipä tietääkseni puolustusvoimat levittele rypälepaukkuja maahan ajattelemattomasti ympäristöön pölvästi.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.11.2009 22:24


Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.11.2009 22:25


Joni Kortetjärvi
Turku

#15 Elkää

16.12.2009 11:42

Allekirjoittako tälläistä roskaa! Ymmärrän että todella julmaa nähdä lapsia joilla raajat ovat amputoitu maahan jääneiden rypälepommien takia, mutta eivät ne ole suomalaisten pommeja. Joten aivan turha niitä kieltää.
applesin

#16 Voihan rypäle

20.12.2012 14:13

Voi voi

Kommentoi adressia