Lapsille korkeatasoisemmat kouluruoat

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lapsille korkeatasoisemmat kouluruoat.

Aino Väisänen
Kuopio

#1

13.12.2006 21:12

täytyy kyllä sanoa,että ajatuksesi ei toimisi käytännössä,koska ihmisillähän on eri lempiruoat.nytkin voi jossain olla iloinen koululainen,joka syö koulussa joka päivä,nauttien hyvästä ruoasta myöskin joka päivä.

mutta täytyy silti sanoa,että olen suht koht samaa mieltä kanssasi.
Nea Torniainen
espoo

#2

14.12.2006 17:30

Minusta kouluissa voisi tehdä kyselyn siitä että mitkä oppilaiden lempiruokia ovat.Sitten niistä voisi tehdä sellaisen hyvän ruokalistan.
Mutta kyllä meillä on englantiin verrattuna ihan hyvät ruoat.
Lehdessä nimittäin oli juuri eettä englannissa vankien ruokaan käytetään enemmän rahaa kun kouluruokaan

Mutta kyllä silti meillä voisi olla korkeatasoisemmat ruoat
Elina Uutela
Rovaniemi

#3

05.01.2007 00:35

Kouluruoan tarkoitus ei ole pelkästään maistua, vaan myös opettaa kokeilemaan uutta. Silti voin itsekin todeta, että jopa lukiotasolla kouluruoan laatu on vähintään kyseenalaista. Kouluruoka on tutkitusti ravitsevaa, mutta sen ulkomuoto on monesti luotaantyöntävä, siihen käytetyn lihan laatu herättää kysymyksiä (ei ole mukavaa järsiä jänteitä) eikä pieni lisämaustaminenkaan tekisi pahaa. Ainakin salaatit ovat mitä ihmeellisimpiä väkerryksiä (suolakurkkua ja vesimelonia - öh?!).

Kouluruoka on ensimmäinen asia, johon pitää panostaa, kun käydään "taisteluun" diabetesta ja verisuonitauteja (=suomen kansantauteja) vastaan.
Sara Salmi
Veikkola

#4

24.01.2007 20:44

Meiän koulus on kyll kaikkee lihapullii ja sbagettii. :) Mut ne on tosi oudon makusii, ja lihapullat paistettu rasvassa ja ku painaa siit nii lautanen täyttyy rasvalta!
Jaakko Lampinen
Uurainen

#5

25.01.2007 17:21

Saanu tarpeeksi niistä nahkaperunoista ja "eksoottisista" kokeiluista.
Julia Lappalainen
Espoo

#6

01.02.2007 17:32

Niin. Itse olen käynyt englannissa viime kesänä (myös englantilaisessa koulussa) ja siellä oli todella hyvää (terveellistä) ruokaa. Oli eri vaihtoehtoja, sekä salaattia yms. Kyllä sen jälkeen jaksoi hyvin.

Kannattan siis tätä ajatusta ja allekirjoitan. (Oletko muuten ajatellut luovuttaa tämän adressin jonnekin, että tämä voisi vaikuttaa?)

Henkka S
Hyvinkää

#7

15.02.2007 12:10

en tietenkään haluaisi että suomen koulujen ruokalat muuttuisivat amerikkalaisten koulujen roskaruokaloiksi mutta ruoassa olisi kyllä parantamisen varaa, itsekkin kärsin joka päivä koulussa nälkäisenä kun ei oikein toimi se tämän hetkinen ruokajärjestely...
Miia Turunen
Vihanti

#8

17.02.2007 16:28

Meidän koulussa ei enää saa muuta kuin pastaa ja kinkku tai jauhelihakastiketta. Mihin on kadonnut verilätyt valkeakastike ja perunat, rössöpotut ja lihakeitto?? Voin sanoa, että on ikävä oikeasti kunnon kouluruokia. Stroganoffissa on sieniä ja hillosipuleita ja muuta ällöttävää. En ole ikinä syöny niin huonosti mitä olen nyt joutunut syömään. Vatsa on alkanut oireileen , närästää ja kipuilee jatkualla syötöllä. Ei ihme tollasilla sapuskoilla. Viimeksi meillä tais olla kuukausi sitten perunaa ja sotain ällöttävää sienikastiketta..:( Ei hyvä!
heidi jokihaara
kiikoinen

#9

19.02.2007 18:29

edellisessä paikkakunnassa jossa peruskouluni kävin, ruokalassa syötettiin puoliraakoja perunoita. sieltä on myös peräisin muutamat ruoka myrkytykset sekä hiuksen syönnit keitoista ja puuroista.

ammattikoulussa taas ei ollut esm. kasvissyöjille kunnon ruokaa lainkaan, on varmaan hyvää syötävää kun vedessä lilluu muutama kasvis, että nam nam.
Heidi Nevala
Tampere

#10

06.03.2007 22:55

Meidän kouluruoista on löytynyt ainakin mato ja hämähäkki (molemmat eläviä), eli hyvää ruokahalua! Laatuun pitäisi todellakin panostaa. Kumiperunat ja rasvalihapullat on ehkä niitä kamalimpia ruokia. Onneksi meillä on sellanen järjestely, että kaikki syö pari kertaa viikossa lukion yksityisruokalassa, ja siellä on paljon paremmat ruoat.
aatee jeah
kuopio

#11

16.03.2007 23:19

miksi edes tarjota koulussa ruokaa, kun lapsetkin vain lihovat. syökää kiviä hyvät ihmiset, älkääkä ruokaa!!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.03.2007 19:45


Amanda Parviainen
Siilinjärvi

#13

26.03.2007 17:39

Allekirjoitin.
Meillä tarjotaan kouluissa sellaista p*skaa, että sattuu. Onhan ruoka toki välillä hyvää, mutta kumilta maistuvat perunat ja ne oksettavasti valmistetut kastikkeet... Hyi olkoon. >.<' Yhdesti olin oksentaa ruokalassa, kun riisin kanssa tarjottiin sellaista mömmömäistä kastiketta, jonka takia sappi kiehahti... Semmoista sitä tarjotaan kouluissa, yök.

"Kouluruoka on todella huonoa. Kumiperunat... Ja usein ruuasta löytyy hiuksia, keittäjät kauhoo ruokaa saunakauhoilla, ovat ilkeitä ja kärttyisiä. Ruuasta löytyy kaikkea, lihassa on sairaasti jänteitä, salaateissa on KOTILOITA, ja marjasopassa kuolleita matoja. Vesi otetaan poikien vessasta ja maito on todella epäilyttävän makuista. Leivät on kovia känttyjä, ja täällä säilytetään kaikki ruuat pakkasessa. Sitten kerran kuukaudessa on "tähdepataa," jossa on viikon tähteet ja ruisleivän paljoja päällä. Että hyvää ruoka halua... -.-"

Pakko antaa myötätuntoa tuolle asialle. Omassa koulussani ruoka on useimmiten ihan siedettävää, mutta potut (jotka muuten potuttavat) maistuvat kumilta. Mitään elollisia olentoja (tarkoitan eläimiä) en ainakaan ole kouluruoastani löytänyt, onneksi. Joka tapauksessa pitäisi täällä meilläkin olla laadukkaampaa ruokaa. Siis ne perunat ovat kuin tehty kumista. Potuista valitan, koska ne tuntuvat pilaavan ateriat.

Ja sitten tämä aatee jeah-tyyppi kirjusti:

"miksi edes tarjota koulussa ruokaa, kun lapsetkin vain lihovat. syökää kiviä hyvät ihmiset, älkääkä ruokaa!!"

Ei kaikki ruoka lihota. Ihiminen tarvitsee ruokaa keskipäivän aikaan, jos et sitä tiennyt. Koulussa olisi tarjottava ruokaa, ja hyvää sellaista. Kivien syömiseen ihmiset vain kuolisivat, usko pois. Ruokaa on ihmisillä sitä varten, että sitä voidaan syödä kun on nälkä ja ruoka-termikin tulee siitä, että elollinen olento syö jotain jota kutsutaan sanalla 'ruoka'.

Huonolaatuinen kouluruoka häpäisee ruoan tarkoitusta, sillä ruokaa on tarkoitus syödä iloisin mielin, eikä yökäten.
Pauli Lepistö
Vantaa

#14

28.03.2007 21:25

on sielläkyllä liian pahaa ruokaa ... perunat on ainakin aina pahjoja ja kaiken maailman kasvis kastikkeet...
Inka N
Oulu

#15 Ällöä

22.04.2007 22:41

Oot oikeessa! hyi saat*** meillä oli koulussa yhtenä päivänä jälkiruokana jotain otuoa mössöä, kysyimme ruokalantädeiltä mitä se on, niin he vastasivat "se on meidän kokelu johon me alitettiin; pakaste puolukoita, piimä ja leseitä" voitte kuvitella! sitten kun se ei mennyt kaupaksi, niin sitä oli tarjolla varmaan koko viikon! ja monesti on näin että jos edellisenä päivänä on jäänyt lasagnea yli sitä saatetan tarjoilla seuraavana päivänä uudestaan.....ja jotain eksoottisia kokeluja yäk! kuka nyt esim. PAPRIKAISESTA MAKKARAVUOASTA pitää???? makkarakin on laikukasta jossa on ällöjä sitkeitä klönttejä?? ja Perunoissakin on aina jotain outoja mustia pilkkuja!!
Milla Loimuvirta
Tampere

#16 Kouluruokaa ;<

05.05.2007 09:39

Minunkin koulussa kouluruyoka on oikeesti jotain todella etovaa. Meillä on ainakin kerran viikossa suikalepaistikastiketta ja kuuluisia kumiperunoita. kastikkeessa on ehkä hyvällä tuurilla yksi hyvä lihanpala muut täynnä läskiä tai jänteitä. Itse pidän keitetyistä porkkanoista TOSI paljon, mutta ymmärrän kyllä kun kouluun voisi laittaa tarjolle monenlaisia erilaisia kasviksia esim. jos on just jotain keitettya porkkanaa niin toisille voisi laittaa tuoreita porkkanoita tai vaikka porkkanaraastetta, mutt kummiskin sillain että kaikki sitten pitävät. Ja jos ruokana on vaikka kalaa niin se on yleensä jotain vihertävän keltaista kastiketta jonne on laitettu muutama kalanpala ja näkkileipää ei saa ottaa kuin vaan yhden. se on epäreilua, koska jos et satu pitämään ainiaisesta löihakastikkeesta ja perunoista niin voisit ottaa muutaman näkkärin, mutta ei. ALLEKIRJOITIN!
Mari Oikarinen
Lohja

#17 Syökööt itse mössönsä!

05.05.2007 15:17

Samaa mieltä kouluruoka sucks! Kuka haluaa käydä kouluruokalassa syömässä jos ruoka on pahaa, kamalan näköistä yms. Kaikenlisäksi puuropäivinä pizzataksi vierailee opettajien huoneessa tiheään, niin miksi meidän pitäisi syödä vettynyttä liisteriä? Esim. pinaatti letut ovat ihan hyviä ja jotkut kalaruoat mutta miksi esim. lihapullat lilluvat rasvassa(siis toooosi houkuttelevaa. YÖK!) Se ei ole koulun keittäjien vika, (Ainakaan useimmiten) eiväthän he tee päätöksiä, että mitä minäkin päivänä syödään. Madot salaatissa yms. on sitten taas toinen asia, se on keittäjien vika.
Roosa Huttunen
Suonenjoki

#19 ruuan laadussa paramtamisen varaa.

19.05.2007 20:31

Minusta ei ole mitään valittamista siinä mitä on ruokana vaan siinä miten huonosti ruoka tehdään. Isojen koulujen keittäjillä ei ole aikaa eikä koululla rahaa tehdä parempaa ruokaa. Vain pienten kylä koulujen ruoka on huolella tehtyä ja hyvää ja nämäkin koulut ovat kohta kuoleet sukupuuttoon lakkautuksien takia.
Katariina Mäntylä
Vantaa

#20

25.05.2007 22:46

Allekirjoitin, olen saanut tarpeekseni homeisista, ylikypsistä kumiperunoista, näkkileivästä ja lihapullista, joiden sisältä löytyy makarooneja.
Miika Salonen
keminmaa

#21 KOULU RUOKA ON PER**STÄ!

25.05.2007 23:06

Siis hyi stana minkälaista mössöä meillekkin syötetään...
kukapa ei tykkäisi kumiperunoista jotka pomppaavat maahan heitettyä takaisin lautaselle !?
Tai "kantripossusta" jossa on isoja keltaisia läskin paloja ja rustoja, HYI VI*TU, nämä koulun kokeilut ovat oikeastikkin aika mielenkiintoisia...
meillä on nykyään joka ruuassa porkkanaa tai muita kasviksia sotkettuna ruokaan.
Leipä on sitä samaa näkkäriä ja flooraa, HYI STANA!!!
välillä on pehmeätä leipää mutta kusipäiset 7 luokkalaiset syövät ne ennen kuin niistä ehtii edes unelmoida...
Huoh... mitä voi enään sanoa KOULU RUOKA ON KONKREETTISESTI SANOEN PERS**STÄ!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

08.06.2007 00:20


Aada Lahikainen
Espoo

#23

08.06.2007 10:31

KOULURUOKA ON PAHAAA!!!!!!!!!!
Alpo Leppänen
Laukaa

#24

15.07.2007 07:01

Olen ollut työharjoittelussa koulukeittiössä ja sain huomata että aika köyhää touhua se on, enimmäkseen vaan otetaan jotain pakasteesta ja lämmitetään uunissa.
Siitä paljon puhutusta terveellisyydestä ei näy jälkeäkään, pakastaminen ja säilöntäaineet kyllä tuhoavat ravintopitoisuuden aika perusteellisesti, ja toisekseen kun ei sitä moskaa jaksa kukaan syödä niin paljon iloa vaikka olisikin terveellistä. Tämän seurauksena sitten pennut lihoo ja sairastuu vitamiinien puutteesta, ja vielä kun koulupäivät ovat suhteettoman pitkiä(plus läksyihin kuluva aika kaiken lisäksi) niin ei kyllä yhtään ihmetytä että suomi voi näin surkeasti.

Ja pitäisi vielä iloita ilmaisesta kouluruoasta!!! O___O No öh, ittellä jääny kyllä yli 90% kouluaterioista syömättä ja mieluummin omia eväitä purrut kuin läpi mustuneita perunoita tai epäilyttävää mössöä josta ei saa selvää mistä se on tehty.
Pizzerioissa ja kahviloissa kuluivat omat ruokatunnit tai sitten en syönyt ollenkaan. :-)

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.07.2007 07:26