VESIOSUUSKUNTIEN PAKKOLIITÄNTÄÄ VASTAAN

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VESIOSUUSKUNTIEN PAKKOLIITÄNTÄÄ VASTAAN.


Vieras

#26 Re: Pakkosähkökin?

16.05.2012 10:27

#23: -

Onko tosiaan niin, että jos kiinteistön omistajan on pakko hyväksyä esim. pumppaamon rakentaminen kiinteistölle, koska kiiinteistön muoto on sellainen, niin on vielä annettava sähkö tuon pumppaamon käyttöön? Pumppaamohan on useimmassa tapauksessa osuuskunnan omaisuutta. Ei ole pakottamisella mitään rajaa.

NIKANDER

#27 Re: Re: Pakkosähkökin?

16.05.2012 20:32

#26: - Re: Pakkosähkökin?

Kiinteistönomistaja kyllä joutuu antamaan sähkön kiineistöpumppaamoon. Se on se pumppaamo joka hoitaa kyseisen kiinteistön jätevedet eteenpäin. Tällaisia kiineistökohtaisia pumppaamoja tarvitaan haja-asutusaluella jossa ei ole käytännöllistä rakentaa painovoimaista viemäriverkostoa. Tämä johtuu piykistä etäisyyksistä. Pumppaamo on osuuskunnan omistuksessa, mutta voi olla että huoltovastuu jää kiinteistönomistajalle. Pumppu saattaa tukkeutua jos väärää tavaraa menee jäteveden mukana. Huolto voi tulla kalliiksi.

rapa

#28 kansanedustajat tilille

21.05.2012 13:12

Vaatikaa kansanedustajat tilille tässä asiassa - ja kunnallisvaaleissakin olisi hyvä jo vaikuttaa, eli kunta ei saisi määrätä minkään osuuskunnan toiminta-aluetta, tällöin pakkoliitäntäkin poistuisi. Eikä toiminta-alueen määräämisessä ole muutenkaan mitään järkeä saati tarvetta.
HRISTO

#29 Re: kansanedustajat tilille

25.05.2012 01:31

#28: rapa - kansanedustajat tilille

Vesihuoltolaki tuskin on säädetty ihmisten kiusaamiseksi, mutta nyt sitä käytetään järjettömästi. Kunnat käyttävät valtaansa väärin kun eivät ollenkaan ajattele taloudellisia seuraamuksia toiminta-alueen vahvistamisesta.

Kakka Jussi

#30 Aina paranee

06.06.2012 11:31

"Kiinteistönomistaja kyllä joutuu antamaan sähkön kiineistöpumppaamoon. Se on se pumppaamo joka hoitaa kyseisen kiinteistön jätevedet eteenpäin. Tällaisia kiineistökohtaisia pumppaamoja tarvitaan haja-asutusaluella jossa ei ole käytännöllistä rakentaa painovoimaista viemäriverkostoa."

Jeps, ja jos et omista sähköliittymää, niin joudut sellaisen hankkimaan. Tosin tämä ei taida olla todellisuutta missään päin Suomea, mutta periaatteessa kai voitaisiin sitten pakottamaan vetämään sähkötkin kiinteistön omistajan piikkiin, että saadaan pska pumpattua kymmenien kilometrien päähän, ja Itämeri pelastettua.
HESE

#31 KEPU

16.06.2012 17:42

Keskusta puolueen aikaansaannosta koko kakkiputki ja pakkoliittyminen. Ei uskoisi ennen maaseudun asujien etuja ajaneesta puolueesta. Nyt hallitus, kokoomus ja demarit ja ne nöyristelijä puolueet käyttää tilaisuutta hyväkseen tyhjentääkseen maaseudun ja kyykyttämällä taviksia. Viimeisetkin rahat pois köyhiltä ja kunnolla kyykkyyn, että tekisivät vieläkin halvemmalla töitä lahtarille.Kokeillanpa nyt
oikeasti perussuomalaisia, jos sieltä tulisi pienen suomalaisen elämään apua. Kunnallisvaalit on
tulossa ensin ja sitten taas eduskuntavaalit. Nykyiset hallituspuolueet ja kepu on hallinneet tätä maata vuorotellen kymmeniävuosia eikä asiat ole siitä muuttunut. RIISTOA ja NÖYRYYTTÄMISTÄ
vuosikymmenestä toiseen. Minulle riittää vanha malli.
Lind

#32 pakkovesiosuuskunta

23.07.2012 15:31

Tässä sitä kauhullan kanssa odotellaan kirjettä laatikkoon.
Tuo ihmetyttää kanssa kuinka kunta/vesiosuuskunta voi olla lain yläpuolella.
ei pakkoliitymiselle

#33 lakimuutos toiminta-aluelakiin!!!

04.08.2012 17:09

Täällä Kuopiossa päin on kuulunut sellaistakin, että jätevesiasetus olisi menossa eduskuntaan uudelleen käsiteltäväksi(kakkaputken vastaavan insinööri kertomaa)että asia ei ole tuulesta temmattua. Onko kukaan muu kuullut vastaava tai voisitteko Nikanderi tehdä kyselyä eduskuntaan päin asiasta.
Tällä kylällä ainakin asiat ovat niin sekasin kun asiat vain voi olla, voisin sanoa että demokratiasta ei ole tietoakaan. Täällä mennään niin sanotusti pylly edellä puuhuun.Sivistys tulee kuulema kakkaputkea myöten kylälle.
KakkaJussi

#34 Totuuden hetki lähestyy...

07.11.2012 14:57

Tuli äsken mieleeni Franz Kafkan Oikeusjuttu ja se että elän sitä todeksi. Oikeusjutussahan kirjan päähenkilöä Herra K:ta syytetään jostain mutta kukaan ei tiedä mistä. Sama tilanne on muuttumassa todeksi kohdallani, minua ehkä tullaan rankaisemaan jostain jota en ole tehnyt, ja ne syyttäjätkään eivät tiedä mistä voisivat syyttää. Uskomatonta vain on, että tämä tapahtuu 2012 niin vapaassa ja tasa-arvoisessa Suomessa. Jos en ole tähänkään mennessä kovin korkealle arvostanut maamme päättäjiä mutta tämän jälkeen kuitenkin heidän arvonsa laski reippaasti pakkasen puolelle.
HESE

#35 MITTASUHTEET

07.11.2012 21:01

Talvivaaran kaivos valuttaa hallitsemattomasti TUNNISSA USEITATUHANSIA KUUTIOITA MYRKKYJÄ luontoon, eikä kukaan tee mitään! Mutta meiltä ei mene luontoon mitään myrkkyjä, silti on PAKKO liityä järjettömän kalliiseen viemäriverkostoon. Ihan oikeasti minä en ymmärrä tätä, enkä tule ymmärtämään. Sanokoot ELYn sössöt ja lässyt mitä hyvänsä.
KakkaJussi

#36 Niin se on pojjaat

08.11.2012 13:12

Mitta alkaa kohta olemaan täynnä, se on karvas totuus, toivoisin kuitenkin pystyväni suuntaamaan katkeruuteni oikeaan osoitteeseen, eli kunnottomiin kunnallisiin päättäjiin. Toivottavasti en ala kyräilemään niitä jotka liittyvät, enkä maatalousyrittäjiä kummatkaan eivät ole syyllisiä. Samaa toivon kaikilta muilta.
Christer Nikander

#37 Re: lakimuutos toiminta-aluelakiin!!!

08.11.2012 20:00

#33: ei pakkoliitymiselle - lakimuutos toiminta-aluelakiin!!!

Tietojeni mukaan lakia ollaan muuttamassa. Mietintö lienee lausuntokierroksella. Työryhmän lopuraportti löytyy linkistä: http://www.mmm.fi/attachments/mmm/julkaisut/tyoryhmamuistiot/2010/5qY7MKtIv/trm2010_6.pdf

Tässä loppuraportissa ei ole ehdotusta pakon muuttamisesta!!

Christer Nikander

#38 Re: Niin se on pojjaat

08.11.2012 20:04

#36: KakkaJussi - Niin se on pojjaat

Aivan oikein! Esimerkiksi Kirkkonummella ymäristö- ja rakennuslautakunta on katsonut 50000 eron kustannukset kohtuullisiksi eivätkä ole myöntäneet vapautusta. Korkeat kustannukset johtuvat tarvittavista louhintatöistä. Ympäristöllisiä syitä liitäntään ei ole ollenkaan.

Tämä on jotain tyhmyyden ja hävyttömyyden välistä.

KakkaJussi

#39 Mistäkö saisi tietoa

09.11.2012 08:09

Kukaan eikä mikään taho tunnu pystyvän antamaan selvää tietoa siitä mitkä ovat seuraukset kun ei tule liittymään. Muutamastakin paikasta olen kysellyt mutta mielenkiinto kunnassa tuntuu loppuvan sen jälkeen kun ovat sen "pakkonsa" sanoneet. Johtuneeko tuo sitten siitä ettei heille ole oikein itsellekään selvää miten toimia meidän änkyröitten kannsa.
Eli miten kauan on asumisoikeus omassa, tai minun tapauksessani perikunnan, kiinteistössä vapautushakemuksen hylkäämisen jälkeen, onko Teillä tietoa. Tämä tieto olisi minulle erittäin tärkeä, että voisi alkaa ensi keväänä katselemaan kattoa päänsä päälle , olen nimittäin kohtuullisen varma etten tule saamaan vapautusta.
KakkaJussi

#40 Ja taas ..tuttaa

09.11.2012 11:23

Anteeksi että "spämmään" jatkuvasti mutta on väliin, eli jatkuvasti, purettava itseään jonnekin.
Tuossa vain tuli mieleeni, että se vapautuksen hakeminenkin on väärin, väärin siinä mielessä että kun ei oikein ymmärrä mistä syystä sitä pitäisi hakea. Eikö niiden päättäjien (ELY?) pitäisi ensin tulla todistamaan esim. se, että ko. kiinteistön jätteistä on haittaa yhteisölle. Toinen kummastuttava seikka on vaatimus määräykset täyttävästä talousvedestä, se on kai minun asiani millaista vettä käytän ei ELYn tai kunnan virkamiesten. Ja voidaanko kiinteistö pakottaa liittymään sähköverkkoon, tämä nyt on tosin hyvin teoreettinen kysymys koska eiköhän siihen kuulu miltei 100 %:a kiinteistöistä. Ja eikö kuntalaisia pitäisi kohdella tasa-arvoisesti, se ei tässä pakottamisessa kovin hyvin toteudu.
Christer Nikander

#41 Re: Ja taas ..tuttaa

10.11.2012 09:29

#40: KakkaJussi - Ja taas ..tuttaa

Sipoossa eräs kiinteistö  joka oli toiminta-alueella sai kirjeen että et ole liittynyt etkä hakenut vapautusta. Sitten pantiin 4000 euron uhkasakko ja sitten liityttiin. Porvoon saaristossa on sellainen tilanne että suuri joukko on ollut liittymättä ja hakematta vapautusta. Porvoo ei kuitenkaan ole ryhtynyt pakkokeinoihin. Eräs syy voisi olla se että osuuskunta on jotakuinkin konkurssikypsä.

Niin veden laatu alkaa kiinnostaa vasta kun puhutaan pakosta. Eihän kunta muuten puutu juomavetesi laatuun. Ei käy katsastusmies tarkistamassa. Ihmeellisen tärkeäksi vetesi laatu tulee kun sinua ollaan pakottamassa. Vapaa-ajan asunnolla ei tarvitse olla mitään kaivoa. Voivat elää kaupungista tuodun kanisteriveden varassa.

KakkaJussi

#42 Re: Re: Ja taas ..tuttaa

10.11.2012 12:33

#41: Christer Nikander - Re: Ja taas ..tuttaa 

 

Kiitos, nyt tietää jo mitä voi olla odotettavissa. Kunnan taholta toistetaan vain pakkoa ja velvollisuutta.
rksj

#43 kolmas vaihtoehto liittymään.

17.11.2012 22:25

jotenkin niin sen adressin tein tänne. Se olisi ns. harmaavesi-viemärijärjestelmä. Saisi komposti-wc-järjestelmällä halvemman vaihtoehdon jätevesien käsittelyyn. Laki ei vaihtoehtoa kuulemma salli, eikä osuuskunta kuulemma saa siitä tarpeeksi tuloa. Lakimuutosta siis kaivataan, se olisi puoleenväliin vastaan tulemista.
KakkaJussi

#44 Häviö tuli

29.11.2012 20:59

KakkaJussilta väännettiin sitten niskat nurin ja pakotettiin liittymään niin tärkeään p-putkeen. Tai ei oikeastaan pakotettu mutta ei suomalaisen auta potkia vastaan, tai kai potkia olisi saanut mutta se olisi sitten pitänyt tehdä jossain muualla. Ei muuta voi sanoa kuin, että me suomalaiset olemme melkoinen lammaslauma, ja sen eräät tahot kyllä tietävät, täälläkin kuului miltei yhdestä suusta, "Se on pakko ny". Itse yritin leikkiä kovaa lammasta mutta kun johtopässi määkäisi ja pisti tulemaan pykälät ja pargraafit, niin yhdyin kuoroon määkimään, "Se on pakko ny." Koettakaa te muut olla ryhdikkäämpiä. Ei muuta kuin jäädään odottelemaan seuraavaa maailmanpelastukseen johtavaa päätöstä, se luultavasti on kaukolämpö jokaiseen niemeen ja notkelmaan.

Tämän episodin myötä kyllä katosi se vähäinenkin arvonanto suomalaisia päättäjiä kohtaan mitä olen ehkä tuntenut.
KakkaJussi

#45 Vielä hieman...

29.11.2012 21:34

Tuolla aiemmin taisi joku mainta jotain PerusSuomalaisista. No se porukka on tämän lain lopullisia toimeenpanijoita, sitä pässilaumaa suorastaan rukoiltiin hallitukseen mukaan mutta ei se sopinut heidän kuvioihinsa. Hallituksesta käsin he ehkä olisivat voineet saada jotain aikaan mutta oppostiosta raukat vain heittelevät typeriä letkautuksiaan. Niin ja PS varmisti yhden toisenkin asian jäämällä oppositioon, rahan kaato EUhun jatkuu kiihtyvällä tahdilla, paradoksaalista kyllä EU oli se seikka jonka vuoksi PS sai "jytkynsä". No nyt on tilanne se, että ne varat mitä ei haudata maahan, lähetetään EUlle. Vielä yksi PSn emämoka, he olisivat voineet syrjäyttää sen puolueen hallituksesta jota he kokoajan aiemmin nälvivät, vaan kuinkas kävi, kuka vinoilee ja kenelle ja mistä.
On kaksi asiaa joita kadun ja häpeän, äänestin kerran tätä ns. ympäristöpuoluetta ja se toinen on vieläkin karmeampi munaus itseltäni, olin kannattamassa kuntamme liittymistä juuri tähän kaupunkiin, joka on tuomassa putkea minulle. Ja ne kaksi muuta kuntaa joihin olisi ollut mahdollista liittyä eivät ehkä olisi tätä "ideaa" toteuttaneet. Hyvä minä.

Pyydän anteeksi kakan suoltamisesta tänne mutta olen hieman poissa tolalatani tällä hetkellä.
KakkaJussi

#46 Tuuliviiri olen ma

18.01.2013 10:36

Luin aamulla Christer Nikanderin http://pakkovesiosuuskunnat.wordpress.com/2013/01/17/ymparistopaatoksia-ilmam-taloudellista-vastuuta/ blogia, ja mieli muuttui, siis tuolla hieman aiemmin ilmoitin antavani periksi. Nyt taas en anna periksi, eli ajattelin asiaa uudelleen ja kiukku, tai oikeammin sääli, pakkovesittäjiä kohtaan kasvoi uusiin mittasuhteisiin.

Kaksi asiaa oli ylitse muiden:
Ensiksikin, miksi minun pitäisi tukea joidenkin järkijättöisiä projekteja.
Toiseksi, mitä se kuuluu kenellekään millaista vettä juon ja käytän talousvetenä, vaikka ottaisin sen veden suoraan kakkakaivosta.
Christer Nikander

#47 NYT LAITILASSA ON KIIRE!!!!

20.01.2013 22:03

Nyt pakko on tulossa jos ette pane vastaan. Se pitää tehdä nyt!! Kirjalliset ilmoitukset lähetettävä 30/1 mennessä ettei halua että oma kiinteistö liitettäisi toiminta-alueeseen.

Ehdotus Suontaan vesihuolto-osuuskunnan toiminta-alueeksi pidetään nähtävillä Laitilan kaupungin teknisen viraston ilmoitustaululla 15.1.-30.1.2013 välisen ajan. Mahdolliset muistutukset ehdotuksen johdosta tulee tehdä nähtävilläoloaikana.

Muistutukset toimitetaan osoitteella: Laitilan kaupunki, Kaupunginhallitus, Keskuskatu 30, 23800 Laitila.

Vieras

#48 Re: NYT LAITILASSA ON KIIRE!!!!

21.01.2013 09:29

#47: Christer Nikander - NYT LAITILASSA ON KIIRE!!!!

Tässä menneet Laitilan osalta osuuskunnat keskenään sekaisin. Eli tätä ei kukaan vastusta, kyseessä n. 10 talouden osuuskunta. Näille on nyt vaan tullut kiire, kun tuo iso paha Pohjoiskulman vesiosuuskunta koittaa imaista heidätkin sisäänsä. Pohjoiskulman vesiosuuskunnan toiminta-aluehakemus oli jo nähtävillä, 18.1.2013 asti. Muistutuksia on kuulemma mennyt paljon, nyt vaan odotellaan mitä tekninen toimi niistä tuumaa.

Christer nikander

#49 Re: Re: NYT LAITILASSA ON KIIRE!!!!

21.01.2013 23:22

#48: - Re: NYT LAITILASSA ON KIIRE!!!!

Valitan että kaksi asiaa on sekaisin. Hyvä niin jos Suonteen vesiosuuskunta toimii hyvin ja haluaa puolustaa reviiriään.

Mutta Pohjoiskulman Vesiosuuskuntaan. Nyt on tärkeää että seurataan teknisen toimen tapaa huomioida muistutuksia. Varsin yleinen tapa on että kunta vain kuittaa muistutukset sanomalla että kyseiset kiinteistöt sitten aikanaan voivat hakea vapautusta. En usko että tällainen käytäntö on lainmukainen. Tietenkin kaikki kiinteistöt voivat aikanaan hakea vapautusta, joten vastaus on täysin mitäänsanomaton. Toisaalta on nyt jo tiedossa ettei vapautuksia saa paitsi "mummonmökki"-tapauksissa.

Mikäli kunta näin kuittaa muistutukset, se ei ole ollenkaan kiinnostunut kiinteistäjen mielipiteestä. Jos laki määrää että kiinteistöjä tulee kuulla, niin kyllä se tietää että muistutukset pitää huomioida. Ellei muistutuksia huomioida tulee toiminta-alueen vahvistuspäätöksestä valittaa hallinto-oikeuteen.

HESE

#50 EI MUUTOSTA !

22.01.2013 18:42

PAKKO VAIN JATKUU. KYSYTTYÄNI ENNEN KUNNALLISVAALEJA ERI PUOLUEIDEN MIELIPIDETTÄ ASIAAN, NIIN AINAKIN PERSUT JA KEPU LUPASIVAT PIKAISTA MUUTOSTA ASIAAN. MUTTA EIPÄ TAPAHTUNUT TAASKAAN YHTÄÄN MITÄÄN. MOLEMMAT PUOLUEET PYSYVÄT ASIASTA VISUSTI VAITI, VAIKKA ASIASTA OLEN NYT VAALIEN JÄLKEEN KYSELLYT. VALEHTELEVIA ÄÄNEN SAALISTAJIA KAIKKI, JOILLA EI OLE MINKÄÄNLAISTA MORAALIA. PELKKIÄ OMANEDUN TAVOITTELIJOITA.