Uusi koulurakennus Tuomelaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Uusi koulurakennus Tuomelaan.


Vieras

#1

18.05.2012 13:38

Jokaisella koululaisella pitää olla kunnon paikka oppimiseen.

Vieras

#2

21.05.2012 20:56

Asbestivammaisia on jo tarpeeksi suomessa, samoin myøs homeongelmista karsivia.Samalla kertaa poistuvat nama ongelmat ja koulusta tulee nykyaikainen, turvallinen ja ajanmukaisesti varustettu, kun se rakennetaan uudestaan.
Åiskä

#3 Tuomelan koulu

22.05.2012 10:04

Lapsilla pitäisi olla rauha opiskeluun ettei tarvi aamulla miettiä minkä tänään mennään kouluun. Lisää levottomuutta, epävarmuus ja paikasta toiseen pompottaminen.Riittää jo kun opettajat vaihtuu joka vuosi.

Vieras

#4

23.05.2012 12:52

Toivottavaa olisi myös, että sekä remontoitaessa että rakentaessa kiinnitettäisiin huomiota tilattavan työn laatuun eikä kilpailutettaisi hankkeita vain halvimman hinnan mukaan. Hankintakriteereihin on syytä sisällyttää laatuvaatimukset ja asettaa niille selkeä painoarvo päätöksenteossa. Näin saamme kestävän ja pitkäikäisen ratkaisun.
Harri

#5 Kustannuksista

23.05.2012 13:04

Täytyy muistaa kokonaiskustannukset.
Uuden energiatehokkaan ja tarkoituksenmukaisen koulurakennuksen rakentaminen tulee varmasti
halvemmaksi kuin vanhan parsiminen ja tekohengittäminen.
Kustannuksethan lasketaan koko rakennuksen elinajalle eikä pelkästään alkuinvestoinnin mukaan.

Ja niinkuin nimim. vieras (kommentti 4) totesi, toivottavasti ei mennä halvimman tarjouksen perässä...

Vieras

#6 Hölmöä

23.05.2012 13:51

Hei, demokratia ei ole sitä, että kovimmin huutajat voittavat. Onko tämä juttu mielipideasia, kysyn vaan? Veronmaksajana ja tokaluokkalaisen isänä en todellakaan halua, että tällaiset asiat ratkaistaan huutoäänestyksellä. En aio allekirjoittaa addressia, en tosin allekirjoittaisi Tuomelan säilyttämisen puolestakaan. Väitän, että minulla on keskivertokaupunkilaista enemmän asiantuntemusta rakentamisesta ja sisäilma-asioista, mutta silti en tiedä tarpeeksi ottaakseni tähän kantaa.

Koulun purkamiselle ei ole missään tullut ilmi faktisia perusteluita. Kaikkien tehtyjen tutkimusten perusteella rakennus on käyttökelpoinen. Sulkeminen oli poliittinen päätös, joka tehtiin mm. vanhempien painostuksen alla. Virkamies ei voinut sulkemispäätöstä tehdä, koska laillisia perusteita sille ei ollut.

Asbestilla ja rakennuksessa kiistatta esiintyneillä sisäilmaongelmilla ei ole mitään yhteyttä toisiinsa, eikä voi ollakaan. Ihminen kun ei aisti asbestia. Sisäilma oli myös tutkimuksissa ulkoilmaa puhtaampaa ja kaikki normit täyttävää. Useammat insinöörit, lääkärit ja muut asiantuntijat ovat olleet sitä mieltä, että koulunkäynti rakennuksessa voi jatkua ilman terveysriskiä.

Olisi mielenkiintoista tietää oireilleiden henkilöiden taustoista enemmän, onko joukossa tupakoivia/tupakoivien lapsia, lemmikkieläinten haltijoita jne. ja minkälainen sisäilma heidän kodeissaan on. Jos kotona altistuu kuormittaville tekijöille ja viimeinen pisara tulee koulusta, niin onko oikea toimenpide sulkea koulu? Ihmisten herkkyys kaikenlaisille asioille vaihtelee hyvin paljon, onko oikein aloittaa massiiviset toimenpiteet herkimpien saadessa oireita, joiden syytä ei pystytä todentamaan. Vai saataisiinko oireet vähenemään sittenkin kevyemmillä ratkaisuilla kuin koulun purkamisella?

Ratkaisu Tuomelan säilyttämisen ja purkamisen välillä tulee perustua rakennuksen kuntotutkimukseen, sitä kautta alustavaan peruskorjaussuunnitteluun ja kustannusarvion laskentaan. Jos näitä tehdessä tulee esiin asioita, jotka tekevät peruskorjauksesta lopputuloksen kannalta riskialtista tai kustannuksiltaan huomattavasti uuden rakentamista kalliimpaa, on uuden rakentaminen järkevä vaihtoehto.

Jos peruskorjaus todetaan teknisesti ja taloudellisesti järkeväksi ja kannattavaksi, niin sitä ei mielestäni saa missään tapauksessa torpata mielipidekampanjalla, jonka perusteena on huomattavasti vähemmän faktoja kuin asiaa suunnittelevillä henkilöillä on käytössä. Kaikella kunnioituksella vanhempia ja koulun henkilökuntaa kohtaan, teistä aika harvalla on erityistä asiantuntemusta rakentamisesta tai lääketieteestä. Älkää lietsoko paniikkia, se ei palvele ketään.

Nyt pitäisi keskittyä tukemaan oppilaita ja henkilökuntaa arkisessa koulutyössä. Se tulee syksyllä olemaan heille raskasta. Ja tottakai päättäjille saa ja pitääkin ilmaista mielipiteitään, mutta olisi hyvä ymmärtää mikä on mielipiteen ja faktapohjaisen perustelun ero ja arvo päätöksenteossa. Toivon kovasti ainakin kaupungin päättäjiltä löytyvän tuota ymmärrystä.

Vieras

#7

23.05.2012 14:21

Nykyaikaisen yhteiskunnan lyhytnäköinen säästölinja kostautuu lähitulevaisuudessa monessa asiassa. Toivottavasti ei myös tässä tapauksessa. Asioiden kaikkinainen mittaaminen rahassa on järjenvastaista toimintaa.
3-luokkalaisen äiti

#8 Vieras Mielipide #6 Hölmöä :lle

23.05.2012 17:02

Halusit tietää oireilleiden henkilöiden taustoja, tässä yhden:
Lapsi/lapsen kodissa ei tupakoida, eikä kodissa ole lemmikkejä. Lapsella oli pienenpänä infektio-astma, oireet kuitenkin katosivat, kun lapsi kasvoi = tyypillistä infektio astmalle. Lapsi oli astmaoireeton kaksi ja puoli vuotta, kunnes eka luokan syksyllä astmaoireet alkoivat uudelleen. Tilanne paheni ajan kuluessa. Lapsi siirtyi helmikuussa muun luokan kanssa Wetterille väistötiloihin. Oireet alkoivat helpottaa välittömästi. Nyt kevään aikana lapsi on joutunut turvautumaan astmalääkkeisiin vain käydessään käsityötunneilla Tuomelassa. lapsella ei myöskään ole ollut koskaan ennen oireita siitepölystä, tänä vuonna se kuitenkin on alkanut vaivaamaan.

Toivoisin lapseni siis voivan käydä koulua tiloissa, joissa hän ei jatkuvasti joudu turvautumaan astmalääkkeisiin.
Marigold

#9 Priorisointia

23.05.2012 20:33

Parkkiluola torin alle vai uusi Tuomela?

Vieras

#10 3-luokkalaisen äidille

23.05.2012 20:58

Kiitos kommentista. Tällaiset tiedot ovat arvokkaita päättäjille, mutta terveystietojen suhteen kun Suomessa ollaan todella tarkkoja, niin eiväthän he tietoja taida saada. Kertomasi perusteella on todella syytä olettaa, että oireet liittyvät Tuomelan koulurakennukseen. Mutta niin ikävää kuin se onkin, lapsesi oireiden syy ei ole koulurakennuksessa vaan hänellä olevassa sairaudessa, joka aiheuttaa yliherkkyyden monille asioille. Astmapotilaan oireilu ei ole indikaatio sisäilman epäterveellisydestä. Monet astmapotilaathan saavat oireita hajuvesistä, huonekasveista ja monista muista asioista, joita pidetään terveille täysin vaarattomina.

Olisihan se hieno juttu, jos kaikki pärjäisivät ilman lääkkeitä ja voisivat käydä lähikouluaan. On kuitenkin paljon oppilaita, jotka syystä tai toisesta käyvät koulua kauempana.

Vieras

#11 Jo kerran Hätilästä hometta karkuun lähteneet

24.05.2012 12:24

Käytyäni kaikissa koulun ja kaupungin järjestämissä info-tilaisuuksissa sekä käytettyäni sitä tietämystä joka minulla on rakentamisesta että maalaisjärkeäni, voin vain toivoa että kaupunki päätyy uudisrakennuksen kannalle. Kuten asiantuntijat totesivat infossa, ei kaikille oireille pystytä vielä tänä päivänä löytämään selkeää syytä. Mielestäni on aikuisten on kannettava vastuunsa ja pidettävä huoli siitä etteivät lapset oireile koulussa huonon sisäilman vuoksi. Kuka tahansa perusterve lapsikin voi sairastua vuosien saatossa huonosta sisäilmasta. Minä en halua ottaa sellaista vastuuta omille harteilleni. Mieluummin käymme tätä koulurumbaa nyt terveinä ympäri kaupunkia ja odotamme uutta, nykyaikaista ja toimivaa koulua.

Vieras

#12 Terveys etusijalle

24.05.2012 15:32

Eikös se ole tärkeää, että ääni toimii, keuhkoihin ei satu, nenästä ei vuoda verta, päätä ei särje, eikä lääkkeille ole tarvetta? Vai voiko nuokin oireet kuvitella ja selittää kaikella muulla?

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.05.2012 10:17Vieras

#14

25.05.2012 16:48

Uusi koulurakennus on ehdoton lasten ja nuorten hyvinvoinnin turvaamiseksi, ja tulee paljon halvemmaksi kaupungille kuin jatkuvat oppilaiden sekä henkilökunnan sairaslomat lääkityksineen, jos nykyisessä koulussa jatketaan toimintaa.

Vieras

#15

29.05.2012 10:54

Uusi koulurakennus Tuomelaan mahdollisimman pian!
Hölmöä on

#16 Sinä #Hölmöä

31.05.2012 23:42

Minä olen saanut astman vain ja ainoastaan homekoulujen sisäilmaongelmien vuoksi. Se on todettu lääkärissäkin moneen kertaan. Onko tämäkin vika minussa, mutta ei sisäilmassa? Minussa vain on joku huono mekanismi joka sai minut sairastumaan yli 5 vuoden homekoulurumbassa? Kyllä se vaan niin on, että sisäilman pitää olla puhdasta - jos joku oireilee siitä, se ei ole puhdasta. Ei me astmaatikot reagoida puhtaaseen ilmaan homeilman tyypillisillä oireilla.

Vieras

#17

14.06.2012 10:20

Tänään ilmoitettiin lautakunnan puoltaneen uutta rakennusta. Vielä täytyy saada kaupungin hallitus tuulettamaan saman asian puolesta, joten nimiä adressiin vaan. Demokratia tarkoittaa kansanvaltaa
/ Teija

Vieras

#18 Re: Hölmöä

14.06.2012 10:38

#6: - Hölmöä

Niin, ehkä se onkin ollut vain huonoa ilmapiiriä, eikä huonoa sisäilmaa, jonka aiheuttamana moni opettaja on vuosien aikana sairastunut. En kestäisi sellaista johtamista työpaikallani, jossa työperäisen sairauden oireet ohitettaisiin ja mitätöitäisiin. Näinhän tehtiin lapsille Tuomelassa. Päätös sulkemisesta tapahtui juuri siinä kohtaa, jossa vanhemmat alkoivat vaatia lapsille tehtäviä oirekartoituksia.

Sulkeminen tehtiin asbektin varjossa, mutta kaikki tietävät, että asbekti ei aiheuta välittömiä oireita. Lasten välittömät oireet mitätöitiin, eikä niit koskaan kerätty tutkimista varten. Olisin mieluusti kertonut ihottumista, nenäverenvuodoista, tukkoisesta valkoisesta lapsesta, joka koulupäivän jälkeen valitti päänsärkyä ja väsymystä.

Sisäilma-asiantuntijat eivät tänäkään päivänä osaa yhdistää painovoimaisella ilmanvaihdolla toimivan talovanhuksen ilmastointisysteemiä koneelliseksi. Korvaavaa ilmaa otetaan listojen väleistä, likaisista savuhormeista, viemäreistä, avatuista ikkunoista. Uusi talo on paras vaihtoehto tällä "asiantuntija" -osaamisella


Vieras

#19

26.08.2013 11:54

Jo ollaan aikoihin eletty,Vantaan poliitikot järki käteen.Eihän pikku lapsia pidä pallotella,ainut ja paras keino on säilyttää Tuomelan koulu.Nyt tosiaankin on priorisoimisen paikka,vastustan voimakkaasti teidän ns.päätöstä.