Nuorten Juhannusfestarit peruttu kaupungin toimesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Nuorten Juhannusfestarit peruttu kaupungin toimesta.

Leo Rutanen
Loviisa

#1 Tämä adressi on huonosti muotoiltu

29.05.2007 19:56

Olen tehnyt adressista paremman version. Tällaisenaan se ei tule menemään lävitse, adressissa kun ei mainita edes tapahtuman järjestyspaikkakuntaa. Uuden adressin osoite on http://www.adressit.com/allekirjoitukset/linnanjuhannus07/

Toivonkin että kaikki tähän adressiin nimensä kirjoittaneet kirjoittaisivat nimensä myös uuteen adressiin.
Esma Putkonen
Adressin tekijä

#2 ALLEKIRJOITTAKAA

29.05.2007 20:48


Tämä Adressi tulee menemään varmasti läpi tällaisenaan, Sahaniemi on Loviisaa ja Loviisa Adressissa mainitaan. Adressi on luetettu läpi useilla henkilöillä, eikä sen sisällössä ole huomauttamista, luvat linkkeihinkin on pyydetty.
Yst.terveisin Esma Putkonen
Leo Rutanen
Loviisa

#3 Anteeks

29.05.2007 20:49

Katoin liian nopeesti, ku ensin näky vaan otsikko eikä mitää kuvausta, nii luulin väärin.
Esma Putkonen
Adressin tekijä

#4

29.05.2007 20:51

OK! :-)

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

30.05.2007 12:18


Esma Putkonen
Adressin tekijä

#6 TIEDOTUSTILAISUUS

30.05.2007 13:17

LINNANJUHANNUS festivaalien järjestäjän tiedotustilaisuus Loviisassa keskiviikkona 30.5.2007 klo 15.00. Tämän jälkeen päivitämme adressin keskustelupalstan ja saamme vastineen edelläolevaan kirjoitukseen.
Tarja Tarvainen
Jyväskylä MLK

#7 Uteliaisuutta

30.05.2007 19:43

Mitkä asiat mielestänne olisivat ehkä menneet yli odotetun vastine ajan?
Itse entisenä Loviisalaisena tiedän tuon nuorison kiukun koska olen aika tunnettu siellä nuorison keskuudessa. Uskon aivan 100% varmasti kuinka tällä hetkellä Loviisan nuoriso ja muut paikkakuntalaiset kuohuavat, tilanne on sanoin kuvaamattoman tukala heidän keskuudessaan! Toivottavasti asia saadaan läpi ja nuoriso saadaan rauhoittumaan ettei tule konflikteja enempää ja että saatte ajan kanssa hoitaa homman kotiin... jääden seuraamaan ja informoimaan nuorisoa (joita on ystävissäni erittäin paljon)
pilvi karjalainen
porvoo

#8 infoo infoo?!

30.05.2007 20:24

onko lehdistötilaisuuden jälkeen selvinny mitään uutta?
en ymmärrä miten loviisan kaupunki pystyy tuollaiseen ratkaisuun huomioon ottaen ensinäkin loviisan nuoret. loviisassa tietääkseni ei ole juuri mitään tarjottavaa nuorille ja nuorille aikuisille. viikonloppu toiminta ja juhliminen on jätetty nuorten omien hippaloiden varaan ja lähi paikkakunnille.
sitten mainostetaan "kotiin loviisaan" mainoksia radiossa,kenelle mainokset on suunnattu?? tällä hetkellä nuoret jotka asuvat loviisassa ovat nähneet tarjonnan,joten itse haluaisin siltä kovasti muuttaa muualle jos siellä asuisin. loviisa on hieno vanha merenrantakaupunki,mutta se olisi saatava ns.kartalle.
loviisan yrittäjille tuollaiset tapahtumat luulisi olevan todella tärkeitä.
ympäri suomen ja jopa ulkomailta tulee satoja tai tuhansia ihmisiä kaupunkiin joka minun järjen mukaan tuo esimerkiksi kauppoihin hyvät vaihdot yhdelle viikonlopulle..? tietenkin majoitus yrittäjistä puhumattakaan!
järjestäjä on selvästi tehnyt kaikensa ja vielä paljon enemmän.
hienoa että joku haluaa tuoda loviisaan jotain noin uskomatonta(esim.katso esiintyjä lista!!)! harmillista vain tuo kaupungin vastaaminen asiaan..
eli tiivistettynä omasta mielestäni linnan juhannuksen kaltainen tapahtuma toisi loviisalle mainetta,yrittäjille rahaa sekä nuorille jotain,todella hienoa ja suurta sekä järjestäjä saisi toteuttaa omaa ja monien muiden unelmaa!
Laura Karjalainen
Helsinki

#9 Vastaus viestiin #5 / Mikki Nieminen

30.05.2007 21:45

Adressin asettaja toivottavasti vastaa oman kantansa esittämääsi kysymykseen. Tässä kuitenkin oma käsitykseni.

Juuri tämä mainitsemasi kohta on yksi osoitus mielivaltaisesta toiminnasta
Loviisan kaupungin taholta. Järjestäjä (Janus Putkonen) nimenomaan ON
toimittanut kaikki vaaditut asiakirjat määräaikaan mennessä ja vieläpä
toimittanut ne henkilökohtaisesti ao. viranomaiselle.

Lupa tapahtuman järjestämiselle on alunperin myönnetty, mikäli kyseiset
asiakirjat on toimitettu 25.5. mennessä. Tapahtuman järjestäjä on toiminut
juuri tämän ehdon mukaisesti, mutta Loviisan kaupunginhallitus on
28.5.2007 päätöksellään toistaiseksi kuitenkin kieltänyt tapahtuman
järjestämisen.

Loviisan kaupunginjohtaja Olavi Kaleva: "En myöskään usko, että seudun
nuoriso tätä asiaa ihmettelee, koska tapahtuman kohderyhmä ei olisi ollut
paikkakunnan nuoriso". Tapahtuman järjestämisen puolesta perustetun
adressin mukaan suuri osa juuri loviisalaisista toivoo kaupunginhallituksen
päätökseen muutosta (www.adressit.com/juhannusfestari).

Asiasta lisää myös Loviisan Sanomissa 29.5.2007 (www.loviisansanomat.net.

-Laura Karjalainen.
Martin Laaksonen
Loviisa

#10 Mistä oikein on kysymys?

30.05.2007 22:31

Luin Loviisan Sanomien nettiuutisen sekä erityisesti sen yhteydessä olleen hienon Putkosen videohaastattelun asiasta. Putkonen oli videoleikkeessä erittäin vakuuttava ja vetoava. En voi ymmärtää mistä Loviisassa tässä voi oikein olla kysymys. Tapahtuma olisi tuomassa Loviisaan tuhansia ulkopaikkakuntalaisia asiakkaita, mutta kaupunginhallitus pyrkiikin etsimään kaikki mahdolliset keinot estää meidän tulo Loviisaan. Olen kuullut, etteivät tapahtuman järjestäjän herra Putkosen kaikki asiakirjat ja propushkat ole vielä aivan pilkulleen valmiina, mutta viranomaisilta on Loviisan Sanomien uutisen mukaan saatu suullinen viesti, ettei esteitä lupien myöntämiseen olisi.

Tässä näyttää siltä, että Loviisan kaupunki ei ole halunnut ryhtyä etsimään mahdollisuuksiaan tukea suurtapahtuman järjestäjää megatapahtuman onnistumiseksi, vaan pikemminkin etsinyt keinoja sen tuhoamiseksi.

Se ei ole uutta, että tapahtumajärjestäjän Janus Putkosen ja kaupunginjohtaja Olavi Kalevan henkilösuhteet ovat jo vuosikausia olleet erittäin kehnot. Se voi olla koko konfliktin perimmäinen syy. Tässä eivät enää asiat, vaan henkilöt riitele....
Päivi Ant-Wuorinen
Espoo

#11 Nuoren ihmisen ajatuksia asiasta

31.05.2007 01:11

Itse väitän olevani nuori ja Loviisa minulle tärkeä kaupunki.

Ihmettelen suuresti kaupungin suhtautumista yrittäjyyteen, nuorisoon ja turismiin.

Olisi myös mukavaa jos joku selventäisi minulle eräitä asioita.

"-Ei meitä voida mitenkään syyttää sopimusrikkomuksesta, koska meillä ei ole mitään sopimusta Putkosen kanssa asiasta, Kaleva linjasi." Miksi sitten löytyy pöytäkirjoja, joissa lukee :"Lupa myönnetään ainoastaan mikäli kaikki kaupunginhallituksen päätöksessä § 95/2007 mainitut ehdot täytetään ja kirjallisesti ne osoitetaan Loviisan kaupungille 25.5.2007 mennessä."

Kaikki mahdolliset tarvittavat pöytäkirjathan silloin toimitettiin.

"Linnanjuhannus-tapahtumalta puuttuivat keskiviikkoon mennessä muun muassa huvilupa, elintarvikelupa sekä melulupa, Kaleva listasi." (mtv3 uutiset)

Tiedoksi mitä sanoo LAKI -> Huvilupa on viralliselta nimeltään ilmoitus yleisötilaisuudesta. Ennen vuotta 1999 julkisen tilaisuuden järjestäminen vaati edeltä käsin hankittua lupaa, mutta uusi kokoontumislaki (530/99) edellyttää AINOASTAAN poliisille tehtävää ILMOITUSTA tilaisuudesta. Ilmoitus tehdään poliisille viimeistään VIISI VUOROKAUTTA ennen tilaisuuden alkua.

Ja lainaus Loviisan Sanomista : "Esityslistan mukaan tilaisuuden huvilupaa ei ole vielä haettu, mutta Loviisan poliisin komisarion Olli Reinin mukaan poliisiviranomainen ei ole nähnyt esteitä tapahtuman järjestämiselle."

Mitä sitten tulee "elintarvikelupaan" -> Terveydensuojelulain (763/1994) 37§:n mukaan suuresta yleisötilaisuudesta, jossa myydään tai luovutetaan elintarvikkeita , järjestäjän on ilmoitettava riittävän ajoissa eli vähintään 15 VUOROKAUTTA ennen tilaisuuden alkua kirjallisesti kunnan terveydensuojeluvirnaomaisella.

Kaleva itse myös mainostaa Lovisaa maakunta portaalissa sanoin:

"Loviisa lähtee siitä, että kaupungin tehtävänä on taata hyvät toimintaedellytykset terveen yritystoiminnan harjoittamiselle, Kaleva toteaa

- Itä-Uusimaa on alueena kokonaisuudessaan vetovoimainen ja kerää tulevaisuudessa sekä uusia yrityksiä että uusia asukkaita. Hyvällä yhteistyöllä alue saadaan entistäkin kiinnostavammaksi ja jokaisen uuden yrityksen tuoma hyöty leviää laajalle lisääntyvinä alihankintatöinä työpaikkoina ja verotuloina."

Näinkö tämä toteutuu käytännössä? Miten se toteutui tässä kesätapahtumassa? Onko tämä todella koko kaupungin kanta? Viis nuorista? Viis yrittäjistä?


lähde -> http://www.ita-uusimaa.fi/template_fin.jsp?c=yrittaminen&p=341


"-En usko, että tämä myöskään vaikuttaa kaupungin imagoon. Päätös kertoo, että kaupunki toimii johdonmukaisesti. En myöskään usko, että seudun nuoriso tätä asiaa ihmettelee, koska tapahtuman kohderyhmä ei olisi ollut paikkakunnan nuoriso, Kaleva järkeili." Lainaus Loviisan Sanomista

->Saanen tässäkin asiassa olla erimieltä? Kaupunki antaa vain ja ainoastaan kuvan siitä, että yrittäjille ja nuorille ihmisille (eli siis tulevaisuuden toivoille) laitetaan kapuloita rattaisiin. Se kertoo kyllä enemmänkin diktatuurista, henkilökohtaisista kaunoista (?) ja siitä että itse en yrittäjäksi uskaltaisi Loviisaan lähteä. Yksi lupapaperi puuttuisi ja torpedoisi kaiken? Koska kaupunki ei jousta eikä auta? Kyse ei olisi ollut edes siitä jos lupa-paperit olisivat olleet vaikka vuorokauden myöhässä. Siitä ei mielestäni ole kysymys. Paljonko kaupunki auttoi järjestelyissä? Paljonko kaupunki tuki taloudellisesti tapahtumaa? Yllätyttekö jos kerron, että ei pätkääkään, eikä pennilläkään. Tästä on mielestäni kysymys. Informoikaa toki jos olen väärässä, että kaupunki koki mukavan kesätapahtuman hyväksi asiaksi joka toisi kaupunkiin elämää, nuoria, rahaa, turismia, PR:ä , ja tuki asiaa ja tapahtumaa kaikin mahdollisin tavoin?

Ainoastaan tuntuu olevan halu tuhota yhden miehen yritys saada Loviisa maailmankartalle, tai edes suomen kartalle... Ja toivottavasti lauantai osoittaa että kyllä, nuoria ja Loviisalaisia nuoria nimenomaan kiinnostaa!! Mielestäni jopa nuorisoa ja kaupunkilaisia halveeraavaa vihjailla, että ei kiinnostaisi.

Ja olisi kiva tietää mitä mieltä majoitusliikkeet, kauppiaat ym. yrittäjät ovat tällaisesta yrittäjyyden kannustamisesta, millaista kaupunki toteuttaa paraikaa...
tero virtanen
turku

#12 Huumeet osana Klubimusiikkijuhlia!

01.06.2007 03:05

Huolestuttavinta tuossa tapahtumassa on se, että Tapahtuman Esiintyjissäkin on monta Huumeiden puolesta puhujaa myös käytöstä tuomittuja! ja varmasti Loviisalle suunnistaisi laajat huumeiden myyjä sekä käyttäjäkunnat jotka toisivat paikallisille ihmisille todella paljon huolta, harmia ja murhetta.. varoittavia esimerkkejä takavuosilta on paljon.
Kim Nykänen
Kotka

#13 Huumeet, kukkahattuvaltuuston sedät ja tädit

01.06.2007 16:24

Niin... huumeet ovat joka paikassa missä vain festarareita on...Sille ei voi mitään muuta kuin yrittää kitkeä pois ja uskon, että tuollakin siihen puututaan ihan normaalisti kuten muissakin festareilla.

En kuitenkaan usko, että siinä olisi kielteisen kannan syyt...Loviisa on elänyt huumeiden kanssa ihan siinä missä muut kaupungit jo vuosia...ja ei se ole siinä asiassa ole mikään lintukoto.:)Uskon vain suuresti/vahvasti siihen, että valtuusto on kukkahattu tätejä täynnä ja eivät halua kehittyä Sibeliuksesta pidemmälle...Eihän se idyllisyys ja jämähtäminen elätä ketään...ei uskalleta/ymmäretä tai haluta ymmärtää, että maailma kehittyy.


Ei ymmärretä sitäkään ja ei haluta uskoa, että joku paikallinen visiönääri/kylähullu.... uskaltaa/haluu ottaa riskin ja tehdä jotain ainutlaatuista ja jotain sellaista mitä kukaan ei ole uskaltan aiemmin tehdä tuolla entisessä kotikaupungissani.."Kateellisuutta"Yleensähän se on näin, että jos et liiku kotoota mihkään tavallisen kansan pariin ja erityisesti nuorten pariin niin ei voi ymmärtää mitä haluavat ja tarvisevat.Kukkahattu sedät ja tädit näkevät vain sen työpaikan ja kodin ovet sekä oman maailman mihin ovat päässeet ja ovat tyytyväisiä siihen...kapeakatseista hommaa ja vain tietyt näkökulmat:(


Se.. että artistit ovat huumemyönteisiä niin... eikö se ole aika tekopyhää vedota siihen...eiköhän samat ihmiset jotka kritisoi. niin osta niitä "maailma" artistien levyjä jotka käyttävät aineita...historia tuntee monia artisteja jotka aineita käyttävät..jättäkää ne levyt kauppaan:D


Ps..Oli ihan pakko=)
Bosse Ahlgren
Porvoo

#14 Uskomattoman typerää!

01.06.2007 21:58

Mutta niin tyypillistä pikkupaikkakunnan ahdasmielisyyttä. Vaikea uskoa silmiään kun lukee miten kaupungin korkein virkamiesjohto yrittää perustella. Olisi hyvä tietää oikea syy kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen kielteiseen asenteeseen. Ettei vaan olisi ahdasmielisyys ja pikkukaupunkikompleksi?
Joni Hellroos
Tesjoki

#15 Loviisan kaupunki

02.06.2007 08:53

En lähtis yleistämään tai syyttämään Loviisan kaupunkia tästä vellovasta tilanteesta..
Näen ainakin asian itse näin että tuo kielteinen päätös nimenomaan eniten keskittyy Herra Kaupunginjohtajan omaan tahtoon ja kantaan kyseiseen asiaan! Näin päättelen kaiken kuulemani perusteella,myös siitä mitä hallituksessa istuvat ovat mieltä.. heillä ei lieneet paljon sananvaltaa kokouksessa missä asia otettiin esille..! Niin ja puhuuhan järjestäjä itse video haastattelussa `henkilökemioista´ päätelkää siitä sitten mikä on asian laita!
Uskon kumminkin että tapahtuma tullaan järjestämään,johan Kaupunginjohtaja joutu ottaa sanojaan takas.. vertaus ke 30.5 itäväylä-perj 1.6 loviisan sanomat

En itse aio osallistua enkä mitenkää ees ole mielissäni tekno/rave/hiphop bileistä.tietäähän jokainen millaiset ne bileet yleensä on,ja mitä siellä liikkuu!
Mutta periaatteesta,olen sen puolesta.. hyvä että joku jaksaa yrittää.. kovasti kaupunki mainostaa jne. , mutta mitä ne tekevät asioiden eteen että tänne saatais ihmisii... ei mitää,vaikeuttaa vaa muiden yrittämisiä!
Tarja Tarvainen
Jyväskylä MLK

#16 mielenosoitus tänään 16-21

02.06.2007 15:44

täällä voit seurata mielenosoitusta reaaliajassa http://www.loviisansanomat.net/kamera.php
Tarja Tarvainen
Jyväskylä MLK

#17 päätöksestä

06.06.2007 16:45

mitäs siellä päätettiin onko kellään tietoa? eilen illallahan se tehtiin...
Kim Nykänen
Kotka

#18 Kaikki ok...:)

06.06.2007 19:40

juna jatkuu ja homma on hanskassa..Loviisaan saapuu JUHANNUS:)
Nina Porttinen
Vantaa

#19 :(

10.06.2007 18:23

todella ikävää kun jäävät kauan odotetut festarit väliin,samoin kävi järvenpään rock juhannus festareille. Nyt ei juhannukseksi ole muuta tekemistä kaikki auki kun piti tosiaan mennä festareille mutta yhtäkkiä niitä ei ollutkaan. Kiitos viranomaisille.
Esma Putkonen
Adressin tekijä

#20 JUHANNUSFESTARI TOTEUTUU SITTENKIN

11.06.2007 23:23

Linnanjuhannus Loviisassa 2007!
Päätös juhannusfestareiden kieltämisestä aiheutti Loviisassa kohun, ja kaupunki muutti seuraavassa kokouksessaan päätöstään myönteisemmäksi. Festareiden järjestäjälle annettiin lisä-aikaa tarvittavien lupien hakemiseen ja toimittamiseen, joten LOVIISAAN SAAPUU SITTENKIN FESTARITÄYTTEINEN JUHANNUS!!

Nöyrin kiitos kaikille allekirjoittaneille. Tämä, yli 2000 nimen adressi toimitettiin Loviisan kaupungin päättäjien nähtäväksi, se varmasti edesauttoi myönteisen päätöksen syntymistä.

LINNANJUHANNUKSESSA tavataan!