adressi bensiinin korkeaa hintaa vastaan

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista adressi bensiinin korkeaa hintaa vastaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)Anna Haapala
Nivala

#2


Bensiini on kallista sen takia että se käy koko ajan vain harvinaisemmaksi maapallolla. Mutta julkisia voi käyttää muutenkin kuin pelkästään bensaboikotin takia. Ja niitä turhia kilometrejä nyt ei muutenkaan tarvitse ajaa.

En kannata.
Antero Rapeli
Nurmijärvi

#4


"Bensiini on kallista sen takia että se käy koko ajan vain harvinaisemmaksi maapallolla." <-- Bensiini on kallista koska VALTIO vie VERONA sen 80% hinnasta.
Oikeastihan bensa maksaa vain n. 20-40snt/litra. Jos se olisi harvinaista se maksaisi OIKEASTI sen yli euron. Tässä nimen listaan laittaessa hakisin sitä että valtio voisi tulla vastaan tässä bensan korkeassa hinnassa alentamalla bensaveroa vaikkapa 60%:iin
mattiniemi impi
lahti

#5


bensiinin hinta on ihan syystä korkealla.. hanki sähköauto jos et muuta osaa ko protestoida luontoa vastaan. :|
Juuso Rupponen
Kylmäkoski

#7


Tänki adressin kirjottaja on aika taukki:D Öljyn ja bensan hinta riippuu ihan siitä millä hinnalla lähi-itä ja venäjä sitä myy. Meneehän hinnasta osa myös veroina mutta silti.
Jani Savolainen
Kerava

#8


Adressin nimi olisi pitänyt olla bensiinin verotus pienemmäksi niin siinä olisi ollut jonkinnäköinen tai edes suurempi mahdollisuus toteutua.. Bensiiniverohan on suomessa jotain 75% luokkaa.
Jani Savolainen
Kerava

#9


Hetken lueskelulla semmoinen adressi olikin jo luotu joten tämä on melko turha mielestäni..
Henrik Saarimäki
Keuruu

#10


Minun mielestäni saisi nostaa vaan, että päästäisiin eroon noista saatuttavista rotiskoista ja vähän puhtaampaan liike-energian tuotantoon.
Ville Verainen
Mynämäki

#11


Turun Sanomien "liikenne-liitteessä" luki tällä viikolla, että bensiinin hinnasta veroa on 69% ja Dieselin hinnasta veroa on 51%.

Ei kuulosta reilulta ainakaan minun korviini....
-- --
Tampere

#12


Miettikääpä miksi se on niin korkeasti verotettua, niin ymmärrätte hieman enemmän.
pasi alakangas
helsinki

#13


bensan hinta on nousussa sen takia että se on harvinaistuva ja katoava luonnonvara, tätä asiaa eivät adressit muuta. mutta myös lähi-idän ja muun öljyntuotanto alueen tämän hetkiset tilanteet vaikuttavat bensan hintaan. en usko että adressi mitään auttaa. käyttäkää julkisia ja sähköautoja.
Elias Solla
Espoo

#14


Tarkennukseksi: muistini (jos luottamista) mukaan öljy olisi yksi niistä viimeisistä fossiilisista varoista jotka loppuvat. "Viimeinen" tarkoittaa tässä kuitenkin lähinnä 100 vuotta, tai vähemmän jos moottoreiden kasvun määrä kiihtyy.
Topias Salonen
Lahti

#15


Öljyn riittävyydestä ei ole varmaa tietoa, mutta käsittääkseni on melko varmaa, että se ei kestä yhtä kauan kuin esimerkiksi maakaasu tai kivihiili.
Mirva Selander
Turku

#16


Allekirjoitin adressin maalaisten puolesta. Siellä ei ole busseja menossa jokasuuntaan, ei edes yhteen suuntaan joka päivä. Maalla oma auto on välttämätön väline ja näillä veroilla ja hinnoilla JA TULOTASOILLA ei kaikilla ole mahdollista ostaa uusia hienoja vähäpäästöisiä autoja. Vai muutetaanko kaikki Hellsinkiin? Miettikää puistoaktivistit vähän?


Näin kaupunkilaisen näkökulmasta bensan hinnalla olekkaan mitään merkitystä, vaan viksumpaa olisi yrittää laskea julkisten kulkuneuvojen käyttömaksuja. Tuntuu että vaikka bensa onkin kallista ja yksityisautoilu saastuttaa ja on kamalaa jne. tulee halvan autorämän pitäminen halvemmaksi kuin bussilla/junalla matkustelu.

Kuvitellaan tilanne, jossa nelihenkinen perhe haluaa matkustaa Turusta Ouluun. VR antaa hinnaksi 193euroa menolipulle. Edestakaisin hinnaksi tulee melkein 400 euroa. Henkilöautolla sama matka taittuu mukavasti omalla tahdilla, aikatauluista riippumattomana puoleen hintaan. jos näitä reisuja tulee useampi vuodessa kuittaantuu verot yms lisämaksut helpostikin.

Kaupunkeihin tietulli, josta saaduilla tuloilla tuetaan julkisia kulkuneuvoja. Turhaa kaupunkiajelua voisi koittaa rajoittaa ja saada ihmiset käyttämään julkisia. Tällä hetkellä kaupunkibussit kärsivät leikkauksista, sillä ihmisillä ei ole varaa/halua maksaa uusia korkeita hintoja. Reittejä lakkautetaan ja ihan vääristä syistä.

Ennenkuin yksityisautoilijoita rangaistaan lisää veroilla ja maksuilla, halvennetaan sitä toista vaihtoehtoa, jooko? Bensavero alas niin kauan kuin ei ole tarjota muita vaihtoehtoja!
Matti Silventoinen
Oulu

#17


Korjaahan ensin kirjouitusvirheet.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)Mikko Niemi
Nurmo

#19


Tässä esimerkki maaseudun etäisyyksistä.

Nykyinen työmatka 50km yhteensuuntaan, joten melkoisesti kuluu polttoainetta(200e menee kevyesti kuukaudessa bensaan) ja palkkakaan ei ole päätä huimaava(8e/h). Eli ei mitään uutta vähäpäästöistä autoa tuolla rahalla voi ostaa, jos pitää asumiskustannusten kanssakin pärjätä.

Auto ei ole mikään uusi(12v vanha), mutta kuitenkin kulutus on 6-7 litraa satasella ja päästöt ainakin vielä viime katsastuksessa erinomaiset.

Julkista kulkuneuvoa ei ainakaan vielä ole keksitty tuolle välille, että työmatkani voisin sellaisella kulkea.

Autojen hinnat voisi laskea vaikka Japanin tasolle.... sielä kun saa 100tkm ajetun -96 mallisen(ruosteettoman) perheauton 1500 eurolla. Olisi varmasti sitten uusillekin autoille enemmän ostajia.
petri välilä
raisio

#20


Miten tämä kuuluu tänne sivuille? Jos kyseessä on "viikon bensaboikotti"
petri välilä
raisio

#21


ja vielä ville veraisen kommenttiin että bensassa veroa 69% ja dieselissä 51% muistitko kuitenki diesel veron joka on noin 500€ autossani (audi a4)
Anssi Ulmala
Korpilahti

#22 ALV 22% pois bensasta.


Bensa tulee verojen kanssa yli puolet kalliimmaksi kuin ilman veroja ja mielestäni olisi kohtuullista ottaa pois tuo ALV, jotta hinnat saataisiin laskettua ainakin vuoden 2004 tasolle kun tuo barrellin hintakin on pysytellyt tuossa 70 dollaria/barrel ja 2004 vuoden alussa vain 40 dollaria/barrel, eli aika huima ero. Saataisiin ainakin kohtuullisemmat hinnat muutamaksi vuodeksi taas.
Anssi Ulmala
Korpilahti

#23 Vapaa bensan tuonti rajattomasti ja verottamasti Venäjältä.


Venäjällä maksaa bensa euroissa noin 55-60 snt/litralta eikä hinnat hypi kuin 5 snt siellä ,kun taas Suomessa hyppii 20 snt samassa ajassa. Tällä hetkellä Venäjältä saa hakea vain täyden tankillisen ja 16 litraa polttoainetta kerralla joka on aika vähän, etenkin jos täytyy ajaa Suomen päästä päähän ja on ostettava tuota 1,22-1,43 litra hintaista bensaa joka tulee kalliiksi, joten pyytäisin parannusta asiaan!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)Sami Häyhä
Imatra

#25


Ei sitä hintaa vain voi laskea, koska öljy on loppumassa maapallolta.

Kommentoi adressia