Vantaan säilytettävä kotihoidontuen kuntalisä 1,5-2-vuotiailla.

mummu 60v.

#1 Mahdollisuus valita

12.09.2012 08:12

Pienen lapsen kotihoidon tukemista tuettava koko maan alueella.Riippumatta paikkakunnasta.Alle 3-vuotiaan ensisijainen paikka ei ole päiväkodissa edelleenkään.Ei ollut 30v. sittenkään. Toki valinta on vanhempien ja kodit ovat erilaisia.
kasvatusalan opiskelija

#2 Asiantuntijoiden mukaan alle 2-vuotiaiden paikka ei päiväkodissa

12.09.2012 13:27

Nykyisen tutkimustiedon mukaan liian varhaiset ryhmäkokemukset voivat vahingoittaa lapsen stressinsietokykyä, ja tämä kolmen ensimmäisen vuoden aikana kehittyvä stressinsietokyky säilyy loppu elämän. Pienellä lapsella ei ole valmiuksia selvitä ja hallita ryhmätilanteita. Helsingin yliopiston psykologian professorin Liisa Keltikangas-Järvisen mukaan kotihoidon ja päiväkotihoidon suurten ryhmien välissä tulisi olla oppimisvaihe pienessä, pysyvässä ryhmässä (kuten perhepäivähoito), ja sekin vasta kaksivuotiaasta tai vanhemmasta alkaen.

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/professori-liisa-keltikangas-jarvinen-alle-2-vuotiaan-paikka-ei-ole-paivakodissa

Kunnallisvaaliehdokas Anssi Aura

#3 Kotihoidontuen leikkaaminen on tulevista valtuutetuista kiinni

12.09.2012 14:10

Allekirjoitettu!

Minkä takia meidän kaupungille ja erityisesti nykyisille valtuutetuille on tärkeämpi panostaa esimerkiksi Kehä III:n tulevaan kakkosvaiheeseen yli 50 miljoonaa euroa? Mm. tämän kaltaisten hankkeiden takia joudumme säästämään nykyisten kuntalaisten hyvinvoinnista ja peruspalvelut viedään valtion sakkouhan rajamaille.
Soili Haverinen KD

#4 Vantaa-lisän leikkaaminen lisää kustannuksia

12.09.2012 15:45

Vantaa-lisän leikkaaminen vain lisää kustannuksia ja kaventaa perheiden valinnanmahdollisuuksia erityisesti pienituloisilta perheiltä. Vantaa-lisää pitäisi pikemminkin jatkaa 3-vuoteen asti. Katsokaa ihmiset, että äänestätte ja ketä äänestätte, jos tämä asia on teille tärkeä.

Vieras

#5 Onko kohtuullista kaataa koko perheen elatus pienten lasten isien niskaan?

12.09.2012 16:51

HALOO MIESPÄÄTTÄJÄT! Miten voi olla mahdollista, että tällaisesta asiasta edes AJATELLAAN joustetttavan ja luopuvan!!!? Ihan sanoinkuvaamattoman tärkeää noita pieniä yhteiskuntalaisia kohtaan on se, että heillä on kotihoidontuen kuntalisän turvin edes JOKIN pieni mahdollisuus saada hoitoa ja hellyttä kotona. Kaikkein tärkeintä kun terveelle ja tasapainoiselle lapselle on juuri tuon ikäisenä saada turvaa ja läheisyyttä kotoa. Näin meille kasvaa terveitä ja hyvinvoivia kuntalaisia. Ilman tukea on keski-ja pienituloisten rajapyykissä elävien jäädä kotiin hoitamaan lasta haluista huolimatta. Ilman kuntalisää raha ei riitä edes kahden viikon ruokaan, puhumattakaan vuokran maksusta tai muista velvoitteista. ON TÄYSIN KOHTUUTONTA, kaataa koko perheen elätys ja maksutaakkka pientenlasten perheiden isien harteille!!!! Koska niin todella käy heille, jotka jäävät kuntalisän ulkopuolelle ja siitä huolimatta kituuttavat kotona lastahoitaen ja rahahuolet jokapäiväisenä seuralaisena. Terveisin, Espoolainen kotiäiti, joka saa kuntalisää ja pystyy siksi olemaan kotona edes muutaman kauukauden kauemmin kuin ilman lisää.

Vieras

#6

12.09.2012 20:27

Kuntalisän poistaminen lisäisi lapsiköyhyyttä ja perheiden eriarvoistumista. Leikataan ennemminkin kaupunginjohdon palkkioita.
TKJK

#7 Älkää ihmeessä poistako lisää

12.09.2012 21:31

Allekirjoitin adressin, vaikka asun itse Helsingissä, koska tyttäreni perhe asuu Vantaalla ja heille kotihoitolisän säilyminen on erittäin merkittävä asia.
Timo Uppala (valtuutettu vuoden loppuun)

#8 Re: Kotihoidontuen leikkaaminen on tulevista valtuutetuista kiinni

13.09.2012 10:31

#3: Kunnallisvaaliehdokas Anssi Aura - Kotihoidontuen leikkaaminen on tulevista valtuutetuista kiinni

Kehä III kakkosvaihe ei tosiaan ole niin kriittinen, kun saatiin pahimmat tasoristeykset pois siitä keskivaiheilta, jotka ruuhkauttivat koko väylän.

Jaamme myös kaikenmaailman avustuksia suut silmät täyteen eri ryhmille. Näitä ryhmiä ovat mm. ammattitaiteilijat, maahanmuuttajien omat, ei-avoimet järjestöt jotka lisäävät yhteiskunnan jakautumista eri ryhmiin. Vuonna 2011 jaoimme lähes 100 000 euroa avustuksia maahanmuuttajajärjestöille, kaiken muun tuen lisäksi.

Tuemme poliittisia nuorisojärjestöjä yli 100 000 eurolla vuodessa (kokonaisavustuspotti on n. 400 000 euroa eli 25% menee poliittisin perustein), tuemme puolueiden valtuustoryhmiä jne.

Olemme mukana Helsingin ikiomassa World Design Capital hankkeessa 1,1 miljoonalla eurolla, tuemme laihoin tuloksin Innovaatioinstituuttia vuosittain 1,3 miljoonalla eurolla jne. Kyllä sitä perattavaa muualtakin löytyy!

Vantaa Lasten puolesta

#9 Re: Kotihoidontuen leikkaaminen on tulevista valtuutetuista kiinni

14.09.2012 16:11

#3: Kunnallisvaaliehdokas Anssi Aura - Kotihoidontuen leikkaaminen on tulevista valtuutetuista kiinni 

Niin ja kun ottaa senkin vielä huomioon että kehäratojen ylläpito tulee maksamaan vuositasolla paljon enemmän mitä 1.5 - 2vuotiaiden kotihoidon tukeen menee. Aivan älytön säästökohde. Enemmän kiusantekoa kuin säästöä!

Eikö virheistä koskaan opita?

#10

14.09.2012 17:47

Pienituloiset tästäkin"säästö"kohteesta joutuvat erityisesti kärsimään. Etenkin heille kuntalisä on iso raha. Pienituloisina he eivät joudu maksamaan kunnan päivähoitopaikasta kuin nimellisen summan, usein paljon vähemmän kuin mitä saisivat kuntalisää. Eikö Vantaa oppinut aiemmin toteutetusta yli 2-vuotiaiden kuntalisän poistosta mitään? Silloinkaan ei säästöjä kertynyt kun tuli kunnallisiin hoitopaikkoihin ryntäys kun ei rahat riittäneet hoitamaan näitä 2-3 vuotiaita kotona. Tämä on todellista kiusantekoa, kun säästöjä ei kerry!
Pai

#11 Kysymys

14.09.2012 20:56

Milloin tämä adressi lähtee eteenpäin ?
Hienosti on jo nimiä, mutta lisää kaivataan ! Eli FB:ssä ja muuallakin jakoon !!!
1+1=3?

#12 Mikä matikka takana?

14.09.2012 21:15

Onko jollain tietoa miten ovat laskeneet tämän säästävän?
Käsitykseni mukaan lapsen ollessa päivähoidossa kaupunki saa:
1) maks. 250 eur päivähoitomaksun +
2) naisen kunnallisverotulot, ehkä keskim. 500 eur (??, tämä tosi karkea arvio)
= yht. 750 eur.
==> Paljon vähemmän tuloja kaupungille kuin lapsen päivähoitokustannukset noin 2000 eur.

Sini

#13 Re: Kysymys

14.09.2012 23:30


Tässä kopioituna Vantaan kaupungin sivuilta:
"Vantaan talouden tasapainottamiseksi kaupunginvaltuustolle esitetään, että 1.1.2013 alkaen Vantaa-lisä lakkautetaan lapsen täyttäessä 1 vuotta 6 kuukautta. Vantaa-lisän vuosikustannukset ovat 2 580 euroa lasta kohden ja 1 v 6 kk - 1 v 11 kk ikäisiä lisän saajia on noin 770.

Tasapainottamisohjelma sisälsi lisäksi Vantaa-lisän korotuksen 35 e/kk alle 1 v 6 kk ikäisille. Sillä arvioidaan kuitenkin olevan kustannuksia lisäävä vaikutus eikä sen arvioida lisäävän kotihoidon tuelle hakeutuvien lasten määrää. Täten Vantaa-lisää ei esitetä korotettavaksi.

Vantaa-lisän vuosikustannukset alenisivat 1,99 milj. euroa. Muutoksen myötä arvioidaan, että päivähoitoon siirtyisi noin 68 lasta, joka lisäisi vuosikustannuksia yhteensä 500 000 euroa. Siten Vantaa-lisän muutos pienentäisi vuosi-kustannuksia yhteensä 1,49 miljoonaa euroa.

Esitys menee opetuslautakunnan jälkeen kaupunginhallitukseen ja –valtuustoon.

Lisätietoja: Sole Askola-Vehviläinen, 8392 4907, 0400 417 634, etunimi.sukunimi@vantaa.fi"

Asiaa käsitellään loppuvuodesta kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa. Tarkka päivä minulla ei ole tiedossa mutta selvitän sen ja lähetän adressin kommentteineen tiedoksi kaikille valtuuston jäsenille.

Kiitos kaikille allekirjoittajille! Jakakaa edelleen sanomaa eteenpäin. Ehdotan, että kaikki, joita asia koskee, hakisivat lapsilleen päivähoitopaikkaa, jotta nähtäisiin se, miten paljon lisäkustannuksia tämä "säästö" kunnalle tuottaa. Laskelmissahan täytyy huomioida myös näiden ensi vuonna 1,5 vuotta täytettävien lasten sisarukset, jotka myös siirtyisivät hoitoon, mikäli ovat nyt kotihoidossa.
- hoitaja -

#14 Ehdotus

15.09.2012 14:47

Mikäli tällainen päätös ajaa vantaalaiset perheet tilanteeseen, joka selkeästi lisää pienten lasten päivähoidon tarvetta, näkisin, että kunta on velvollinen olemaan mukana järjestämässä lasten kotihoitoa esim. palkkaamalla perhepäivähoitajia tai auttamaan perheitä joko kunnallisen tai yksityisen kolmiperhehoitajan palkkauksessa. Tällä hetkellä kunnallinen kolmiperhehoito on vieras käsite Vantaalla, mutta tilanne varmasti muuttuisi, mikäli perheet osaisivat sitä vaatia.
1+1=3?

#15 En silti ymmärrä laskelmia

15.09.2012 21:14

Sitä saa viivan alle tulokseksi mitä haluaa riippuen siitä mitä kautta laskee ja mitä kuluja sisällyttää. Tähän liittyy toki paljon muitakin asioita, mutta etenkin tuo arvioidun 68:n ekstralapsen tunkeminen jonnekin päivähoitoon aiheuttaa mun käsityksen mukaan ongelmia.

Näkökulmaa: http://henriheikkinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/61919-hei-muijat-kotiin-sielta-jos-haluatte
Järki käteen!

#16 Lapsiperheet ovat veronmaksajia

16.09.2012 19:53

Tämä "säästötoimi" on kovin lyhytnäköinen. Meidän perhe harkitsee muuttamista toiseen kuntaan. Onko Vantaalla oikeasti varaa menettää veronmaksajia? (Ei olla ainoa lapsiperhe, joka miettii nyt muuttoa) Jos halutaan oikeasti säästää, voidaan lanseerata esim. sama malli, kuin Vaasassa, missä lisän saavat ne vanhemmat, joilla on työ- tai opiskelupaikka odottamassa lomaltapaluuta.
Emmalii

#17 Mistä päivähoitopaikat?

18.09.2012 12:36

Perustetaanko niille 68:lle tuen lakkaamisen myötä tarhaan siirtyvälle uusia päiväkoteja? Ainakin Kartanonkoskella päiväkotien seinät repeävät liitoksistaan jo nyt...
Amadeus

#18 Järki hoi

18.09.2012 12:37

Ei taida vasen käsi tietää mitä oikea käsi tekee!
vuorotyöäiti

#19

19.09.2012 11:15

Kyllä tuo meijen 1v3kk lapsi pärjäisi hyvin ryhmässä päiväkodissa. Mutta väitän, että hoitohenkilökunta pääsee näin helpommalla, kun lapsi oppii kotihoidossa ensin syömään, potalle, puhumaan, useamman lapsen perheessä sosiaaliset taidot on hyviä jne. Vanhemmat ei nosta tarpeeksi meteliä tilanteista, kun lapset viedään hoitoon ja sieltä puuttuukin hoitajia, jotka on sairaana ja puuttuvia hoitajia ei paikata. Kun joskus tulee se aika että lapset menee hoitoon (ehkä 3v päästä, kun seuraava on lähes 2v) minä kyllä pistän metelin pystyyn jos hoitajia ei ole vaadittua määrää per ryhmä, etenkään kun on pikkuisia lapsia. Kyllä joissain tapauksissa jo 4v lapset hoituu pienemmällä hoitajamäärällä, mutta kun itselläni joskus on parituntia kaverin muksut omien lisänä (lapsia 5kpl) se pari tuntia on aika haastavaa ja ruokailu pelkästään kahdella avustettavalla...huhheijaa. Täytyy siis olla superihmisiä jos lapsia voidaan hoitaa isompia määriä yksin ja vielä siten,että lapset on kaikki vieraita.. entäs sitten kun pikkusia lapsia on pakko laittaa vuorohoitoon kun vanhempien työt on sitä pienesti palkattua vuorotyötä, missä on välillä pitkiä öitä, välillä 12h päiviä? Ajatellaanko näillä leikkauksilla yhtään niitä lapsia, sillä normaali perhe, joka ei saa muuten sossusta tukia ei pärjää montaa kuukautta n.300e+ lapsilisät + toisen vanhemman n.2000e palkka. Pelkästään 3 lapsisen perheen asumiskulut on vuokrallakin +1000e, ellei asuta liian pienessä asunnossa. Sitten mennään lastensuojelun asiakkaiksi, kun päivähoidosta aletaan ihmetellä jonkun kuukauden päästä liian väsyneitä vanhempia, jotka koittaa saada kaikki hoidettua vuorotyön ja hyvin pienten lasten kanssa. Helppohan se olisi, jos kaikki vanhemmat olisi aloilla, missä työaika on tasan 8-16, eikä työmatkaan mene 2h/vrk.
Viiru

#20

23.09.2012 10:30

Eihän tuossa ole mitään järkeä että kuntalisä lakkautetaan. Kuntalisällä on suuri merkitys pienituloisille,itse voin kokemuksella sano että ei ole helppoa elää lapsilisällä+vanhempain rahalla sekä toinen käy töissä. Tälle asialle täytyy tehdä jotain.
- - -

#21 vantaa-lisän leikkaus fb:ssa

27.09.2012 15:28

Facebookissa on oma ryhmä nimeltään Vantaa-lisää-ei-saa-leikata, käykää tykkäämässä ja ilmoittautumassa mukaan ja ehdottamassa kuinka päättäjiin voitaisiin vaikuttaa vielä ennen Vantaan ensi vuoden budjetin nuijimista.

http://www.facebook.com/pages/Vantaa-lis%C3%A4%C3%A4-ei-saa-leikata/276750419101710

Vieras

#22 Re: vantaa-lisän leikkaus fb:ssa

30.09.2012 23:20

Heisku

#23

06.10.2012 20:25

Näinhän sitä taas säästettäis, lasten kustannuksella!!!
Jari Natunen
Vantaa

#24 Toinen adressi, palvelujen laatu

22.10.2012 13:25

Hei

Allekirjoittasitko toisen adressin palvelujen laadun säilyttämiseksi
http://www.adressit.com/vantaan_palvelut_-_laatua_ja_laadunvalvontaa

Asiasta voi myös tykätä ja keskustella facebookissa:
Vantaan palvelut - Laatua ja laadunvalvontaa

Parhain Terveisin
Jari
Jari Natunen
Kunnallisvaaliehdokas 315 (vihr)
Sini

#25 Vaunumarssi Tikkurilassa kotihoidontuen kuntalisän säilyttämisen puolesta Vantaalla

31.10.2012 12:59

Tikkurilassa järjestetään vaunumarssi kotihoidontuen kuntalisän säilyttämisen puolesta keskiviikkona 14.11. klo. 10.00. Kokoontuminen Ylivedon takana olevassa leikkipuistossa. Tervetuloa mukaan! Tapahtuman facebook-sivut löytyvät täältä: https://www.facebook.com/events/222102531254489/