Ei Rouskiksen suunnittelemalle jätteen perusmaksulle

Kaikkea voi yrittää

#1 Nousee vuodenvaihteen jälkeen lain voimalla!

19.09.2012 17:35

Käsittääkseni kyseinen nyt adressin voimalla kritisoitava maksu on joka tapauksessa tulossa vuoden 2013 voimaan astuvan lain määräyksestä. Onko tämä adressi siis ollenkaan tarpeellinen vai olisiko nyt kyseessä kunnallisvaalitemppu??
ritva sinervo
Adressin tekijä

#2 Re: Nousee vuodenvaihteen jälkeen lain voimalla!

19.09.2012 20:37

#1: Kaikkea voi yrittää - Nousee vuodenvaihteen jälkeen lain voimalla!

Kiitos kommentistasi. Adressiin nimien kerääminen ei ole uusi asia minulle. Olen jo muutamaan otteeseen eri asioissa kiertänyt nimiä keräten adresseihin ilman politiikkaa. Syy liikkeellelähtööni on se, että Rouskiksen suunnittelema perusmaksu on veroluonteinen maksu kaupunkimme asukkaille. Sitä on suunniteltu laitettavaksi joka talouteen riippumatta asuuko taloudessa 1 vai 6 ihmistä. Kaikkein kovimmin maksu tulisi koskettamaan taloyhtiöissä asuvia henkilöitä. Maksulle ei lain mukaan ole perusteita ja maksun perusteet ovat heppoisesti haettuja.Perusmaksun käyttöönotolla on merkittävä vaikutus jätehuollon kokonaiskustannuksiin ja sen tarkoituksena on varmistaa Rouskiksen talous. Lisäksi Rouskis pyrkii maksun kautta saamaan yksinoikeudellisen aseman suhteessa yksityisiin yrityksiin. Jätehuollon periaatteita ja aiheuttamisperiaatetta rikotaan maksun kautta, koska se suunnataan vain kotitalouksiin. Rouskiksessa ei ole vielä selvää se minkä suuruisen perusmaksun tulisi olla. Niinkuin totesin perusteluissani perusmaksu voi aiheuttaa jätteiden epäasiallisen hävittämisen.Uusi jätelaki tuli voimaan 1.5.2012 ja jätteen perusmaksun käyttöönotto on vain suositus 1.1.2013 lähtien. Uuden lain mukaisesti suurin kuluerä jätehuollossa on viranomaistehtävien hoitaminen, maksua ei voi siis ohjata kunnalliselle jäteyhtiölle. Jätehuolto tulee jätelain 20§.n mukaan kustantaa aiheutumisperusteiden mukaisesti. Olemmeko Salossa sitten aiheuttaneet pääkaupunkiseudun jätteiden määrään niin, että niitä pitää tuoda rekkakaupalla Korvenmäkeen. Itse en ole tänä vuonna käynyt kuin Helsinki- Vantaan lentokentällä ja sielläkään en ostanut pakattua ruokaa. Enkä myöskään suostu maksamaan niiden jätteiden aiheutuneita kuluja.

Rouskiksen suunnittelema perusmaksu malli nostaisi jätetaksoja tuntuvasti ja asukkaat maksaisivat samasta palvelusta kahteen kertaan. Asiakkaat maksavat pakkauskustannukset jo tuotteen kaupasta ostaessaan, esim jauhelihan valmispakkaus sisältyy ostettavan tuotteen hintaan. Rouskis toimii tässä asiassa hankintalainvastaisesti ja perussyynä ei voi olla se , että perusmaksua tarvitaan tulovirran lisäämiseksi. Rouskis toimii liikeyrityksen tavoin ja sen tulee suhteuttaa yrityksensä kulurakenne sellaiseksi, että se pärjää ilman jatkuvia lisämaksuja.

Jätelain pykälät 78§ 3mom ja 81§ sekä 20§  kannattaa lukaista ja perehtyä Rouskiksen toimintaan muutenkin kuin avoimilla ovilla.

Aiheesta voisin kirjoittaa vieläkin enemmän. Jatkan listaan nimiä keräille.

Ystävällisin terveisin

Ritva Sinervo.

SuurSalolainen

#3 Re: Re: Nousee vuodenvaihteen jälkeen lain voimalla!

21.09.2012 20:39

#2: ritva sinervo - Re: Nousee vuodenvaihteen jälkeen lain voimalla!

"Uuden lain mukaisesti suurin kuluerä jätehuollossa on viranomaistehtävien hoitaminen, maksua ei voi siis ohjata kunnalliselle jäteyhtiölle." - Mikä tässä on asiasisältö? Tässä on kaksi väitettä: 1. viranomaistehtävän hoitaminen on jätehuollon kallein kustannus sekä 2. maksua (mitä maksua) ei voi ohjata kunnalliselle jäteyhtiölle. Voisitko selventää väitteitä, kiitos.

"Jätehuolto tulee jätelain 20§.n mukaan kustantaa aiheutumisperusteiden mukaisesti. Olemmeko Salossa sitten aiheuttaneet pääkaupunkiseudun jätteiden määrään niin, että niitä pitää tuoda rekkakaupalla Korvenmäkeen." - Mistä päättelet, että me maksaisimme pääkaupunkiseudun jätteet? Tuovatko rekat pääkaupunkiseudulta jätteitä, joista ei peritä maksua? Voisitko selventää, kiitos.

"Itse en ole tänä vuonna käynyt kuin Helsinki- Vantaan lentokentällä ja sielläkään en ostanut pakattua ruokaa. Enkä myöskään suostu maksamaan niiden jätteiden aiheutuneita kuluja." - Onko HSY lähettänyt sinulle laskun, jota et suostu maksamaan? Mistä syystä olit laskun saanut?

"Rouskiksen suunnittelema perusmaksu malli nostaisi jätetaksoja tuntuvasti ja asukkaat maksaisivat samasta palvelusta kahteen kertaan." - Taas kaksi väitettä: 1. perusmaksu nostaa jätetaksoja sekä 2. asukkaat maksaisivat samasta palvelusta kaksi kertaa. Miten perusmaksu vaikuttaa jätetaksaan, voitko tarkentaa kiitos. Mistä palveluista asukkaat maksaisivat kaksi kertaa, voitko tarkentaa kiitos.

"Asiakkaat maksavat pakkauskustannukset jo tuotteen kaupasta ostaessaan, esim jauhelihan valmispakkaus sisältyy ostettavan tuotteen hintaan." - Jokainen kuluttaja tietää, että jauhelihapakkaus sisältyy tuotteen hintaan. Kassalla ei peritä lisämaksua pakkauksesta. Oliko tämä jonkinlainen muistutus meille kaikille, vai oliko tässä jokin syvällisempi filosofia?

"Rouskis toimii tässä asiassa hankintalainvastaisesti ja perussyynä ei voi olla se , että perusmaksua tarvitaan tulovirran lisäämiseksi." - Missä asiassa Rouskis toimii hankintalainvastaisesti? Mitä Rouskis hankkii, ja miten Rouskis hankintalakia rikkoo?

"Rouskis toimii liikeyrityksen tavoin ja sen tulee suhteuttaa yrityksensä kulurakenne sellaiseksi, että se pärjää ilman jatkuvia lisämaksuja." - Mitä tarkoittaa, että Rouskis toimii liikeyrityksen tavoin? Eikö ole ihan normaalia liikeyrityksen arkea, että ellei tuotteen hinta vastaa kustannuksia, pitää tuotteen hintaa nostaa? Vaikka joka ikinen päivä.

"Jätelain pykälät 78§ 3mom ja 81§ sekä 20§  kannattaa lukaista ja perehtyä Rouskiksen toimintaan muutenkin kuin avoimilla ovilla."- Haluatko vielä sanoa, mitä näistä pykälistä pitäisi lukaista? Entä miten näiden avulla perehdytään Rouskiksen toimintaan?

'Jätemaksu, jolla katetaan 1 momentissa tarkoitetusta jäteneuvonnasta, rekisterin ylläpidosta ja muista vastaavista jätehuollon järjestämiseen liittyvistä tehtävistä aiheutuvat kustannukset, voidaan periä erillisenä perusmaksuna. Perusmaksulla voidaan kattaa myös vaarallisen jätteen ja muun jätteen alueellisten vastaanottopaikkojen perustamisesta ja ylläpidosta kunnalle aiheutuvat kustannukset.'

'Kunnan jätehuoltoviranomainen määrää jätemaksun kunnan hyväksymän jätetaksan mukaisesti.

Jos jätetaksan mukaista jätemaksua on pidettävä kohtuuttoman suurena tai pienenä ottaen huomioon jätteen määrä, kunnan järjestämän jätehuollon palvelutaso ja jätteen tuottajan tai kiinteistön haltijan 41 §:n 2 tai 3 momentin mukaisesti järjestämä jätteen käsittely tai kuljetus, maksu voidaan maksuvelvollisen hakemuksesta tai viranomaisen aloitteesta määrätä jätetaksasta poiketen tai jättää perimättä. Jos jätemaksu määrätään jätetaksasta poiketen, maksuperusteiden on oltava tasapuolisia ja kohtuullisia.'

'Jätteen alkuperäinen tuottaja taikka nykyinen tai aiempi jätteen haltija vastaa jätehuollon kustannuksista (aiheuttamisperiaate).'

Ihan kiva, että nyt vihdoin selvitetään nämä asiat perin pohjin..

ritva sinervo
Adressin tekijä

#4 Vastaus

21.09.2012 23:05

Hyvä kun olet ollut aktiivinen. Kun tämä jätteen perusmaksua koskeva muistutusrumpa on käyty loppuun, niin näihin vastauksiin ja kysymyksiin tulee vastaus jätelautakunnan kautta.
Oletan, että olet Rouskiksen työntekijä tai hallituksessa istuva jäsen ja sinun tietosi pohjautuu Rouskiksesta saamaasi tietoon. Adressin palstoilla en näin monisyisestä asiasta lähde kanssasi kinaamaan. Sinulle olin laittanut nuo lakipykälät ja suosittelen jätelain lukemista. Perinpohjainen selvittäminen, josta mainitset, ei kuulu minun työsarkaani, vaan teidän täytyy se ohjaavan hallintoviranomaisen kanssa selvittää. Minä kerään vain jätehuollon perusmaksua vastaan nimikirjoituksia. Rouskiksen on suhteutettava muuten kuin perusmaksua keräämällä toimintansa kannattavaksi, valitettavasti.
Hyvää viikonloppua.
T. RS
Pannaan haisemaan

#5 feedbackiä rouskikselta

22.09.2012 05:35

Rouskis oli saanut niin paljon risuja kuntalaisilta, että se päätti jakaa avoimien ovien päivänä osan niistä takaisin.
Sossun jonoon tinkimään käy ylpeydestään..

#6 Jatketaan vaan saivartelua....

22.09.2012 20:50

Suursalolaisella on mitä ilmeisemmin lukemisen ymmärtäminen ja omaehtoinen tiedonhaku hieman kantimissa, mutta saivarrellaan lisää. Mikäli kaavailtu 20€ maksu tulee, niin miten mahtaa käydä asumismenojen ja varsinkin toimeentulotukiasukkaiden asumistukien. Kelahan ei tällaista maksu maksa. Onko tämä nyt sellainen juttu, että sosiaalitoimi maksaa Rouskikselle asiakkaittensa maksut?? Jolloin Rouskis tavallaan joutuu niin sanotusti sossun luukulle...
SuurSalolainen

#7 Re: Vastaus

27.09.2012 23:48

#4: ritva sinervo - Vastaus

"Hyvä kun olet ollut aktiivinen." - Tämä aktiivisuus ei näyttänyt sinun puoleltasi johtavan mihinkään. Kiitos kuitenkin.

"Kun tämä jätteen perusmaksua koskeva muistutusrumpa on käyty loppuun, niin näihin vastauksiin ja kysymyksiin tulee vastaus jätelautakunnan kautta." - Mihin vastauksiin ja kysymyksiin tulee vastaus?

"Oletan, että olet Rouskiksen työntekijä tai hallituksessa istuva jäsen ja sinun tietosi pohjautuu Rouskiksesta saamaasi tietoon." - Mielenkiintoista, että epäselviin kysymyksiin vastauksen pyytäminen on Rouskikselta saatua tietoa.

"Adressin palstoilla en näin monisyisestä asiasta lähde kanssasi kinaamaan." - Onko lehtien lukijapalsta sitten paljon parempi vaikutuskanava näin monisyiselle asialle?

"Sinulle olin laittanut nuo lakipykälät ja suosittelen jätelain lukemista." - Eli noilla lakipykälillä ei ollutkaan mitään merkitystä koko asiaan. Ilmeisesti olit vain laittanut joitakin lakipykäliä, ilmeisesti tehostuskeinona.

"Perinpohjainen selvittäminen, josta mainitset, ei kuulu minun työsarkaani, vaan teidän täytyy se ohjaavan hallintoviranomaisen kanssa selvittää." - Mikä sinun työhösarkaasi kuuluu? Ihan tavallisen kansalaisen jutuilta tämä Rouskista vastaan käyty ristiretki ei vaikuta olevan. Mikä sinua mahtaakaan motivoida..

"Minä kerään vain jätehuollon perusmaksua vastaan nimikirjoituksia." - Toivotan menestystä keräykselle. Minulta ei valitettavasti tule allekirjoitusta, sen verran huonot olivat perustelu maksun vastustamiselle.

"Rouskiksen on suhteutettava muuten kuin perusmaksua keräämällä toimintansa kannattavaksi, valitettavasti." - Millä mittarilla Rouskis ei ole kannattava?

kyseen alaistan

#8 Re: Re: Nousee vuodenvaihteen jälkeen lain voimalla!

05.10.2012 03:29

#2: ritva sinervo - Re: Nousee vuodenvaihteen jälkeen lain voimalla!

127 nimeä listalla ja 104 eri ip-osoitetta...haiskahtaa

miksi allekirjoittanut ritva sinervo-brandt on piilotettu näkyvistä?

en laita nimeäni moiseen roskaan!

onnea valitsemallesi tielle!

Kommentoi adressia