Pyörätie Tupos-Liminka välille

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pyörätie Tupos-Liminka välille .

Timo Virta
Adressin tekijä

#1 jatkotoimenpide-ehdotuksia

21.09.2007 00:33


Kiitos kaikille teille 800:lle jo allekirjoittaneelle! Tarvitsemme ja saamme lisää allekirjoituksia ,jotka kaikki ovat tarpeellisia.Olemme kuitenkin tämän työn alussa .

Toivon toimivia ehdotuksia miten työtä jatketaan ,jotta haluamamme tavoite saavutetaan mahdollisimman nopeasti.

Itse ehdotan yhteistä "palaveria " esimerkiksi Tupoksen koululle , jonne pyydämme kunnan, poliisin, tielaitoksen jne edustajia paikalle kertomaan kantansa asiaan.

Jos et halua julkisesti ehdottaa tänne keskustelupalstalle ,niin laita viestisi vaikka minun sähköpostiin ( tivi60@mail.suomi.net).

Laita viestisi minulle suoraan ,jos haluat tulla järjestelemään kyseistä palaveria.
mikko okkonen
tupos

#2 pyörätie

21.09.2007 01:18

tupoksentielle pitää saada pyörätie,koska siinä tapahtu kuollonkolari viimeviikolla..eikä oo varmaan ensimmäinen eikä viimeinen..eli pyörätie on saatava
sanja Ehrola
lumijoki

#3

21.09.2007 01:45

pyörätie olisi kyllä tosi hyvä juttu tuohon tienvarteen, itsekkin olen siinä auton alle jäänyt n 8 vuotta sitten, pyörätietä ehdotettiin jo silloin mutta eipä tuita vieläkään ole tullu, jospa nyt ois korkea aika
Timo Virta
Adressin tekijä

#4 Adressin paperiversio niillekin joilla ei ole mahdollisuutta allekirjoitukseen netissä

21.09.2007 17:10Muutamia yhteydenottoja on tullut otsikon aiheesta .

Toivoisin ,että ne jotka haluavat ja jaksavat sen tehdä ,niin ilmoittaisivat tänne keskustelupalstaan ,mihin jakavat oman listansa ,jottei tule päällekkäisyyttä .

Mainitkaa myös nettiversiosta ,jottei ihmisillä tule moneen kertaa kirjoitettua.

Kiitos jo etukäteen kaikille !!!


Timppa

Tiia-Riikka Mäkelä
Liminka

#5 pyörätie välille tupos-liminka

21.09.2007 18:10

Se pyörätie tosiaan tarvitaan! Läheltä piti tilanteita harvase kerta jos sille tielle pyörällä tai kävellen erehtyy! Yks talvi täytyi lastenvaunujen kans hypätä lumihankeen välttääkseen auton alle jäännin. Lapset olis siinä iässä että halua polkea pyörällä löytyisi, mutta ei puhettakaan, että tuolle tielle uskaltaisi lasten kanssa lähteä! Pikaisesti se pyörätie valmiiksi!
Helena Tornberfg
Liminka

#6 Pyörätie-adressi tärkeä tahdon-ilmaisu

22.09.2007 22:35

Kunnan päätöksenteko-elimissä pyörätie nähdään erittäin tärkeänä ja asia on
monen otteeseen nostettu esille esim. alueen kansan-edustajille kun he ovat¨
vierailleet kunnassamme. Kiitos kuntalais-aktivisuudesta!
Kasvukuntana (vasta tänä syksynä saatiin päivitetyt väestötilastotiedot) ongelma on se ettei esim. hallitus ( yksittäiset ministerit ja minsiteriöt) näytä tiedostavan miten paljon meillä on lapsia, nuoria ja aikuisia tien päällä.
Mistä sitten rahaa esim. Tupoksen pyörätiehen?
Eri tiehankkeiden arvottamisessa on edelleen kehittämisen varaa
Asiakaslähtöisyyden ja tasavertaisen kumppanuuden kauttaa saadaa enemmän tehoja,nopeutta ja kustannussäästöä suunnitteluun- kaikki tää raha voitaisiin käyttää suoraan turvallisuutta lisääviin tie-hankkeisiin.
Timo Virta
Adressin tekijä

#7 Adressin paperiversio +muuta

23.09.2007 01:05


Kiitos jokaiselle osallistuneelle. Hienoa työpäivän jälkeen avata kone ja katsoa kuinka tämä tärkeä asia koettu todella yhteiseksi asiaksi , myös oman kunnan ulkopuolelta olemme saaneet hienosti tukea asiallemme .

Adressin paperiversiot on toimitettu Liminkaan ruokakauppoihin ,Tupoksen Saleen ja lähipäivinä myös ABC:lle ja Lumijoelle. Kiitos Mirjam !

Annetaan kaikille mahdollisuus olla mukana ja vaikka kyyditetään paikkaan missä adressin voi allekirjoittaa. Jos homma ei muuten onnistu ,niin minulle voi soittaa tai laittaa mailia ,niin hommaan kyydin tai viemme adressin mukanamme allekirjoitettavaksi.

Helena mainitsi kansanedustajat. Erään viestin pyynnön pohjalta etsin alueen edustajamme ja laitoin "jokaisen poliittisen " suuntaan yhdelle edustajalle viestin perjantaina. Vielä kukaan ei ole vastannut milläänlailla !!!

Timo 0400 687439 (tivi60@mail.suomi.net )
Pertti Airaksinen
Tupos

#8 Ollin päätepysäkki!

24.09.2007 00:42

Jos olisi ollut pyörätie, jossa lukee: "Sallittu mopoille", ei Ollin olisi tarvinnut odotella kirkonkylältä tulevia kavereitansa bussipysäkillä!!!
Timo Virta
Adressin tekijä

#9 kansanedustajamme.....

25.09.2007 23:55


Kaksi alueemme edustajaa on soittanut. Molemmat olivat tietoisia ongelmasta ja tekevät voitavansa asian eteen .
sanja Ehrola
lumijoki

#10 vielä tästä

30.09.2007 01:51

anteeksi maalaisuuteni mutta en nyt ymmärrä että mikä tässä maksaa että sitä pyörätietä ei saa hommattua liminka-tupos välille?? eikö ole tarpeeksi rahaa vai eikö kaikki anna lupaa rakentaa mailleen sitä pyörätietä? rahasta jos on kiinni niin voisi kyllä miettiä että mitä kaikkea turhaa on tullut limingan ympäristöön esim maisemointiin liittyen että mitä kaikkea muuta HYÖDYLLISTÄ niillä rahoilla olisi saanut.
Kalevi Nevala
Tupos

#11 Miten hankkeen etenemistä voisi jouduttaa?

30.09.2007 02:35

Kuten varmaan monista tiedotusvälineissä olleista uutisista olemme lukeneet, on näitä hankkeita lähes jokaisessa kunnassa vireillä. Joidenkin kuntien monilla kylillä jne. Lienee satoja pyörätiehankkeita Oulun läänissä etenemässä. Meille tämä tietysti on se kaikkein kiireisin ja tarpeellisin. (Viittaan Helena Tornbergin kommenttiin ja arvottamisen vaikeuteen)

Ainakin Sievin suunnalta ja muistaakseni Lumijoeltakin on uutisoitu pyörätiehankkeista jotka ovat toteutuneet tai juuri toteutumassa. Näissä oleellinen jouduttaja on ollut kyläläisten aktiivinen talkoopanos. Konevoimaa ja ihmistyötä ne vaatii pyörätietkin valmistuakseen. Vaikka välillä vaikuttaa että pelkillä setelirahoilla ne teitä tekee.

Olisiko Timo Virta ja Helena Tornberg valmiita selvittelemään kuntapäättäjien talkoohenkeä ja yksituumaisuutta sikäli, että tsekattaisiin mikä kuntamme panostus maksimissaan voisi olla jos kuntalaisten talkoopanos olisi merkittävä? Käsittääkseni nyt jo yli 3.000 ihmisen panostus adressiin nimensä laittajina olisi hyödynnettävissä jonkinmoisena työpanoksenakin. Ainakin itse ajattelisin olevani valmis tällaisen asian eteen tekemään talkoita. Kun muuallakin on tavalliset kansalaiset saaneet asioihin vauhtia niin miksei meilläkin?

Olisi muuten kansalaisena kiinnostavaa myös tietää ketä nämä kaksi asiasta kiinnostunutta kansanedustajaa oli? Onko heidän panostaan käytetty sekä kunnan että valtion suuntaan niin paljon kuin suinkin mahdollista?
Timo Virta
Adressin tekijä

#12 pyörätiestä

30.09.2007 12:19


Hyvä Sanja ja Kalevi! Olen ottanut selvää asioista niin paljon kuin olen ehtinyt. Kokonaiskuva alkaa olla minulla selvillä , mainitsemistasi hankkeista on otettu selvää ja viranomaisten kanssa olen keskustellut (kuten moni muukin).

Kun taustoja on selvitetty tarpeeksi ,niin pyrimme saamaan "virallisia " vastauksia julkisuuteen kaikkien tietoon ja pitämään yleisötilaisuuden ,johon jokainen voi tulla kysymään päättäjiltä suoraan. Päättäjiltä ,jotka paikalle saapuvat ?

Selvitän kunnasta myöskin maanomistustilanteen pyörätien kohdalta.

Asiat eteenee verkkaisesti vaikka tekisimme yhdessä kuinka paljon , menemme eteenpäin kohden asiamme maalia.

Päätin adressia laatiessani ,että kunnioitan Ollin muistoa ja omaisia heidän surutyössään ,enkä saata itse asioita julkisuuteen ennen kuin sydämeltään suuri pelimies on saatettu viimeiselle päätepysäkille.

Kaikki, jotka haluavat ovat tervetulleita mukaan asioiden tutkimiseen ,jotta saisimme mahdollisimman perusteellisesti tutkittua eri vaihtoehdot pyörätiehankkeemme eteenpäin viemiseksi.Teppo Mutanen
Liminka

#13 Vaihtoehtoinen reitti

01.10.2007 19:14


Terve

Rantalakeus-lehdessä oli haastateltu Tielaitoksen johtajaa. Kertoi että Tupoksen ja Limingan välinen pyörätie ja tien valaiseminen on työlistalla aikaisintaan noin viiden vuoden kuluttua. Lisäksi mainitsi että kustannukset ovat 200 000 euroa/km. Eli rahaa tarvittaisiin 2 miljoonaa euroa. Löytyykö tätä rahaa viiden vuoden päästäkään on arvoitus? Varmasti osaavat tielaitoksella laittaa kohteet tärkeysjärjestykseen.

Paljonko talkootyöllä kustannuksia voitaisiin säästää, olisi mielenkiintoista tietää? Sinänsä hyvä ehdotus Kalevilta.


Laitanpa tähän oman ehdotuksenikin, joka ei maksa mitään!! Meillähän on vaihtoehtoisiakin reittejä Liminkaan olemassa. Liminkaan pääsee autolla erittäin hyvin myös vanhan nelostien kautta. Tie on hyvin valaistu ja turvallinen. Tehdään Tupoksentiestä pyörätie, jossa vain tonteille ajo olisi sallittu. Sitten kun pyörätie on tehty, siirrytään jälleen Tupoksentielle.


Nyt kannattaisi samalla ottaa käsittelyyn myös muut tieliikenteen vaaranpaikat Limingassa ja Tupoksessa. Esimerkkeinä voisi mainita muutamia. Laittakaapa muitakin tähän mietittäväksi.

1. Tupoksessa Järvenpääntien varresta puuttuu pätkä pyörätietä. Tämä on myös todella vaarallinen tieosuus. Ilmeisesti onnettomuuksilta on vielä vältytty. Osa autoilijoista ajaa tätäkin tietä melkoista haipakkaa. Tämä saataisiin varmasti kuntoon helpostikin kunnan ja kuntalaisten talkootyöllä.

2. Tupoksessa olevan junaraiteen ylityspaikan voisi sulkea. Aivan turha vaaranpaikka, jossa huono näkyvyys pohjoisen suuntaan. Tässä varmaan pelkkä kunnan ilmoitus VR:n suuntaan riittänee.

Terv.
Teppo Mutanen
Tupos


Heikki Raunio
Pori

#14 Valaistus

07.10.2007 18:13

Annan ääneni vain ja ainoastaan pyörätielle, jolle ei tule katuvaloja. Usein nimittäin on niin, että tienkäyttäjät havaitsevat pimeän, mutkaisen ja vilkkaan tien _yhdistelmän_ vaaralliseksi varsinkin pientareella kulkevien osalta. Mutta kun kevyt liikenne on siirretty pientareelta omalle uralleen, ei valottomuuskaan enää haittaa. Valitettavasti tässä vaiheessa yleisesti "unohdetaan" peruuttaa pyyntö valaistuksen rakentamisesta. Ja valojahan vastustan lähinnä valtaisan energiankulutuksensa takia.
Piia Repola
Oulu

#15 -Valaistus-

08.10.2007 01:58

On totta,että kun kevytliikenne on siirretty pois autotieltä ei valoja enää välttämättä tarvisi ja valojen laittaminenhan ,kyseiselle osuudelle, vaatisi taas lisää rahaa. Jokainen, joka tulee pyörätietä sitten käyttämään ,varmaan ymmärtää että heijastin pimeällä kulkiessa on silti hyvä olla ja esim pyöräänsä jokainen voi hommata (jos ei jo ole) valon joka auttaa näkemään eteenpäin ja auttaa muita huomaamaan sinut.
Mari Hurskainen
Liminka

#16 Tupoksen uusista pyöräteistä

09.10.2007 16:07

Täällä on aktiivisia kuntalaisia tärkeän asian tiimoilta, hienoa!

Saisinkohan tätä kautta selvennystä erääseen asiaan: en onnistu löytämään kunnan sivuilta suunnitelmia tai aikatauluja pyöräteiden rakentamisjärjestyksestä.
Olen kuullut huhuja, että Oikotien varteen olisi tulossa pyörätie. Onko senkin tavoiteaikatulu sama "n. viiden vuoden pästä" kuin Tupoksentietä myötäilevän pyörätien?


Timo Virta
Adressin tekijä

#17 hankkeen edistyminen

10.10.2007 17:03


Adressin paperiversiot on kerätty pois , allekirjoituksia saatiin 1128 nettiadressin lisäksi . Kiitos Mirjamille hienosti hoidetusta työstä.

Noin 4500 ihmistä EI VOI olla väärässä !! Kiitos kaikille .

Olen ollut yhteydessä kuntaan ja tiedustellut pyörätien mahdollista paikkaa. Pyörätie tulisi Limingasta Tupokseen katsottuna tien vasemmalle puolen.

Kunta ei tietääkseni ole tiedustellut maanomistajien kantaa asiaan . Olen maanmittaustoimistoon tehnyt selvityspyynnön tilojen omistajista. Tämä maksullinen
tieto tulee noin kahdenviikon sisällä .

Jos tunnette ko maan omistajia , niin ilmoitelkaa yhteystietoja ,niin voimme käydä jutustelemassa miten he asian kokevat.

Kulujakin alkaa pian kertyä ,joten olen miettinyt keräystilin aukaisua. Mitäs mieltä olette ?


tivi60@mail.suomi.net
Timo Virta
Adressin tekijä

#18 1.ensimmäinen maanomistaja pyörätien kohdalta

11.10.2007 01:08


Ensimmäinen yhteydenotto saapui illalla ja he olivat hankkeen takana täysin.

Itse en tietääkseni tunne ketään maata pyörätien kohdalla omistavaa suoraan ,joten toivon kaikilta reipasta aktiivisuutta maanomistajia tuntevilta.

Kuka mahtaa muuten olla Tupoksen kylätoimikunnan puheenjohtaja/vastaava , jos yhteisö on toiminnassa vielä ?

Yhteistyöterveisiä sinnepäin ken tuntee .
Kalevi Nevala
Tupos

#19 Etenemään päin...

13.10.2007 02:05

Näin hanke mukavasti on saanut myötätuulta, mutta ottaisin kantaa muutamaan näkökohtaan:
1. Jossain vaiheessa Tupoksen "kyläpäällikkönä" on esiintynyt Kamulan Matti ja tietääkseni hän on aktiivinen vaikuttaja edelleen, joten toivoisin yhteydenpitoa häneen.
2. Minusta "organisoitumisella" ehkä saavutetaan etuja silloin, jos asiaan sitoutumista ei löydy valmiista orgaaneista. Uskoisin kuitenkin Matin lähtevän innolla yhteisen asian eteen hakemaan voimaa. Eli en olisi avaamassa tilejä tai perustamassa yhdistystä tms tässä vaiheessa. Saatikka mielenosoituksia järjestämään kun ne usein koetaan kuitenkin jotakin vastaan suunnatuiksi. Yritetään vaikuttaa kyläläisinä, kuntalaisina, ja jäseninä järjestöissä joissa olemme mukana. Näin voidaan näyttää että yhteistyötä tekemällä asiat etenevät, eikä repimällä ja moittimalla jotakin!
3. Ja mahdollisimman pian nämä tahot saman pöydän ympärille esim. Tupoksen koululle hanketta tuumaamaan. Paikalle myös kunnan virallinen edustus!
4. Timolle koituvien kulujen osalta hattu kiertämään tuossa tilaisuudessa, niin eiköhän kohtuulliset kulut saada korvattua!
5. Pidetään asiaa esillä päättäjiämme tavatessa erilaisissa tilanteissa!
Timo Virta
Adressin tekijä

#20 ja nyt mentiin sitten reilusti taaksepäin

20.11.2007 00:23


Liikenneturvallisuusilta on sitten pidetty - turpaan tuli kyynel silmässä.

Onneksi kuntamme johto toimihenkilöineen on hankkeen takana, se on nyt täysin selvä asia. Tiepäällikkö Myllylä ei tullut paikalle ,vaikka koko "istunto " oli hänen aikataulujen mukaan suunniteltu - jokainen päätelköön miksi ?

Kansanedustajia oli paikalla kolme, kaikki toivat kantansa asiallisen lyhyesti ja eripuolilta esille. Kaikki olivat ottaneet selvää tilanteesta ja ymmärtääkseni ovat hankkeessamme samaa mieltä.

Tiehallintoa edusti kaksi miestä ,joiden kanta asiaan oli virkamiesmäinen lukujen ja kiireellisyyksien järjestelyä- he eivät ottaneet kantaa tarpeeseen -vain rahan puutteeseen .

Tiivistettynä : Pyörätien saaminen on toistaiseksi mahdollista vain meidän haaveissa --ennen kuin teemme niistä itse totta -ja se on seuraava askel tässä projektissa.
Roni Martiskainen
Askainen

#21

29.06.2009 04:11

En tiedä missä tää paikka on, mut kannatan silti:D

Kommentoi adressia