EI Tuusulan maiden ryöstöyritykselle!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI Tuusulan maiden ryöstöyritykselle!.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

26.09.2007 21:15


Perttu Lepistö
Espoo

#2 hyvän asian puolesta

28.09.2007 12:46

allekirjotin...ja kumpa tää toimis mut nii isoil herroil on nii iso valta
Kari Kärkkäinen
Tuusula

#3

05.10.2007 17:33

Varmaan aloittajallakin olisi toinen ääni kellossa, mikäli kyseessä olisivat hänen omat maansa jotka pakkolunastettaisiin.

Nyt ei siis ole kysymys vain rajojen siirrosta, vaan myös siitä että maanomistajien maat otetaan kaupungin haltuun ja ilmeisesti pilkotaan 500m2 kokoisiksi ja rakennetaan täyteen.

Siinä sitä onkin sitten idylliä kun naapureiden ulko-ovet hakkaavat toisiinsa aamulla töihin lähtiessä.
Kari Kärkkäinen
Tuusula

#4 Tässäpä tämä:

05.10.2007 22:26

Alla osoite asiasta tehtyyn selvitykseen, joka löytyy Järvenpään sivuilta.
http://www.jarvenpaa.fi/liitetiedostot/editori_materiaali/3726.pdf
Tommi Salenius
Tuusula

#5

06.10.2007 20:38

Otsikosta johtuen en allekirjoita. Jos se olisi ollut että "EI Tuusulan, Keravan ja Järvenpään yhdistymiselle" tms.
Arto Nätkynmäki
Tuusula

#6 Otsikko mättää

14.10.2007 21:52

Otsikko on asiaton ja mauton. En allekirjoita. Ryöstäminen ja laillinen hallintovallan käyttö on kyettävä erottamaan silloin kun pyydetään kansalaisten / kuntalaisten kannatusta. Näin ei mikään asia tule käsitellyksi kunnolla. sanavalinta viittaa mielstäni pahasti siihen, että asia henkilöidään yksittäisten henkilöiden taloudellisiin intresseihin. Minusta tässä on ensisijaisesti kyse ihan muusta.
Kari Kärkkäinen
Tuusula

#7

18.10.2007 10:38

Kuten sanottu, ulkopuolisen on vaikea asettua ihmisen, jota asia koskee, asemaan. Oli sitten kyseessä kansalaisten "yhteinen" etu (tai jokin muu intressi. Tässä tapauksessa ilmeisesti muu intressi kahden velkaisen kaupungin hamutessa maata, jota myydä sitten kalliilla).

Esimerkki tavallisen palkansaajan kohdalla:
Ostat markkinahintaan maata nHa/nm2 ja sitä varten otat lainaa markkinahintaan. Kuntarajamuutoksen myötä kaavoittamaton tonttisi kaavoitetaan ja osa siitä mahdollisesti pakkolunastetaan sinulta 2,71€/m2, eli murto-osalla todellisesta arvosta.
Pakkolunastuksen myötä saadut "korvaukset" eivät riitä edes lainojen korkoihin ja samalla tonttisi arvo laskee.

Kaavoituksen myötä tosin vapaiden (hallintovallalla otettujen) tonttien hinta nousee, mutta sinä itse et siitä pääse nauttimaan. Sen sijaan joutunet osallistumaan kaavoituskustannuksiin. Tapa joka nyt tuntuu olevan "taakilla" vähän siellä sun täällä. Ilmeisesti juuri sitä kansalaisten kannatusta.

Kun tilanne sattuu OMALLE kohdalle, ei siinä paljoa "yhteinen" etu, tai kansalaisen kannatus lämmitä.

Olisitko sinä valmis antamaan jotain omistamaasi vastaan panematta vaikkapa 1/10 hintaan todellisesta arvosta, kun joku sitä pyytää?

Tämähän tuntuu ihan kommunismilta (Se mikä on sinun, on myös minun. Se mikä on minun, ei todellakaan ole sinun). Mielestä otsikko kuvaa tilannetta varsin osuvasti.


Järvenpäähän kyllästynyt
Vieras

#8 Euronkuvat silmissä

02.10.2010 23:38

Tyypillistä Järvenpäämeininkiä eli pakkolunastusta ja paskat asukkaista ja tunnesiteistä seutujaan kohtaan. Nummenkylä hyvä esimerkki, jossa rakennettu talot melkeen päällekkäin. Mihin laitat talvella lumet? Kauniit talot menettää merkityksensä, kun naapurit näkee suoraan ikkunasta sisään. Mitään miljöötä ja kaunista luontoa tuskin otetaan huomioon. Järvenpää vois keskittyä johonki muuhun ku muitten maitten rohmuamiseen. Keskittyis vaikka terveyspalveluihin, jotka senku menee vaan huonompaan suuntaan.
suoraan sanottuna
Vieras

#9 Härskiä peliä

02.10.2010 23:53

"--Järvenpää käy härskiä peliä valtion maiden pakkolunastamiseksi. Järvenpään kaupunginjohtaja pyrkii lunastamaan maanomistajalta eli valtiolta maata alle markkinahinnan. Kaupunginjohtaja Kukkosen seuraava askel on tulla Tuusulan puolelle anastamaan maa Tuusulalaisilta maanomistajilta. Tässä toistuu sama kaava. Järvenpää kävelee kaikkien Kuuma yhteistyön puitteissa tehtyjen yhteistyösuunnitelmien yli ehdottaessaan kunnan osaliitoksia. Nähtävästi Järvenpääkin on käyttänyt Kuuma yhteistyötä vain tekosyynä lopulliseen tavoitteeseen, oman alueensa kasvattamiseen. Järvenpään asenne ja tavoitteet toteutuessaan romuttavat nekin Kuuma yhteistyön."

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:4255-vNRCzYJ:www.lauriuntamo.fi/kuntarajakeskustelu/+j%C3%A4rvenp%C3%A4%C3%A4+muuttaa+kuntarajaa&cd=1&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&client=firefox-a

Kommentoi adressia